Hae Anna.fi-sivustolta

Tuulikaappi ja eteinen, värit ja kalusteet

Viestiketju osiossa 'Sisustus' , käynnistäjänä samuraiska, 11.03.2007.

 1. samuraiska Vierailija

  Hei!

  Olisiko kellään antaa vinkkejä eteisen ja tuulikaapin sisustukseen. :)

  Tuulikaapissamme on tällä hetkellä naulakko ja kenkähylly, tarkoitus olisi hankkia vielä jotain istumatilaa ja peili. Naulakko näyttää aina hirvittävän sekaiselta, pitäisikö tuulikaappiin satsata liukuovellinen vaatehässäkkä, samanmoinen joka meillä on tällä hetkellä eteisen puolella, lähinnä käyttämättömänä? Olisiko fiksua laittaa vain tuulikaappiin kunnon kaappi ja poistaa se eteisestä kokonaan? Ja mitä sitten laittaisi eteiseen kalusteita, n. 3x3m? Olohuone alkaa heti eteisestä.

  Eteisessä ja tuulikaapissa on tällä hetkellä punaiset (enemmän tiilen/terranpunaiset) seinät, kummassakin yhdellä seinällä kuviollinen tapetti. Eteisesä muut seinät samansävyistä yksiväristä tapettia. Tuulikaapissa siis yhdellä seinällä kuviollinen "terranpunainen" tapetti (kuviot hieman vaaleampaa sävyä), muuten maalattavaa seinää. Millä värillä kannattaisi maalata muut seinät? Kävisikö mikään beigen sävy esim. vai pitäisikö yrittää etsiä samansävyinen punainen myös niihin?

  Vaikea selostaa, toivottavasti jollakin olisi vinkkejä!?!
   
 2. Miksi poistaa eteisestä käyttökelpoinen kaluste ja miettiä mitä kalusteita eteiseen ?
  Miksei kodin päällysvaatteita voi sijoittaa ja järjestää eteisen kaapinoven taakse ja pitää tuulikaapin naulakko lähinnä vierasnaulakkona ? Naulakonhan voi pitää järjestyksessä, se ei maksa mitään. Eikö ole tuhlausta hankkia kaappi vain sen takia, ettei viitsi pitää järjestystä eikä viitsi hyödyntää eteisen jo olemassa olevaa kaappia ?
  Jos tuulikaappi ei ole suuren suuri ja jo yksi seinä on voimakkaanväristä terranpunaista tapettia, voisivat ne muut seinät avartaa ja olla beigellä taitetut valkoiset ? Ja hanki tuulikaappiin musta tuoli ja mustakehyksinen peili.
   
 3. samuraiska Vierailija

  Hei ja kiitos kommenteistasi. Taidamme yrittää hyödyntää eteisen kaappia siinä tarkoituksessaan, jospa ne takit löytävät sinne joskus.. :) Ehdottamasi värit kuulostavat hyvälle, suuntaankin jo ensi viikolla maalikauppaan. Tällä hetkellä naulakko ja kenkäteline ovat aivan tummaa mahonkia, mutta mustakin kuulostaa kyllä hyvälle.
   
 4. slslsklsk Vierailija

  Minusta eteiseen ja tuulikaappiin sopii selkeys, koska kengistä ja vaatteista tulee ihan riittävästi väriä, joten yhtenäinen väritys selkeyttää. Oman kokemukseni mukaan paljon vaikuttaa se, mihin suuntaan ikkunat ja ulko-ovi avautuvat. Jos siis tila on aurinkoinen (kesäisin paahteinen), niin viileät sävyt ovat hyvät. Jos taas tila on pimeän oloinen, aurinkoiset & lämpimät sävyt saavat tilan tuntumaan lämpimämmältä.

  Eikö olisi helpointa, että tuulikaapissa säilytettäisi kaikki kengät, jotta kura ja hiekka ei kantaudu eteiseen? Avonaulakossa voi kukin perheenjäsen pitää yhtä takkia, joka on sillä hetkellä käytössä ja muut takit laittaa liukuovien kätköön. Jos taas vaatteet ovat märät, niiden oikeampi paikka olisi kodinhoitohuoneessa. Jos taas sellaista ei ole, kannattaisi ehkä hankkia kuivauspatteri esim. tuulikaappiin.

  itse olen tykännyt tosi paljon Elfan kenkähyllyistä, joita voi laittaa kattoon asti ja kun lattiapinta on vapaa, niin siivoaminenkin on vaivatonta. Kenkähyllyt voi halutessaan laittaa ovien taakse.

  En laittaisi liikaa kalusteita, jotta tilaa jää pukemiselle ja esimerkiksi kauppakassit saa kannettua kunnolla eteiseen ilman, että talvipakkasilla täytyy pitää ovet auki, kun koko eteinen on tukossa. Meillä pukeutuminen tapahtuu kenkiä lukuunottamatta eteisessä, jossa on myös peili. Tuulikaappi on sitten vain ja ainoastaan kenkien pukemista ja riisumista varten, joten siellä ei ole ollut tarvetta tuolille ja peilille.
   
 5. vätyt tuhlaukselta Vierailija

  Kun ja jos tuulikaapissa on tilaa, jota ilmeisesti on, koska sinne olisi voinut komeronkin sijoittaa, kannattaa kenkäkaapin seuraksi laittaa istuin. Tässä tapauksessa ehdotin mustaa tuolia. Se tuo samalla jämäkkyyttä värinsä ansiosta terran seinän kumppanina. Edelleen lähes valkoiset muut seinät saavat mustakehyksisestä peilistä hyvän aasinsillan voimakassävyiseen terraseinään. Ja voihan sen peilin nähdä myös seinäkoristeena eli taulunakin. Mikäs sen muavampaa, kun voi uloslähtiessä vielä vilkaista peilistä: "onko tukka hyvin ja huulinuna kohdallaan".
   
 6. JunttiX Vierailija

  Me poistimme juuri vaatekomerot eteisestä ja siirsimme ne tilavan tuulikaappiimme. Eteinen on sisutettu nyt hallimaisesti, siellä on korkea lipasto, tuoli , peili ja taso (tuoli alla) komeroiden paikalla kannettavalle tietokoneelle. Vierasnaulakkona lattialla Oksa -naulakko.
   

Jaa tämä sivu