Hae Anna.fi-sivustolta

Salmonella

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä mummu 05, 18.02.2008.

 1. mummu 05 Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olimme Karonilla 13-28.1. Olihan tosi ihanaa, vähän minulla vatsanpuruja mutta kaikki meni ohi apteekin lääkkeillä.
  Muutamia päiviä kotiintulon jälkeen miehelläni tuli huono olo ja kuume nousi 40 asteeseen.
  Tulehdusarvot kohosivat pikkuhiljaa ja viikko sitten ne oli 220. Kiireesti sairaalaan ja tutkimukset käyntiin. Monien kokeiden jälkeen tauti varmistui salmonellaksi ja bakteeri oli päässyt verenkiertoon, kuume oli edelleen koholla ja koholla. Nyt on antibiootti mennyt suoraan suoneen 3x vrk. Tänään CRP oli 26.
  Epäillään jopa lentokoneen ruokaa, onkohan kenelläkään tuona aikana Thaimaassa olleilla ollut
  kuumetta ja mahdollista salmonellaa.
   
 2. Siamthai- Vierailija

  Lentokoneruoka on ehkä yksi turvallisimmista tavoista syödä ruokaa, koska sen hygieniavaatimukset ovat aivan toista luokkaa. Suurin osa AEA:n (Association of European Airlines) jäsenlentoyhtiöstä käyttää yhteisiä perusteita lentokeittiöiden hygieenisen laadun tarkastuksissa ja lentokeittiöiden hyväksynnässä. Useimmat lentoyhtiöt vaativat hyväksyessään lentokeittiön tavarantoimittajakseen vähintään toimivan HACCP-järjestelmän (Hazard Analysis Critical Control Points). Tämän lisäksi edellytetään myös muita laadunvarmistustoimintoja ja laatujärjestelmiä laadun takaamiseksi.

  AEA on antanut myös muita ohjeita ja suosituksia lentokoneruokien hygieenisen laadun varmistamiseksi. Ne koskevat muun muassa erilaisten elintarvikkeiden käyttöä lentokoneaterioissa ja aterioiden mikrobiologista tasoa.

  Lentokeittiöiden ja niiden tuottamien aterioiden hygieenistä tasoa ja laatua valvotaan lähinnä tarkastuskäynnein sekä ottamalla säännöllisesti näytteitä laboratoriotutkimuksia varten. Koska kaikilla lentokeittiöillä on useita lentoyhtiöitä asiakkainaan, ne ovat jatkuvassa valvonnassa. Voikin sanoa, että lentokoneruoka on useimmiten ulkomaan matkan parhaiten valvottu ateria.

  Kannattaisi siis miettiä enemmän niitä muita salmonellan aiheuttaneita syitä, kuin lentokoneruokaa...
   
 3. Kokeile Vierailija

  Ai kamalaa!!
  Pitäisikö sinun laittaa uusi viesti otsikolla "Salmonella 13-28.1 Thaimaa tai lennolla?"?
  Ajattelin että tuosta otsikosta näkisi HETI mikä päivä kyseessä jne.
   
 4. Subay Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.08.2006
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Epäillään jopa lentokoneen ruokaa, onkohan kenelläkään..."

  Kyllä syy on muualla. Kuten mainittiin, on lentokoneruoka todella turvallista.

  Voit etsiä esim Googlen hakukoneen kautta salmonellan itävyysaikaa ( koska en sitä tiedä) ja sitten miettiä mistä sen olisi saanut?

   
 5. Turha epäillä Vierailija

  On tosiaan aika pieni mahdollisuus saada salmonella lentokoneesta. Salmonella voi olla oireeton ja alkuperän selvittäminen on käytännössä mahdotonta. Se kun voi käytännössä tarttua mistä tahansa eli olette voineet saada tartunnan jo silloin, kun sinulla oli vatsavaivoja. Salmonella kantajana voit olla pitkän aikaa ilman oireita, kokemusta asiasta on ja vastaavasti matkakumppanisi voi olla terve tai tervehtyä hetkessä. Eli p-purkkien kantamista terkkariin ja odotusta kolmesta peräkkäisestä puhtaasta näytteestä.
   
