Hae Anna.fi-sivustolta

Raya Divers

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä Matkailija-74, 09.10.2008.

 1. Kirahvi Vierailija

  Oltiin Krabilla snorklausretkellä paikallisen toimiston kautta. Samassa laivassa oli Rayan snorklaajat/sukeltajat eli puitteet reissulle olivat kumallakin toimistolla täysin samat. Reissulle olisi tullut hintaa Rayan kautta 2800 bht ja paikallisen kautta maksoi 1700 bht. 1100 bht suomenkielisestä palvelusta snorklausreissulla on mielestäni vähän liikaa. Eli tässä tapauksessa saman laadun sai huomattavasti halvemmalla paikalliselta toimistolta ostettuna.
   
 2. kyrpiintynyt Vierailija


  Ainahan Raya on kussu linssiin ''hyväosaisia'' suomalaisia.
  Jengillä on monipoli kielen suhteen mut muuten todella ''ylimalkaista''käyttäytymistä maksavia asiakkaita kohtaan!!
  Pakkohan sen ''pissan'' on noustava jossain vaiheessa kuupaan ja siellä se on ollut jo viimeiset 4:ä vuotta aika syvällä.
  Etenkin nyt,kun on LAMA!! ja he kyivät vielä enemmän hyffeä!!

  -Tarviihan sen ''rantabummin'' jostakin se elantonsa hankkia!!!!!!!!!!!!
  (ja se hyväosanen maksaa keskustelutuokmioista ja muusta paskanpuhumisesesta esim. soi...!
  sa loi.... :)
   
 3. Ullis Vierailija


  siis se "pappahan" oli se paatunut juoppo, joka kerjäsi juomia Ao Nanging kuppiloissa lähes joka ilta. Lyöttäytyi aina tuoreiden kurssilaisten seuraan ja kertoi hurjia sukellusjuttuja. Oli todella pitkään putkeen taikkulassa, tuskin oli enää viisumiasiatkaan kunnossa..
   
 4. sharkpointer Vierailija

  Krabilla, Koh Lantalla ja Khao Lakissa(Similan) ainakin sukellus ja snorklaus reissut onnistuu loistavasti muiillakin firmoilla kuin Rayanilla ja huomattavasti halvemalla ja aivan samoilla turvallisuus ym. puiteilla. Ainoastaa kielenä englanti tai ruotsi.
  Miten voi ollakkaan niin iso hintaero? Kielimonopoliko kyseessä?
  Mutta varmasti asiallista tekemistä suomalaisilta vaikka muutama tyyppi saattaisi hukkua sateella kun on nokka niin pystyssä :)
   
 5. Pappa Vierailija

  Sul taitaa olla herne nyt niin syvallä nenässä, et suosittelen lääkärissä käyntiä.
  Enaa se ei sun muijaas vie.....
   
 6. tuomas 74 Vierailija

 7. DiverNo28679 Vierailija

  Mitäpä jos, ystävät hyvät, kokeilisitte vaikkapa jotakin muuta Suomenkielistä sukellusfirmaa. Kaikki ne vievät myös snorklaamaan ja retkille jos palkkiosta sovitaan.
  Palvelu heillä on usein yksilöllisempää pienemmän asiakaskunnan vuoksi ja asiakas voi itse päättää kohteen johon tahtoo, ja sitten sinne asiakas viedään.

  Itse ainakin ennemmin tuen pientä suomalaista yrittäjää kuin suurta kusettaja firmaa (kuten Raya), jolloin tiedän että rahat jotka maksan menevät oikealle ihmiselle oikeaan tarpeeseen!
   
