Hae Anna.fi-sivustolta

Väriä pois

Viestiketju osiossa '50+' , käynnistäjänä pm:nen, 24.05.2009.

 1. pm:nen Vierailija

  Auttakaa Ellit! Värjäsin illalla hiukseni ja nämä ovat nyt liian tummat! Onko muuta konstia kuin pestä ja pestä? Omani o l i v a t ruskeat, nyt on tullut harmaata kuten asiaan kuuluu. Värjäyksen jälkeen nämä ovat ruskeat, mutta tosiaan liian tummat.
   
 2. älä huoli Vierailija

  kyllä se pesujen myötä haalenee
   
 3. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  1 437
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kokeilepas auttaisiko öljyhoito asiaan.
  Joskus aikoinaan kun vielä itse värjäsin hiukseni sattui tuollaisia yllätyksiä.
  Keskiruskea sävy laitettuna hiuksiini olikin todella tummanruskea,tein XZ-öljyhoidon ja sävy vaaleni.
  Auttoi minulla en vanno että kaikilla tomii ;)
   
 4. Ensimmäisenä tuli mieleeni että mitenhän huuhtelu sitruunan mehulla, kirkastaa ainakin vaaleat hiukset ja toiseksi vaaleille hiuksille tarkoitettu shampoo, silläkin lienee tarkoitus viedä vaaleista hiuksista kellertävää väriä.
   
 5. Ehkä sellainen tunne tulee, että on liian tumma väri. Eiköhän väri haalistu kesään mennessä, kun aurinko paistaa tai väri lähtee pesemällä pois. Monet värjäävät hiuksiaan jatkuvasti, on blondattuja ja kirkkaan punaisiapäitä olen nähnyt niin nuorilla kuin vähän vanhemmilla ihmisillä.
   
 6. pm:nen Vierailija

  Kiitos vastaajille, eiköhän tämä tästä. Vähän lohdutti, kun mies sanoi yllättäen (etten siis tivannut hänen mielipidettä), että hyvännäköiset hiukset.
  Ihan varmasti ne haalistuu, 13.6. on juhlat, toivottavasti kestää jotenkin siihen saakka.
  En ole monta kertaa värjännyt, joten tämä on vähän tälläistä kokeilua.
   
 7. Yleensä.. Vierailija

  kannattaa laittaa astetta vaalempi sävy kuin omat hiukset ovat. Niin silloin kotivärjäyksessä voi onnistua saamaan sellaisen värin kun on kuvitellut, ei anakaan liian tummat tule. Pesussa kyllä aina jonkinverran vaalenee. Aurinko myös nopeasti vaalentaa väriä. (Ainakin etelän auringossa hiukset ovat viikossa huomattavasti vaalentuneet, ellei suojaa niitä millään.)
   
 8. tumman lumo Vierailija

  "kannattaa laittaa astetta vaaleampi sävy kuin omat hiukset"

  Puhutko tässä värjäyksestä vai vaalennuksesta? Väri ei vaalenna väriä, eli astetta omia hiuksia vaaleammalla värillä ei saa aikaseks hiuksiin minkäänlaista väriä, paitsi jos ostaa kampaamoasteikolla omia hiuksiaan astetta vaaleamman punaisen tai ruskean, ja omat hiukset on luonnostaan vaaleet maantienväriset tai kullanvaaleet, mutta silloinkin lopputulos näyttää tummemmalta.

  Vaalennusväreillä on mahdollista vaalentaa VÄRJÄÄMÄTTÖMIÄ hiuksia pari astetta vaaleemmaks.

