Hae Anna.fi-sivustolta

Vauvalla patti niskassa

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Kauanko?, 24.04.2010.

 1. Kauanko? Vierailija

  Vauvalla, nyt 9kk, ollut joulusta saakka niskassa turvonnut imusolmuke? kenties. Neuvolalääkärin mielestä ihan normaalia. Patti on max herneen kokoinen ja liikkuu. Kauanko pattia pitää seurata vai jos olisi jotakin muuta niin olisiko vauvan vointi jo muuttunut huonoksi? Inhoan vain kaikkia patteja - tuntuu että niihin liittyy aina jotakin negatiivista.
   
 2. Romycat Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.12.2009
  Viestejä:
  408
  Saadut tykkäykset:
  0
  Patti luultavimmin on rasvapatti, imusolmukkeita ei taida niskassa ollakaan. Meidän pojulla oli samanlainen ja juurikin niskassa muutaman kuukauden ikäisenä ja se hävisi sitten itsestään :)
   
 3. Imusolmuke Vierailija

  Imusolmuke, ja täysin normaali vauvalla ja taaperolla. Ne ovat usein jo syntymästä asti, tai sitten tulevat flunssan mukana. Ei tarvitse olla huolissaan.

  Rasvapatteja ei yleensä ole niskassa. Imusolmukkeen erottaa siitä, että se ei ole ihossa kiinni, vaan ns "muljuu" siellä alla.

  Imusolmukkeita on monilla vauvoilla ja se on täysin normaalia. Turvonneet imusolmukkeet kainaloissa tai soliskuopissa (vauvallat tai taaperolla) voivat olla merkki kuumetaudoista tai tulehduksesta, mutta terveillä lapsilla usein niitä on juuri kaulassa ja niskassa.
   

Jaa tämä sivu