Hae Anna.fi-sivustolta

1,5-vuotias ei nuku päiväunia päiväkodissa

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Huolestunut äiti, 16.01.2009.

 1. Huolestunut äiti Vierailija

  Apua!
  Muutama viikko päiväkotia takana ja ongelma on se, että 1,5-vuotiaamme ei nukahda päiväkodissa unille lainkaan. Aamut ja varsinkin illat ovat yhtä helvettiä. öisinkin nukkuu jo huonosti, kun on varmaan jo niin yliväsynyt. Poika nukahtaa kyllä, jos joku nukuttaa ja lohduttaa, mutta aina ei tunnu olevan resursseja, kun on monta uutta pientä, jotka tarvitsisivat nukuttajaa.
  Kotona on aina nukkunut 1-2 tuntia. Ja ilman päiväunia ei selviä.
  Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa näin pienellä päiväkodin alkaessa? Onko mitään vinkkejä, mitä voisin tehdä? Hoitajat jopa vähän naureskelevat, että poika nukahti tänään vartiksi, mutta tuleepahan sitten uni helpommin illalla. Tämä ei ollenkaan pidä paikkaansa. Kyllä meillä menee niin, että mitä paremmat päiväunet sitä paremmat yöunet.
  Muuten hoidossa menee hyvin. Itku tulee kun äiti lähtee, mutta muuten on reipas ja iloinen. Syö hyvin ja leikkii mielellään ja osallistuu kaikkeen ohjattuun toimintaan.
  Mutta jos ei ala nukkua, en tiedä mitä tehdä... ottaako pois päiväkodista kokonaan? Näin ei voi jatkua!
   
 2. miina ja manu Vierailija

  Voisiko olla vielä kyse siitä ettei ole kotiutunut päiväkotiin. Meillä meni myös tytöllä aika pitkään ennenkuin päiväunet vakiintui hoidossa. Hän nukahti monesti sylitellessä hoitajan syliin mutta heräsi siitä kun yrittivät sänkyyn ja hoitaja ei tietenkään ehdi nukuttaa paria tuntia yhtä lasta sylissä. Meillä tyttö meni jo seitsemäksi hoitoon eli heräsi jo kuuden jäljistä. Aika monesti laittoivat hänet aamu-ulkoilun ajaksi rattaisiin ja nukkui monesti tunninkin 10-11 ulkona. Onko tätä mahdollisuutta?
   
 3. starppatar Vierailija

  Meillä kanssa tarhan aloituksesta kolmisen viikkoa ja vasta tällä viikolla oppivat nukkumaan pidemmät päikät eli lähes 2h. Aluksi meni vaan ehkä puol tuntia max. Toivottavasti sama jatkuu tulevallakin viikolla. Lapset siis reilut 1v2kk.
   
 4. Laura79 Vierailija

  Meillä meni kanssa reilu 2 viikkoa ennenkuin alkoi nukkua kunnolla päiväunia hoidossa kun tyttö aloitti hoidon 1v ikäisenä. Varmaan ei vaan ole vielä tottunut uuteen paikkaan ja tapoihin
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti