Hae Anna.fi-sivustolta

Raskaustestin luotettavuus

Viestiketju osiossa 'Vauvahaaveet' , käynnistäjänä peipponen08, 02.04.2008.

 1. peipponen08 Uusi jäsen

  liittynyt:
  02.04.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei! Millasia kokemuksia teillä on apteekista/elintarvikeliikkeistä ostetuista raskaustesteistä? Itse tein testin tänä aamuna, kuukautisten pitäisi alkaa tänään (viimeistään huomena) kierron mukaan (n.28pvä). En vaan malttanut odottaa että tuleeko kuukautisia vai ei, pakko heti saada tietää onko masussa kenties jo jotain elävää :D Joka tapauksessa, negaa näytti.

  Oon kuitenkin kuullu että pitäisi odottaa noin viikko jos kuukautisia ei kuulu, ja tehdä silloin testi (mahdollisesti uudestaan), jotta tulos olisi luotettavampi. Mutta millaisia kokeuksia teillä on? Onko käynyt niin, että raskaustesti näyttää negatiivista, mutta viikontai kahden päästä positiivista? Eli haluaisin vähän kartoittaa onko yleistä, että alkuvaiheilla tehty testi ei pidä paikkaansa?

  (Tässä odottelen jännittyneenä että alkaako menkat vai ei, toivottavasti ei ;) Oireet ovat nimittäin olleet ihan mahdolliseen raskauteen liittyviä, mm. huimaus, päänsärky ja huono-olo, niitä ei ole esiintynyt menkkojen yhteydessä.)

  Kiitos vastauksista! :)
   
 2. sinulle.... Vierailija

  Kannattaa lukea tätä palstaa ajatuksen kanssa, täällä on paljon asiaa kysymistäsi asioista.
  Elintarvikeliikkeen testi = rfsu? Siinä on testi johon ei ole missään nimessä luottaminen, kertomuksia löytyy yhtä ja toista.

  Hae ketjua jonka otsikko oli sellainen kuin Muita joilla menkat viikon myöhässä ja sitten vasta plussanneet.
   
 3. Eräs123 Vierailija

  Minusta tuo on vähän liian voimakkaasti sanottu, että ei olis missään nimessä luottaminen rfsu:n testeihin. Sama toimintaperiaate niissä on kuin muissakin testeissä ja minulle ne on aina näyttäneet oikein niin plussat kuin negatkin. Kyllä luottaisin ja luotan edelleen.
   
 4. Noa Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  1 372
  Saadut tykkäykset:
  0
  Clearbluet on ilmeisesti sieltä luotettavimmasta päästä, kannattaa kokeilla sillä vaikka parin päivän päästä. Sen pitäisi näyttää jopa kolme päivää ennen kuukautisia, sehän on yksilöllistä kellä näkyy ja kellä ei.
   
 5. terppat Vierailija

  Hei Eräs123,
  nuo RFSUn testit ovat näyttäneet minulle positiivista (haamun) vaikka raskaudesta ei olisi tietoakaan. Eräs tällä palstalla kertoi että olivat testanneet testin luotettavuutta, niin plussaa oli luvannut myös miehelle. Itseasiassa joissain testeissä on ollut haamu jo valmiina, kun testi on poistettu paketista. Joten tuo testi on tuottanut varmasti monelle pettymyksiä eikä ole rahat väärti. Hienoa jos sinulla toimi.
   
 6. helistimenä Vierailija

  Helistin.fi: n sivuilta:
  Raskaustestejä myydään sekä yksittäispakkauksissa että kahden testin pakkauksina apteekeissa, nettikaupoissa ja päivittäistavarakaupoissa. Raskaustestit perustuvat istukan erittämän hormonin, koriongonadotropiinin (hCG), mittaamiseen virtsasta. Naisen elimistö alkaa tuottaa hormonia noin viikon kuluttua hedelmöittymisestä.


