Vyöhyketerapiasta apua

  • Viestiketjun aloittaja vatsavaivoihin?
  • Ensimmäinen viesti
vatsavaivoihin?
Oletteko kokeilleet vauvallenne vyöhyketerapiaa vatsavaivojen hoitoon?

Meillä 4 vkoa vanha poika ja vatsa vaivannut alusta asti, koko ajan kitisee ja nukkuu huonosti. Ei ole auttanut Cuplaton. Nyt on annettu reilu viikko maitohappobakteereita, ei taida olla mainittavaa apua. Lopetin jo neuvolasta saamani D-vitamiinitipatkin (Jekovit), jos ne aiheuttavat vatsan väänteitä?
Nyt on kokeiltu 2 kertaa jo vyöhyketerapiaa. Vielä en ole ainakaan mainittavaa apua siitä huomannut, mutta ei vissiin välttämättä auta heti?
Onko teillä kellään kokemuksia, onko vyöhyketerapiasta ollut apua?

 
Peippo
Meillä 6-viikkoinen poikavauva kärsi myös vatsavaivoista. Yöt sentään nukkui hyvin, mutta päivät olivat täynnä kitinää. Käytimme häntä 5 kertaa vyöhyketerapiassa, ja hoito auttoi selvästi. Meidän vyöhyketerapeutti sanoi, että hoito alkaa puremaan yleensä kolmen-neljän kerran jälkeen. Näin tapahtuikin ja vauva alkoi nauttimaan silminnähtävästi myös hoidosta.
Annoin vauvalle myös maitohappobakteereja ja maitona juo (korvikelapsi) Tuttelin Plus 0-6 kk. Vitamiinin vaihdoin Jekovitista Dee-tippoihin, jotka ovat sopineet (ja maistuneet) hyvin. Nyt poika on iloinen ja naurava 4 kuukautinen. Ja vatsavaivat vain haalea muisto :)
 
oli apua
Meillä nyt 3-kuukautinen tyttö. Viikon sisään tehtiin kolme hoitoa 6-7-viikkoisena, auttoi kyllä, mutta ei niin että simsalabim. Ensimmäisen hoidon jälkeen lähtivät röyhtäisyt tulemaan helpommin, toisen hoidon jälkeen alkoi yöuni pitenemään ja kolmannesta hoidosta meni pari päivää niin jäi aamuyön kitinät pois.

Meidän terapeutti sanoi, että hänen pitkällä kokemuksellaan hoidot kannattaa tehdä lähekkäin, tuolloin yleensä kolmen kerran kokonaisuus on riittävä.
 
Terppa
Moikka!

Meillä kanssa pojalla alusta asti ilmavaivoja ja kova vatsa. Kokeilimme mm. Cuplatonia, disflucan(en oo varma kirj. noin), mallasuutetta, maitohappobakteereja ja vaihdettiin dvitamiinit...Sitten kokeiltiin vyöhyketerapiaa, pidin sitä ihan humpuukina, mutta väärässä olin. kaksi kertaa hierojalla ja sitten jatkoin kotona hierojan neuvoilla. JA AUTTOI! Poika nukkuin heti ensimmäisen kerran jälkeen 8tuntia putkeen, nyt nukkuu yöllä 4-6tuntia putkeen, syö ja jatkaa unia. Päivällä on pisempiä aikoja hereillä, mutta nukkuu myös hyvin. Poika on nyt 1,5k. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tiedän kokemuksesta kuinka rankkaa se huutaminen on. Mene mahdollisimman pian, hoito puree kuulemma paremmin mitä äkkiempää menee. Hoitokertojen määrä vaihtelee, mutta yleensä kuulemma tehoo 3-4kertaa, mutta jotkut tarvitsevat kuusikin kertaa. Stemii!
 
M
Meillä vyöhyketerapia maksoi ensimmäisellä kerralla 27 euroa ja seuraavilla kerroilla 17 euroa. Kävimme yhteensä neljä kertaa ja saimme niistä avun. Vyöhyketerapian lisäksi samaan hoitoon sisältyi meridiaanihoito.
 
Ansku
Meidän nyt 5kk tytteli sai kuukauden ikäisenä avun vyöhyketerapiasta, meillä terapeutti kävi kotona kolme kertaa viikon välein, ne välipäivät mä hieroskelin itse terapeutin neuvojen mukaan. Veloitti 30e kerralta, mutta musta oli plussaa että hän kävi kotona, ei tarvinnut pienen kanssa lähteä mihinkään. Hieronta kesti n. ½h/ kerta. Meillä jo ensimmäisen kerran tuntui hieman auttavan ja toisen ja kolmannen kerran jälkeen ero oli huomattava, tytön olemus rauhottui samoin yöt. Hieronnan aikana alkoi jo semmoinen paukuttelu että, jalkapohjista kun paineli niin paukutus alkoi, samoin pulauttelikin samalla eli ihan silmissä näki minkälainen vaikutus hieronnalla vauvaan oli, ilmat lähti liikkeelle. Jatkoin itse hieromista tuonne 2½kk-3kk asti, en nyt muista tarkalleen. Samalla annoin aamuin illoin disflatyl-tippoja, niitä anna edelleenkin.
Meidän kokemuksen perusteella voin suositella ja toki toivon että saisitte myös avun vyöhyketerapiasta!
Mukavaa syksyä teidän perheelle!
 
Anu
Täällä taas ei vyöhyketerapia auttanut yhtään, kävimme siellä yhteensä kuusi kertaa. Lisäksi vaihdoin d-tipat,käytin cuplatonia(miten se nyt kirjoitettiin?),pidin erikoisruokavaliota imetyksen vuoksi jne. Vain aika auttoi. Kun lapsi tuli 3,5 kk ikään,koliikki loppui.Täysimetin 4,5 kk.
 
Niksiprikka
menee nyt pikkasen vierestä.. mut mulle sanoi yks luontaisterapeutti, että vauvoja pitäis nostella paljon jaloista ja käsistä (sillain leikinvarjolla). näin niiden selkäranka pysyy hyvässä kunnossa ja nikamat tulee elastisiksi eikä kiputiloja tule.
sanoi myös, että vatsavaivoiksi luullut kitinät voikin usein johtua selästä ja tämä ""nostelu"" voi siihen auttaa.
toimii kuulemma myös joskus kitisevien isompienkin lapsien kanssa. eli kun roikottelee niitä käsistä/jaloista - kitinät helpottaa.

en mä tiedä uskaltaisinko ihan 4 vkon ikäistä lähteä nostelemaan jaloista, mutta meidän 4 kk tykkää kyllä kovasti ja hekottelee kun roikotellaan!
 

Yhteistyössä