Hae Anna.fi-sivustolta

15.9. markkinatalouskriisin 10v juhlapäivä

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Juhlavieras, 16.09.2018.

 1. Juhlavieras Vierailija

  15.9.2018 tuli täyteen 10 vuotta siitä, kun jenkkiläinen sijoituspankki Lehman Brothers kaatui. Tästä katsotaan alkaneeksi ympäri maailmaa levinnyt, vastuuttoman ja velvoitteettoman markkinatalouskapitalismin aiheuttama globaali taantuma ja finanssikriisi, joiden seurauksilta ei Suomessakaan vältytty, ja jotka vaikuttavat monen tavallisen suomalaisen elämään edelleenkin nyt ja tulevaisuudessa.

  Niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa, talousromahduksesta aiheutunut lasku päätyi lopulta tavallisten, rehellisesti pienistä palkoistaan veronsa maksaneiden kansalaisten maksettavaksi. Tätä laskua on maksatettu myös Suomen nykyisen hallituksen tekemillä leikkauksilla, pakkolaki- ja kiky-sopimuksilla työttömillä, köyhillä ja pienituloisilla työntekijöillä.

  Varsinaisen kriisin aiheuttajat, vastuuttomat lainoittajat, veroa kiertävät sijoittajat ja bisneseliitti pääsivät pälkähästä kaikkein vähimmällä, ja jotkut näistä tahoista ovat jopa hyötyneet työttömyyden kasvusta ja työntekijöiden palkkojen romahduksesta.

  Romahduksen jälkeinen talouskasvu maailmalla on toki heijastunut myös Suomeenkin, tosin viiveellä, hallituksemme köyhien ja pienituloisten ostovoimaan kohdistuneiden leikkausten vuoksi. Maailmalla markkinoiden virkistyminen on piristänyt myös Suomen vientiteollisuutta luoden myös oikeita työpaikkoja, hallituksen luomien tilastojen kaunistamisten lisäksi.

  Ennusteiden mukaan talouskasvu jatkuu edelleen Suomessakin, mutta hidastuu muun maailman talouskasvun jälkiä seuratessa. Jotkut talousviisaat ovat jo väläytelleet uuden talouskriisin merkkien olevan ilmassa. Onko se sitten nykyisen vai seuraavan hallituksemme aikaansaannosta, riippunee katsojan poliittisesta ideologiasta.
   
 2. Kyllä talouskriisi on tulossa ja tuskin se on kovin kaukanakaan. Monet suuret valtiot "hamstraavat" kultaa nykyään holveihinsa uskoen sen säilyttävän arvonsa uuden talousromahdukset tapahduttua.
  Yhdysvaltojenkin valtion velka lähetelee jo 21.500.000.000.000. dollaria mikä on jo 104.67 prosenttia bkt:sta ja näyttää vain velan kasvu jatkuvan.
  Italia, Ukraina ja moni muu maa ovat valtavan velkataakan alla tänäpäivänä, tämä ei voi johtaa muuhun kun talousromahdukseen.
   
 3. JPMorgan ennustaa Vierailija

  JPMorgan ennustaa uuden rahoituskriisin vuonna 2020
  Seuraava finanssikriisi voi ilmetä vuonna 2020, Bloomberg raportoi rahoitusalan holdingyhtiö JPMorganin analyytikoiden tutkimuksesta.
  Tutkimusmalli JPMorgan laskee mahdolliset skenaariot ottaen huomioon talouskasvun keston, seuraavan taantuman mahdollisen keston, velkataakan tason, varojen arvostuksen, sääntelyn purkamisen aste ja rahoitusalan innovaatiot ennen kriisiä.
  Keskimääräisen pituuden taantuman perusteella oletettiin, että malli tuotti todennäköiset arviot eri omaisuuden arvon dynamiikasta seuraavan kriisin aikana. Erityisesti osuutta Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla voi hinnanlaskun 20%, saanto yrityslainat Yhdysvalloissa nousee 1,15 prosenttiyksikköä, energian hintojen laskusta on 35%, kun taas värimetallien - 29%. On myös todennäköistä, erojen suurenemisen valtionlainojen kehittyvien markkinoiden 2,79 prosenttiyksikköä ja lasku yhtiöiden osakkeisiin kehitysmaista 48%, kun taas valuutta - 14,4%.
  Nämä ennusteet erilaisten varojen näyttää vaatimaton verrattuna vaikutusten maailmanlaajuinen finanssikriisi ja saa aiheuttaa ahdistusta verrattuna keskimääräinen suoritustaso taantumien ja kriisejä menneisyydessä, mukaan JPMorgan analyytikot.
   
