Hae Anna.fi-sivustolta

Työpaikan vaihto ja lomat

Viestiketju osiossa 'Kahvitunnilla' , käynnistäjänä täysin tietämätön, 28.02.2008.

 1. Miten käy jo ansaittujen kesä- ja talvilomien, jos vaihtaa työpaikkaa? Saako lomat pitää ensin pois vai saako ne rahana? Lähinnä mietin ensi kesän kesälomia, jos nyt irtisanoudun vanhasta työpaikasta ja otan uuden vastaan. Eli menetänkö jo ansaitsemani lomat vai voisinko pitää ensin loman pois ja sitten vasta irtisanoutua?
   
 2. Neuvottelukysymys.
  Ja irtisanoutumisesi ajastuskysymys: voit lomasi aikana ilmoittaa irtisanoutumisestasi ja näin käyttää loman ja palata sitten vaikka vain yhdeksi päiväksi vielä töihin. Irtisanomisaika on normaalia työssäoloaikaa, jolloin työntekijällä on oikeus ja velvollisuus tehdä työsopimuksessa sovittuja tehtäviä.

  Työnantajalla on oikeys MÄÄRÄTÄ työntekijän vuosilomalle irtisanomisaikana, jos työnantajalla olisi muutoin oikeus määrätä työntekijä tuolloin lomalle. Työnantajan tulee tällöin noudattaa esimerkiksi laissa säädettyä ilmoitusaikaa ja loman sijoittamista lomakausiin koskevia säännöksiä.

  Jos työntekijä haluaa pitää kaikki ansaitsemansa lomat tai osan niistä ennen työsuhteen päättymistä, asiasta on SOVITTAVA työnantajan kanssa. Työntekijä ei siis voi itse määrätä lomistaan.

  Jos työntekijä pitää lomansa ennen työsuhteen päättymistä, hänellä on työehtosopimusten mukaan yleensä oikeus lomarahaan, vaikka hän ei palaisikaan töihin.

  Jos olet irtisanomisajan töissä, pitämättömistä lomista saat lomakorvauksen rahana työsuhteen päättyessä.

  Huomaa: Vuosiloman pitäminen irtisanomisaikana saattaa olla taloudellisesti lomakorvausta edullisempi vaihtoehto sellaiselle työntekijälle, joka tietää jäävänsä työttömäksi. Työsuhteen päättyessä maksamatta oleva lomakorvaus jaksotetaan työttömyysturvalain säännösten mukaan eikä oikeutta työttömyysturvaan vastaavalta ajalta ole.
   
 3. Jx kirjautumatta Vierailija

 4. Nämä asiat voi yleensä sopia pomon kanssa.Toki voit pitää lomat ennen irtisanoutumisilmoitusta, jos vaan saat kaikki lomat pitää. Muista että kun irtisanoudut (muista irtisanoutua kirjallisena!), niin sen jälkeen voit olla lomalla sen irtisanoutumisajan jos pomon kanssa onnistuu niin sopia tai sitten hän voi käskeä sinun olemaan töissä koko irtinsanomisajan. Itse olin 1kk irtisanomisajalla 3 vkoa töissä täysillä ja viimeisen viikon lomalla. Vikana lomapvnä kävin viemään työpaikalle kännykän ja kulkukortin ja kannettavan ja moikkaan työkaverit vielä. Jos et pidä lomiasi ennen kuin vaihdat työpaikaa, saat ne rahana. Pitämättömien lomapäivien lisäksi saat myös lomarahan rahana kun lähdet. Mä en muistanu itse tuota ja oli kiva kun odotin saavani pitämättömistä lomapäivistä n 1800 € tililleni ja tulikin yhteensä n 3000 €, kiva ylläri kun en muistanut=)
   
 5. Vastaus on erilainen sen mukaan oletko yksityisellä työsopimussuhteessa vaiko julkisella puolella virkamiehenä.
   
 6. eeva vaan Vierailija

  Riippuu työpaikasta, yksityisellä voit varmaan sopia asiasta, julkisella sektorilla on erilaiset säännöt eli pidät lomat ja sitten pääset irti työpaikasta.
   
 7. gaeres Vierailija

  Lomarahaa ei välttämättä makseta irtisanoutumisen yhteydessä. Lomakorvauksena saat kuitenkin loma-ajan palkan, jos et pidä lomia. Lomarahan maksu riippuu minkä alan työehtosopimuksen piiriin kuuluu; osassa maksetaan, osassa ei.
   
 8. --neito-- Vierailija

  Siinä vaiheessa kun olet saanut ilmoituksen, että olet valittu hakemaasi tehtävään ja menet allekirjoittamaan sopimusta, niin silloin ainakin yksityisellä puolella voi neuvotella lomista. Et välttämättä saa täysiä lomia, mutta jos vaikka pari viikkoa niin onhan se jo parempi. Loma asia kuten muutkin edut kannattaa ottaa puheeksi vasta sopimusta allekirjoittaessa. Soivitut asiat sitten KAIKKI KIRJALLISENA sopimukseen, niin pomo ei voi väittää muuta. Jos esimerkiksi sovitaan palkan nousevan koeajan jälkeen johonkin tiettyyn summaan, niin tämäkin KIRJALLISENA sopimukseen. Osa työnantajista on rehellisiä, mutta kaikki kannattaa tehdä kirjallisena, ja nimet alle, niin varmasti saat sen mitä on sovittu.
   
 9. nettaliini Vierailija

  Paljon on asiaa. Nyt tähän väliin tyhmänä kysyn, että mitäs jos on vaihtamassa työpaikkaa - jos pitää lomat irtisanomisajalla niin voiko siirtyä uuden yrityksen palvelukseen sinä aikana?
   
 10. onnnstuu Vierailija

  Voit mennä toiseen yrityksen työhön vuosilomasi aikana. Lain mukaan ei lomansa aikana saisi tehdä samaa työtä, mutta ei siitä mitenkään voi rangaistakaan. Toinen juttu on sitten se että, jää siis kaikki lomat pitämättä. Itse kyllä olisin mielummin ensin lomalla ja vaihtaisijn sitten vasta. Tai aloitttaisin uudessa paikassa hieman myöhwemmin, jos mahdollista. Kyllä kannattaisi loma pitää
   
 11. ei onnistu Vierailija

  No se riippuu kyllä minkälaisessa työssä ja millainen sopimus. Jos olet menossa kilpailijalle töihin, niin ei kyllä onnistu vuosiloman aikana.
   
 12. Kilppis Vierailija

  Jos pitää irtisanomisaikana lomaa ja menee uuteen työpaikkaan niin kelju työnantaja ei maksakaan siltä ajalta lomakorvauksia.
   

Jaa tämä sivu