  Mikä ap. on laittanu hiuksiin ruskeeta kestoväriä, niin se ei pesuissa vaalene eikä lähde mihinkään, vaaleemmaks hiukset saa siinä tapauksessa ainoastaan värinpoistoilla; ensin tukka tulee oranssiks, sitten kirkkaankeltaseks, sen jälkeen vaaleen likasenkeltaseks, ja siihen voi laittaa sitte päälle violettiin taittavan (keltasuutta poistavan) vaalennusvärin, sävyasteikolla 9-10,eli mahdollisimman vaalea.
  Lopputulos on parhaimmillaan tuhkanvärinen. Ihan puhtaanvaaleeta on vaikee saada lyhyessä ajassa tummanruskeista kestovärjätyistä hiuksista.
  Jos kyseessä on kevytväri, eikä hiuksiin oo laitettu useita kerroksia värejä päälleikkäin aikasemmin, em. käsittelyt on tehokkaampia ja parikin värinpoistoa ehkä riittää aikaansaamaan vaaleenkeltasen värin, ja siihen sit jotain violettia tai tuhkaa.

  "aurinko nopeasti vaalentaa väriä"

  Aurinko vaalentaa värjäämättömiä hiuksia, mutta tummalle keinopigmentille ei aurinko tee oikein mitään, tumma väri on ja pysyy, jos se on kestoväri. Kevytväri haalenee kyllä parin kuukauden mittaan ihan kivasti, ja haalenee myös auringossa lopulta (jos värjäyksiä on 1-2 kerrosta, ei enemmän).
  Öljyhoidoista ei oo pahemmin apua, ne hoitaa hiuksia muttei poista voimakkaita väripigmenttejä; jos ko. väri on ns. suoraväri, eli sellanen jossa ei oo mukana mitään erillistä peroksidia, niin sellaseen 3-4 öljyhoitoa saattaa tehota.

  Kampaamotarvikekaupasta vois ostaa jonku tehokkaan syväpuhdistavan shampoon, esim Sebastianin Stark Naked (n. 27 euroa) tai jonku muun.
  Myös monet voimakkaat ei-hoitavat ns. perheshampoot ja se kuuluisa "hellävarainen" L:llä alkava shampoo joka on kaikkea muuta ku hellävaranen (myös ihotautilääkärien mielipide) niin niilläkin vois väriä yrittää jynssätä pois.

  Ja jos lopputulos alkaa ottaa oikeen kupoliin, niin mene osaavalle kampaajalle ja pyydä pää täyteen folioraitoja, kampaaja osaa laittaa ne niin että lopputulos on esim kauniin kullanvaalea, kertaheitolla mitään oikeen vaaleeta tummanruskeesta ei saa.
  Jos kampaajalta tullessakin lopputulos on liian punanen tai keltanen, niin osta hopeashampoota ja -hoitoainetta. Se poistaa sitä keltasuutta raidoista.

   
 9. yleensä.. Vierailija

  "Puhutko tässä värjäyksestä vai vaalennuksesta? Väri ei vaalenna väriä, eli astetta omia hiuksia vaaleammalla värillä ei saa aikaseks hiuksiin minkäänlaista väriä, paitsi jos ostaa kampaamoasteikolla omia hiuksiaan astetta vaaleamman punaisen tai ruskean, ja omat hiukset on luonnostaan vaaleet maantienväriset tai kullanvaaleet, mutta silloinkin lopputulos näyttää tummemmalta. "

  No ei vaalenna, lukisit tekstin paremmin. Tarkoitan, että jos on esim. keskiruskeat hiukset, niin valitsee astetta vaaleamman sävyn, siis vaalean ruskean, niin hiuksista tulee kutakuinkin keskiruskeat. Mutta jos taas laittaa keskiruskeisiin hiuksiin keskiruskean sävyn, niin hiuksista tulee paljon tummemmat. Monien väripakkauksien kyljessäkin kehotetaan valitsemaan omia hiuksia vaaleampi sävy, ettei lopputulos ole liian tumma. Ihan kotivärjäyksestä on edelleen kysymys.
   
 10. edellinen jatkaa Vierailija

  ....ja kokemuksesta kirjoitan. Riippii tietysti hiusten laadusta ja kunnosta. Mutta minulla on onnistunut hienosti.
   
