Hae Anna.fi-sivustolta

piilarit/silmälasit Thaimaasta

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä Reetta, 10.12.2005.

 1. Reetta Vierailija

  Hei!
  Kysyisin kokemuksianne lähinnä piilolaisien, mutta myös silmälasien/vahvuuksilla olevien aurinkolasien hankkimisesta Thaimassa loman aikana.
  Oletteko ""päivittäneet"" tietonne Suomessa optikolla ennen matkaa ja sitten vain lyöneet Thaimaassa paperit kouraan ja valinneet lasit.

  Ovatko piilolinssit samoja merkkejä mitä meillä Suomessa myydään?
  Tällä hetkellä tuntuu siltä, että en ehkä uskaltaisi laittaa silmiini Thaimaasta hommattuja piilareita.

  Tehdäänkö siellä näöntarkastuksia tms, vai pitääkö kaikki tiedot olla mukana.
   
 2. Kaija Vierailija

  Minua kiinnostaa myös silmälasien hankinta Thaimaasta. Olemme hankkineet aikaisemmin miehelleni kaksi kertaa kaksiteholasit (ensimmäiset Phuket townista ja toiset Hua Hinista). Nyt ajattelin hankkia myös itselleni, jos löytyy hyvännäköiset kehykset. Olemme tammikuussa viikon Phuketissa Katalla ja toisen viikon Krabilla. Onko vihjeitä mistä kannattaa etsiä?!!!
   
 3. Ninni Vierailija

  Moro! Optiikka huippulaatuista Thaimaassa monissa liikkeissä ja itsellä jo 4 silmälasit ja piilareita sieltä hankittuina ja taas tänään lähdetään 3 viikoksi Bkk:iin ja Pattayalle, joten pitää ostaa brillit jälleen. Silmälasien reseptikortti ollut mukana itsellä tai sitten he voivat optikkoliikkeessä katsoa vanhoista laseista (mikäli yhä kelvolliset vahvuudet niissä) vahvuudet, joten mitään reseptiä ei välttämättä tarvita. Vuosi sitten ostin silmälasit, jotka tummenevat progressiivisesti auringossa ja erittäin laadukkaat ovat. Optiikkaa olen ostanut Bkk:sta, Hua Hinistä ja Pattayalta sekä Phuketista. Jaahas, lähtö lähestyy....
   
 4. ehkä Vierailija

  tämä on väärä foorumi tällaisille kysymyksille, tiedä mitä kukkua saa vastaukseksi... miksi et kysyisi esim. thaiklupista samaa, sieltä varmasti löytyy asiantuntijoita?

  mutta, jotkut ovat ottaneet ""reseptit"" suomesta ja sitten thaimaassa tarkistaneet/verranneet millaiset reseptit ovat sieltä saaneet. en ole koskaan kuullut, että ""reseptit"" olisivat olleet toisistaan poikkeavia.

  thaimaassa nämä ""reseptit"" saa optikolta ilmaiseksi. en tiedä, mutta kai suomessakin? vaikeat tapaukset, ns. tohtoria vaativat, ovat sitten tietenkin lukunsa erikseen.

  thaimaan päässä grillit ja piilaritkin ovat yleensä olleet ihan samaa laatua kuin suomessakin. hinnat yleensä ja yleistäen thaimaan päässä huomattavasti halvempia.

  thaimaan päässä määrätyissä paikoissa tekevät myös erittäin hyviä silmäleikkauksia esim. laaseria käyttäen. jotkut tuttuni (eivät suomalaisia) ovat säästäneet näissä isot rahat, mutta en uskalla tyrkyttää koska lähempää komemusta, vertailupohjaa tai asiantuntemusta minulla ei näistä ole. muuten vain asian kuriositeettina mainitsin. khap.   
 5. ehkä Vierailija

  vastaukseni oli hieman typerä, anteeksi.

  thaimaassa siis yleistäen raamit ja linssit ovat ihan samaa luokkaa (samat maailman merkit samoista tehtaista) kuin suomessa myytävät, mutta halvempia.

  thaimaasta tietenkin saa, suomessa ei ehkä niin tunnettuja, mutta melkein yhtä hyviä jos ei parempia raameja... paljonkin halvemmalla, jos vain itse tietää mitä tavoittelee, ja mikä näistä on käyvä hinta. ja se, millaiset esim. hoyan linssit haluaa ja mitä niistä on valmis maksamaan, on sekin, ehkä hieman myös omaa vaivautumista enemmin vaativa projekti thaimaassa kuin suomessa. osaaminen maksaa, kielitaito maksaa, kuka ne verot vielä jaksaa, maksaa...

  http://www.hoya.co.jp/japanese/index.cfm
   

Jaa tämä sivu