Hae Anna.fi-sivustolta

ryanair ja käsimatkatavarat

Viestiketju osiossa 'Lontoo' , käynnistäjänä laukussa leipää ja piimää vaan =), 27.06.2007.

 1. meinataan täs mennä nyt Lontooseen ja matka on sen verran lyhyt että yhdet vaihtovaatteet riittää. Emme ota mukaan matkalaukkua vaan reput selkään, mutta kysymys kuuluu: Saako repussa olla meikkejä, hiuslakkaa?
   
 2. malejo Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  601
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä ei ole RyanAirilla paljon sanansijaa, paitsi että saavat tietysti käyttää vielä tiukempia määräyksiä kuin mitä yleiset...

  Suomesta lähtevien käsipakaasiohjeet: http://www.civilaviationauthority.fi/Mukaan_matkustamoon

  Ison-Britannian kentiltä lähtevien käsipakaasiohjeet: http://www.stanstedairport.com/assets/B2CPortal/Static%20Files/Can_and_CantDec06.pdf
  http://www.stanstedairport.com/assets/B2CPortal/Images/BAAnewSecurityRules061106.gif

  Kannattaa huomioida erityisesti se, että Ison-Britannian kentillä yleisesti sallitaan jokaiselle matkustajalle tasan yksi käsimatkatavara, jonka maksimimitat ovat 45 x 25 x 56 cm (RyanAirin mitat ovat vielä tiukemmat, 40 x 20 x 55 cm - noudata näitä, kun lennät Ryanilla!). Kaikki käsimatkatavara täytyy saada mahdutettua tuohon yhteen laukkuun turvatarkastuksen ajaksi: ei erillistä käsilaukkua, ei kameralaukkua, ei kannettavaa tietokonetta, ei muovipussillista lehtiä...


  RyanAirilla on muuten omatkin ohjeet käsipakaasin sisällöstä, se noudattaa kyllä samoja säädöksiä, mutta tämä on ainakin selkeästi sanottu: http://www.ryanair.com/site/EN/notices.php?notice=060811-UK-EN&view=email
   
 3. Kiitos jälleen kerran vastauksista. Illalla lähdetään, jännittää ja pelottaa =)
   
 4. Matkis Vierailija

  Katselin tossa jo matkatavaran koot, eli max 10 kiloa ja 55x40x20 senttiä. Selvä, eiköhän tuon kokoinen laukku löydy. Mutta sellainen ehkä tyhmäkin kysymys, että mites lentokenttäostokset? Tuleeko koneeseen mentäessä mutinaa jos on laukku, ja sit erillinen muovikassi täynnä lentokenttäostoksia?
   
 5. Antero Vierailija

  Lentokenttäostokset tehdään aina tuon laukkukoontarkistuksen jälkeen, eli ei pitäisi tulla sanomista.
   
 6. Kyllä siellä kuulutetaan, ettei saa koneeseen noustessa olla kuin yksi laukku/henkilö ja nimenomaan mainitaan, että ostosten pitää mahtua siihen laukkuun. Mutta en usko, että kovin tarkkaan lentoemot tutkivat laukkujen lukumäärää.
   
 7. straight Vierailija

  Ryanair koneisiin-vaikka 2 t ennen mm Stanstediin niin jonot sekavassa hallissa niin pitkät että voit myöhästyä. Jos pakko lentää halvalla vain 10 kg mukaan ja koneeseen omat eväät.

  Kristus etteivät osa jakaa lähtijöitä ri ryhmiin-kaikki jonottaa samaan jonoon-hullu firma.
   
 8. Lähtöportti on kuitenkin vasta ostosten jälkeen ja siinä voidaan asiasta huomauttaa?
  En ole raikulla vielä matkustanut, joten omakohtaista kokemusta ei ole mutta noita kuulutuksia olen kuullut, mm. Riikan kentällä. Käyttävätkö sitä lentolaukun mittakehikkoa ihan aktiivisesti vai nököttääkö se vain mallina lattialla?
   
 9. Ryanin käyttäjä Vierailija


  Kyllä joskus käyttävät. Sattui omalle kohdalleni Edinburghissa, eikä pullea kassini mahtunut kehikkoon. Onneksi oli perhe mukana ja muihin laukkuihin sullottiin minulta ylimääräiset. Muuten olen ollut ihan tyytyväinen RyanAirin lentoihin ja käyttänyt niitä paljonkin. Nytkin halvalla lähdössä Lontooseen. Ja matkustan aina pelkin käsimatkatavaroin, niin ei tule ylimääräisiä maksuja. Mutta tarkkana pitää siis olla.
   
 10. spurflex Vierailija

  Edinburgissa portilla tuli vaikeuksia kun olin mennyt ostamaan viskiä. Ne oli pakko saada siihen yhteen lakkuun tai jättää 16 vuotiaat teiniviinat siihen...
   
