Hae Anna.fi-sivustolta

Vesilasku

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä kallista, 16.12.2005.

 1. kallista Vierailija

  Siskoni asuu vuokralla, 5 henkilöä ja 4 h ja keittiö. Nyt niiltä aletaan perimään vesimaksua vuokran lisäksi. Onko 76 €/kk liikaa? luulin, että vesilaskut on paljon pienempiä. Älytöntä. Asuvat Loviisassa.
   
 2. X Vierailija

  No onhan se paljon, esim. mummollani nousee vuoden alusta (kaupungin vuokratalo) vesimaksu kuuteentoista euroon kuussa/hlö.
  Sisarellasi 15,20e/hlö/kk.
   
 3. Eikö Vierailija

  olekin karmeat hinnat?Meilläkin 15 euroa/ asukas. Vanha satanen yhdeltä ihmiseltä kuussa?Kuinka se voi olla mahdollista, kun markka aikana hinnat olivat15-20 markkaa per henkilö?
  Mistä saa veden todellisen hinnan ja taloyhtiön todellisen veden kulutuksen?
  Kuka vetää välistä?

  Tästä asiasta jos mistä kannattaisi laatia tälle saitille callup.
   
 4. As. oy. Vierailija

  omistusasunnoissakin, joissa ei ole huoneistokohtaisia mittareita, siis meillä, vesimaksu on sama 15 e/henk./kk.

  Yhtään yhtiökokousta ei ole vielä täällä pidetty (vanha - ,meille uusi asunto) eikä ole päässyt kysymään/vaikuttamaan asioihin.

  Onkohan muilla sama maksu täällä tuhansien järvien maassa?
   
 5. öh Vierailija

  No ei se vesi kuitenkaan sieltä järvestä tule. Ja tuohon vesimaksuun sisältyy siis myös maksu jätevedestä.
   
 6. X Vierailija

  Vuokralla asun itsekin ja meillä vesimaksu on 7e/kk/hlö.
   
 7. merkku Vierailija

  vuokralla kaksiossa itä-suomessa, vesikulut max 9e hengeltä kuukaudessa.
   
 8. Ella Vierailija

  Taloyhtiön tilinpäätöksessä näkyy veden (+jäteveden) kulutusmaksut sekä saadut maksut asukkailta.
   
 9. Sani Vierailija

  Me asutaan kahdestaan omakotitalossa ja maksetaan vedestä käytön mukaan. N. 8 e/kk per henki on tähän asti mennyt vedestä.
   
 10. ham Vierailija

  Meillä on 9 euroa/kk/hlö. Ja vesi tulee järvestä - Päijänteestä!
   
 11. hih Vierailija

  Asumme maalla omakotitalossa. Oma kaivo. Vesimaksu 0 €. Kerran vuodessa tyhjennetään likakaivo. 60 e tai oliko se makkaa. En muista.
   
 12. Galluppiin Vierailija

  Maaseutu Itä-Suomi.
  Aiemmin 3 hlöä omakotitalossa, vesilasku n. 90 mk/4xvuosi.
  Siitä voi laskea, että maksu oli 10 mk/kk kolmelta henkilöltä!

  Nyt pari vuotta yksin rivitalossa, oma vesimittari.
  Lasku arvio 11 e/kk, tasataan kerran vuodessa.
  Olen tähän asti saanut takaisin.
  Minulla ei ole astianpesukonetta, mutta saunon kahdesti viikossa enkä säästele pyykkikoneen käytössä.

  Kunta nostaa vuosittain vesimaksuja, koska se on ihan hyvä ""rahasampo"" kunnalle.
  Jätevesimaksu on kaksi kertaa puhtaan veden hintainen.
   
 13. Täällä Vierailija

  Etelä-Karjalassa sijaitsevassa kaupungissa on veden hinta puhdas + jätevesi yhteensä n. 3 euroa kuutio ( kuutio on 1000 ltr ). Vesimaksumme on 12 euroa per henkilö. Toistaiseksi maksut on riittäneet kattamaan vesilaskut. Toiset asukkaat säästää, toiset tuhlaa ja osa onneksi välillä poissa kotoa, näin on säilynyt tasapaino.
   
 14. Meillä Vierailija

  näin; asumme omakotitalossa, perheessä kaksi aikuista, kaksi alle kouluikäistä lasta, iso (350l) akvaario, kaksi koiraa ja kissa. Tarkistin juuri paikallisen vesilaitoksen sivuilta puhtaan- ja jäteveden hinnan, se on yhteensä 2,44e/m3. Lisäksi on perusvuosimaksu, joka ensi vuonna on kutakuinkin 67e, eli kuukaudessa 5,58e. Meillä menee viikossa vettä 1-1,5 kuutiota, eli kuukaudessa 4-6m3, mikä sitten euroissa perusmaksu lisättynä, tekee 15,34-20,22e/kk.

  Vedenkulutuksemme on tosi vähäistä, vain noin 36l/vrk/hlö, kun yleensä omakotiasukas kuluttaa vettä toistasataa litraa vuorokaudessa, kerrostalossa asuvat vielä enemmän.

  Vaikka joku 14 euroa vesilaskua kuullostaa paljolta, (itsekin juuri yllätyin, paljon se tuleekin maksamaan) niin taitaa olla aika sopuhinta.
   
