Hae Anna.fi-sivustolta

Tunisia vai joku muu edullinen kohde

Viestiketju osiossa 'Marokko ja Tunisia' , käynnistäjänä Lilli, 28.09.2006.

 1. Lilli Vierailija

  Mitä mieltä olette Tunisiasta? Tai mikä kohde/matkanjärjestäjä olisi edullinen meidän porukalle?
  Viimeksi olimme Turkissa ja positiivisesti yllätyimme Alanyasta.
  Toiveena edullinen matka kahdelle aikuiselle sekä lapsille 16v, 12v, 8v.
  Onkos muilla näitä huolia, että rahat ei tahdo riittää matkustamiseen, kun lapset kasvaa?
   
 2. matka mielessä Vierailija

  Koska olitte positiivisesti yllättyneitä Turkista, kuten mekin, niin Tunisia on monilta osin Turkin vastakohta. Yhden kerran Tunisiassa olemme käyneet ja se taitaa olla viimeinen.Paikka oli Sousse ja hotelli Kaiser. Henkilökunta oli tosi ylimielistä, kuten suurin osa paikallisista. He eivät pysty edes näyttelemään ystävällistä turisteille. Huokuu ihan läpi, kuinka halveksivat länsimaalaisia. Erittäin selväksi tuli, ettei olla tervetulleita. Kaupustelu ja tyrkyttäminen on jo oma lajinsa. Hyvin nopeasti saa kuulla rivouksia, jollei ole heti ostamassa. Turkkilaiset ovat hienoa kansaa verrattuna heihin. Muuten kohteena todella hieno, ilmasto aurinkovarma myöhälle syksyyn. (olimme marraskuussa) Rannat hienoa vaaleaa hiekkaa. Mutta olo siellä koko ajan kuin "väärässä paikassa". Nyt kun Turkkiin ei oikein innosta lähteä, niin kanarialta löytyy aurinkoa ja myös sitä edullisempaakin hintatasoa. Jos vertaa elämistä lasten kanssa esim. Tunisian ja kanarian välillä, niin hintataso jokseenkin samassa ehkä kanaria jopa halvempi. Riippuu täysin, miten hienosti elää lomalla. Hyvää lomaa!
   
 3. hanttara-nurminen Vierailija

  Pysytelkää vaan halpakohde Haniassa. Ei noista Tunisioista tiedä.
   
 4. matka mielessä Vierailija

  Koska syksy on jo kuitenkin näin pitkällä, oletan, että Kreikassa alkaa ilmat jähtyä mikäli aurinkoa haetaan. Haniassa en ole koskaan käynyt, mutta kavereilta kuullut, että aika kallis paikka. Kyllä tämä palsta on tullut kummalliseksi. Aina kun joku aloittaa matkailua koskevan keskustelun, niin se kääntyy vinoiluksi.
   
 5. matkailija Vierailija

  Joo, kerran ollaan oltu 2 viikkoa ja se riitti. Heti en ole uudestaan menossa, maa joka ei muita kyllä arvosta. Jos olet matkalla miehen kanssa muista että mies maksaa ostokset. Säästyt paljonta pilkalta, kerron kokemuksesta.
   
 6. alice Vierailija

  Heido! Ehdotan Egyptiä Hurghada esimerkiksi aivan ihana paikka.Ihmiset ystävällisiä ja ilma varmasti lämmin.Itse suunnittelen reissua 10 ja 12 vuotiaiden lasteni kanssa ensi keväänä.
   
 7. ilovethesun Vierailija

  Juu, vinoilun uhallakin vastaan aloittajan kysymykseen, että meillä on myös niitä huolia että perheenä, jossa on kolme teiniä, ei rahaa tahtoisi millään riittää matkailuun. Mutta niin kauan kuin teinimme haluavat meidän vanhempien kanssa johonkin ylipäätään lähteä yritämme tinkiä jostain muusta ja matkustaa heidän ehdoillaan. Tarkoitan tällä sitä että toivomme pääsevämme ns. kaupunkilomille sitten useammin kun matkustelemme miehen kanssa kahdestaan. Nyt meilläkin on kolahtanut tuo Turkki ja Alanya, koska siellä on elokuussa LÄMMINTÄ, meri on lämmin, ihmiset ovat ystävällisiä, siellä on loputtomiin vaate- ja kenkäkauppoja, ruoka on hyvää, sinne ei tarvitse istua pitkään lentokoneessa ja sinne saa edullisesti matkoja! Sehän on sitten ihan itsestä kiinni haluaako matkallaan nähdä muutakin kuin hotellin uima-altaan ja baarin.
   
