Hae Anna.fi-sivustolta

Vauvan ummetus

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Kaisa, 17.06.2005.

 1. Kaisa Vierailija

  Poika (6kk) kärsii kovasta ummetuksesta, joka alkoi kiinteiden aloituksen jälkeen. Kiinteät aloitettiin 5 kk:n iässä. Tätä ennen täysimetyksellä ja tällöin ei ongelmaa. Nyt kakkaa 5 päivän välein. Kakkaaminen kivuliasta ja kovaa pötkylää. Luumua olen antanut, ja se hieman auttaa. Peruna ei sopinut, koska pahensi vaan tilannetta. Kesäkurpitsaa ja kukkakaalia sekä päärynää syö. Ei vielä lihaa eikä viljoja.

  Onko muilla tullut vastaavaa kiinteiden aloituksen jälkeen? Ja miten voisin pienen vointia auttaa? Kurjaa kun joutuu itku kurkussa kakkaamaan. Lisäksi kiinteiden syöntikin hyvin heikkoa.
   
 2. eka79 Vierailija

  Hei!
  Nyt kyllä täytyy sanoa että nimimuisti pätkii mut eikös apteekista voi ostaa jotain mallasuutetta (siis huom, muistelen sen olevan mallasuutetta), jonka pitäs tota ummetusta helpottaa. Kipaise apteekkiin ja kysy sieltä parempaa tietoa!
   
 3. Niin Vierailija

  Meillä oli tottumiskysymys, eli aloitimme hyvin pikkuhiljaa. Ensin meilläkin tuli kova vatsa. Annoin mallasuutetta, joka auttoi. Annoin myös heti kiinteiden aloittamisen jälkeen kerran Levolac:ia, kun vauva meni ihan tukkoon. Auttoi kahdessa tunnissa.

  Sitten aloin alussa antamaan ""ennaltaehkäisyksi"" aina mallasuutetta jos annoin enemmän sosetta. Kun neuvolastakin sanottiin että mallasuute on miltei ruokaa, eikä haittavaikutuksia ole.

  Nyt vauva on 8kk ja kakkii säännöllisesti 2 kertaa päivässä. Meillä tuo poistui kun vatsa tottui jytympään ruokaa. Mutta suosittelen antamaan Levolacia jos kakkiminen on tuskaa ja ennaltaehkäisyyn mallasuutetta. Mutta meillä ei ole enää ainakaan kuukauteen ollut tuota ongelmaa enää.

  Tokihan tuo on myös yksilökysymys, meillä on kaikilla eri rytmit ja joillain on kovampaa ja joillain löysempää =)

  Mutta itse en pystynyt katsomaan kun vauva väkisin yrittää pungertaa ja itkikin. Joten annoin levolacia, käytin sitä myös itse synnytyksen jälkeen ja raskauden aikana.
   
 4. Malla Vierailija

  Mallasuute-saa ilman resptiä apteekista- auttanee.
   
 5. * Vierailija

  Vettä ruuan kanssa! Anna ruokana enemmän päärynää ja porkkanaa, ne pehmentävät vatsaa. Jätä pois banaani ja mustikat sillä ne kovettaa.

  Vesi on näistä kyllä hyvä keino.
   
 6. :) Vierailija

  Keskustelimme juuri torstaina neuvolatädin kanssa tyttöni samaisesta ongelmasta ja meille suositeltiin DUPHALAC- ummetuslääkettä. Turvallista, käytetään jopa keskosilla. Aloitimme tänä aamuna kokeilun, joten jännityksellä odotetaan huomisaamua, jos saadaan apuja tästä.
  Meilläkin ongelmat alkoivat kinteiden aloituksesta, tyty nyt 6kk. Ilmavaivoujakin oli todella paljon, joihin kokeiltiin sitä distlafyl-(kirjoitinkohan oikein?)tippaa ja auttoi hiukan.
   
 7. Äippä82 Vierailija

  Meillä pojan kovaan vatsaan on tepsinyt luumu, vesi ja porkkana.
  Kokeilin tuota mallasuutetta, mutta en todennut siitä olevan hyötyä. Toisilla auttaa toisilla ei.

  Poika nyt 8kk ja meilläkin silloin 5kk oli tuota kovaa vatsaa, vaikka kiinteet aloitettiin jo 3kk. Mutta nyt ei aikoihin ole ollut ongelmia vatsan kans ja vatsa toimii päivittäin 2-3 kertaa.

  Todella kannattaa jättää banaani ja mustikka. Mustikkakin vaikka on vatsaystävällistä on säännöllisesti käytettynä ummetuksen aiheuttaja.
   
 8. meillä kanssa Vierailija

  kärsittiin kauheasta ummetuksesta pitkän aikaa sen jälkeen kun kiinteiden harjoittelu aloitettiin. soseita syötiin vain pikkusen ja tämä ei ilmeisesti riittänyt suolen toiminnan käynnistämiseen. kun kakkaa sitten monen päivän jälkeen tuli oli se tiukkaa, kuivaa ja aika kovaa.

  mallasuute auttanee pitkällä aikavälillä, sitä tulee käyttää päivittäin. soseiden määrää kannattaa lisätä heti kun vauva ottaa enemmän niin on enemmän tavaraa suolistolle työstääkin. duphalacista ja levolacista voi joillekin tulla voimakkaita ilmavaivoja jotka aiheuttavat kipua ilman että suoli toimisi yhtään paremmin. noidenkin vaikutusaika on useampi päivä. marja/hedelmäsoseita välipalaksi, notkistavat ulostetta ja sitä luumua pitää antaa reilusti että se kunnolla vaikuttaa.

  toivottavasti alkaa sujumaan, ummetuksesta kärsivä vauva voi olla hyvinkin kiukkuinen.
   
 9. 8kk Iskä... Vierailija

  Microlax peräruisketta voi antaa puolikkaan myös vauvoille... Auttaa 5-15min.
  Levolac on vähän miedompi vaihtoehto, mutta toimii sekin. Vauvoille sopiva sekin.
   
 10. Kannattaa ensiksi kokeilla miedommat vaihtoehdot eli luumu, ruusunmarja, mustikka ihan esimerkkeinä. Meillä on toiminut myös vauvan selän "hierominen", eli silitellään varsinkin alaselkää ja jalanpohjia kannattaa myös hieroa!
   
 11. levolac Vierailija

  meillä auttoi levolac - ei anneta joka päivä vaan silloin tällöin...nyt alkaa mallasuutekokeilu
   
 12. kovakakka Vierailija

  Meillä kovaan vatsaan auttoi vesi vesi ja vesi :). Samoin edellä mainitut luumu, ruusunmarja, porkkana, päärynä ja meloni pehmensivät vatsaa muutamassa päivässä. Tuosta hieromisesta vielä, että meille neuvottiin vyöhyketerapiassa vatsan kevyt hierominen noin 30-40 kertaa myötäpäivään. Suoli alkoi toimimaan yllättävän nopeasti näillä konsteilla. Kakkamisväli saattoi venyä jopa 6-8 päivän pituisiksi, mutta näillä eväillä toimii nykyään päivittäin.
   

Jaa tämä sivu