 6. mummu 05 Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asia on juuri näin, lentokoneruoka varmaankin on tosi puhdasta, mutta tiedän erään ystäväni saaneen juuri lentokoneen ruuasta salmonellan.
  Turhapa tuota nyt on arvuutella, mutta halusin kuienkin kysyä, että onko tuona aikana Thaimaassa
  olleilla ollut salmonellaa ja vielä vaikeaa sellaista, onneksi jo kuitenkin yli viikon sairaalareissun jälkeen ollaan parantumassa. Matkakumppanillani se ei toki ollut oireeton, mutta itse vein näytteet terkkariin, olen oireeton !
   
 7. päivää itää Vierailija

  Pari päivää yleensä itää salmis, toki variaatioita on niin monia, että ei voi olla varma. Itse sain taannoin keskiviikkona (lähde tiedossa ja Suomesta, medium kana... KELE), perjantaina vatsaa väänsi, lauantaina kuumetta jo liki 40. Viikko siinä meni.

  Salmonella tarttuu jos on tarttuessaan tosi herkästi, lentoemon sormi väärässä paikassa, kypsää ja raakaa kanaa samalla haarukalla jne. jne... en pitäisi mahdottomana että olisi tullut koneestakin tai sitten ihan viimeisinä lomapäivinä jostakin safkasta tai vaikka lentokentältä ?
   
 8. juusoppi Vierailija

  Pääasia että ukkos elää ja hoidossa toipumaan päin. Vaaraton tautihan tuo loppujen lopuksi on. Vituttas varmaan enemmän jos ukkos olis HIV:n saanut?
   
 9. mummu05 Vierailija

  No näinhän se on mutta tarviiko kantaa ottaa tällä lailla, matkalaukkuhan on sitä varten että siellä keskustellaan asiallisesti.
   
 10. mamma09 Vierailija

  Asiallista keskustelua se on keskustelu AIDSistakin.


   
 11. Typsyli Vierailija

  Itse olin Thaimaassa, Krabi townissa ja Ao Nangissa tammikuun lopulla. Sain salmonellan tuolla reissulla. Oireet alkoivat Suomeen palattuani. Huonoa tuuria. Matkalla ollessani yritin syödä järkevästi jne. ja huolehdin käsihygieniasta jne. Mutta onneksi pitäisi lähteä antibiooteilla.
   
 12. mummu 05 Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  No se on niin että jos se tauti tulee, niin se tulee, niin mekin huolehdimme käsihygieniasta, mutta näin kävi. Itselläni ei ollut salmonellaa, sain juuri tiedon tk:sta. Mieheni pääsi kotiin sairaalasta eilen ja antibioottikuuri kotona jatkuu vielä viikon. Salmonella oli jotain sp-tyyppiä,
  aika harvinaista, että se vielä meni vereen, ei ollut kahteen vuoteen sairaalassa ollut ko. tapausta hoidettavana. Suunniteltiin Thaimaan matkaa ensi talveksi, vielä ei ole tilattu, täytyy vähän vielä
  ajatella mennäänkö, oli se sen verran kova tauti.
   
 13. nyt hei Vierailija

  Täällä moni sanoo että vatsaväänteet sun muut kuumetaudit tulee huonosta käsihygieniasta. Eihän se ruoka voi lämpimissä maissa olla mitenkään pilantunutta! "Ei mulle ole tullut ikinä mitään ruuasta, kyllä voi syödä salaatteeja, majoneesia, kanaa eikä tarvi edes olla kunnolla kypsennettyä, raanastakin voi juoda vettä, mitä sitä pelkäämään." Heh, heh, voi v..ttu!!
   
 14. vatsataudin saanut Vierailija

  Saako udella, missä hotellissa olitte Karonilla? Me olimme 12/07 Karonilla ja koko perhe sairasti pitkään vatsatautia, vielä kotimaassakin. Kävi myös mielessä salmonella, testissä ei käyty. Olisiko hotellilla mahdollisesti tekemistä ko. taudin kanssa? Ihan hyvä, että toit asian tälle palstalle ja siitä keskustellaan. Toivotaan, että tauti talttuu nopeasti. Minä myös mietin noita vatsatautiriskejä tuolla suunnalla, mutta uusi matka on varattu ensi talvelle.
   