 15. Kerrostalo Vierailija

  Meillä on 15 egee kuussa per nuppi ja asumme omistusasunnossa kerrostalossa.
   
 16. lippe Vierailija

  meillä on kolme lasta, isi ja äiti omistusasunnossa kerrostalossa, vesimaksu on15 e/ henki.
  5x15=75 euroa/kk.
  Markoissa se tekisi 450 markkaa,pistää ajattelemaan!
   
 17. Asukas Vierailija

  Helsingissä kerrostalossa asuessani oli 10€ kuussa, Espoossa taloyhtiössä vesi kuului yhtiövastikkeeseen (yhtiövastike oli huisin korkea!), nyt omakotitalossa Espoossa, menee oman vesimittarin kulutuksen mukaan.
  Omakohtaisella kokemuksella helsinkiläisen taloyhtiön vesi oli halvin, omakotitalon vesimaksut korkeimmat. Vettä menee toki muuhunkin ok-talossa, (kasteluun, autonpesuun jne.) Eli ei ihan vertailukelpoinen kerrostaloasumisen kanssa.
   
 18. *pallo* Vierailija

  Vantaan vesi veloittaa vuonna 2005 2.78EUR /kuutio vedestä ja jätevedestä joten ei ole halpaa lystiä veden käyttö.
  Meillä 2 hlöä ja rivarikaksio jossa oma vesimittari ja juuri tein vesitasauksen (olen isännöitsijä) ja meillä kulutus 11kk ajalta 65.57 m3 eli tuosta saadaan 16.56 EUR / kk.

  Tänä vuonna meillä vedenkäyttö aika kohtuullista kun ollaan vähennetty saunomista ja kavereiden saunottamista myös. Talosta löytyy kyllä astianpesukone sekä pesukone.

  Kerrostaloissa joissa ei ole omaa vesimittaria joka asunnossa on lähinnä se ongelma että toiset asukkaat kuluttavat surutta vettä ja toiset kuluttavat kohtuudella. Nämä kohtuukäyttäjät joutuvat sitten maksumiehiksi. Kukaan taloyhtiö ei käsittääkseni tee ""businesta"" vesimaksuilla vaan kyllä ne on laskettu ihan kulutuksen mukaan.

  Yhtiökokouksessahan saa nähtäväksi tilnpäätöksen josta selviää kaikki yhtiön kulut. Tosin tämä ei taida päteä vuokralaisten kohdalla.
   
 19. Omppu Vierailija

  Meillä menee yhteensä (kaks aikuista) 21€ kuukaudessa veteen mittarilukemalla. Maksetaan ennakkoa ja vuoden lopussa aina mittarista lukeman mukaan tasauslasku ja siitä laskemalla tuo 21€ kuukautta koht saatu. Ei ole kuin 10,50€ per henkilö.

  Kuutiohintaa en muista tarkasti, taitaa olla jotakin 2,60-2,70 €.

  Viime vuoden vuosikulutus oli 91 kuutiota.

  Saunotaan keskimäärin 4 kertaa viikossa (omassa saunassa joten sitä vettäkin menee suihkussa ihan omaan laskuun) ja pelkässä suihkussa käydään usein ""välipäivinä"". Tiskikone ja pyykkikone laulavat monta kertaa viikossa. Silti menee näin vähän vettä.
   
 20. Gerda Vierailija

  Viime vuosina vesimaksu on sisältynyt vuokraan, mutta asuessani viisi vuotta sitten muualla, oli vesimaksu markoissa 80 markkaa per asukas.
   
 21. elli Vierailija

  ""Mistä saa veden todellisen hinnan ja taloyhtiön todellisen veden kulutuksen?""

  Taloyhtiön tilinpäätöksestä ja vuosikertomuksesta se selviää. Tällä hetkellä taitaa olla yleinen 10-20e/hlö/kk maksu, ellei sitten makseta käytön mukaan, erillisellä mittarilla (ja tiedoksi rivariasujana: se on kalliimpaa niin!).
   
 22. jasmine Vierailija

  Siis todella törkeät hinnat! Itselläni ei olisi ainakaan varaa tuollaista summaa maksaa kuukausittaisesta vedenkäytöstä! Asun itse Nurmijärvellä ja vesimaksuni on 8,50e/kk vuokran lisäksi.
   
 23. vesimies Vierailija

  Kyllä on vesi halpaa, kun se tulee ja paskavedestäkään ei tarvitse huolehtia, pitäisi maksaa laskujeni mukaan enemmän!
   
 24. xx Vierailija

  Olen myös törmännyt taloyhtiöihin, joissa vesimaksu perustuu asunnon neliöiden määrään. Suositumpaa yleensä on, että maksu on jotain/henkilö (aika usein 10-20 €).

  taloyhtiöissä maksu perustuu kulutukseen. Jos taloyhtiössä on paljon esim. lapsiperheitä (pesevät yleensä paljon pyykkiä) tai ammeen käyttäjiä kulutus voi olla korkeampaa kuin sellaisissa taloyhtiöissä, joissa ei esim. ole lapsiperheitä.
   
 25. ja paskat! Vierailija

  Jokaisella pitäisi olla omat vesimittarit. Jotkut törsää surutta virveesti vettä ja toiset on säästäväisiä.
   

Jaa tämä sivu