Hae Anna.fi-sivustolta

Sähkölämmitys- mitä maksaa oikeasti`?

Viestiketju osiossa 'Säästöpossu' , käynnistäjänä vbvb, 11.11.2007.

 1. vbvb Vierailija


  Paljonko teillä on sähkölämmitys (+ käyttösähkö) kulut? Neliöt, asukkaiden lukumäärä ja avustetaanko lämmityksessä takalla ja kuinka paljon?
  Mistä hommaatte edullisimmat puut?
   
 2. Leonidas Vierailija

  Neliöitä noin 100. Yhdistetty sähkö- ja kaasulasku kuukaudessa noin 120 euroa. Tähän sisältyy asunnon ja veden lämmitys sekä käyttösähkö. Asukkaita 2. Sopivimmaksi asunnon lämpötilaksi on havaittu 20.5., makkarin keskilämpötila 18-19. Lämmitystä avustetaan lämpimillä puseroilla ja villasukilla sekä untuvapeitolla.
   
 3. TML Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  0
  Euromäärästä ei paljon kostu.

  Jos haluaa vertailukelpoisia tietoja, kannattaa huomio kohdistaa sähkön- eikä rahankulutukseen.
   
 4. hkropjopå Vierailija

  Meillä on rintamamiestalo remontoitu. Sähkölämmitys ja neliöitä yli 100. 4 henkeä. Kahden kuukauden sähkökulutus on n.176 e. On lämminvesivaraaja. Emme käy joka päivä suihkussa. Saunassa on puukiuas ja puut omasta metästä. Ukko osti juuri itseasennettavan ilmalämpöpumpun. Se asentaa sitä, kunhan tulee töistä. Sähkölaskumme pienenee ainakin 30 %.
   
 5. gäääh Vierailija

  Tepä jännää porukkaa olette. Mittaatte sähkönkulutusta yksiköllä euro. Kulutetun sähköenergian määrää kuvaa paremmin wattitunti. Mitä se sitten maksaa, onkin jo toinen asia. Aika paskaisia ihmisiäkin olette, kun ette suihkuttele.
  Ilmalämpöpumpun paineosien liitoksia ei muuten amatööri saa itse tehdä, älä ainakaan kerro vakuutusyhtiölle miehesi asennuksista.
   
 6. Säästöä syntyy merkittävästi vain silloin jos on suora sähkölämmitys. Jos taas on kaksitariffisähkö, ja lämmitys on pääsääntöisesti esim. yöllä, ei ilmalämpöpumpusta ole suurtakaan säästöä. Yösähkö on silloin niin paljon edullisempaa, ettei ilmalämpöpumppua kannata pitää.
  Tähän vaikuttaa myös se, onko lämmityselementteinä patterit vai laiita/kattolämmitys.
  Suorasähköllä, patterikäyttöisessä talossa ilmalämpöpumpusta on noin 30% hyöty, riippuen tosin muuten talon kunnosta/iästä.
  Muissa sähkötyypeissä ja lämmityselementeissä säästö on todella paljon pienempi, joissain tapauksissa olematon, kun huomioidaan ilmalämpöpumpun energiantarve.

  Asentaja 20v.kokemuksella
   
 7. ilmalämpöpumpusta Vierailija

  Korjaan vielä että tarkoitin lattia/kattolämmitys...
   
 8. tiu. Vierailija

  89 neliötä kaks kerrosta, sähkölasku noin 120 e/ kk, saunassa käydään pari kertaa viikos..
   
 9. 3h Vierailija

  Omakotitalo n.175m2. Sähkölasku n. 200 euroa/kk. Leivinuuni ja varaava takka lisänä. Sähkönkulutus n. 24 000 - 25 000kwh/vuosi...
  Kallista on.
   
 10. tadetski Vierailija

  Ostimme omakotitalon kesällä. Pari laskua on tullut ennen tätä päivää ja ne ovat olleet noin 200€ arvoisia. Tänään paukahti sitten järkytys. Marras-joulukuun arvio oli 420!!!
  Meillä on siis kausisähkö, tällä hetkellä on vain vessan patteri päällä. Omistamme varaavan takan sekä ilmalämpöpumpun. Lisäksi pesen pyykkiä harva se päivä 1-2 koneellista ja olen viime aikoina kuivanut ne rummussa. Sauna on puulämmitteinen,mutta varaajan lämmin vesi ei riitä jos saunojia on paljon. Veden lämmitän siis manuaalisesti aina kun porukkaa tulee enemmän. Kaksi tietokonetta on myös sekä kolme telkkaria.
  Hurjan kallista! Entäpä jos sähkön hinta tuosta vielä nousee?