 8. Ei sukellusta Vierailija


  Rayan kalliilla reissuilla on oltu, muttei olla enää jatkossa. Viimeksi laskutettiin täysi hinta, vaikken pystynyt edes kokeilemaan sukellusta, kun ohjaaja piti liian kovaa kiirettä "että ehditään joskus lounaalle".
  Toisen ryhmän vetäjä eteni rauhallisemmin ja siinä kaikki onnistuivat sukeltamaan alkeita, vaikka olivat vanhempia. Nuoret ehkä oppivat nopeasti mutta vanhemmat tarvitsevat enemmän aikaa. Ei enää ikinä Rayaa.... Annoin palautetta muttei kuulemma voi mitään?!!! Huijausfiilis jäi käteen ... jatkossa en enää ole niin typerä että maksan tyhjästä ja Raya menetti meidän perheen "kanta-asikkuuden"
   
 9. snorkkeli Vierailija


  Tv:n Paratiisi-sarja on typeryyden huippu ja saa kyllä käsityksen ettei Rayalaiset tee muuta kun bailaavat ja ryyppäävät. Todella ärsyttäviä tyyppejä sekä miehet että varsinkin naiset. yök.
   
 10. raya Vierailija


  Todella ala-arvoista käytöstä esitettäväksi tv-sarjassa. Joka jakso samaa soopaa ja koheltamista,kyllä todella on mennyt kiinnostus osallistua Rayan retkille tämmöisen porukan kanssa. Millähän perusteella sinne valitaan työharjoittelijat,kun tämmöinen Jasmin on remmiin saatu. Pelkkää sikailua ja Bangla-roadin bordelleissa hillumista koko duuni. Mitenkä Aurinkomatkat voi olla mukana tässä sarjassa????
   
 11. snorkkeli Vierailija


  Phuketista löytyy kyllä vaihtoehtoja tälle Rayalle,niin että ei tarvitse mennä heidän paskantärkeiden tyyppiensä oppiin. Kerta riiti todellakin.
   
 12. Raya Vierailija

  Itse olimme toukokuun alussa Rayan toimesta Raya Yai:lla (pelkät matkat + sukellusta) ja täytyy sanoa iso kiitos Alille loistavasta palvelusta ja sukellusopeista !

  Mitään erikseen pyytämättä Ali oli meitä vastassa rannassa ja alkoi järjestämään meille majoitusta saarella - sinänsä hauska juttu kun majoitusta löytyi hintahaarukalla 1000 - 60000 THB/yö :)

  Valitsimme Rayaburi Resortin Poolside huoneet ja voin sanoa että viihdyttiin sen verran hyvin, että otimme vielä yhden extra yön saarella; tästä ilmoitus vain Raya:n toimistoon ja takaisinkuljetus järkättiin seuraavalle päivälle.

  Joten SUURI kiitos Raya:n henkilökunnalle, niin Phukettiin kuin Raya Yai:n toimistoonkin !
   
 13. Matkailija Vierailija

  Railay Beachilla Krabilla on yksi keskus joka tarjoaa hyvää palvelua ja on myös Suomalainen keskus jos haluaa palvelua reissuilla suomeksi.

  Kuulemma hinnat ovat halvemmat kuin Raya Diversilla ja palvelu toimii todella hienosti sekä kohteet ovat samoja. Ja vielä lisäksi varusteet ovat uusia kun monilla keskuksilla ne alkavat olla tiensä päässä.

  Kannattaa googlettaa "railay dive center" tai laittaa osoitteeksi "www.railaydivecenter.com"
   
 14. ea Vierailija

 15. Tervehdys Thaimaasta kaikille meitä rakastaville ja inhoaville tasapuolisesti! :)

  Olen siis yksi Rayan omistajista, Janne Miikkulainen, ja kun Suomessa asuva ystäväni viittasi minulle tästä viestiketjusta niin päätin kommentoida vaikka yleensä ei ole ollut tapana, koska kaikillahan on oikeus mielipiteeseensä. Tässä tosin hieman mielestäni mennään epäasiallisuuksiin ja laitetaan myös hieman virheellistä informaatiota. Väkisinkin herää ajatus että kukakohan näitä muiden "mainoksia" kirjoittelee mutta ei sillä niin väliä. Pääasia että pysytään asiallisuuksissa, eikö niin?

