Hae Anna.fi-sivustolta

Venäjää

Viestiketju osiossa 'Kahvitunnilla' , käynnistäjänä Niiina.L, 18.12.2009.

 1. Niiina.L Vierailija

  Opiskelen amk:ssa kaupallista alaa. Nyt alkanut kiinnostaa venäjän opiskelu uutena kielenä.
  Kannatttaiskohan minun alkaa jopa omatoimisesti yrittää Venäjälle kesällä töihin ja aikeena siis oppia kieltä käytännössä jo näin alkajaisiksi ihan sisulla. Vai onko liian kova juttu kylmiltään sinne hakeutua ummikkona?
  Kellään näistä kokemuksia? Kiitos paljon!
   
 2. Da Vierailija

  Tuskin pärjäät ummikkona. Aloita vaikka itseopiskelu harrastusmielessä. Ei ole ihan helppo juttu tuo venäjän kieli, siinä pitää lisänä oppia kyrilliset kirjaimet. Niitä on joku kappale. Sitten ääntäminen. Onnea opin tielle. Palkinto on siellä jossain kaukana. Tai sitten ei niin kaukana.
   
 3. vieras.. Vierailija

  oppi ummikkona. Ei mikään turha poika.
   
 4. kaskas Vierailija

  V. Haapasalo varmaan meni alunperin Venäjälle opiskelemaan ummikkona mutta kuten venäläisissä yliopistoissa ja korkeakouluissa yleensä, hän todennäköisesti vietti ensimmäisen opiskeluvuotensa ja mahdollisesti pitempäänkin ns. valmistavassa tiedekunnassa. Ko. tiedekunnassa opiskellaan venäjän kieli sellaiselle tasolle, että läpäisee kielikokeen jonka suorittamisen jälkeen saa vasta alkaa opiskelemaan omaa alaa.

  Ap:lle suosittelen lämpimästi venäjän opintoja, itse aloitin opinnot yo-opiskeluaikanani vuonna 2001 ja kävin myös vaihdossa Venäjällä ennen valmistumistani ekonomiksi 2004. Vasta vaihdossa ollessa sain venäjän kielen sujuvaksi, ennen sitä puhuminen ja kirjoittaminen oli todella takkuista, vaikka opiskelin ahkerasti ja olen jopa suhteellisen lahjakas kielissä. Venäjän taidosta on ollut paljon hyötyä nyt työelämässä ja sillä voi erottautua muista työnhakijoista, Suomessa on todella vähän sellaisia sujuvan venäjän kielen taitoisia, jotka ovat muita kuin kielenkääntäjiä ja filologeja eli esim. ekonomeja, juristeja tai insinöörejä. En kuitenkaan suosittele että menisit ummikkona Venäjälle, saat olostasi paljon enemmän irti jos hallitset kyrilliikan ja edes alkeet. Venäjää opiskellessa sinun pitää ns. oppia lukemaan ja kirjoittamaan uudelleen ja jos et ole opiskellut muita slaavilaisia kieliä aiemmin, menee aikaa oikean ääntämyksen ja muutenkin kielen "sisään pääsemisessa".

  Tyämahdollisuuksista Venäjällä voin kertoa sellaista, että sinne ei oikeastaan kannata mennä muuten kuin esim. harjoittelijaksi johonkin suomalaiseen ja/tai länsimaiseen yritykseen tai organisaatioon. Myös konsulaatit palkkaavat kesätyöläisiä viisumivirkailijoiksi. Käsittääkseni kaikkiin näihin vaaditaan edes jonkinlainen venäjäntaito, erityisesti suullinen taito on tärkeää. Siksi suosittelenkin edelleen, että ap opiskelisi ensin vuoden tai pari venäjää ennen kuin lähtee paikan päälle töiden tai opiskeluiden muodossa.
   
 5. tuuuulaaaa Vierailija

Jaa tämä sivu