Hae Anna.fi-sivustolta

Soseiden aloitus

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Neuvoja kaipaava, 04.07.2005.

 1. Neuvoja kaipaava Vierailija

  Tyttö on 4 kk ja tähän asti ollaan menty pelkästään rintamaidolla.
  Nyt alkanut heräillä usein yöllä ja kitisee, kun tissiä pitäisi saada koko ajan.
  Rinnat tuntuvatkin siitä johtuen tyhjiltä ja ovat kipeät jatkuvasta lutkuttelusta..
  Päättelin tästä, että pikkuinen kaipaa jo vähän vahvempaa sapuskaa. Saatiin neuvolastakin ""lupa"" soseiden aloitukseen ja tyttö on aivan intona. Alkaa täristä, kun vaan näkeekin soselautasen. Olen antanut perjantaista lähtien muutaman lusikallisen päivässä peruna-porkkanaa ja ai ai, että maistuu..
  Tyttö suuttuu, kun lopetan syöttämisen, söisi vaikka kuinka paljon.
  Kysymys kuuluu: Kuinka paljon ja usein olette alussa antaneet sosetta, kun siis rintamaito on kuitenkin vielä se pääruoka?
  Kiitos etukäteen vastauksista, kun neuvolassa en hoksannut kysäistä miten paljon voisi antaa moiselle ahmatille.. :)
   
 2. yks joulumamma Vierailija

  Meillä kanssa neiti hermostui jos ruokaa ei saanut ""tarpeeksi""joten annoin ihan suosiolla syödä reippaammin sosetta.Alkuun meni joku puol purkkia ja maidot päälle.Nyt neiti jo 7kk ja menee aamusella 1purkki ja dl maitoa
  ja illalla vielä toinen purkki ja 1dl maitoa.+puurot tietty.
  aloita juuri peruna/kaali soseilla.
   
 3. heidi Vierailija

  Kuopus aloitti jo 3 kk iässä. Aloitin teelusikallisella ja seuraavana päivänä parilla ja kun huomasin että maistuu ja ei tule masu kipeäksi annoin enemmän. Viikon päästä meni jo puoli purkkia. Aika pitkälle pidin sitä puolta purkkia rajana. Lisäsin hänelle 4 kk iässä toiseksi ruuaksi hedelmäsosetta. Eli 4 kk iässä meni ½ purkkia aamupäivällä vihannesta ja ½ purkkia iltapäivällä hedelmäsosetta.

  Mutta jos sinulla tulee hyvin maitoa niin älä kiirehdi lisäruuan kanssa. Itselläni ei tullut ja oli aloitettava siksi aikaisin lisäruoka.
   
 4. ap Vierailija

  Maitoa tulee ja sitä tissitellään samaan tahtiin, yhtä usein kuin ennenkin, mutta tyttö on nyt tyytyväisempi.
  Sose on vain lisäruokana, kun en viitsi toista kitisyttää nälän takia.
  Koska nälästähän oli selkeesti kysymys, kun soseen antaminen auttoi..!?
   
 5. Suski Vierailija

  Oletteko aloitelleet suoraan perunalla ja porkkanalla vai ainoastaan perunalla ensin?
   
 6. Riska Vierailija

  Meillä aloitettiin maistelut eilen ja menulla oli nlatädin suosituksen mukaisesti peruna-porkkanasose. Ensi viikolla maistanemme peruna-kukkaaali tai peruna-parsakaalisosetta. Aion jatkossakin olla laiska ja ostaa ruoat valmiina kaupasta. On ainakin kaikki vitamiinit yms ravintoaineet kohdallaan.

  Parit teelusikalliset meni eilen ja tänään muutama enemmän. Ihan selvästi alkaa neiti (4kk) jo ymmärtää ""kupletin juonta"". Myös maissivellistä piti kovasti ja meinasi imaista tyhjentyneen tuttipullonkin suihinsa : )
  Pääruokana meilläkin edelleen rintamaito, jota kyllä riittää. On niin kiva antaa pienelle uusia makuelämyksiä ainaisen maidon ja D-tippojen jälkeen.

  Lopputuotos ei tänään ollut sen kiinteämpää kuin aikaisemminkaan, mutta tuoksahdus oli hieman lähempänä ""sitä itteensä"".
   

Jaa tämä sivu