 8. sepe Vierailija

  Turkki on nyt parhaillaan sikahalpa.
   
 9. jepulis Vierailija

  Menkää Venäjälle! Vielä lyhyempi matka ja halvempikin varmasti. Yhtä viisasta sakkia molemmissa maissa, naapurissa vaan viileämpää tähän aikaan vuodesta..
   
 10. Matkailija Vierailija

  Tunisian Hammametissa on Huoneisto hotelli Aziza,oli muutama vuosi sitten Finmatkoilla.Tosi hyvä ja ystävällinen hotelli.Lapsiperheille oiva paikka.Toinen mitä suosittelisin Egyptin Hurgadassa Hotel Intercontinentalia.Tasokas ja laadukas Hotelli.Aurinkomatkojen.Upea uima-allas alue josta meidän muksut pitivät.Marokkoakin suosittelen.Halpoja maita vielä.Ja täytyy tinkiä.
   
 11. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole mikään Tunisia-fani, mutta silti vähän ihmettelen näitä kovasti negatiivisia mielipiteitä paikasta. Se vähä kokemus mikä minulla on Turkista ja Tunisiasta, ei kyllä mairittele turkkilaisia yhtään sen enempää kuin tunisialaisiakaan. Molemmissa on sitä huijaus- ja yletön tyrkytys -meininkiä.

  Tuollaista halveksuntaa ja ylenkatsomista en ole havainnut kummassakaan paikassa. Tosin olen molemmissa varonut visusti änkeytymästä kaupan teolle turistien kansoittamiin paikkoihin.

  Muuten on kyllä Tunisiassakin tullut ihan oikeasti juteltua paikallisen palveluhenkilökunnan kanssa eivätkä ne ihmistä kummempia olleet sielläkään! Ihan mukavia.
   
 12. nainen Vierailija

  Minulla ei ollut mitään odotuksia kun lähdin viikon reissulle Sousseen( edelliset kolme reissua olen käynyt Turkin Alanyassa)....ja Sousse oli positiivinen yllätys, samoin sen ihmiset. Näitä palstoja lukeneena pelkäsin epäystävällistä käytöstä paikallisilata, mutta se osottautui turhaksi.Kummastakin maasta löytyy niin niitä hyviä kuin huonojakin puolia, ja kumpaakin voin suositella.

  Sattuisiko kellään palstalla vierailevalla olla tiedossa, tehdäänkö Suomesta Tabarkaan matkoja?
   
 13. -matkailija- Vierailija

  Ihmettelen myös näitä negatiivisia kommentteja Tunisiasta... Olin siellä kerran huhtikuussa, ilmat suosi, ihmiset oli ystävällisiä, varsinkin hotellin henkilökunta. Riippuu ihan hotellista kyllä, millaista väkeä. Kauppiaat ei tyrkyttänyt sen enempää kun Turkissakaan. Kaikin puolin oli kyllä silloinen Soussen reissuni hyvin onnistunut, yllätyin todellakin positiivisesti!
   
 14. Venäjällä Vierailija

  Onkohan sulla nyt tiedot päivittämättä? Venäjä ei todellakaan ole mikään halpa turistikohde. Suomalaisen keskipalkalla ei ole mitään asiaa parempiin hotelleihin.
   
