Hae Anna.fi-sivustolta

USA.han töihin?

Viestiketju osiossa 'Ulkosuomalaisena' , käynnistäjänä Onnistuuko?, 09.06.2012.

 1. Onnistuuko? Vierailija

  Hei!

  Kertokaahan te tietämättömälle kuinka realistinen/epärealistinen on haaveeni mennä ystäväni luo USA.an joksikin aikaa ja yrittää löytää sieltä töitä? Olen kolmekymppinen korkeastikoulutettu vastikää kivuliaasti eronnut nainen elämänmuutoksen tarpeessa.

  Kuinka ns helppoa on löytää töitä? Budjetti riittää n. 1 kk oleskeluun maassa, jonka jälkeen voin jäädä vain jos kykenen elättämään itseni. Irtoaako työlupa helposti? Tarvitsenko Green Cardin?
   
 2. USAssa asunut Vierailija

  Et voi mennä turistiviisumilla etsimään töitä ja sitten jäädä maahan kun niitä löytyy. Sinun on alettava työnhaku Suomessa ollessasi ja saatava potentiaalinen työnantaja ryhtymään vuoksemaan monimutkaiseen ja rahaa maksavaan prosessiin työluvan saamiseksi sinulle. Sinun on siis oltava niin hyvä, että joku moiseen ryhtyy vuoksesi.

  Green Card ei ole välttämätön (etkä sitä saisikaan) vaan työlupa.
   
 3. ap Vierailija  Miksen voisi maassa oleskellessani etsiä sieltä myös töitä? Luulisi sen olevan helpompaa kun pääsisin haastatteluun samoin tein, ja saisin asiat rullaamaan paikan päällä :/
   
 4. USAssa asunut Vierailija

  Ensinnäkin: koska se on laitonta. Tietysti käytännössä varmaan moni käy haistelemassa työmahiksia paikan päälläkin tai ainakin haastattelussa, mutta siitä ei pidä inahtaa puolella sanallakaan immigrationissa USAhan saapuessa, koska pistävät suoraan kentältä seuraavalla koneella takaisin Suomeen. Ongelma tietysti on itse viisuminhakuvaiheessa: miten työnantaja selittää siirtolaisviranomaisille, että hän haluaa tämän tyypin töihin, jota hän ei muka ole koskaan tavannut?
   
 5. Since you asked Vierailija

  No kun kerran kysyt niin aika epärealistinen tuo haaveesi on, ellet sitten satu olemaan nurse. USAssa on 2008 laman seurauksena työttömiä jo ihan tarpeeksi omasta takaa, ei sinne enää kaivata ulkomailta lisää, paitsi sellaisten alojen taitajia joista on huutava pula. Silloinkin tuo toisen kirjoittajan kirjoitus pitää kutinsa, työluvat on oltava kunnossa ennenkuin astut maahan jalallakaan. Turistina voit mennä kaverisi luo sen kuukauden ajaksi haisteleman tuulia. Jos käy mieletön mäsis saattaa joku uskomaton työtilaisuus tipahtaa nenäsi eteen, ja työnantaja tekee kalliin, aikaavievän ja hankalan paperisodan pestatakseen kaikista mahdolisista työnhakijoista juuri Sinut, mutta epätodennäköistä se on.

  Jos maiseman vaihdosta kaipaat, mikset mieluummin mene jonnekin EU maahan. Sinnehän voi vapaasti matkustaa työn ja asunnon hakuun koska vaan.
   
 6. kansalainen Vierailija


  Turistiviisumilla saat olla maassa tasan 90 paivaa. Kuten jo mainittiin turistina tyonhaku on laitonta. kaikki luvat ja viisumit pitaa hakea Suomesta kasin. Vaikka loytaisitkin jotain tyota et voi vaan jaada maahan vaan sinun pitaa palata Suomeen paperihommiin.
  Tietysti voit jaada maahan laittomasti mutta sitten et voi koskaan enaa palata Suomeen, et saa terveysvakuutusta etka sosiaalitunnusta. Joudut pimeisiin toihin taysin tyonantajan armoille. Jos han paattaa olla maksamatta sinulle palkkaa et voi valittaa mihinkaan.
  Good Luck!
   
 7. kansalainen Vierailija


  Tuli mieleen TV-ohjelma naista "turisteista" jotka yrittavat maahan keinolla milla hyvansa.
  Sveisilaistytto joutui kiinni heti kattelyssa kun matkalaukussa oli napatanssijan asuja ja sadoittain kayntikortteja.
  ICE viranomaiset paattiivat etta toihin oli tulossa ja laittoivat seuraavalla konella takaisin + 10vuoden karenssi.
   