  Erityisesti nimimerkillä "kyrpiintynyt" kirjoittavalla tuntuu olevan paljon tietoa meistä ja meidän toimintatavoista. Voin rehellisesti sanoa että emme mielestämme ole koskaan 'kussu linssiin ''hyväosaisia'' suomalaisia' vaan nimenomaan yritämme tarjota laadukasta suomenkielellä tapahtuvaa palvelua täällä kaukana Thaimaassa.

  Miksi me sitten olemme kalliimpi kuin paikallinen retkijärjestäjä?
  Siitä yksinkertaisesta syystä että kulurakenteemme palveluja tarjotessamme on hyvin erilainen:
  -Palkkaamme suomalaisen ensiapukoulutetun henkilökunnan
  -Lisäkoulutamme henkilökunnan paikan päällä mm. myrkyllisten merieläinten yms paikallisiin olosuhteisiin
  -Harjoittelemme jatkuvasti ongelmatilanteita, onnettomuusskenaarioita ja pelastussuunnitelmia
  -Valitsemme veneiksemme hyväkuntoiset ja turvalliset alukset
  -Varustelemme veneet vastaamaan Eurooppalaisten matkatoimistojen vaatimia turvallisuusstandardeja
  -Käytämme asiakaskuljetuksissa minibusseja avolava-autojen sijaan (huom, joskus sesongin huipussa Phuketissa joudumme käyttämään muutamia lava-autoja kiireisimpinä päivinä)
  -Toimistomme ovat siistejä ja niissä myydään ensiluokkaisia sukellus- ja vesiurheilutarvikkeita
  -Meille voi soittaa tai sähköpostittaa suomenkielellä 7pv viikossa klo 8-19
  -Meiltä voi etukäteen varata sukellukset, retket, hotellit, lentokenttäkuljetukset jne suomalaisen varaushenkilökunnan kautta
  -Käytämme aikaa retkien/kohteiden/viikko-ohjelmien suunnitteluun ja panostamme erityisesti että asiakkaat pääsevät retkillään alueen parhaille snorklaus- ja sukelluspaikoille*
  -Kaikki asiakkaamme ovat vakuutettuja
  -Yrityksellämme on lain vaatima T.A.T. (Tourism Authority of Thailand) lisenssi
  -Työntekijöillämme on viisumit ja työluvat
  -Olemme Thaimaalainen osakeyhtiö ja maksamme veromme Thaimaahan

  Kuten jokainen ymmärtää, kaikki yllä oleva maksaa rahaa ja asioita voi toki tehdä hyvinkin eri lailla. Pitää muistaa halpa retki saattaa näyttää päällisin puolin hyvältä mutta esimerkiksi ongelmatilanteen sattuessa (sairaskohtaus, sukellusonnettomuus, myrsky, luonnonmullistus) ei välttämättä ole taitoa, varusteita tai ylipäätänsä mitään suunnitelmaa miten tulisi toimia ja mitä tulisi tehdä.*

  26.12.2004 kun Tsunami iski Thaimaahan oli Raya Diversin retkillä neljässä eri lomakohteessa yhteensä asiakkaita erilaisilla retkillä noin 150 henkeä (sukeltajia, snorklaajia, perheitä, lapsia, kaikkea laidasta laitaan). Heistä kukaan ei menehtynyt tai edes loukkaantunut vakavasti. Tuona kammottavana päivänä meillä oli mukana onnea, mutta selviytyminen perustui myös pitkälti ennalta laadittuihin selkeisiin toimintamalleihin ja varusteluihin. Ei siitä sen enempää ja tarkoitus ei ole mitenkään esittää että meillä on kaikki mahdollinen mietittynä, mutta halusin antaa yhden konkreettisen ääripään esimerkin.

  Olemmeko me kalliimpia kuin joku toinen suomalainen alueella toimiva yrittäjä?
  Etelä-Thaimaan alueella toimii muutamia sukelluskeskuksia joissa on joko suomalaisia omistajia tai työntekijöitä. Hintamme ovat ainakin omien tietojemme mukaan hyvin kilpailukykyiset heidän kanssaan ja kannattaa aina katsoa tarkkaan mitä hinta sisältää ja minkälaiselle retkelle on lähdössä. Silloin tällöin täällä aloittaa uusia "yhden miehen yrityksiä" jotka tarjoavat palveluitaan erittäin halvalla mutta vuodet ovat näyttäneet että hetken aikaa toimittuaan he huomaavaat että joko pitää lopettaa toiminta tai nostaa hintoja, tai sitten aletaan tinkimään yllä olevasta listasta. Toivotan kaikille Heille (vai pitäisikö kirjoittaa Teille? ;) ...) onnea tulevaisuuden haasteille, tämä ei ole helpoin tapa ansita voit leivän päälle mutta siinä voi myös onnistuakin kun on rehellinen ja tekee parhaansa.

  Onko meidän retket hyviä? Olemmeko me ylpeitä ja omahyväisiä? Suuria kusettajia?*
  Meillä on suomalaista henkilökuntaa tällä hetkellä noin 50 ja kaikki he ovat tarkkaan valittuja Suomessa tapahtuvien työhaastattelujen perusteella. Seuraamme päivittäin asiakaspalautettamme kaikilta retkiltä ja arvosanat kaikista retkistämme ovat yleensä kohdassa hyvä/erittäin hyvä. Palautelomakkeessa on retken yleisen tason lisäksi kysymyksiä henkilökunnasta, kuljetuksista, ruoasta jne... Ainoastaan ruoka on sellainen asia mikä joskus jakaa mielipiteitä: Osa lomalaisista haluaa syödä tulista Thai-ruokaa ja osa taas vaatii suomalaista kotiruokaa. Olemme yrittäneet kehittää tähän kultaista keskitietä ja mielestämme vuosien harjoittelulla onnistuneet aika hyvin.
  Todella tärkeää olisi että kaikki TE jotka retkillämme käytte, annatte sitä palautetta mahdollisimman laajasti. Vain sen avulla pystymme hiomaan toimintaamme vieläkin paremmaksi. Jos joku teistä tähän viestiketjuun osallistuneista on oikeasti ollut meidän retkillä ja homma mennyt pieleen niin toivoisin ehdottomasti että laitatte siitä meille sähköpostia, kerrotte mitä tapahtui ja me voimme sitten selvittää että miksi näin kävi. Virheitä sattuu kaikille ja pahoittelemme jos jonkun päivä on mennyt pieleen meidän toimintatapojemme takia.
  Nimimerkki "DiverNo28679" kirjoittaa että 'Itse ainakin ennemmin tuen pientä suomalaista yrittäjää kuin suurta kusettaja firmaa (kuten Raya), jolloin tiedän että rahat jotka maksan menevät oikealle ihmiselle oikeaan tarpeeseen!'
  Emme oikein ymmärrä kommenttia mutta tuskin kirjoittaja itsekään, eli eikö Rayan omistajat ja työntekijät ole oikeita ihmisiä? :) No, ei tuohon sen enempää.

  Paratiisi TV-sarja, karmeaa katseltavaa?
  Olimme ihmeissämme reilu vuosi sitten kun suomalainen tuotantoyhtiö otti meihin yhteyttä ja sanoi että haluaisi tehdä meistä ja muista täällä asuvista (Seduction Disco, Aurinkomatkojen oppaat) työntekijöistä tv-sarjan. Emme oikein tienneet mitä ajatella. Itse en ole muiden omistajien kanssa mikään kova reality-tv sarjojen fani mutta meille luvattiin että ohjelma tulee kertomaan positiivisessa hengessä työntekijöidemme elämästä Thaimaassa ja samalla suomalaiset näkevät minkälaisiin paikkoihin voivat tulla lomailemaan. Suostuimme projektiin ja vaikka juonellisesti ja sisällöllisesti sarja ei kenties tarjoa paljoakaan vauhtia niin olemme saaneet todella paljon positiivista palautetta katsojilta jotka suunnittelevat Thaimaan matkojaan. Ikävää jos joku on pahoittanut mielensä ja että sarjasta tuli sellainen kuva että täällä tosiaan vain juhlitaan..? Kenties katsojalla meni hieman sekaisin jotkut meidän työntekijät lomalaisiin ja muihin? Ja onhan sekin totta että jos tuottajalla on valittavan että "kuvaanko tänään työntekijää joka menee klo 21 nukkumaan vai bileisiin lähtevää vapaapäiväläistä" niin tiedätte varmaan vastauksen.

