Hae Anna.fi-sivustolta

Uusi tulliraja?

Viestiketju osiossa 'Sensuelli' , käynnistäjänä nettishoppaaja, 19.01.2011.

 1. nettishoppaaja Vierailija

  Onko tullirajat nyt muuttunut jotenkin eu:n ulkopuolelta tilattaessa? Jostain luin että olisi, mutta ei noista tullin sivuista ota selvää. Siellä lukee edelleen se reilu 43€ esimerkissä jonka arvoisen lähetyksen saa tullitta kotiinsa, mutta lisäksi puhutaan jostain 22eurosta.

  Kosmetiikkaa tilaan säännöllisesti amerikasta ja britanniasta kanaalisaarilta joka ei kai kuulu eu:n veroalueeseen...

  Siis pitääkö tilauksen arvon olla alle tuon 22e vai 43e? Vai mitä tuo 22e tarkoittaa?
   
 2. kinnas Vierailija

  Alvi on muuttunut 22%:sta 23%, mutta tulliraja on ennallaan. Eli jos tullausarvo+toimitusmaksu+tulli+alvi ei ylitä 10 eur sitä ei tarvitse maksaa.
   
 3. kinnas Vierailija

  Olipas epäselvästi. Siis kosmetiikasta ei mene tullia, mutta alvit täytyy maksaa ja se maksetaan tavaran arvo+kuljetus yhteissummasta 23 %. Jos tilaus on yhteishintaan DDP 43 eur niin sen alvi jää alle kympin, eikä tule mitään maksuja.
   
 4. ap. Vierailija

  Selvä kiitos
   
 5. puolittumisaika? Vierailija

  Tilanne on tuo toistaiseksi. Muistaako kukaan milloin muutos tulee voimaan, siis että raja puolittuu?
   
 6. ap. Vierailija


  Tuon takia tätä kyselinkin kun joku puhui jossain blogissa että maaliskuussa olisi raja 22e, mutten löytänyt tullin sivulta mitään infoa siitä.
   
 7. maaliskuun alusta? Vierailija

 8. perseestä Vierailija


  Jaaha. Kenenköhän idea tuo mahtava uudistus on? Pakotetaan ihmiset ostamaan suomesta kalliimmalla paskoja tuotteita. Onpa nykyaikaista.. No pitääpä tilata ennen maaliskuuta isot satsit kaikkea...
   
 9. eu tullivapaa Vierailija

  Eu:n sisällä tietenkin on tullivapaus, joten tuo mahdollinen uusi tulliraja koskee tilauksia muualle maailmaan.
   
 10. sissi Vierailija

  Ei mitään ero tullissa, koska kosmetiikasta ei yleensä mene tullia eu:n ulkopuolelta. Alvit on aina maksettava, tuli tavara eu:n sisältä tai ei.
   
 11. siis alv, ei tulli Vierailija

  Nimenomaan, alv sisältyy hintaan, jos tilaa briteistä briteistä mutta alv kannetaan jos tilaa briteistä jerseyn saarelta tai vastaavasta paikasta, tai vaikkapa Ahvenanmaalta. Alv:stä tässä oli juttua, ei tullimaksuista. Raja oli ennen reilut 40 euroa, uhkaa nyt puolittua.

  EU:n sisällä alv sisältyy hintaan sen mukaan mitä kukin maa siitä määrää, Suomessa nyt n. 23, ruoassa ja mm. kirjoissa alempi jne. Et saa palautusta minkään maan korkeammasta alv:stä vaikka tilaisit tavaraa Suomeen, etkä joudu maksamaan lisää, jos muualla peritään alv pienemmällä prosentilla - tämä siis EU:n sisällä.
   
 12. käyttäjänimesi Vierailija

  Pyh. Ihan sama, tilaan esim. kosmetiikkaa ja vitamiineja USA:sta iHerbistä kuten ennenkin, samoin Aasiasta kasvonaamioita. Tavaraa jota ei joko täältä tai EU:sta saa tai / ja joka on kaikenmaailman lisienkin jälkeen 1. parempaa ja 2. huikeasti halvempaa. Säästän joka tapauksessa :D
   
 13. kroisos tilaaja Vierailija


  Joo minäkin tilaan, minusta on vaan hyvä että tilaaminen kallistuu tullin takia, sehän on vain hyvä asia että maksaa tyhjästä.
   
