Hae Anna.fi-sivustolta

Rytmihäiriöt alkoivat raskausaikana

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä Tullero, 15.11.2007.

 1. Tullero Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka!
  Mulle ilmaantui raskauden noin rv8-viikolla rytmihäiriöitä, joita on nyt jatkunut muutaman viikon. Rytmihäiriöt tulevat aina rasituksen / stressaavan tilanteen jälkeen ja kestävät noin 10minuuttia. Sydän muljahtelee ja jättää sen jälkeen pienen tauon, eli kyseessä on ilmeisesti lisälyönnit. Tykytys tuntuu rinnassa ja joskus kaulassa. Olisi kiva kuulla muista saman kokeneista!
   
 2. aamu73, Vierailija

  Mulla oli myös alkuraskaudessa rytmihäiriöitä ja lääkärin mukaan kuuluu asiaan. ELi toisilla niitä tulee, mutta pitäisi viimeistään keskiraskaudessa mennä ohitse. Mulla taisi loppua rytmihäiriöt siinä viikolla 14, jos oikein muistan.
   
 3. Rytmihäiriöitä? Vierailija

  Mulla alkoi nyt rv 22, ja ovat juuri 1-2vk alkaneet... Seksi saattaa laukaista, mutta myös ihan istuaalteen koneen ääreellä on ilmaantunut... Onkos tämä vakavaa? Tuntuu että jokin kaulavaltimo jyskyttää todella voimakkaasti. Pitäisikö infota asiasta neuvolassa? En oo 100% varma että on noita, mutta kaipa on, kun noi kuvauksetkin sopivat oireisiini. Ihan kun sydän lyö välillä tyhjää tai suurella paineella... En oikeen osaa kuvailla. Lisäksi vielä semmoinen juttu, että isälläni on rytmihäiriöitä ollut syntymästä ja nämä ovat perinnöllisiä. Neuvolan täti kirjasi tämän ylös, mutta luultavasti enemmän sikiön kannalta. Meillä lapsilla näitä ei tosin ole todettu, muttei tutkittukaan. Kuulin juuri hiljattain, että raskaus saattaa myös laukaista piileviä sairauksia. Hmm... Eli kannattaako tuosta nyt hätääntyä? Osuiko kuvaukseni jotenkin oikeaan? Tämä voi kuulostaa tosi pööllöltä useankin mielestä täällä, mutta tosiaan en tiedä...
   
 4. up... Vierailija

 5. oli myös Vierailija

  Mulla oli raskauden aikana myös rytmihäiriöitä mutta en muista oliko niitä ihan koko raskausajan. On kyllä normaalia.
  Mutta jos ne rupee vaivaa ja on perheessä taipumus sellaiseen niin kannattaa varmaan käydä lääkärissä ihan varmuuden vuoksi... :)
   
 6. Tullero Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostan taas tätä aihetta, jos saatais lisää kokemuksia. Kiitos teille jo vastanneille!

  Rytmihäiriöitä?, kirjoitit kokemuksistasi ja kuvauksesi perusteella kyseessä saattaa olla rytmihäiriöt. Yleensä rytmihäiriöt ovat raskauden aikana joko lisälyöntejä (jotka tuntuvat muljahduksilta) tai nopealyöntisyyttä (eli pulssi kiihtyy hyvin nopeaksi). Mitä olen lukenut, niin olen ymmärtänyt, että rytmihäiriöt ovat yleensä vaarattomia, mutta saattavat viitata myös johonkin vakavampaan ja sen takia tietysti on hyvä ottaa asia esille neuvolassa / lääkärissä. En ole asiantuntija, joten jos joku tietää paremmin, niin korjatkaa!

  Mulle tehtiin terveyskeskuksessa sydänfilmi (EKG), joka oli normaali, koska rytmihäiriö ei ollut parhaillaan menossa. Mutta näkyyhän EKG:stä toki muitakin juttuja. Sitten verikokeesta katsottiin Natrium, Kalium ja Kilpirauhasarvo, jotka olivat ok. Äippäpolilta laittoivat kuitenkin lähetteen sisästautien osastolle, jonne siis pääsen kuitenkin varuilta tarkempaan syyniin. Haluankin tarkistuttaa asian, vaikka suurella todennäköisyydellä (ja toivottavasti) kaikki on kunnossa. Sydän on kuitenkin niin tärkeä elin, että olen vähän hermoheikko, kun sen suhteen on nyt ongelmia...

  Kuulumisianne odotellen, Tullero :)
   
 7. Odottaja-alussa Vierailija

  Minullakin ihan ensimmäisiä raskausoireita olivat rytmihäiriöt - tosin en muista, että aiemmissa raskauksissa olisi ollut tässä määrin. On niitä joskus ollut toisinaan muutenkin, mutta nyt lähes jatkuvana... Pitäisikö huolestua, kun tosiaan pystyssä ollessa vähän väliä -yöllä ei.
   
 8. tytteli83 Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.12.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  kävin tänään lääkärissä kun säikähdin sydän ihmeellisiä "pamppailuja". Tuntuu kuin sydän yrittäisi kurkun kautta ulos.. ja välillä muljahtelee ikävästi.. tämmöstä noin 10 min välein! otettiin sydänfilmi ja mitään ei näkyny.. sillon niitä rytmihäiriöitä ei kyl tuntunutkaan. Lääkäri sano, että ne on kuulemma ihan normaaleja sydämenlisälyöntejä joita pitää nyt kuitenki vähä seurailla. Kuulemma esim. krapulassa niitä tulee useilla ja se ei osannut sanoa että miks just raskaana ollessa niitä tulee.. ku mullakaan ei oo ennen tommosia ollut. Meinas, että jos ei mene ohitse niin pitäis mennä sydämenultraääneen..toivotaan et nämä menis ohitse!
   
 9. Kynsilakka Vierailija

  Täällä kanssa rytmihäiriöitä, mutta vain nukkumaan mennessä ja oikealla kyljellä ollessa.

  Puolella terveistä aikuisista näitä on ajoittain ja tärkeää siinä on, että ne tulevat levossa, ei rasituksessa.

  Aion nyt pärjätä näin ja menen sitten myöhemmin tutkimuksiin jos ei synnytyksen jälkeen lakkaa. Ei vielä häiritse niin paljoa, mutta kehotan selvittämään asian jos se vaivaa!
   

Jaa tämä sivu