Hae Anna.fi-sivustolta

Ruotsissa hyvä journalisti palkittiin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen, 01.04.2012.

 1. Kompiainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  8 974
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos meillä Suomessa kysyy johtavalta ylilääkäriltä, mitä on vialla esimerkiksi paikkakunnan vedessä, saa tietää, ettei mitään, vaikka kraanasta tulisi kloorifenolilla kyllästettyä juomavettä. Vasta vuoden kuluttua tulee tieto, että vedenottamo on suljettava, koska siinä on liikaa KY-vitosta. Sen jälkeen tieto julkistetaan toisen toimittajan kautta, jottei paljastuisi, kuka on ensimmäiseksi kysynyt asiaa.

  Ruotsissa sen sijaan palkitaan sellaiset toimittajat, jotka rohkenevat joskus kyseenalaistaa tutkimustuloksiakin. Kysymys on Ingmar Bergmanin dna-näytteestä, jonka tulokset vääristyivät, koska yhden tutkimusryhmään kuuluvan perimä oli päässyt sekoittamaan tuloksen. Ja Ny Teknik -lehteen kirjoittava toimittaja ei antanut periksi, vaan kaivoi esiin totuuden. Ja sen vuoksi palkittiin - eikä sysätty syrjään kuin märkää rättiä, kuten Suomessa tehdään.


  Ny Tekniks DNA-avslöjande prisas - NyTeknik
  Ny Tekniks DNA-avslöjande prisas - NyTeknik
   
 2. Kompiainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  8 974
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ikämies kaiketi tykästyi poliisiksi kouluttautuneeseen sotavalokuvaajaan, jonka tie päättyi sitten metsikön laitaan. Herättää kysymyksiä, joihin ei edes halua saada vastauksia. Onko rakkaus tällaista Suomessa? Ampujaksi epäilty 81-vuotias mies löytyi myös ilmeisesti itsemurhan tehneenä lähistöltä.  Krigsfotografen Carina Appel hittad mördad | Nyheter | Aftonbladet
   

Jaa tämä sivu