 8. USAssa asunut Vierailija

  Kuten yllä mainittiin, on tietyt työalat, joilla työnsaantimahiksia on: sairaanhoitajat (joiden on suoritettava joku lisäsertifikaatti USAssa osavaltioittain), muu terveydenhuoltohenkilökunta, jotkut huippu IT-nikkarit (niitäkin pestataan vähemmän Piilaaksoon kuin ennen, koska työt teetetään mieluummin alihankintana Intiassa sikäläisillä taitavilla IT-insseillä), yliopiston professorit (ainakin lukuvuosi vierasluennoitsijana onnistunee, jos on julkaissut englanniksi alaltaan ja rampannut kv. konferensseissa esittämässä papereita ja verkostoitumassa), sitten nämä taiteellisen ja urheilualan ihmiset tyyliin jos suomalaisnäyttelijä pääsee jenkki-talent agencyn talliin niin eiköhän ne viisuminkin järjestä.

  Mikä se ap:n koulutus ja työala olikaan?
   
 9. voihan Vierailija

  Älä nyt hullujas puhu. Totta maar voi palata koska tahansa takaisin "maitojunalla" Suomeen. Suomen kansalaisuutta ei menetä jos on Suomessa syntynyt. Suomen kansalaisuus on ja pysyy hamaan hautaan, ellei siitä itse vapaaehtoisesti luovu.
  Eikä kukaan nyt luopuisikaan. Tänne on hyvä palata ja täällä on hyvä elää.
   
 10. USAn kansalainen Vierailija


  Vahan huonosti muotoilin lauseen, tottakai voi palata Suomeen mutta sitten ei enaa paase takaisin USAaan oli taalla tyo odottamassa tai ei.
  Mina luovuin ihan vapaaehtoisesti Suomen kansalaisuudesta, ei siita mitaan hyotya ole ellei aio palata takaisin. Omasta kokemuksesta tiedan etta Suomen lahetystoista ei tiukan paikan tullen ole yhtaan mihinkaan.
  Hyvasta elamasta Suomessa olen myos eri mielta.
   
 11. USAssa asunut Vierailija

  Nimenomaan. Laittomana siirtolaisena voi toki yrittää olla maassa, mutta silloin ei voi koskaan käydä Suomessa tai missään USAan ulkopuolella. Enkä muutenkaan suosittele yrittämistä: esim. terveysvakuutuksen ulkopuolella käkkiminen maassa, jossa sairaalat (mukaanluettuna synnyttäminen) maksavat mansikoita vakuuttamattomalle, on aika tuskaa.
   
 12. Kokenut Vierailija

  Jos kohtaat vierailusi aikana elämäsi miehen, niin naimiisinmeno helpottaa maahan jäämistä / palaamista yms:)
  Onnea matkaan.
   
 13. ulkomaille haluan! Vierailija

  Neuvokaa, mistä voi hakea Green card lotterya, kaikki web saitit menevät jollekin maksuliselle.
  Olen siis sairaanhoitaja, IELTS- testin suorittanut hyvin arvosanoin ja voisin aloittaa hakuprosessin. Ensin täytyis tietenkin prepata ammattin rekisteröimistä varten suoritettavaan tenttiin.
   
 14. Luopuja Vierailija


  "Eikä kukaan nyt luopuisikaan. Tänne on hyvä palata ja täällä on hyvä elää".

  Kyllä voi luopua ja tässä yksi joka luopui jo kauan sitten suomen kansalaisuudesta. Halusin välttämättä niin ettei se roiku minulla mukana.

  Miksi sinne pitäisi palata? Muuallakin on hyvä elää ja monen mielestä jopa paljon parempi! Ei kaikki kaipaa Suomeen. Maapallo on suuri ja täynnä hienoja paikkoja elää. :)
   
 15. Jep. Vierailija

  Isänmaan pitäisi olla rakkain muisto, vaikka ei tänne koskaan enää tuliskaan, ja vaikka maailma olisi täynnä hienoja paikkoja. Luulenpa kirj, olevan provo, sillä kuka maailmalla matkustelee ja oleilee, katsontakanta asioihin on ihan erilainen. Luulen, että et ole Ruotsia pidemällä ehkä käynyt.
   
 16. USAn kansalainen Vierailija

  uscis.gov. Vaikeata tulee olemaan jos et tuota tietoa itse netista loytanyt. Vaikka voittaisit lotteryssa se oikeuttaa ainoastaan hakemaan Green Cardia, hakemus voidaan myos hylata. Hakuprosessi on melko pitka ja maksullinen.
   
 17. Luopuja Vierailija


  Kuka määrittelee sen mikä kenellekin on rakkain tai "pitäisi "olla? Ruotsissa en ole kylläkään ikinä käynyt mutta Suomesta lähdettiin jo koko perheen kanssa kun olin varhaisteini ja ikää jo yli 50v. Ehkä olen nähnyt maailmaa enemmän kuin sinä joka kantilta.

