Hae Anna.fi-sivustolta

sireenin leikkaus syksyllä, ei mitään eloa

Viestiketju osiossa 'Piha ja Puutarha' , käynnistäjänä A0709, 15.05.2009.

 1. A0709 Vierailija

  Elikkä siis leikkasimme sylsyllä vanhat sireenit noin 40cm varteen, toiveena saada hienonpi aita aikaiseksi. No nyt on jo koko muu kasvusto lähtenyt käyntiin mutta sireenissä ei ole tapahtunut yhtään mitään, ei hiipan hiippaa näytä tulevan. Siis tapoimmeko koko sireenin leikkaamalla?? onko kellään kokemusta tälläisestä??
   
 2. juuriversoja Vierailija

  Eiköhän sieltä juuresta ala pian tulla uuusia versoja.
   
 3. Syreenin leikkaaminen on taitolaji eli jos sen haluaa pysyvän elinvoimaisena, vehreänä ja tuuheana siitä pitäisi leikata vain vanhimmat kasvut pois ja jättää terhakkain kasvusto jatkamaan.

  Teidän tapauksessanne, jos aidanne on ollut iäkäs ja se viihtyy alkaa toki nousemaan uutta taimea ja kesän aikana myös pukkaamaan uutta oksaa vanhaan runkoon.

  Jatkossa kuitenkin aidannetta kannattaa uusia joka kesä napsimalla vain ne vanhat pois.
   
 4. Siinä vähän kestää, että silmut puskevat läpi paksusta kuoresta. Älä vielä tee mitään peruuttamatonta vaan odottele rauhassa.
   
 5. niitä leikataan Vierailija

  keskikesällä. Leikkasit syksyllä ja pakkanen pääsi palelluttamaan ne leikkauskohdasta.
   
 6. Vanhat sireenipuut Vierailija

  Leikataanko siis kukinnan jälkeen? Meillä on tosi vanhat sireenipuut ja niistä pitäisi vinoon 'katkenneita' ja ihan liian pitkiä katkoa pois, että uudetkin saisivat riittävästi valoa kukkiakseen ja kasvaakseen muutakin kuin vartta/pituutta.

  En ole lainkaan puutarhaihminen, vaikka olenkin kasvanutkin nykykodissani ja koen, että minun pitäisi tietää. Mutta monesta asiasta en todellakaan tiedä. Laitetaanko peruna n. 20 sentin syvyyteen? Miten vanhoja luumupensaita leikataan? Tai, suht uusia omenapuita? Millä saan muurahaiset pois nurmikosta ja kukkapenkeistä? - No, jospa sireenit jo tänä kesänä 'kuntoon'?
   
 7. A0709 ap Vierailija

  Nyt rupee paikkapaikoin näkymään pintä eloa. Tosin puska on noin 1m halkaisia niin ainoastaan reunimmaisissa on eloa, sisällä on vain hyvin kuivan näköisiä kantoja. Käykö nyt sitten niin että kasvaa vain reunoille uutta??

  -Bensakanisteria täyttävä...
   
 8. hehhuuuu Vierailija

  No sitten ei kasva enää mitään jos bensaa valuu maahan. Syreenejä voi leikata kesällä milloin vaan.
   
 9. mizka Vierailija

  eiku leikaamaan?
   
 10. Meillä on vanhat syreenipuskat, jotka iästään huolimatta ovat aika matalat. Tekevät kovasti kaikenlaista juurivesaa ja kasvupaikka on rinteessä, eli melko kuiva.
  Parempi kukinta on nyt saatu muutamana vuonna, kun kaikki juurivesat, "vesiversot" (lehdettömät pitkät versot) ja kaikki kuivat oksat on säälimättömästi poistettu, toukokuussa äitienpäivän aikaan suunnilleen on talkoiltu. Pensasmaisia puita on rivissä 5 tai 6, niiden takana ehkä 2 hieman varjoisemmassa. Iso tuomipihlaja on sitten siinä lähellä ottamassa osansa rinteen kosteuskuormasta.
   
 11. tiuhti2 Vierailija

  Voiko sireenin leikata vielä? Asutaan rivarissa ja en haluaisi tappaa asuntojen välissä olevaa sireeniaitaa leikkaamalla sitä väärin. Tosin toisia seinänaapureitamme ei näytä sireenien hoito kiinnostavan kun heidän aitansa rehottaa miten sattuu (päätyasunto). Toisilla naapureilla on taas upeasti hoidettu aita joten siitä minun pitäisi leikata vain omalta puoleltamme. He leikkasivat suurimman osan sireenistä jo kesällä, jolloin minunkin piti mutta se on vaan jotenkin jäänyt.
   

Jaa tämä sivu