Hae Anna.fi-sivustolta

Polvitaipeen kipu

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä kävellessä, 09.11.2011.

 1. kävellessä Vierailija

  Tietääkö joku mikä voisi olla syynä polvitaipeen kipuun? Huomasin pari päivää sitten kävellessä että polven takaosa tuntuu kipeältä. Kipu tuntuu nimenomaan kävellessä, enkä ole siihen kiinnittänyt pahemmin huomiota esim. töissä istuessa tai yöllä (ainakaan toistaiseksi).

  Tänään kun painelin pohkeen yläosaa niin löysin älyttömän kipeän kohdan. Kohta on ehkä vajaa 5 senttiä polvitaipeesta alaspäin pohkeen yläosassa ulkosyrjällä. Meneekö siinä joku jänne tms.

  En ole viime aikoina urheillut normaalista poikkeavasti tai satuttanut jalkaa. Kaksi viikkoa sitten kävin kuntosalilla pitkästä aikaa, mutta ei kai paikat voi kipeytyä näin paljon jälkikäteen.
   
 2. .... Vierailija

  Pohjekivun yhteydessä pitää muistaa laskimoveritulpan mahdollisuus. Sinuna menisin lääkäriin, jos mitään syytä ei pohjekivulle tunnu olevan.
   
 3. ap. Vierailija

  Olen kyllä tiedostanut tuon laskimotukoksen vaaran ja sen oireista lukenut. Anoppi on sairaanhoitaja ja kokenut itse jalassa parikin laskimotukosta, joten häneltä myös kyselin. Hänen mielestään ei siltä kuulostanut ja käski mitata pohkeen parista kohtaa turvotuksen seuraamiseksi.

  Katsellaan nyt viikonlopun yli. Edelleen taipeen kohta on kipeä kävellessä ja painaessa tuo pohkeen yläosa ulkosyrjältä juuri tuosta pohkeen/säären välistä. Ei ole kipeä yöllä tai jos jalka on koukussa.
  Kylmägeelistä tuntuisi olevan jonkinlaista apua.
   
 4. Mea_83 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.11.2011
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bakerin kysta.
   
 5. ap. Vierailija

  Tuo Bakerin kystä voisi olla kyllä mahdollinen. Itseasiassa en sitä vaan haluaisi ajatella. Nimittäin minulla oli alkusyksystä toisessa lonkassa bursiitti eli eli limapussin tulehdus, ja se vaivaa edelleen. Nyt jos sama on polvessakin niin väistämättä tulee sitten mieleen että onko minulla reuma...Nämä molemmathan voivat olla reuman oireita ja nyt jos on jo kahdessa eri paikkaa.

  Pitänee kait varata ensiviikolla työterveyteen aika, vaikka tuskimpa ne siellä muuta tekevät kuin käskevät syödä buranaa.

  Onko sinulla Mea omakohtaista kokemusta bakerin kystasta tai muilla?
   
 6. Mea_83 Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.11.2011
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kannata huolestua vielä missään nimessä pelkästä bakerin kysta + bursiittiyhdistelmästä! Ei se reumaa ole. Sattumaa vaan.
  Itellä kokemusta vaan potilaiden osalta. Useimmiten noi bakerin kystat tulee jostain vanhasta vammasta, jota et välttämättä edes enää muista. Sen voi hyvin tyhjentää, taikka laittaa polviniveleen kortisonia jos vaivaa. Aika usein ne sitten puhkeaa jossain vaiheessa ja lakkaavat sitä myötä vaivaamasta :)
   
 7. p..u minkä teki Vierailija

  Bakerin kystaa olisi ehdottanut minäkin, itsellä se repesi pari viikkoa sitten ja kyllä silloin tiesin miltä kipu tuntuu. Pari viikkoa meni hissutellessa ja kipulääkkeillä, alussa otettiin polvesta myös vähän hydropsia ja laitettiin kortisonia, kun rustokin on ohentunut, nää kaikki siis polven nivelrikkoon liittyviä. Reumaa en epäile - ainakaan vielä. Polvi on vaivannut enemmän tai vähemmän puoli vuotta, kesällä jossakin vaiheessa rappujen kävely ylöspäin ja ylämäkikävely teki pahaa, sitten oire jo helpottikin ja viikkoa ennen tuota ruptuuraa oli polvi lähes oireeton.
   

Jaa tämä sivu