Hae Anna.fi-sivustolta

Selain?

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka' , käynnistäjänä Anna-Stiina, 01.09.2009.

 1. Anna-Stiina Vierailija

  Mikä selain on turvallisin ja suositeltavin peruskäyttäjälle? IE taitaa olla huonommasta päästä, mutta olen kuullut kehuttavan operaa mikä se sitten lieneekään.
   
 2. Win asentaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleisimmät selaimet ovat Internet Explorer 6-8 ja Mozilla Firefox 3.0 - 3.5. Seuraavina tulevat Safari, Crome ja Ooppera joilla jokaisella on pieni markkinaosuus. Internet Explorer ei ole mikään huono ei sen vaarallisempi kuin muutkaan selaimet, kunhan muistaa huolehtia asianmukaisista päivityksistä; kuten muissakin. Huono tai vaarallinen ei ole myöskään Firefox. Kun näistä arvosteluja lukee niin lähes aina jompi kumpi on tosi hyvä ja toinen surkea - riippuen ihan siitä keneltä kysytään. Todellisuudessa tietoturva-aukkoja paljastuu tasaiseen tahtiin molemmista mutta myös molemmissa on niihin hyvä päivitystuki, Mozilla tosin tukee vain uusinta versiota. Oopperasta ei ole kokemuksia mutta sen harvinaisuus tekee siitä tietyssä mielessä turvallisen. Haittaohjelmien tekijät nimittäin kirjoittavat hyökkäyskoodia mieluummin sellaiselle selaimelle joka on yleisesti käytössä ja näin koodi leviää ja tekee tuhojaan helpommin. Näin ollen Oopperan haavoittuvuudet eivät ole niin selvästi rikollisten kiinnostuksen kohteena kuin Internet Explorerin ja Firefoxin.

  Jos puhutaan käytettävyydestä niin valtakaksikosta kallistuisin Firefoxin puolelle, jos taas painotetaan ylläpitoa ja päivitystukea niin valintani olisi Internet Explorer. Internet Explorerin kuutos ja seiskaversiot ovat myös käytettävyydeltään hyviä, kasista en tykkää. Noista muista merkeistä ei tosiaan ole kokemuksia kun näillä kahdella olen pärjännyt ja nämä ovat myös työpaikkojen it-osastoilla yleisesti käytössä.
   
 3. Anna-Stiina Vierailija

  Kiitokset nopeasta ja asiallisesta vastauksesta. Tämä antoi paljon tietoa.
   

Jaa tämä sivu