 11. mh:lä Vierailija

  Uusi väri saattaa itsestä tuntua peiliin katsoessa oudolta, mutta onkin ihan hyvä väri kun siihen tottuu. Varmaan onkin koska ukkosikin niin sanoi. Eli anna olla vaan sellaisenaan, on hiuksillesikin parempi; muutaman päivän totuttelun jälkeen todennäköisesti tuntuu hyvältä.

  Itselleni kävi taannoin hiukan samalla tavalla. Minulla on ollut luonnostaan maantien väriset hiukset, jotkä iän mukana muuttuivat valkoisiksi. Moni luuli, että värjäsin niitä, vaikka se oli harmaantumista. Päätin sitten laittaa hiukan väriä jonka piti olla jokin tummanvaalea tms. Hiuksistani tuli tummanruskeat; ihan hyvä väri sinänsä ja sopi minulle, mutta peiliin katsoessani kauhistuin muutaman päivän ajan kun tukka oli niin outo. Väri oli kai hiukan liian kauan hiuksissa. Seurauksena oli vielä, että monet tututkaan eivät olleet tuntea kaupassa, menivät vaan ohi kunnes tervehdin.
  pari vuotta olin tummatukkainen, sitten kyllästyin tyvivärjäykseen ja muutin värinpoistolla vaaleaksi. Ensin väri oli keltainen, mutta siihen jäi vielä ruskeaakin "raidoiksi", joten ei haitannut. Nyt on taas valkoinen väri tummemmilla raidoilla. Helppo ja vaivaton, ei tarvitse kerran kuussa värjätä.
   
 12. tumman lumo Vierailija

  Yhdenkään väripakkauksen kyljessä ei kehoteta valitsemaan "omia hiuksia vaaleampi sävy" silloin kun on kyseessä _hiusten_värjäys,_ei_vaalennus.

  Omia hiuksia vaaleammalla (siis oikeesti) sävyllä ei hiuksiin tartu minkäänlaista väriä. Esim. ääriesimerkki: tummanruskeetukkanen "värjää" hiuksensa kastanjanruskeiks, lopputulos = 0.
  Hiukset pitäis siis ensin vaalentaa jotta todella tumma sais hiuksiinsa 1-2 astetta vaaleamman ruskeen.

  Markettien pakkauksissa sen sijaan neuvotaa: "Jos epäröit kahden värin välillä, valitse vaaleampi."
  Se "vaaleampi" tarkottaa siis niistä kahdesta joiden välillä epäröi, mutta ei välttämättä vaaleammat ku omat hiukset.

  Omia hiuksia vaaleammalla sävyllä jos värjää, niin se on fysiologinen mahdottomuus että hiuksiin tulis mitään väriä, paitsi harmaisiin kohtiin tai vaalennettuihin raitakohtiin tietenkin.

  Jos vaaleet maantienväriset omaava ostaa kullanvaaleeta väriä jolla aikoo värjätä, niin sen värin tulee olla asteen omia hiuksia tummempi tai selkeesti et siinä on punasta tai kultapigmenttiä, joka näkyy maantienvärisissä hiuksissa.

  Jos haluaa omia hiuksiaan astetta tai enemmän vaaleemman värin, niin se on vaalennusväri tai värinpoisto.

  Tää on niiku faktaa joka on tiedetty jo 70 vuotta.

   
 13. toimiiiii Vierailija

  Minulla ainakin toimii. Vaikka olisi 100 vuotta jo tiedetty. Mutta minun hiukseni ovatkin erikoiset.
   
 14. tumman lumo Vierailija

  Vai niin...Koska kutsut mut vieraaks Sirius-planeetalle?

  No joo, puhut siis luultavasti vaalennusväristä? Jonka laitat about maantienvärisiin värjäämättömiin hiuksiin?

  Kuten viestissäni kirjotin, kylhä se sillon toimii.
   

Jaa tämä sivu