  Perheessä siis kaksi poikaa, eskari-ikäinen ja murkkuikäinen, mies ja minä sekä kaksi koiraa ja kissa.
   
 11. meillä näin Vierailija

  Suora sähkölämmitys, 2-tariffi, takkahuoneessa varaava lattialämmitys yösähköllä, samon lämminvesivaraaja yösähköllä, ei muita lämmönlähteitä (on takka muutei käytetä), sähkösauna, 1 asukas, 200 m2, n. 33.000kWh/vuosi.
   
 12. Sass Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.05.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen hankkimaan ilmalämpöpumpun, säästää sähkö monta sataa vuodessa. Ja sen pumpun asennuksen saa kotitalousvähennyksiin. Itse olen tyytyväinen Mitsubishin pumppuun jonka hommasin Lmj-Tekniikalta... kannattaa kurkata www.lmj-tekniikka.fi
   
 13. Sää(s)täjä Vierailija

  Mulla on n. 145 m2 sähkölämmitettyä tilaa ja vuosikulutus n. 15500 kWh. Tekee Fortumin tariffeilla 115€/kk. Kaksitariffisysteemi. päiväenergia n. 30% ja 70% yötä. Tästä ajattelin pudottaa vielä ilpillä. Mutta yhtä oleellista on, että talossa on kunnon eristeet ja että ei esim. talvella tuuletella lämmöt päällä ja patterit 'punaisella'. Jos lämmin vesi ei riitä yösähkölämmityksellä 4-5:lle hlölle/vuorokausi on varaaja liian pieni (<300l) tai kulutustottumukset väärät. Tai no, saahan sitä kuluttaa jos on varaa maksaa ja lorottaa puhdasta lämmitettyä vettä suoraan viemäriin, koskapa hinnat tulevat nousemaan vielä paljon. Jos koneellinen pyykkiä/vrk riittää, kannattaa ne myllätä yösähköllä jne. Sähkölaitteiden (tv, tietokone) päälläolo lämmitysaikana ei ole niin oleellista sähkön kulutuksen kannalta, koska suurin osa tästä kulutuksesta tuottaa lämpöä. Gääähille: Tutustu vähän tähän itseasennettavaan ilpiin, ennekuin rupeat vaahtoamaan asennusohjeitasi ;)
   
 14. tadetski Vierailija

  Minä tuossa yllä kerroin jo, ettei lämmnivesi riitä jos saunojia on paljon. Meidän porukalle se riittää just ja just jos en ole paljon sitä lorotellut päivällä. Mm. tiskikonetta en käytä kuin vasta saunomisen jälkeen jotta lämminvesi riittäisi. Meillä on varaaja autamattoman pieni ja vanha. Sen tilavuus on vain 140l joten ei ihme jos lämminvesi loppuu joka lauantai kun porukkaa on enemmän saunomassa.

  Meillä ei koko talvena ( oli leuto talvi ) ollut kuin vessan patteri päällä. Ilmalämpön ja takan avulla siis selvittiin talvesta. Jos talvi olisi ollut kylmempi nin ehkä patterit olisi pitänyt pistää päälle.
  Meillä mittari luettiin maaliskuun lopussa. Nyt odotan jännityksellä minkälaisen sähkölaskun seuraavaksi saan.. jännitys on lähinnä kauhua.
   
 15. Sää(s)täjä Vierailija

  Moi tadetski. Antamillasi parametreilla ei teillä kyllä pitäisi paljoakaan sähköä kulua. Tosin et kertonut kuinka monta sataa neliötä teillä pidetään lämpimänä ;) Teillä suurin kuluttaja taitaa olla tuo lämpimän veden teko.
   