 4. Pimeitä työntekijöitä, pimeitä palkkoja... Verohallinnon tekemien rikosilmoitusten määrä on kasvussa.

  Verohallinnon mukaan harmaan talouden torjuntatyö on tehonnut tänä ja viime vuonna hyvin rikolliseen talouteen. Tänä vuonna harmaan talouden tarkastuksien tuloksena on maksuunpantu noin 25 miljoonaa euroa veroja. Vuonna 2015 Verohallinto teki 550 rikosilmoitusta, seuraavana vuonna 796 ja viime vuonna 1 001. Tämän vuoden kesäkuuhun mennessä rikosilmoituksia oli tehty 418. Nousu johtuu erityisesti viranomaisten välisen yhteistyön tehostumisesta. Vääränsisältöiset tositteet ovat tyypillinen toimintatapa harmaassa taloudessa. Näitä havaittiin tämän vuoden tammi–heinäkuussa tehdyissä verotarkastuksissa yhteensä 4 508.

  Samalla pimeitä työntekijöitä paljastui 828. Todettujen pimeiden palkkojen määrä oli noin 28 miljoonaa euroa. Verohallinnon iskuissa harmaata taloutta on paljastunut yleisimmin kuljetus-, rakennus-, siivous-, ravintola- ja konsultointialoilla sekä autokaupassa. Verotarkastuksessa esiintyvät harmaan talouden yritykset ovat pääsääntöisesti pienehköjä, liikevaihdoltaan alle 10 miljoonan euron yrityksiä.

  Merkittävä osa liiketoiminnasta Suomessa on sijoittunut maan eteläosiin ja Uudenmaan alueelle. Liiketoiminnan keskittyminen Etelä-Suomeen tarkoittaa myös veroriskien painottumista etelään.
  Verohallinnon valvontatoimenpiteistä, joista järein on verotarkastus, huomattava osa kohdistuu Uudenmaan asiakasyrityksiin. Tästä seuraa, että myös verotarkastusten perusteella määrättyjen verojen määrä on suurin Uudellamaalla. Toimenpiteellisten verotarkastusten osuus oli vuonna 2017 koko maassa hieman yli 70 prosenttia. Tämän vuoden tammi–heinäkuussa toimenpiteellisten osuus on ollut noin 80 prosenttia. Vuonna 2017 veroja on määrätty verotarkastusten perusteella eniten arvonlisäverotuksessa (60 prosenttia), kun sekä ennakonpidätysten että tuloverojen osuus maksettavaksi määrätyistä veroista on noin 20 prosenttia.

  Harmaan talouden torjunta on organisoitu uudelleen Verohallinnon yritysverotusyksikössä vuoden 2016 alusta. Toiminnon osuus kaikista vuoden 2017 aikana tehdyistä verotarkastuksista oli 15,4 prosenttia ja osuus määrätyistä veroista lähes 59 prosenttia. Tämän vuoden tammi–heinäkuussa harmaan torjunnan osuus verotarkastuksista oli noin 22 prosenttia ja osuus määrätyistä veroista 56 prosenttia. Luvuissa ei ole mukana Konserniverokeskusta
   
 5. Assange paljastaa Vierailija

  Assange paljastaa suurimman uhkan ihmiskunnalle viimeisimmässä julkaistussa tallennuksessa
  © AP Photo / Ki11:40 21.09.2018

  WikiLeaksin perustaja Julian Assange, joka pysyy Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa, on ennen näkemästään leikattu melkein kaikista mahdollisista viestintävälineistä ulkomailla maaliskuussa, ja hän on kertonut näkemyksensä uhreista, joita ihmiskunta kohtaa AI: n kehityksen ja tietosuojan suhteen.

