Hae Anna.fi-sivustolta

Tarvitaanko Algherossa adapteri

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä matka edessä pian, 19.08.2008.

 1. matka edessä pian Vierailija

  Eksyin jollekin sivulle, jossa todettiin, että tarvitaan.

  Onko todella näin? Euroopassa? Ei kai?
   
 2. lomaileva Vierailija

  Kyllä tarvitaan. Hyvin monet kaupat myyvät yksinkertaista adapteria Italiassa. Maadoitetuille ja maadottamattomille on eri adapterit. Ne ovat halpoja.
   
 3. no problema Vierailija

  Jos jossain Italiassa vielä tarvitaan (itse en ole tarvinnut viimeiseen 10 vuoteen Pohjois-Italiassa)niin hotellin respasta niitä saa ainakin ensihätään.
   
 4. matka edessä pian Vierailija

  Minulla on sarja adaptereita kotona, ei ole mikään vaiva ottaa sitä mukaan, jos kerran tarvitaan. Millaista siellä siis tarvitaan, kuvailetteko tarkemmin?

  Onko se kolmipistokkeinen vai mikä?
   
 5. matka edessä pian Vierailija

  Minulla on sarja adaptereita kotona, ei ole mikään vaiva ottaa sitä mukaan, jos kerran tarvitaan. Millaista siellä siis tarvitaan, kuvailetteko tarkemmin?

  Onko se kolmipistokkeinen vai mikä?
   
 6. matka edessä pian Vierailija

  Minulla on sarja adaptereita kotona, ei ole mikään vaiva ottaa sitä mukaan, jos kerran tarvitaan. Millaista siellä siis tarvitaan, kuvailetteko tarkemmin?

  Onko se kolmipistokkeinen vai mikä?
   
 7. matka edessä pian Vierailija

  Minulla on sarja adaptereita kotona, ei ole mikään vaiva ottaa sitä mukaan, jos kerran tarvitaan. Millaista siellä siis tarvitaan, kuvailetteko tarkemmin?

  Onko se kolmipistokkeinen vai mikä?
   
 8. lomaileva Vierailija

  Se on kolmepistokkeinen. Maadotetussa on pistokkeet hieman paksumpia ja maadottamattomassa vähän ohuempia. Jotkut pistokkeet saa pistettyä seinään ilman adapteria, mutta ei kaikkia, minkä vuoksi moni ei huomaa, että systeemi on erilainen kuin meillä. Sardiniassa en ole kyllä ikinä ollut, mutta ei se voi poiketa sähkösysteemeiltään koko muusta Italiasta. Me olemme ensi viikolla lähdössä autolla lomalle ja lopullisena suuntana on myös Italia.
   
 9. eikä tarvitse Vierailija

  Mistä tämä jankutus Italiassa tarvittavasta adapterista oikein juontaa juurensa?

  Italian pistorasiat ovat hieman erinäköisiä kuin meikäläiset (tasainen suorakaide seinässä), mutta sähkölaitteet, siis nämä Suomessakin myytävät, toimivat niissä aivan normaalisti. Juuri Sardiniasta ja muualta Italiasta palanneena tuli taas kokeiltua useampaankin kertaan niin läppärin kuin kännykänkin lataaminen ym. ja hyvin toimi.

  Ja Italiassa käytössä olevissa sähkölaitteissa on muuten samanlaiset pistokkeet kuin täällä meillä myytävissä... :)))
   
 10. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Legendat elävät pitkään. Aikoinaan Italian pistorasia oli vanhan saksalaisen standardin mukainen (kolme reikää), mutta nykyään on käytössä EU:n standardirasia, johin kuuluu tökätä, niin Italiassa kuin Suomessakin kaksipistokkeinen "Europlug".

  Viimeksi ehkä 15 vuotta sitten törmännyt vanhassa maaseututalossa vanhanmalliseen pistorasiaan. Siis mitään adapteria ei Italiassa tarvitse!

   
 11. akkiim Vierailija

  Et tarvitse moista.
   
 12. tiukkaa tekstiä Vierailija

  Ihan noin mielenkiinnosta, missä olet tuohon väittämääsi törmännyt ja milloin ?
   
 13. Tietoa,ei "luuloa" Vierailija

  kesäkuussa ainakin rivassa gardajärvellä tarvittiin adapteria,jonka sai lainata hotellin respasta.luulisin ett sama käytäntö on muuallakin eli jos adapteria tavitsee sen saa luultavammin lainata hotellista.tai ostaa edullisesti paikanpäältä.
  ehkä etelä italiassa ei adapteria tarvitse,itse en siitä tiedä,mutta gardajärvellä varmasti!
   
 14. edellinen Vierailija

  tietääkseni gardajärvi on italiaa ;)
   
 15. höpönhöpöä Vierailija

  Ihmeellistä, me asuimme Malcesinessä siis Gardajärvellä Rivan lähikaupungissa myös kesäkuussa, jossa ollemme lomailleet viimeisen 15 vuoden aikana eräänkin kerran, eikä koskaan olla tarvittu adapteria, hyvissä 3-4 tähden hotelleissa. Ihan sama tietenkin minulle väittämäsi mutta elä nyt kuitenkaan lähde sanomaan että ; Gardajärvellä varmasti !
   
 16. take it easy! Vierailija

  Ihan sama minullekkin, mutta tarkennan silti hieman:

  "Jännite on 220 V. Pistorasiat ovat erilaiset kuin Suomessa, tarvitset välikappaleen spina. Voit lainata sen hotellistasi tai ostaa supermarketista"näin luki AM:n sivuilla Italian kohdalla eli tarkoitin, että VÄLIKAPPALEEN tarvitsee Gardajärvellä...ei siis adapteria,sori.
  mutta ei tästä vamaan kannata alkaa riitelemään.Buona notte!
   