 15. mummu 05 Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olimme Karon Whale Resortissa, hotelli oli tosi siisti. Aamupalalla oli kananmunia vähän joka lähtöön, paistettuna, keitettynä ja munakkaana, itse kyllä otin aina 7 min keitetyt, mieheni söi joskus toiselta puolelta paistetun kanamunan, joten kävi mielessä myöskin se että olisiko pitänyt
  ottaa nekin kypsinä, vaikkakin Pafoksella pari vuotta sitten syötiin ihan samallalailla kypsytettyjä, eikä mitään tullut. Eihän sitä nyt tarvii joka reissulta saada, tämä oli nyt sitten minun puoliskoni kohtalo sairastua, onneksi kaikki on nyt ok.
  Onhan se Thaimaa niin ihana paikka ja ihmiset siellä ovat upeita, meillä länsimaalaisilla olisi tosi paljon opittavaa....
   
 16. 3s kerta Vierailija

  Mieheni sai 2 vuotta sitten Karonilta salmonellan. Minä sain 1 vuosi sitten Krabilta kambylo-bakteerin. Molemmilla reissuilla toinen meistä makasi viikon hotellissa huonokuntoisena (pahin vaihe 3 pvää) ja vielä kotiinkin saakka vaivoja riitti. Käsidesit tietenkin aina käytössä, ei syödä majoneesia yms. kiellettyä. Mutta jos ruoka on pilaantunutta niin eihän siinä mikään auta. Nyt ollaan lähdössä kolmatta kertaa Thaimaahan. Tiedän, että näissä asioissa on tuurista kiinni miten käy, mutta ainakin näin etukäteen ajattelin, että jos taas käy samalla tavalla, niin jatkossa siirrytään takaisin Kanaria + Madeira linjalle. Ei minusta voi lomaa kovin onnistuneeksi kutsua, jos puolet ajasta menee sairastaessa, olipa maa miten ihana tahansa.
   
 17. 13. kerta Vierailija

  Kerran-pari on ollut n. viikon sairaus, mutta kuka niitä enää muistelee kun uutta matkaa väsätään.
  On oltu kipeenä Turkissa, Kreikassa ja Espanjassakin...eipä tuota voi ennustaa.
  Nyt kuulemma Kanarialla riehuu paha oksennus/kuumetauti.
   
 18. .,. Vierailija

  Se on sitten selvä se salmonellan etiologia. Kyllä noilla seuduin pitää muna ottaa molemmin puolin erittäin kypsäksi paistettuna.Se, että samasta ruuasta ei Euroopassa saa salmonellaa, ei kerro mitää Aasian tilanteesta. Pitää katsoa mitää laittaa suuhunsa, ei siinä käsidesitkään auta...
   
 19. ei oo tottakaan Vierailija

  Älkäähän nyt lietsoko hysteriaa täällä. Vatsatauti ja salmonella on yhtä kaukana toisistaan kuin Turkki ja Thaimaa. Munia voi aivan huoletta syödä thaikuissakin. Ihme muuten että ette SARSIA pelänneet! Missä mainitaan että majoneesi on aasiassa KIELLETTY? Voi hyvät hysteerikot sentään! No, jos haluatte mennä lomalle miettimään mitä saa syödä ja mitä ei, menkää ihmeessä. Ei olekaan mikään ihme että thaikut pitää suomalaisia juntteina. Huh huh!

   
 20. taudin saanut Vierailija

  Niin kauan on täällä kiva huudella, kunnes se osuu omaan nilkkaan. Kyllä se vi....aa todella paljon, jos kauan odotettu kaukoloma menee hotellihuoneessa kärvistelyyn vatsataudin kourissa. Apteekin rohdoista eikä lääkärin lääkkeistäkään tauti kokonaan talttunut matkan aikana. En ole mikään hysteerikko, mutta tosiaisat pitää huomioida. Käsidesiä käytettiin, syötiin normaalia varovaisuutta noudattaen. Suurin osa samassa hotellissa olleista kärsi enemmän tai vähemmän samoista oireista.
   