  Sinä et ole toisten ihmisten sisimmässä, et siis voi tietää miten itsekukin katsoo elämää ja miltä pohjalta. Huono juttu jos oletat kaikkien näkevän sen sinun silmillä!

  Olet ilmeisen nuori ja kokematon jos kuvittelet, että toisella tavalla ajattelevat on provoja . Elämä opettaa ja Suomenkin näkee kymmenien vuosien jälkeen vain yhtenä maana satojen joukossa. Ihminen itse on se joka rakentaa rajat ja rajoitukset, säännöt ja kiellot!! Maailma on yksi kokonaisuus ja sen tajuaa vasta kun viettää koko elämänsä tutustumalla siihen!
   
 18. noo Vierailija


  Jo yli 50v lähtee, ei ihan koko elämää ole viettänyt.
   
 19. Luopuja Vierailija


  Vaikeuksia luetun ymmärtämisessä? Milloin sanoin lähteneeni? Eli varhaisteininä koko perheen mukana, en yli 50 vuotiaana vasta. Siihen mahtuu yli 40 v kokemusta muista maista. Lue viestit kunnolla niin et tarvitse tehdä turhia kommentteja! :)
   
 20. mualimmoo Vierailija

  nähnyt ja noin hermostuu. luettuhan on kai ymmärretty, niinku se on kirjotettu. tsekkaappa vaik.
   
 21. Luopuja Vierailija


  Kultaseni, en minä pienistä hermostu ja kyllä textin sana asun ymmärtää jos ei lähde hiuksia halkomaan. Ehkä gramatiikka ei ole enää täydellistä mutta suotakoon ne virheet meille kauan poissa oleville.

  Elämä on kevyttä kun saa valita kotipaikkansa mistä haluaa ja iskeä juuret maahan siellä missä elo on parasta.:)
   
 22. USAssa asunut Vierailija

  No jos olet sairaanhoitaja, ei kai sun kannata green card -lotteryn varaan jättää, kun siinä arvotaan 50 000 greencard-anomuslupaa 10 miljoonan hakijan kesken. Hoitajanahan voit hakea sieltä työpaikkaa ja kyllä sairaala sitten työluvan järkkää jos sulle työpaikkaa tarjoaa. Ainoa, että pystyäksesi harjoittamaan sairaanhoitajan työtä USAssa, sinun on läpäistävä sikäläinen hoitsulisenssitesti, jonka voi suorittaa joko englanniksi tai espanjaksi.
   
 23. MJ* Vierailija

  Ei taida Usakaan mikään onnela olla, jatkuvasti jokin luonnonkatastrofi päällä. Vasta uutisoitiin itäsen Amerikan valtavasta yli 40 astaeen kuumuudesta, valtavista tulipaloista, joissa tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa, laajoista sähkökatkoista ym. Koko Amerikka on aina jonkin luonnonkatastrofin kourissa. On valtavia tulvia, maanjäristyksiä ym. ym. En muuttaisi, vaikka kuinka tätäkin maata hehkutetaan. Suomessa kuitenkin siihen verrattuna on hyvä asua, vain pakkanen paukkuu ja tuo jotain ongelmia talvella, mutta aika vähäisiä ovat olleet. Myös pohjoismaat, ehkä Islantia lukuunottamatta (myös jotkut euroopan maat) ovat varteenotettavia asuinpaikkoja, jos mieli tekee muuttaa jonnekkin.
   
 24. USAn kansalainen Vierailija


  Ei nyt sentaan KOKO Amerikka AINA ole katastrofin partaalla :). Paljon on paikkoja joissa on Suomenkaltainen ilmasto (boooring).
  Olen asunut maassa vuosikymmenet eika viela ole mikaan katastrofi edes lahelta liipannut. Ennemmin taalla kuin ne samat vuosikymmenet tihrusateessa hiekkatiella muovikassi kourassa.
  30-40 asteeen lampo on kesaa, ei siihen kuole niinkuin pakkaseen.
   
 25. nipsnaps Vierailija

  Sitten et ole käynyt tosiaan vuosikymmeniin Suomessa. Kyllä täällä porhalellaan hienoilla teillä hienoilla autoilla, ei tarvitse kävellä tihrusateessa muovikassi kourassa. No voi se muovikassi tosiaaan joskus olla kyydissä.
  Voi olla vielä hiekkateitä maaseuduilla, mutta on niitä Ameriikossakin.
  30-40 asteen lämpö, ei kiitos. Kestää ehkä pari viikkoa, sitten kypsä lähtemään ja kiiruusti kotiin.
   

Jaa tämä sivu