Hae Anna.fi-sivustolta

Uimatossut - kokemuksia, vinkkejä mistä ostaa?

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä lulu, 14.02.2010.

 1. lulu Vierailija

  Olen hieman selaillut netistä uimatossuja, mutta en ole löytänyt vielä sopivia. Onko kellään kokemusta? Minkä merkkisiä olette käyttäneet? Plussat ja miinukset? Mistä pystyy ostamaan?

  Jonkun aiemman ketjun löysin aiheesta ja siellä puhuttiin Bical-merkkisistä sukkatossuista, joissa kumipohja ja sukelluspukumainen sukkavarsi. Niitä oli foosies.com sivuilla, mutta en löytänyt suomalaista nettikauppaa mistä saisi. Tuo foosies oli jenkeissä ja tilaisin mieluummin suomesta, jos tarvii vaihtaa esim kokoa.

  Haluaisin uimatossut, jotka olisi helppo laittaa jalkaa esim. joustava "resori"varsi, vetskari tai kiristysnauha. Meillä oli vuosi sitten intersport-merkkiset tossut ja olivat hankalat laittaa jalkaan ja myös kalliit (30e), tosin sitten kun sai jalkaan olivat mukavan malliset jalassa. Tuolla kerralla tilasin myös kushies (?) uimatossut, mutta palautin, kun haisivat niin kamalalle muoville tai jollekin, että en halunnut laittaa 1v lapsen jalkaan sellaisia.

  Meidän lapsi nyt reilu 2v ja kengän koko jotain 26-28 riippuen kengästä.
   
 2. HupsistakeikkaaD: Vierailija

  Ostettiin meidän 1v. pojalle uimatossut Vaippala-verkkokaupasta. ImseVimse-merkkiset. Niissä on pitävä kumipohja, ei ole pitkät varret, mutta on tosi helppo laittaa jalkaan ja pysyyvät hyvin jalassa. Hinta oli jotain 13 euron paikkeilla. Suosittelen!
   
 3. meillä on käytössä ihan jarrusukat uidessa, ettei liukastu altaassa ja niiden lisäksi crocs-sandaalit pesutiloissa ym. muuten uimahallin tiloissa liikuttaessa. Aiemmin oli crocs kopiot ja nyt tilasin aidot kun jäivät vanhat pieniksi. Pysyvät hyvin jalassa kun nilkan takana kulkee remmi, helpot pukea ja riisua ja ainakaan itse en ole huomannut käytössä että olisivat liukkaat tms. päinvastoin. Ja nyt on alkanut näkyä muillakin taaperoilla crocreja meidän uintiryhmässä ;) ja tyttö siis 1v8kk ja jarrusukka-crocs-yhdistelmä ollut käytössä siitä lähtien kun oppi kävelemään.
   
 4. edellinen jatkaa Vierailija

  ja crocs-kopioitahan saa todella halvalla esim. citymarketissa tais olla just tarjous 5 tai 7 e. Aidot crocsit tilasin meille myös halvalla alennusmyynnistä 16.90 varuste.net verkkokaupasta.
   
 5. uimari Vierailija

  Epäaidot crocksit on ainakin meillä sellaiset kusiluistimet, että uimahallin pesutiloissa pää olis halki alle aikayksikön. Aidot sen sijaan ei luista.
  Me käytetään kummallakin (3,5v ja 1v1kk) jarrusukkia. Eivät luista ja taatusti pysyvät jalassa. Niillä mennään niin pesutiloissa, kun altaassakin. En lähtisi maksamaan sandaaleista/uimakengistä, jotka on hetken päästä liian pienet..
   
 6. lulu Vierailija

  Kiitos vastauksista. Itse en oikein mielellään jarrusukkia laita uimahalliin, kun puuvilla tuntuu epämukavalta/kylmästä kastuessa ja unohdin laittaa alkuperäiseen viestiin, että käyttötarkoitus on enemmänkin rannoille ja pihoilla oleville uima-altaille myös ulkomailla. Normaalisti uimahallissa meillä ei ole lapsella mitään jalassa, joko kannan tai pidän kädestä kiinni kun mennään altaalle. Päädyin sitten hyphen-uimatoissuihin, kun ei muuta sopivaa oikein löytynyt... eivät ehkä kaikkein kauneimmat, mutta vaikuttavat hyviltä. Suojaavat ainakin jalkapohjia hyvin teräviltä (tutuissa paikoissa annetaan kyllä olla avonjaloin aina kun mahdollista) ja pohja ei kuulema liukasta ollenkaan esim. kallioilla.
   
 7. Imsen uimatossut Vierailija

 8. merenneito Vierailija

 9. Vierailija Vierailija

  Joo, samaa mieltä. En laittaisi sukkia, koska märät sukat ovat inhottavat jalassa, en itsekään niitä pitäisi, niin miksi sitten lapsen pitäisi pitää. Kannatan noita Imse Vimse-uimatossuja. Ovat ainakin meillä toimineet hyvin ja ovat ilmeisen mukavat jalassa!
   

Jaa tämä sivu