 21. Tättädää. Vierailija

  [/quote]

  Älkäähän nyt lietsoko hysteriaa täällä. Vatsatauti ja salmonella on yhtä kaukana toisistaan kuin Turkki ja Thaimaa. Munia voi aivan huoletta syödä thaikuissakin. Ihme muuten että ette SARSIA pelänneet! Missä mainitaan että majoneesi on aasiassa KIELLETTY? Voi hyvät hysteerikot sentään! No, jos haluatte mennä lomalle miettimään mitä saa syödä ja mitä ei, menkää ihmeessä. Ei olekaan mikään ihme että thaikut pitää suomalaisia juntteina. Huh huh!

  [/quote]

  On ihan yleisesti tiedossa, että Aasiassa kanamunissa on salmonellaa. Majoneesiin tulee raakaa kananmunaa joten 1+1=?. Säilyketölkeissä myytävät majoneesit on ilmeisesti turvallisia Thaimaassa.

  Kuutisen kertaa Thaimaassa käyneenä voin sanoa, että Thaimaalaisista löytyy kyllä myös ihan tolkuttoman juntteja ihmisiä, kuten myös suomesta. Eihän nyt omasta terveydestään huolehtiminen voi olla junttia. Mä en ymmärrä miksi suomalaisilla on niin heikko itsetunto.
   
 22. kyylähkö Vierailija

  Vetelin tuossa parisen viikoa sitten puoliraakoja munia thaikuissa ilman jälkiseuraamuksia.
  Ja majoneesia etc.
  No, seurailin rannalla tyttösten kioskimyyntiä ja kolmioleipien tekoa ja aika epähygieeniseltä homma vaikutti.
  Vihannekset, tunat & muut tarvikkeet olivat kylmässä asiallisesti, mutta ei tietoakaan käsien pesusta rahojen käsittelyn jälkeen.
  Siittä vaan setelit kourassa kassalle ja sit leipien kimppuun.
  Siinä taisi slovenian igor tartuttaa belgian dirkin välillisesti...

   
 23. veepeekoo Vierailija

  Ottakaa vaan omat eväät mukaan, niin hyvin menee........
   
 24. Subay Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.08.2006
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Ottakaa vaan omat eväät mukaan, niin hyvin menee........"

  Tämä oli varmaan vitsi?

  Jokainen ulkomaanreissu on todella riski, vaikka miten huolehtii itsestään.

  Saatikka Nokian vesijohtovesi:)

  Kuten on aikaisemmin todettu vatsa yms tautien kohdalla= tuurista kiinni.

  Matkustakaa jatkossakin ja huolehtikaa hygieniasta- tauti voi iskeä kuitenkin:)
   
 25. ja jaa ahaa ? Vierailija

  "Älkäähän nyt lietsoko hysteriaa täällä. Vatsatauti ja salmonella on yhtä kaukana toisistaan kuin Turkki ja Thaimaa. Munia voi aivan huoletta syödä thaikuissakin. Ihme muuten että ette SARSIA pelänneet! Missä mainitaan että majoneesi on aasiassa KIELLETTY? Voi hyvät hysteerikot sentään! No, jos haluatte mennä lomalle miettimään mitä saa syödä ja mitä ei, menkää ihmeessä. Ei olekaan mikään ihme että thaikut pitää suomalaisia juntteina. Huh huh!"

  joo ja kanamuna on yhtäkaukana perinteisestä munasta kuin salmolella aidsista. Mutta voisitko perustella mihin perustat että thaikut pitävät suomalaisia juntteina, aika ainutkertainen väite näin vähän kuin ½ thaimaalaisena asiaan perehtyneenä ja maassa ½ asuvana, vaikka nyt lapista kirjoittelenkin.
   

Jaa tämä sivu