Hae Anna.fi-sivustolta

Pihakivet, mistä?

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Tintta1, 07.03.2008.

 1. Tintta1 Vierailija

  Hei,
  Minkälaisia kokemuksia teillä on pihakivetyksistä ja niiden hinnoista? Kannattako tarjouksia pyytää suoraa tehtailta vai rautakaupoista? Mistä olette kivenne edullisimmin löytäneet?
   
 2. --- Vierailija

  Varmaan suoraan rudukselta kannattaa kysyä
   
 3. original alte Se aito ja alkuperäinen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  9 514
  Saadut tykkäykset:
  0

  Naapuri kävi salaa destian murskeasemanlta murskeet peräkärryllään ja paikallisen sorakeisarin soramontusta pyöreät kivet teitä reunustamaan..kehui tulleen tarpeet ilmaiseksi.
   
 4. maukkuu Vierailija

  Yleensä tehtaat eivät myy suoraan yksityishenkilöille, vaan välittäjiensä kautta (rautakaupat ja vastaavat).

  Halpa ei välttämättä ole aina hyvää. Lemminkäiseltä voi kysellä ja muilta kotimaisilta valmistajilta. Ainakin heidän nettisivuiltaan löytyy hyvin kuvia eri vaihtoehdoista. Paljon vaikuttaa sekin, että miten hyvin pohjatyöt on tehty ja minkälaiselle käytölle laatat tulevat. Jos pihaan ajetaan kuorma-autolla (esim. roskisauto, asuntoauto, satunnaisesti esim. huonekalukuskeja jne), niin pihan perustusten sekä laattojen pitää olla kestävintä laatua. Jos taas esim. sisäpihan puolelle tarvitaan vain laattaa, joka kestää kävelyä, niin se voi olla heikompilaatuista.

  Jotkut kehuvat Viron rakennusliikkeitä, että niistä saisi halvalla, mutta toki matkat + ajanhukka merkitsee jotain myös. Myöskään takuuasioissa ei ole välttämättä kehumista, sillä esim. polttoerissä voi olla hyvin suuria eroavuuksia.

  Jos raha on ykköskriteeri, niin muistan lukeneeni jostakin rakennusalan lehdestä, että joku valoi betonista itse pihalaattoja. Homma on varmasti työläs, mutta ainakin sillä tavalla kyseinen henkilö sai laatat edullisemmin kuin kaupasta, kun työn osuutta ei lasketa mukaan.

  Jos kauhea rahapula on, niin ehkä kannattaisi tehdä perustukset kunnolla ja laittaa piha esimerkiksi kivituhkalle. Kun rahaa saa säästöön, kivituhkan päälle voi sitten laittaa ne pihakivetykset.
   
 5. me saatiin halvalla Vierailija

  betonilaattoja kun mentiin tehtaalle kysymään sekundatavaraa, siis viallisia. Sieltä sitten ostettiin 100 pihalaattaa ja kaikki ehjiä, ne oli niiden huonojen seassa. 3 e kpl. Mitä lie pintaviallisia tai kulmat rikki, mutta ei näkyny mitään päällepäin ainakaan noissa mitä otettiin. Juu, jotkut oli sentin liian paksuja, no, ei muuta kuin syvemmälle, että tulee tasaisesti. Laatat oli 50 x 50 cm. Puutarhakalusto laitettiin päälle ja kukkia, hieno tuli.
   
 6. hoplaa Vierailija

 7. Kivileikkuri Vierailija

  Kesällä kannattaa tehdä itse. Kivien leikkaaminen on helppoa, kun valitsee oikean työkalun. Apuna kivileikkurin valinnassa esim. http://www.työmaahelppi.com Työkaluja voi vuokrata vaikkapa Ramirentistä.
   
 8. Pihakivet2012 Vierailija

 9. Pahasti petetty Vierailija

  VAROKAA yritystä Uniikkikivi joka on syyllistynyt useisiin PETOKSIIN!
  Ko. yrityksestä on tehty useita valituksia kuluttaja-asiamiehelle. Yritys vaatii maksun etukäteen virolaiselle tilille ennenkuin tilaus lähtee eteenpäin, ja rahat saatuaan yritys alkaa selittelemään kiireisiin ym. syihin vedoten miksi toimitus viivästyy, eikä yksinkertaisesti toimita maksettua tilausta.

  Yritys ei vastaa puhelimeen (Puh. 04547077700), vaan siellä on vastaaja päällä, eikä myöskään vastaa soittopyyntöihin. Ja kun vedätys on jatkunut muutaman viikon, niin eivät vastaa enää sähköposteihinkaan.

  Kukaan ei tiedä missä tuon yrityksen varastokaan on. Jos tiedätte niin kertokaa ihmeessä!
  Yrityksen yhteystiedoissa katuosoitteen kerrotaan olevan Väike-Ameerika 8 10129 Tallinna, mutta tuolla ei ainakaan mitään varastoa ole eivätkä ole suostuneet kertomaankaan missä varaston pitäisi sijaita, joten sitä tuskin on olemassakaan. Edes Tallinnassa olevat tuttavatkaan eivät sitä ole saaneet selville.

  Pankaahan sana kiertämään ja olkaa varovaisia!
   
 10. Mirka T. Vierailija

  Turkulainen Betonilaatta Oy on sen luokan huiputtajafirma, että kehottaisin välttämään.

  Kuski ripotteli lavat pitkin pihaa sinne tänne ja mumisi kovasta kiireestä.
  Kaikki "harmaat" Moderno-laatat olivat eri värisiä ja talon edusta näyttää aivan kamalalta.

  Reklamaationi ei tuottanut mitään tulosta, betonissa kuulema kuuluu olla pieniä väriheittoja.

  Mielestäni värin pitää olla se, mitä esitteessä seisoo.
   

Jaa tämä sivu