 15. Käynyt Vierailija

  Minä olin Tunisiassa 2005 toukokuussa.Itse lähdin matkaan aika epäilevällä mielellä,mutta Tunisia kyllä yllätti positiivisesti.Vain muutamassa liikkeessä jouduimme tyrkytyksen kohteiksi.Shoppailimme mielellämme niissä vähän kalliimmissa kiinteähintaisissa paikoissa.Halpaa oli silti!Olimme Le Marabout hotellissa,johon kuului puolihoito.Emme syöneet tästä syystä monesti muualla kuin hotellissa.Ruoka oli todella hyvää,mitään mahatautia ei saatu.Paikallinen Pappa,joka oli meidän tarjoilijana koko viikon,oli aina laittanut ruokajuomamme jo valmiiksi pöytään,kun saavuimme ruokailemaan.Ihmiset olivat kyllä ystävällisiä.Koimme olevamme tervetulleita.Rannat ovat aivan loistavat.Ja kuumaa oli koko viikon.Ei mitään muuta kuin positiivista sanottavaa.Menisin ilman muuta uudestaankin.
   
 16. 2 ja 3 lasta Vierailija

  Jos olette kesälomalla lähdössä matkaan,kannattaa ottaa äkkilähtö. Teilläkin lapset jo kuitenkin isoja, pärjää vaikka hotelli ei niin vimpan päälle olisikaan ja helppo kulkea heidän kanssaan pitempiäkin matkoja takseilla ym minijunilla. Silloin saa kaikkein udullisimmat matkat. Me olemme lähdössä syyskuulla hammamettiin 3 lapsen kanssa. Sousse on ihan kiva paikka suosittelen hotelli kantaa ja tekemistä riittää hyvin tuon ikäisten lasten kanssa.
   
 17. 2ja3 Vierailija

  olikin jo vanha kirjoitus,no..
   
 18. koluttu 35 maata Vierailija

  Kesällä 2006 olin samaisessa kohteessa ja hotellissa (Sousse/hotelli Kaiser) ja kokemus oli aivan päinvastainen. Palvelussa ei ollut mitään huomautettavaa, vaikka hotelli hyvin vaatimaton. Kauppiaat kaduilla ja kujilla olivat hyvin innokkaita, mikä hyvinkin ymmärrettävää, kun ansiot muodostuvat -toisin kuin Suomessa- syntyneistä kaupoista eikä tuntipalkoista lisineen, ja turistisesongin aikana pitää tehdä koko vuoden tulot. Ystävällinen, mutta päättäväinen "ei kiitos" toimi hyvin. Muutoin olen kohteesta samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Edullinen, tinkimistaitoiselle ja ennekkoluulottomalle hieman eksoottinen rantalomakohde! Pukeutumisessa kannattaa suosia konservatiivista linjaa eli polvet ja olkapäät piiloon hotellin ja uimarantojen ulkopuolella. Kohde ei sovellu baareissa kiertelystä kiinnostuneille, sillä alkoholin saanti rajoitettua. Toisaalta taas känniset örveltäjät puuttuvat lähes kokonaan, mikä erittäin positiivista! Matkaan siis reippaasti vaan, avoimin mielin!
   
 19. lomailija2007 Vierailija

  Jotenkin vaan näiden negatiivisten kommenttien rivien välistä voi lukea myös ylenkatsontaa ja halveksuntaa suomalaisturistien taholta...Tyyliin "matkaan lähdimme epäilevin mielin" ja "muslimimaat ovat epäilyttäviä". Kannattaa jättää stereotypiat omaan arvoonsa ja yrittää kohdata ihminen ihmisenä,yksilönä, missä tahansa matkaakin. Ei me loppujen lopuksi olla kovin erilaisia - rauhaisa elo ja riittävä elanto on useimpien ihmisten toivelistan kärjessä.
   
 20. Suffeli-72 Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.09.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  No olipas mielenkiintoisia kommentteja nuo ensimmäiset. Me oltiin kolmen lapsen kanssa Hammametissa kesäkuussa 2006 ja oli elämäni ihanin reissu. Rannat upeat ja ihmiset vielä upeampia. Lapset saivat erityisesti positiivista huomiota. Ainoa miinus oli se hieman rasittava kaupustelu ja miesten liian tunkeileva lähestyminen. Mun sydän suorastaan jäi sinne.