  Yksi maailman tunnetuimmista ilmiantajista, Julian Assange, jonka Yhdysvallat on hakenut luokiteltujen asiakirjojen vuotamiseksi sivustollaan WikiLeaksin Irakin sodasta lähes vuosikymmenen ajan, on ennustanut synkkää skenaarion, joka on "hyvin epävakaa teknologisesta sivilisaatiosta" ja väittää sen olevan " ei mene pitkään ", koska nopea kilpailu langallisessa maailmassa.

  "Se voi tuottaa erittäin voimakkaita keinotekoisia älykkyyttä, joka voidaan liittää valtioihin. Näet tämän Yhdysvalloissa ja Kiinassa ... nämä kaksi joukkoa aikovat viedä kaikki markkinat. Ja niiden välinen nopea kilpailu taustalla olevien valtioiden taustalla ja tukemalla, kaupallisen kilpailun paheneminen geopoliittisen kilpailun kautta johtaa hallitsemattomaan tahtoon kasvattaa tekoälykykyä, mikä johtaa erittäin vakavaan konfliktiin tai monimutkaisuuteen. Tämä on suurin uhka, "hän sanoi videon, joka on tallennettu ennen hänen lähes täydellistä pimennystään ja jonka julkaisevat Barcelonan World Ethical Data Forumin järjestäjät.

  WikiLeaksin perustajan mukaan "suurimpien tekoälykäyttäjien hyödyntämät geopoliittiset kilpailut" ovat valmiita "tekemään prosessia, jota ihmiset eivät enää voi hallita". LUE LISÄÄ: Onko BBC vakoilee Wikileaksin perustajaa Assangea Ecuadorian suurlähetystössä?
  "[Ihmiset] instituutiot perustuvat kilpailuun, kasvavat kokoa ja hallitsevat markkinoita jne. Saavat kaiken etunsa ja jatkavat kilpailua. Kaikki he tuottavat siinä DNA: ssa. Siellä me olemme menossa, ja se on vakava uhka ihmisille yleensä ja kaikille yrityksille. Ehkä vastaus tähän uhkaan on se, että ihmiset ymmärtävät tietoturvan, loukkaavan tietoturvan ", Assange sanoi haastattelussa. Suurten yksiköiden ja yksityisten yritysten kasvava kyky ylläpitää ihmisten välistä massatietojen keruuta yhdessä Artificial Intelligence (AI) soveltamisen kanssa on myös ollut merkittävä rooli. Googlen, Baiduin ja Tencentin sekä Amazonin ja Facebookin "periaatteessa avoin leikkaus ihmiskunnan tietoon, kun kommunikoimme keskenämme", tämä klassinen malli, jota kutsutaan valvonta-kapitalisminä, on muuttunut nyt.

  "Se on todella tärkeä ja vakava taloudellinen muutos. Mikä on ottaa valvonta-kapitalismin malli ja muuttaa sen malliksi, jolla ei vielä ole nimeä, "AI-malli". Mikä on käyttää tätä laajaa säiliöä erilaisten keinotekoisten älykkyyden kouluttajana. Tämä korvaisi paitsi välittäjäalat - suurin osa asioista, joita teet internetissä, on tietysti tehokkaampi välitystoiminta - vaan ottamaan liikennesektorin käyttöön tai luomaan kokonaan uusia aloja ", Assange totesi.