  SUMMA SUMMARUM:
  Toivotamme teidät kaikki tervetulleiksi Thaimaan lämpöön, tervetuloa retkillemme snorklaamaan, sukeltamaan tai vain rentoutumaan. Tutustukaa minkälaisia retki/sukellus yrityksiä Thaimaassa on olemassa ja valitkaa sieltä juuri Teille parhaiten soveltuva. Varmasti muutkin kuin me osaavat tarjota Teille mahtavia lomaelämyksiä pinnalla ja pinnan alla.

  En kirjoita tänne enää, mikäli joku haluaa antaa palautetta tai kommentoida niin voi laittaa minulle suoraan sähköpostia janne@rayadivers.com

  Ystävällisin terveisin Thaimaan auringosta,

  Janne Miikkulainen
  "yksi omistajista eli yksi näistä parjatuista kusettajista"*

  ;) ;)
   
 16. Tutustuimme Raya Diversiin Koh Lantalla tammi-helmikuussa 2012. Saimme sukelluskouluttajaksi kurssille nuoren naisen, joka ei osannut käsitellä lapsia ja aiheutti paljon mielenharmia koko perheellemme. Tilanne meni siis niin pahaksi, ettei lapsemme loppujen lopuksi halunnut snorklata enää edes hotelimme uima-altaassa, kun pelkäsi veden alle menemistä. Siinä tuli jo äidillekin tippa linssiin, kun ero entiseen oli niin valtava. Tyttäremme oli siis 10v, osasi uida ja snorklata hyvin.

  Annoimme Rayalle suoraa palautetta keskustelemalla heidän kanssaan toimistolla. Palautteeseen reagoitiin mielestämme todella hyvin ja he olivat aidosti pahoillaan ja huolestuneita tilanteesta. Kyseinen kouluttaja sai puhuttelun (en tiedä tuliko muitakin seuraamuksia) ja pääsimme mm. snorkklausretkelle, jossa tyttäremme löysi pienen suostuttelun jälkeen jälleen sen snorklauksen ilon, jonka hän kurssilla ehti kadottaa. Kukapa niitä kaloja pinnalta haluaisi katsella, varsinkin kun joku sanoi nähneensä kilpikonnankin ;)

  Vaikka ensikokemuksemme Rayasta jäivät huonoiksi, on pakko myöntää, että he hoitivat jälkipyykin erinomaisesti ja minun on vaikea kuvitella, että saisin vastaavaa palvelua muilta keskuksilta (olemme käyttäneet aiemmin muiden kuin Rayan palveluita, nuoren lapsen kanssa halusimme opetuksen suomen kielellä, joten kokemusta on). Muista kouluttajistakaan en keksi moitteen sanaa. Tyttäremme suorastaan rakasti Miikkaa(?), jonka käsissä hän kokeili laitesukellusta ensimmäisen kerran ja muutkin kouluttajat antoivat itsestään ammattimaisen ja osaavan kuvan.

  Tyttäremme kävi lomamme viimeisenä päivänä toisessa paikassa suorittamassa Discovery sukelluksen ja pystyi tämän ulkomaalaisen kouluttajan "opetusnuorassa" suorittamaan ne harjoitukset, joihin hänen sukellusharratuksensa melkein loppui ennen kuin se ehtii alkaakaan. Olen varma, että Rayaltakin olisi löytynyt joku muu kouluttaja, joka olisi siihen pystynyt, mutta olimme aikaisemmalla sukelluksellamme sattuneet tämän saksalaisen kouluttajan huomaan ja tiesimme hänet sellaiseksi ihmiseksi, joka kielimuurista huolimatta osasi kannustaa ja rohkaista jännittävää lasta (ja jonka lapsi jo tunsi). Jos lapsen innostus sukellusta kohtaan jatkuu vielä Suomessa, suoritamme allassukellukset täällä, mutta avovesiä varten palaamme Thaimaahan ja ykkösvaihtoehtona on silloin Raya Divers. Arvostan suomenkielisiä palveluita, varsinkin lasten kanssa, ja he ovat toiminnallaan osoittaneet, että asiakastyytyväisyys on heille tärkeä asia.
   