 11. ViisastenMatka Vierailija

  Varoituksen sana kaikille halpalentoyhtiötä käyttävälle. Tarkkana on tosiaan oltava. Jouduimme juuri maksamaan £50 eli yli 60€ juuri ennen koneeseen astumista Stanstedissa Lontoossa. Laukku mahtui Ryan Airin vekottimeen, mutta sitä ei saanut sieltä yksin pois. Kaksin laukun sai hyvin pois, mutta se ei riittänyt. Ei auttanut myöskään mitkään valitukset. Laukun pyörät otttivat kiinni, joten laukun tyhjentäminenkään ei auttanut asiaa. Kyllä harmitti!

  Muuten matka oli mukava. Siitä voitte halutessa lukea täältä

  ViisastenMatka: Englanti Ehtymätön Runsaudensarvi – osa 5 Vielä kerran Lontoo
   
 12. Tzm-Fen Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.04.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo halpalennoissa tuo aika yleistä, itse ryanairille noin 10x lentänyt ja toisaalta kun miettii että sitä saaa mistä maksaa. (käytännössä juuri ei mitään), niin kyllä siitä jotenkin selviää.
   
 13. ViistenMatka Vierailija

  Mun mielestä tuo on nimenomaan nyt lähiaikoina riistäytynyt tuollaiseksi. Minä myös olen lentänyt halpalentoyhtiöillä (enimäkseen RyanAirilla) kymmeniä kertoja siitä lähtien kun ensimmäinen nyt jo kuopattu Tampere-Skavsta (Tukholma) reitti avattiin.

  Tämä oli eka kerta, kun jouduin maksamaan portilla. Ja on käsimatkatavaran pois ottamiseen ennenkin tarvittu kaksi ihmistä. Ehkä tuolla virkailijalla oli vain huono päivä.

  Tai sitten nyt on vain tiukempi ote. Joka tapauksessa asia on juuri niin kuin sanoit että halpalentoyhtiöillä saa juuri sitä, mistä maksaa. Tosin tuon lisämaksunkin kanssakin lentojen hinnat jäivät vielä ihan kohtuullisiksi. Ehkä käytän kuitenkin vielä tulevaisuudessakin halpalentoyhtiöitä:)

  Jos joku haluaa tutustua blogikirjoitukseeni halpalentoyhtiöistä, löytyy se täältä. Teksti on kirjoitettu ennen tuota £50 lisämaksua, jonka jouduimme nyt pääsiäisenä maksamaan Stanstedissa.

  ViisastenMatka: lentäminen
   
 14. mietteliäs Vierailija

  olemme menossa ryanairilla - tuli tuossa vain mieleen, kaikkien tekojen jo tehtyämme, että haluaisimme vielä yhden 15kg laukun ruumaan. Onko tämä mahd.?? jos on niin, mitä pitää tehdä? Sanotaanko siitä vain kentällä ja maksetaan se 15 meno ja 15 paluu..
   
 15. matkaaja Vierailija

  Ollaanpa menossa raikulla ekaa kertaa matkalle Lontooseen. Jo tuo matkalippujen tilaaminen oli hankalaa kun kaikki oli vaan enkuks. Onlinesta tulostetuissa lipuissa oli sit sukunimestä jääny kirjaimia pois ja siitä ne ongelmat sit alko. Lentokentällä eivät voineet muuttaa nimeä ilman, että hinnaksi ei tulisi yli 100e. Soitin siis ryanairille ja selitin huonolla enkulla toivottavasti tajusivat. Nyt odottelen mahdollisuutta tulostaa liput uudestaan.
   
 16. Onnistuisikohan se oman varauksen ylläpidon kautta - manage booking. Vai oletteko jo tulostaneet nää tarkastuskortit lentoa varten? Me laitettiin ne sinne varaukseen kun sitä tehtiin, helppoa kuin heinänteko. Luulen että kentällä maksaa enemmän niin kuin chekkauskin, jos sitä ei ole kotona tehnyt.
   
 17. ensikertalainen Vierailija

  Kuinka tarkkoja ovat käsimatkatavaran mitoituksesta?
  Käsimatkatavara laukkuni mitoitettu mm. sopivasti finnairin lennoille.
  Ryanairin mitat näyttää olevan pienemmän. Ei kehtais tämän reissun takia mennä uutta laukkua hankkimaan.
   
 18. joskus ovat Vierailija


  Muistaakseni vain Edinburghissa ovat pyytäneet minua laittamaan laukkuni siihen "mittakoriin", johon sen siis pitää mahtua. Stanstedissa ovat lähinnä mitanneet painon ja samoin Tampereella.
   

Jaa tämä sivu