 17. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uskokaa nyt jumagiga, ettei mitään adapteria tarvita (ei Gardallakaan), jos on Suomesta ostettu läppis, parranajokone tai laturi etcetera! Jos Sinulla on jenkkivehkeet (ja Englannissa ja Maltalla saattaa vielä olla eri standardit), niin sitten tarvitset adapterin kahdestakin eri syystä:-D

  En enempää tästä kirjoita, koska on omakohtaiset kokemukset ja tiedän asian, mutta ehkä googlettaminen auttaa epäuskoisia. Mikäänhän ei tietenkään kiellä ostamasta adaptereita - ne on ihan kivan oloisia vempaimia...sähköenergian välittäminen loppukäyttäjälle EUssa kulkee nykyään kuitenkin tiukkojen speksien myötä.   
 18. höpönhöpöä Vierailija

  Emme tarvinneet mitään spinaa, senkuin tökkäsi esim. kihartimen pistorasiaan, usko nyt !
  Sinun hotellissa siis tarvittiin kun kerran niin väität, kokemuksestahan sinä puhut , kerro nyt vielä mistä hotellista on kyse. Te olette käyttäneet tätä spiinaa koko loman etten sanoisi turhaan, hauska juttu sinänsä mutta kun AM niin sanoo niin toki sitten käytitte, Öitä Sinullekin !
   
 19. töpselikeskustelu Vierailija

  Lähes parinkymmenen Italian reissun jälkeen voin sanoa, että olen tarvinnut adapteria melkein joka kerta. Kylpyhuoneessa on tosin parranajoa ja tukankuivaamista varten meikäläinen pistorasia, mutta huoneen puolella on ollut lähes poikkeuksetta italialainen, kolmireikäinen. Olen käynyt Algherossakin ja tarvinnut myös siellä tuota välikappaletta, jonka hankin muistaakseni 18 vuotta sitten Lido di Jesolossa. Halpa hankinta, jonka heitän automaattisesti matkatavaroiden joukkoon Italiaan lähteiessäni.
   
 20. lomaileva Vierailija

  Herättipä adapteri intohimoja ja mekin tiedämme nyt, että monissa hotelleissa on EU:n standardirasiat. Sitä emme ennen tienneet, mutta emme ole myöskään olleet minkään matkatoimiston hotetellilomalla. Vielä viime kesänä oli puolivuotta vanhassa loma-asunnossa vanhanmalliset pistorasiat. Uudenmallisiin emme ole vielä törmänneet tai ainakaan huomanneet. Sama vanhanmallinen rasia on ollut niin etelässä kuin pohjoisessa. Saarilla emme ole koskaan lomailleet. Nytkin otamme adapterin mukaa, sillä emme ole vielä niin uudenaikaisessa Italiassa lomailleet, vaikka emme ole ikinä olleetkaan vanhassa italialaisessa maalaistalossa.
   
 21. ...toimii kyllä ihan hyvin näiden meikäläisten laitteiden kanssa. On siinä keskellä se "kolmas reikä" , miksi, se jääköön sähköalan ammattilaisten selvitettäväksi. Kannattaisi ehkä näiden "tietäjienkin" kokeilla kerran niin saattaisivat yllättyä.

  Hassua että esim. tuulettimet Italiassa toimivat myös noissa pistorasioissa, vaikka nissä näytti olevan ihan meikäläisenkin standardin mukainen pistoke. Sekä jo todetut läppärit, kännykän laturit, hiustenkuivaajat ym. Myös italialaisten ystävien Suomeen mukanaan tuomat sähkölaitteet toimivat täällä moitteetta, tietenkin, kun on täysin samat pistokkeet jotka vain tökätään täällä tähän meikäläiseen pistorasiaan...

  Mutta kukin tulkoon uskossaan onnelliseksi ja kantakoon mukanaan ihan niin paljon roinaa kuin haluaa, ,minä en viitsi. :)))
   
 22. "Tietoa ei luuloa" nimimerkki kertoi, että joutui käyttämään Rivassa adapteria ja ihan varmasti vielä,kaikenmaailman skeidaa täällä kerrotaan.
  Samaa mieltä edellisen kanssa, kantakaa, ostakaa, lainatkaa niitä lisävempaimia miten paljon vaan, meikäläinen pistää kolmireikäiseen pistorasiaan oman kaksireikäisensä ja hyvin skulaa. Piste!!!!!
   
 23. Vastaaja Vierailija

  Gabry oli hotelli.

  p.s. aika huvitttavaksi meni tämä keskustelu,vaikuttaa siltä että on elämän ja kuoleman asia tämä juttu,lapsellista.
  minä lopetan nyt tähän.

   
 24. onpa kummallista Vierailija


  Luuletko ettei ole kokeiltu laittaa meikäläistä laitetta kolmireikäiseen. Viimeksi yritin kesäkuussa, kun adapteri oli muussa käytössä. Ei mennyt!
   
 25. Nientejne Vierailija

  Katsos kun se kolmireikäinen pistorasia onkin maadoitettu pistorasia, kaksireikäinen ei. Keskimmäisen reiän voit unohtaa kokonaan ja tyrkätä Europlugisi niihin kahteen ulkommaiseen reikään ilman mitään adapteria, niinkuin useimmat ovat täällä jo neuvoneet. Jos ei sitten mene reikiin, niin yritä uudelleen, kunnes osut.

  Jos et kuitenkaan osu, niin kävele sen parranajolaitteesi tai laturisi kanssa lähimpään adapterikauppaan.. Näytä laitteesi ja pyydä adapteri, haluaisin olla kärpäsenä katossa katselemassa myyjän hymyä.

   

Jaa tämä sivu