  Kyllähän siellä yhdenkin hapannaama suomalaisen naisen näki, jonka käytös oli niin törkeää paikallista vessarahastajaa kohtaan, että suorastaan hävetti hänen puolestaan, ja niin hävetti koko bussillista. No se on sitä kategoriaa "paska maa, paskat ihmiset".

  Ensi kesänä lähden Bulgarian Albenaan, saa nähdä paraneeko Tunisian asema entisestään matkailumaana, ehkä sen reissun jälkeen sitten uudestaan Tunisiaan.
   
 21. ilovethesun Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.11.2006
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin hämmästyksekseni, että olenkin näköjään kirjoittanut tähän ketjuun vuosi sitten...ja sittemmin käynyt Tunisiassa perheeni kanssa lomamatkalla. Olimme Port El Kantaouissa ja sieltä Soussessa heinä-elokuun vaihteessa tänä vuonna. Ja komppaan Barbeitoa siinä että en huomannut mitään oleellisempaa eroa ystävällisyydessä, palvelualttiudessa tai kaupantekotyylissä Turkin Alanyaan verrattuna. Yleensäkään en ole kokenut töykeyttä tai turistien halveksimista missään, voisiko tässäkin käyttää vanhaa sanontaa "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan". Se mikä mielestäni oli erona Turkissa ja Tunisiassa oli kulinaariset arvot eli me emme ainakaan osuneet erityisen mainioihin ravintoloihin matkallamme ja tuumimmekin jälkeenpäin, että ensimmäisen kerran olisi ehkä kannattanut valita jopa all inclusive -hotelli. Huoneistohotellimme Kanta oli kylläkin aivan kertakaikkisen viehättävä.
   
 22. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kai sentään ostit Harissaa kotiintuomisiksi? Chiliä mitä chiliä, mutta aina ne vähän eri maissa poikkeavat toisistaan, vertaa vaikka Portugalin Piri-piri.
   
 23. ilovethesun Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.11.2006
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin kyllä. Miehellä on muuten sellainen aineenvaihdunta, että hän rupeaa aina tulisia makuja syödessään hikoilemaan aivan mielettömästi päälaesta ja kasvoista. Klanipäiselle se lämpimässä ilamnalassa varsinkin on aika epämiellyttävä tunne, mutta ei se ole häntäkään estänyt kaikkea eteentulevaa maistelemasta. Siellä Tunisiassa olikin vähän pettymys se, että paikallisia ruokalajeja tuntui olevan hurjan vähän tarjolla vaikka yritimme nimenomaan etsiä ei niitä satama-altaan ympärillä olevia turistipyydyksiä.
   
 24. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sillä ainoalla lomamatkalla ja ainoalla työmatkalla, jotka olen tehnyt Tunisiaan, on ollut vallitsevana olosuhteena noutopöytä. Ruuat ovat tosiaan olleet aivan syötäviä, mutta mikään kulinaarinen paratiisi Tunisia ei minunkaan makunystyröihini ollut. Italialainen vaikutus keittiössä tuntuu melko paljon.

  Tuo Harissa tuli mieleen senkin takia, kun kiertomatkalla taisi käydä useammankin kerran, että jotkut aikaiset linnut olivat rohmunneet Harissat lautasilleen (ja jättivät syömättä, hilloksiko luulivat ottaessaan?) ja minä jäin ilman.

  Parasta ruokaa taisimme saada italialaistyyppisessä ravintolassa Hammametissa. En oikein edes tiedä, mikä sitten olisi perinteistä tunisialiasta sapuskaa. Mikäs muuten on suomalaista - sellaista jota joka ravintola tarjoilee. Pippurupihvi vai...?
   
 25. ilovethesun Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.11.2006
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisivatkohan luulleet punaiseksi pestoksi tai niin kuin meidän 13-vuotias tytär, joka luuli ensimmäisenä iltana harissan olevan vahvuudeltaan samaa tasoa kuin se punainen (hyvä) salsatyylinen mössö, jota Turkissa tuodaan leivän kanssa pöytään.
  Niin, harvassapa taitavat olla ne muitten kuin henkilöstöravintoloitten ruokalistat Suomessa joilta löytyisivät esim. kaalilaatikko tai hernekeitto.
   

Jaa tämä sivu