 17. asiakas myös Vierailija

  Alkoiko tuon nuoren kouluttajan nimi kirjaimilla Ma (naispuolinen)? Hän jäi meillä "elävästi" mieleen Lantan kouluttajista armeijamaisella käskytysasenteellaan. Emme antaneet palautetta, kun ei ollut muuta vikaa kuin se, että v*tutti koko koulutuksen ajan. Ja juu, kannustavuudesta ei ollut puhettakaan. Vika oli aina asiakkaassa ei, kouluttajan taidoissa opettaa.
   
 18. tsöötz Vierailija

  Mitä sää Janne aina kommentoit näitä reklamaatioita? Tulee vähintäänkin selittämisen maku siitä. Olin taannoin reilumman aikaa thaikuissa sukelluksissa/chillailemassa ja näin todella läheltä ton teidän touhunne, niinkuin monen muunkin firman. Olin jopa ajatellut ryhtyväni sukellusammattilaiseksi, oon divemasteri, mutta kokemukseni Thaimaassa työskentelevistä suomalaisista käänsivät pääni totaalisesti. Jokikinen siellä (teitä omistajia lukuunottamatta) on suomessa persaukinen viidakko/biitsi-idealisti about. On siellä toki samoja voittajia esim. brittejä pitämässä kulahtaneita tyttöbaarejaan yms. Kiva kun on lämmintä pohjalta. Heitä nyt alkajaisiksi helvettiin ne sun armeijan kouluttajahenkiset urpot. Kavereille kun laittaa kovan kovaa vastaan, niin laskevat onnettomat alleen. Juoruavat kuin akat vielä kaiken päälle. Ali, Lauri ja Riku erittäin jees, muut täysiä hessuja.

   
 19. #73 Vierailija

  testattu RDn matkassa ja ei moitteen sijaa, kaikki toimi loistavasti ja huomaan että näillä palstoilla naputtajat ovat joko kateellisia siitä että joku ja ennekaikkia suomalainen on onnistunut liiketoiminnan kehittämisessä! Nurkkiin potkija chillailijoita ja arvostelijoita aina riittää mutta heistä ei ole tekijöiksi. Kateus ajaa suomessa himonkin edelle sehän on aina tiedetty.
  Tammikuussa taas kohteeseen ja RD messiin!
   
 20. pistelee Vierailija


  Onneksi sukellureissut vähenee,kun meduusat pilaavat reissut. Tänä talvena kaksi sukellusreissua piti lopettaa lyhyeen,kun meduusat piirittivät meidät. Kyllä luonto hoitaa tämänkin ylisuureksi paisuneen bisneksen.
   
 21. Nimimerkillä "tsöötz" on kyllä rohkeutta komentoida ja mainita ilmeiseti oikeita nimiä, mutta ei rohkeutta esiintyä omalla nimellään. Kuinka vakavasti voi ottaa tämänkaltaisen keskustelun, jossa kyllä annetaan, mutta ei olla valmiita ottamaan ja oikeasti keskustelemaan?
   
 22. Phuketin Raya Yai (toivottavasti meni oikein) -saarella käytiin snorklaamassa. Hintaan sisältyi matkat taksilla, laivalla, varusteet, opastus ja ruokailu. Mun mielestä maksoi muutaman kymmenen euroa mikä ei päivän reissusta ollut paha.

  Todellakin suosittelen tuota saarta ja Raya Diversin palveluista.

  Sinne voi mennä ihan rantaleijonaksi, jos ei kiinnosta pulikoida.
   

Jaa tämä sivu