 16. tadetski Vierailija

  ^Juu.. ei meillä ole lämmitys pällä kuin tuolla vessassa ja sitten talvisin lattialämmitys saunan suihkutiloissa ja takkahuoneessa. Veden lämmitys vie aika paljon sähköä ja varmaan kaksi tietokonetta ja pari televisiota myös. Talvella en raaskinut kuivausrumpuakaan käyttää vaan kuivatin pyykit ihan telineessä joko takkahuoneessa tai saunan jälkilämmössä. Onneksi saunassa on puukiuas joten se ei vie sähkö lainkaan. :)
   
 17. Asennusliike Vierailija

  Sähkölämmitteinen normaalisti eristetty nykyaikainen pientalo 130 m² (4 henkilöä)

  Lämmöntarve: norm. eristetty nykyaikainen pientalo n.120kWh/ m², matalaenergiatalo n.60kWh/m²

  Käyttöveden lämmitys 750-1000 kWh/vuosi/asukas

  Ilmalämpöpumpun vuoden keskimääräinen hyötykerroin (COP): 2.2

  Sähkönhinta 10c/kWh (sis. sähkön + siirtomaksun + verot)


  Säästöä 16500 kWh - 7500 kWh = 9000 kWh = 900€/vuosi

  (olettaen että ilmalämpöpumppu on sijoitettu siten että sen ilmavirtaus pystyy lämmittämään koko 130m² alan

  lisätietoja 0451102946
   
 18. ilmalämpöpumppu Vierailija

  se säästää sähköä ja puulämmitys. Ompi oma mettä. Mut siellä ei oo tarvinnu käydä, kun talon takana meillä kasvaa vanhoja pihlajia, jotka kaatuu vähän väliä. Siitä saa polttopuita ihan tarpeeksi.
   
 19. ed. Vierailija

  Siis niinku lahoavat ja kaatuvat.
   
 20. make Vierailija


  oletko kateellinen?
   
 21. Kilowartti Vierailija

  Omistin aikoinaan uuden ok-talon. 1-tasoinen. Lämmin ala 104 m2. 2-aikatariffi, saunassa puukiuas, 2m3 varaaja, vesikiertoiset patterit, kolmen hengen talous. Asuimme siinä kymmenen vuotta, ja vuosikeskikulutus oli 17300 kw, josta yösähkön osuus 85%.
  Lämmitys ei yleensäkään ole halpaa huvia näillä leveysasteilla, mutta taitaa suorasähkölämmitys pattereilla olla kaiken kallein lämmitysmuoto.????
   
 22. tadetski Jäsen

  liittynyt:
  19.08.2008
  Viestejä:
  437
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä talvi on ollut niin kylmä, että sähköarvionkin olemme reippaasti ylittäneet jo tammikuun alussa. Tuo arvio joka laskussa näkyi oli helmikuun lopun arvio.

  Kyllästyin palelemaan ja laiton patterit päälle.
   
 23. Seppo Vierailija

  Neliöitä vajaat 130 m2. Kaksitariffimittaus. Vuonna 2009 kulutus alla 11 000 Kwh. Puilla lämmitettään saunaa melkein jokapäivä, ja joka päivä talvisin myös takkaleivinnuunia. Puita kuluu arviolta 14 mottia.
   
 24. Maatilallinen Vierailija

  Sähkölämmitys maksaa oikeasti ihan hurjasti, omassa n. 300m2 talossa sähköllä lämmitettäessä palaa n. 700€ kuukaudessa jos tulee oikeasti kylmä. Vesikiertoinen sähkölämmitys 2000 litraisella varaajalla. Varaaja varaa itseään yösähköllä, mutta jo -10 asteen pakkasella yösähkön varaus ei riitä vaan automatiikka kytkee päivälämmityksen päälle.

  Pakkasella meni 180kWhta päiväsähköä ja yötä vielä n. 130 siihen lisää... Lämmin vesi meillä lämpiää tuon 2000 litran varaajan lämminvesikierukassa. Lämmin vesi riittää vaikka olisi porukkaa sauna täynnä ja pidemmällekin.

  On meillä myös puukattila, jota käytetään ahkerasti, tosin jos ei pakkasaamuna herää laittamaan tulia pesään niin automatiikka kytkee sähkön päälle noin puolen päivän aikoihin (siis illalla poltettu puuta).

  Sisällä lämmintä noin 23-24 astetta ja välillä myönnän tuulettavani termostaattiin koskematta jolloin patterit hohkaa punaisena!
   
 25. justiinsa... Vierailija


  Muistakaapa kertoa vieraillennekin etukäteen että ottavat naparetkeilijän varusteet messiin kun tulevat kyläilemään. Kaukolämpötalossa kun tarkenee t-paidassa ja shortseissa niin kyllä sitä on ihmeissään kun käy kylässä sähkölämmitystalossa, missä meinaa jäätyä kun omistajat eivät raski lämmittää!
   

Jaa tämä sivu