Hae Anna.fi-sivustolta

tiilikaton putsaus

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä myrkytön eukko, 09.02.2006.

 1. myrkytön eukko Vierailija

  Asumme 7 vuotiaassa rivitalossa ja teemme talkoovoimin siivoushommat.Tiilikaton olemme rapsuttaneet puhtaaksi harjalla jokainen omalta kohdaltaan,mutta ikä alkaa tehdä tepposia ja päät ei taida kestää katolle nousua,joten väki on alkanut ehdotella jollain myrkyllä käsittelemistä.Sammal ei kasva tiilen pintaan vään rosoisiin päihin ja en oikein jaksa uskoa että se sammal nyt koko katon söisi poskeensa.Kertokaa minulle omista vaihtoehdoistanne ja nikseistänne,kiitos!
   
 2. maalainen Vierailija

  Minulla on ulkorakennuksen katossa tiilet ja en ole koskaan käynyt metsän puolella katsomassa montako senttiä siellä kasvaa sammalta:) Aurinkoisella puolella ei kasva.

  Mutta sen tiedän, että sammal pitää happamasta. Kalkki laskee happamuutta. Mitäpä jos ripottelisitte tiilelle kalkkia ja antaisitte sammalen olla sitomassa kalkkia? En tosiaankaan tiedä pelaako, mutta kannattasi kokeilla. On olemassa harmaatakin märkää kalkkia, eli kaikki ei ole valkoista. Ensimmäinen sade kannattaisi johtaa nurmikolle, että ei menisi sadevesiviemäriin.
  Kalkki on luonnon aine.

  ???
   
 3. Mökkiläinen Vierailija

  Viimekesän ? mökkilehdessä oli tällainen niksi, et tehdään tuhkasta ja vedestä tosi tuju liuos ja sillä kastellaan sammaloitunut katto. Muutaman ajan kuluttua sammal on kuollut ja on helppo harjata pois. Käsitteyn joutuu tietenkin uusimaan harva se vuosi.
  Katto kannattaisi pitää tosiaankin puhtaana kaisesta kasvijätteistä, helpompaa se ennaltaehkäisy kumminkin on.
   

Jaa tämä sivu