Hae Anna.fi-sivustolta

Ylävatsakipu

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Briitta, 25.05.2007.

 1. Briitta Vierailija

  Mikä voisi olla? Viikon verran kipua ja kouristelua ylävatsalla, ei oksentelua eikä ripulia. Lääkäriin menossa ensi viikolla. Sappea epäilin, mutta ei syödä mitään sellaista mikä sappivaivoja yleensä aiheuttaa.
   
 2. V.I.P.110 Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.03.2007
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Refluksitauti tulee mieleen, Ilmavaivat tai ruuansulatusvaivat. Lääkärissähän tuo sitten lopullisesti selviää. Jos kipu on täysin kestämätön, lähde päivystykseen.
   
 3. "Taipumus sappikivien muodostumiseen on perinnöllinen. Taudin syntymiseen vaikuttavat myös ympäristötekijät. Naisilla sappikivien esiintyvyys lisääntyy selvästi 30 ikävuoden jälkeen, miehillä kymmenen vuotta myöhemmin. Ylipaino sekä tietyt sairaudet ja lääkeaineet voivat vaikuttaa taudin syntyyn. Liikunta, terveellinen ruokavalio ja kohtuullinen alkoholinkäyttö vähentävät sappikivien syntymistä." http://www.hus.fi/default.asp?path=1,32,818,1733,1992,2006
   
 4. vatsahaava Vierailija

  Stressi, siideri, hapokkaat juomat ja mausteiset ruoat. Ne aiheuttavat kovat ylävatsakivut, ainakin mulla. Mikä on muuten refluksi tauti?
   
 5. Liisilinnea Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä vatsan sisältöä (syötyä ruokaa) nousee takaisin ylös aiheuttaen kaikkea rintakivusta, käheästä äänestä, närästyksestä jopa oksenteluun.
  Mainitsemasi nautinto- ym. aineet pahentavat takuulla oireita.
   
 6. refluksinen Vierailija

  Refluksitaudissa ei aina tarvi edes nousta hapot kurkkuun asti. Pallea saattaa turvota ja olla tosi kipeä ja voi olla oksettavakin olo. Kokeilepa ensi alkuun vaikka apteekin Rennietä, ja katso auttaako.
  Mehut, rasvaiset ruoat, mausteiset ruoat, sipuli, kaali, paprika, sitrushedelmät (appelsiini, mandariini esim), alkoholi, tupakka, kahvi, tee pahentavat oireita.
   
 7. Briitta Vierailija

  Lääkäri epäili joko vatsalaukun tulehdusta tai alkavaa mahahaavaa. Neljän viikon lääkitys ja sitten tähystykseen jos vaiva ei helpota.
   
 8. ffhdffy Vierailija

  Mitä lääkitystä sait, Briitta? Nexiumia?
   

Jaa tämä sivu