 14. Siis, nyt palaa hermot. Voi v___ttu kun täällä mennään siihen ettei kukaan saisi tilata edullisesti mitään ihanaa EUn ulkopuolelta, eli saadaan vain kaikkea vanhaa muista maista jäljelle jäänyttä jämää mitä tänne korpeen kuskataan, 25-50%suomilisineen kaikkineen! Eli eläköön vaan maailmankauppa jonka pitäisi avata rajoja, ja näin onkin käynyt muissa Euroopan maissa PAITSI TÄÄLLÄ TAKAPAJULA-SUOMESSA! Ruotsalaistenkaan ei tarvitse maksella alv:eja kuin vasta yli 100 euron nettiostoksista eikä siihen summaan lasketa edes rahteja mukaan kun se on palvelu, eikä tuote.
   
 15. dst Vierailija


  Niinpä. Itse ostan ihan kiusallani kaiken ulkomailta ja netistä. Käyn tavaratalossa katsomassa sopivia ja sävyjä ja ostan puolet halvemmalla muualta hahaha. Suomi on vit*sta
   
 16. tottakai kun Vierailija

  ^ meidät halutaan pysyvän muita maita vuosia jälkeen jääneinä juntteina ja tyylittöminä takahikiätuulipukukansana.
   
 17. Verkkokauppias Vierailija

  Se on vaan niin, etä Suomeen maksettavien verojen avulla kaikenmaalman räkänokat saa käydä terveyskeskuksessa valittamassa flussaansa, käydä kirjastossa ja nauttia yhteiskunnan muistakin eduista. Perseestähän verotus on, mutta enemmistö suomalaisista tätä on tahtonut. Menkää hetkeksi paikallisen ostoskeskuksen eteen katsomaan räkänokkia tupakalla. Ei tarvitse kovin kauaa miettiä miksi elämme tälläisessä maassa veroineen.
   
 18. Karkkikauppias Vierailija


  Kannatan ehdottomasti kaikkien verojen poistamista ja julkisten palvelujen lakkauttamista sekä sosiaalietuuksien ja tulonsiirtojen lopettamista. Näin saadaan suomi nousuun kun ei hyysätä ketään. Jos joku ei muka pysty itsestään huolehtimaan niin ei ole tarviskaan, jäätykööt pakkaseen. Saavat kykenevät luusereilta edes jäljelle jääneet käyttökelpoiset sisäelimet, jos sattuvat sairastumaan.
   
 19. matalan verotuksen Vierailija

  Joissakin muissa maissa on matalampi verotus. Esim. Japanissa periaatteessa 10% palkasta menee veroa. Kouluissa ei sitten ole siivoojia, vaan koululaiset siivoavat itse oman koulunsa, vessoja myöten.
   
 20. Suomi verorosvo Vierailija

  Norjassa ne kuulemma saa kaikki lomarahat verottomana ja oliko niin että vielä jopa yhden kk palkan kesällä niin ettei siitä tarvitse maksaa veroja.

  Suomi on verotuksen suhteen niitä pahimpia maita. Veroja maksetaan enemmän ja silti julkiset palvelut vaan huononee kuten vanhustenhuolto.
   
 21. asiaan Vierailija

  Alkuperäisen vanha viesti on varmaan vielä ajankohtainen.
  Siis jos alvi on alle 10 eur sitä ei veloiteta ja uusi alvi siis on 23 %.
  Kosmetiikasta ei mene tullia, mutta alvi peritään.
  Luontaistuotteet luokitellaan elintarvikkeisiin ja niiden alvi on 9 %.
  Mitään muuta muutosta ei ole tullut.
   
 22. fd Vierailija


  vai niin, tämä on hyvä tietää. Eli voi tilata edelleen 43eurolla meikkiä
   
 23. Adressi! Vierailija

 24. )) Vierailija

  Siis alvihan on 24 % nykyään.
   
 25. Todella "mukavaa" kun joutuu itse maksamaan tuloistaan 36% veroa tässä maassa jotta niitä alle kolmekymppisiä käytöshäiriöiden yms (huom: ei vammaisuuden) takia työelämästä syrjäytyneitä (lue: laiskoja, tai sellaisia joille ei kelpaa kuin johtajien hommat heti valmistuttuaan) saadaan sairaseläkkeelle neljä päätä per päivä. Siellä ne seisovat ostareiden edessä röökaamassa ja räkimässä, tai makaavat kotona pelaamassa pleikkaria. Eivät oikein näytä niiltä tulevaisuuden veronmaksajilta, jotka turvaavat minun vanhuuden Suomessa?! ;D
   

Jaa tämä sivu