Hae Anna.fi-sivustolta

ruokaa tupareihin

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä lupiini2, 10.08.2007.

 1. lupiini2 Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  tupari-ruoat
  Mitä haluaisitte syödä tupareissa? Sellaiset olisi parin viikon päästä tarkoitus järjestää, ja koska on synttärit samalla, täytekakkua on ainakin tarjolla. Mitä muuta voisin tarjota? Jotain suolaista, mutta mitä? Aluksi suunnittelin, että voisi olla salaatteja, mutta haluaisin tarjota kaiken kerralla, koska juhlat alkavat melko myöhään. Eihän täytekakku ja salatit voi kuitenkaan olla samassa pöydässä? Vieraita tulee noin 20 ja pääosin melko nuorta porukkaa, ja muutenkin tuparit on sellaiset rennot bileet. Booliakin teen, hyvin ohjeita? Vielä se huomio, että tilaa on melko niukasti, ja vieraiden on syötävä seisaaltaan/istualtaan ilman pöytää.

  Osaisiko joku vielä kertoa, miten voisin estää sen, etteivät vieraat toisi sellaisia perinteisiä tuparilahjoja. Pitäisikö kutsussa mainita, että tuo sitten vaikka juomista tai jotain, koska en halua mitään tavaroita tai pikkuroinaa. Synttärit on muuten vähän niinkuin yllätys, joten varsinaisia synttärilahjoja en tule varmaankaan saamaan.
   
 2. sinipilivi Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suolatikkuja? Suolapähkinöitä?
   
 3. Tuula I Uusi jäsen

  liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tee iso vuoka maukasta lasagnea - näin kesällä voisi maistua vaikka kasvisversio, sen kanssa raikasta vihreää salaattia sekä patonkia ja joku mukava levite esim.
  porkkana-, kurkku- tai vaikkapa valkosipuli-paprika. Saat ohjee jos kiinnostaa.   
 4. JKL Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  253
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mietin tätä tosiaankin niin päin, että jos itse tulisin kylään, millaisesta tarjoilusta pitäisin (ap-kirjoittajan kysymys oli kivasti aseteltu). Kun olen toisinaan vähän kranttu, niin arvostaisin sellaista noutopöytää, jossa olisi montaa erilaista tarjottavaa (tämä sopinee, jos tilaisuus on meiningiltään rento): mausteisia pikkupyöryköitä, kylmiä leikkeleitä, erilaisia salaatteja, patonkia, erilaisia juustoja, kasviksia, suolaista piirakkaa jne.

  Jälkiruokana sitten tuota täytekakkua. Mielestäni täytekakun voi laittaa samaan aikaan tarjolle, mutta esim. niin, että se ei ole noiden muiden tarjottavien keskellä, vaan selkeästi esim. pöydän jommassakummassa päässä ja niin, että vieressä on sitten kakkulautaset ja kakun syönnissä käytettävät aterimet. Toivottavasti vieraasi tulevat sitten samaan aikaan, jolloin, kun huomaat, että painopiste on siirtynyt syömisestä tuon boolin puolella, voit siirtää kylmässä säilytettävät jääkaappiin ja jättää muut pöydälle vieraiden ”santsikierroksia” varten.

  Täytekakulle kaveriksi löytyy Alkosta myös hyviä jälkiruokaviinejä. Täällä ei kai saisi mainostaa, mutta laitanpa kuitenkin: meillä on vadelmakermakakun kaverina kerran romanialaista Murfatlaria. Sopi todella hyvin. Maksaa Alkossa noin 7 eur / plo.

  Erilaisia booliohjeita löytyy varmaan netistä. Itse en ole niitä paljon tehnyt, mutta pidän itse esim. sellaisesta boolista, jossa on mansikkaa.

  Jos et välitä lainkaan tuliaisista, niin pyydä kutsussa laittamaan mahdolliseen lahjaan suunnitellut rahat johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen. Voit listata muutaman sydäntäsi lähellä olevan kohteen. Tai kirjoita sitten kutsuun, että asunto on pieni ja enää on vain viinikaapissa tilaa.

  Hauskaa juhlintaa!
   
 5. Rei Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  131
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse laittaisin tupareihin sellaista syötävää, jonka voi ottaa helposti uudelleen esille, nälän yllättäessä. Suosin aikaisemminkin mainittuja salaatteja, leipää, lihapullia, nakkeja, makaroonia, piirakoita yms.kaikkea, mikä maistuu kylmänäkin tai on helppo lämmittää. Edellä mainittuja ruokia on helppo syödä myös seisaaltaan. Kannattaa kuitenkin unohtaa paperilautaset ja muovihaarukat, jotta syömisestä ei tule liian vaikeaa.

  Täytekakun voi tottakai laittaa samaan pöytään suolaisen kanssa, kunhan laittaa sen esim. toiseen päähän pöytää suolaisten kanssa, tai pöydän kulmaukseen.

  Jos kaikki tulijat ovat läheisiä ystäviä, voit kertoa heille ihan suullisesti, että et tarvitse mitään "romua", vaan esimerkiksi uusia tiskiharjoja :) Yleensä sanat: "ei tarvitse tuoda mitään" on vähän hankalia vieraan kannalta. Pakkohan sitä on aina jotain viedä juhliin mentäessä. Voit myös soveltaa nyyttäriperiaatetta ja pyytää vieraiden tuomaan juomaa ja naposteltavaa, jos he jotain haluavat tuoda.
   
 6. lupiini2 Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  kiitos vinkeistä!Olen todella innokas leipoja ja kokkailija, joten onko teidän mielestänne joku maksimimäärä mitä eri ruokia voi tarjota? Vai ahdanko pöydän vaan niin täyteen eri herkkuja kuin mahtuu?
   
 7. eevuska Foodie-lady Espoosta

  liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  1 009
  Saadut tykkäykset:
  1
  Periaatteessa voit tehdä niin paljon kuin haluat, mutta minusta sinun kannattaa valita joku teema ja tehdä sen mukaan sitä ruokaa vaikka niin paljon kuin pöytään (ja jääkaappiin) mahtuu. :)
  Näin tarjottvaissa olisi joku linja eikä "kaikkea vähän, sitä sun tätä".
   
 8. asteri Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  2 396
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ks. Ideakeittiön juttu Noutopöytä - paljonko on paljon?
   
 9. sarlot Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.10.2006
  Viestejä:
  1 603
  Saadut tykkäykset:
  0
  tässä olisi yksi mukava lisä pöytään pikkuputavaksi 15 kpl:

  Lämpimät juusto oliivikeksit
  Silppua 100g mustia oliiveja. Sekoita yhteen oliivit, 120g homejuustoa ja 2rkl ranskankermaa. Laita pellille 15 suolakeksiä ja jokaisen päälle nokare juusto-oliivitahnaa. Gratinoi 225 asteissa uunissa n. 4 minuuttia.

  Näitä voi tarjota myös kylmänä ja täyteitä voi laitella oman maun mukaan!
   

Jaa tämä sivu