  Kotona tehtävä raskaustesti on helppo käyttää ja vastauksen saa jo muutamassa minuutissa. Raskaustesti on varminta tehdä silloin, kun kuukautiset ovat jo muutaman päivän myöhässä. Testien herkkyyksissä on pientä eroa, mutta kaikki niistä ovat riittävän herkkiä, jos testi tehdään kuukautisten jo ollessa myöhässä. Testien sanotaan olevan myös niin herkkiä, että ne voi tehdä mihin aikaan päivästä hyvänsä. Aamuvirtsan hormonipitoisuus on kuitenkin suurempi, jolloin ajankohta testille on parhain. Tällä voi olla merkitystä etenkin, jos testi tehdään jo ennen kuin kuukautisten olisi pitänyt alkaa.

  Suurin osa testeistä tehdään pitämällä testitikkua virtsasuihkussa, mutta osassa virtsaa kerätään astiaan, johon testitikkua kastetaan. Näytteenoton jälkeen testi suljetaan ja jätetään vaaka-asennossa tasaiselle alustalle ohjeissa mainituksi ajaksi (muutama minuutti). Odotuksen jälkeen testin ensimmäinen ikkuna (kontrolli-ikkuna) värjäytyy ja siihen tulee viiva. Mikäli myös toiseen ikkunaan (testi-ikkunaan) tulee väriä ja viiva, on testin tulos positiivinen ja olet raskaana. Myös himmeä viiva kertoo positiivisesta tuloksesta. Mikäli vain kontrolli-ikkunassa on viiva, et ole raskaana. Digitaalisissa raskaustesteissä tulos on selkeämmin luettavissa.

  Mikäli testi on negatiivinen, eivätkä kuukautiset ala kohtuullisen odotuksen jälkeen, kannattaa raskaustesti tehdä uudelleen. Useimmiten syynä testin väärään negatiiviseen tulokseen on se, että testi on tehty liian aikaisin tai testiä ei ole tehty ohjeiden mukaan.

  Ainoastaan eräät lapsettomuushoidoissa käytettävät hormonit saattavat häiritä raskaustestin luotettavuutta ja antaa väärän positiivisen tuloksen. Alkoholi, ehkäisypillerit, antibiootit, särkylääkkeet ja muut tavalliset lääkkeet eivät anna väärää positiivista tulosta. Myös kohdunulkoinen raskaus antaa positiivisen tuloksen.

  Raskaustesti voidaan tehdä myös verikokeena terveyskeskuksessa, mutta jos kotitesti on tehty ajallaan ja huolellisesti, näiden kahden luotettavuudessa ei ole juuri eroa.

   
 7. toive untako vain? Vierailija

  Jostain olen kuullut, että jos miehellä hcg hormonia elimistös niin kasvain voi olla kyseessä?
   
 8. öööööh? Vierailija

  Hcg on istukkahormooni, ei kai kasvaimet sellaista tuota?
   
 9. Kyllä.. Vierailija

  on mahdollista että miehellä kovin suuri hcg pitoisuus voisi kertoa jostain kasvaimesta. Pointti tuossa eräässä viestissä oli varmaan se, että RFSU:n testit eivät ole ainakaan kaikilla luotettavia kun on kerran miehellekin näyttävät plussaa. Ei siinä välttämättä ole kyse silloin heti kasvaimesta. Tiedän, että RFSU:n testit ovat näyttäneet joillekin plussaa vaikka veritesti negaa eli itse en luottaisi testin toimivuuteen omalla kohdallani.

  Miten ap:n muuten kävi?
   
 10. toive untako vain Vierailija

  Jo on jos rfsu:n testit miehellä plussaa näyttää. Sillonhan pitäs vetää markkinoilta tollaset testit?
   
 11. toive untako vain Vierailija

  Jo on jos rfsu:n testit miehellä plussaa näyttää. Sillonhan pitäs vetää markkinoilta tollaset testit?
   

Jaa tämä sivu