  Hän myös varoitti henkilötietojen yhä kasvavasta haavoittuvuudesta, jota yhä useammin rikolliset kohdistavat ja varastavat. Lisäksi ihmisten on neuvoteltava suhteestaan kaikkiin maailman suurimpiin voimavaroihin aikaisintaan. Vain "hyvin harvat teknisesti kykenevät ihmiset voivat elää erossa", joka "hajui aivan kuten totalitarismia", Assange opines. "Tämä sukupolvi syntyy nyt ... on viimeinen vapaa sukupolvi. Olet syntynyt ja joko välittömästi tai sisällä vuodessa tunnet maailmanlaajuisesti. Sinun henkilöllisyytesi muodossa tai toisessa - tuloksena idioottisten vanhempiesi tuloksena, joka imee nimesi ja valokuvasi Facebookissa tai vakuutussovellusten tai passihakemusten tuloksena - tunnetaan kaikille suurimmille maailmanvallalle. Se on hyvin erilainen tilanne siitä, miten se aiemmin oli ", hän totesi videossa.

  Sosiaalisen median varoitus Assangeilta saatiin sekavin tuntein netizensin keskuudessa. WikiLeaksin perustaja Julian Assange on asunut Ecuadorissa Britannian suurlähetystössä vuodesta 2012 pelkääen, että Yhdistynyt kuningaskunta voi luovuttaa hänet Yhdysvaltoihin, missä hän voi joutua syytteeseen WikiLeaksin julkaisemien vuotaneiden Yhdysvaltojen armeijan ja diplomaattisten asiakirjojen julkaisemisesta. Viime aikoina ecuadorin presidentti Lenin Moreno käsitteli kysymystä Assangein karkottamisesta suurlähetystöstä, mutta totesi, että Yhdistyneen kuningaskunnan on ensin taattava aktivistin turvallisuus. Hänen lausuntonsa seurasivat ristiriitaisia tiedotusvälineitä, joiden mukaan Ecuador voisi peruuttaa Assangen turvapaikan ja että ilmoittaja voi jättäävapaaehtoisesti hänen huononemisensa vuoksi.
   
 6. Kiina peruu Vierailija

  Kiina peruuttaa Yhdysvaltain merivoimien johtajan vierailun Washingtonin pakotteiden jälkeen - MoD
  © Sputnik /20:15 22.09.2018(päivitetty 20:25 22.09.2018)

  Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat määräsi Kiinan puolustusministeriön henkilökunnan ja Venäjän valtion aseiden viejä Rosoboronexportin Venäjän ilma-alusten ja S-400-ohjusjärjestelmien hankintasopimusten yhteydessä.

  Kiinan puolustusministeri ilmoitti lauantaina, että se oli päättänyt peruuttaa suunnitellun vierailun maan merivoimien komentaja Vice Admiral Shen Jinlongin Yhdysvaltoihin Washingtonin Pekingin asettamien pakkokeinojen johdosta yhteistyöstä Venäjän kanssa.
  "Kiinalainen osapuoli päätti välittömästi vetäytyä Yhdysvaltojen PLA: n merivoimien komentajasta Shen Jinlongista, joka osallistuu 23. kansainväliseen Seapower-symposiumiin ja suunnittelee vierailun Yhdysvaltoihin", totesi julkilausuma.

  Aikaisemmin Kiinan ulkoministeriö kutsui Yhdysvaltain suurlähettiläs Terry Branstadin ilmaisemaan vastalauseensa puolustusministeriön virkamiesten asettamisesta Yhdysvaltojen pakotteiden luetteloihin.
  Rajoitukset asetettiin Washingtonin viime elokuussa tekemän vastakkainasetteluvaltuustoimenpiteiden seurauksena (CAATSA) vastauksena Venäjän väitettyihin yrityksiin vaikuttaa vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.
  Kiinalaisten kansalaisia koskevien rajoitusten ilmoittamisen jälkeen Peking pyysi Washingtonia nostamaan rangaistuksia, jotka uhkaavat pitää Yhdysvallat vastuullisina toimistaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti