Hae Anna.fi-sivustolta

2018 murteie moninaisuutta ihmetellää

Viestiketju osiossa '50+' , käynnistäjänä Nuorin sisar, 01.01.2018.

 1. vierailija Vierailija

  "Kukapa tietää vaikka popu torkkuu puun alla torkkuen"
  Pupu torkkuu puun alla. Lapsemme käyttävät isästään pupu sanaa lähellä olevaa sanaa.Meitäkin suojelee yksityisyyden suoja enkä minulla edes ole lupa kertoa aikuisten lasten asioista.
  Lueskelin eilen myös aktiivimallikeskustelua ja kommenttien viitoittamana luin perustulakia pykälää 18. Hieno pykälä. Ei ketään voi pakottaa tekemään työtä, jota ei ole itse valinnut. Tästä aiheesta olisi mukava keskustalla Juhana Vartaisen kanssa vaikka siellä uudistuneessa Ekbergin kahvilassa.
  Eletään immeisiksi. Mitä on olla immeine. Kait sitä että ee oo susi toeselleen.
  Hyvä on hyvä laettoo kiertämmää. Ee tänne Helsinkiin kannata muuttoo työn perässä. Töetä ee oo vaekka mitä muut väettävät. Rauli Badding laalo linnuista, jotka muuttaa eestaas. Kannattaa pysyä kotiseevullaan rakkaissa maisemissa.
  Hallitukset tulloo ja männöö. Minä oon kuin Suomi vilimin Niskavuoren emäntä. Kun sanon jottain niin se sana pittää.
   
 2. Onnistuva mies. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.03.2011
  Viestejä:
  2 348
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mitähän siinä halauksessa on sellaista mitä pitää hillitä.
  Varsinkin silloin, kun halausta ei edes liitetä mitenkään seksuaalisuuteen?
  Kuvittelisin kuitenkin siitä tulevan vastenmielisen tunteen.
  Millainen se sitten on en osaa sanoa.
  Vai voiko se olla neutraali tuntemus, ei tunnu hyvältä eikä pahalta, ja henkilö ei halua tehdä ainakaan oma-alotteisesti sitä halusta.
  Vähän niinkuin minä musiikin suhteen.
  En sitä itse laita kuulumaan, mutta ei häiritse, jos joku toinen haluaa kuunnella.
  Halaus on minulle kyllä tie seksuaalisuuteen.
  Ei tietenkään aina, mutta aina kuitenkin tulee ne hyvät alkutuntemukset.
  Tästä päästään tärkeimpään puheenaiheeseen, mistä ei ole puhuttu juuri ollenkaan.
  Seksuaalisuuden hallinta.
  Ehkä tästä lisää ensikerralla.

  Voikaa hyvin, ja miettikää vaikka ensirakkauden huumaa.
   
 3. vm47 Vierailija

  Mie oon herräämäs henkii. Vaik mie kehun etten mie koskaa sairasta ni nyt iski vissii iha se klassine influenssa. En suosittele lähituntumaa halausten tai ees kättelyn merkeis. Piti oikei googlata oireet ja näähä istu ku nenä päähä tähä tautii. Kuume käi melkei 39 astees ja eilenkii viel hivottel 38:a. Nyt pittää viel huilata pari päivää ni sit jo jaksaa. Täs on menny kolme-neljä päivää melkei täyves paastos ku ei mikkää maistunu eikä menny alas. Teetä ja mehhuu vaa. Ei ees suklaata. Tartuntää on ollu mahollisuuksii, ilmatarttuva ku on. Lie haalennu ne työmaal saadut vastapöpöt.

  Jos onnikka tahtois lukkee nättii juttui seksist ni etipä sellane kirja ku Luolakarhun klaani - tai koko sarja. Siin on varsinkii myöhemmis osis nii nätist kerrottu ku pääpari lempii. Tekijä on Jean Untinen-Auel. On tosin sitte raiskauskohtauksiikii. mie oon hyppiny yli näit lemmiskelyi ku niit on joskus usseemp sivu. Muutenkii se sarja on huikee tietopaketti mitä kaikkee ihmine voip syyä ja ossaa tehhä ku vaa pysähtyy hetkeks miettimää. Viksu naine. Hää onkii suomalaislähtöne sukujaa.

  Nyt mie käyn lukemas lehen loppuu ja syömäs aamupallaa ku maha sietää taas. Voikaa hyvi. Tähä ei oo kai mittää vastakeinoo.
   
 4. vierailija Vierailija

  Tylsää jumittua yhden asian vatvomiseen. Muistui mieleeni tapaus Kampin ostoskeskuksessa. Silloin oli kai järjestetty halailukampanja. Kävelin ohi ja julkisuuden henkilön näköinen mies lähestyi halailun merkeissä. Jatkoin matkaa hieman nopeammalla tempolla. Minusta halailuvouhotus on rasittavaa.
  Se ei tunnu luontevalta ja pitäydyn entisessä tyylissäni. Suoritin hygieniapassin viime keväänä. Olisi edesvastuutonta räkäisenä ja flunssan kourissa halailla ihmisiä, kun se on muka lämminhenkistä.
  Mukava elää tässä iässä omannäköistä elämää. Ei rakkaita ihmisiään voi pitää kuin tietyn ajan lähellään. Sitten on tultava itsekseen toimeen.
  Katoin Yle Areena sivulta kehutun elokuvan Liian paksu perhoseksi.
  Samanlaesta elämä oli lapsuuvessa muaseevulla. Nuapurit muutti Ruohtiin ja kävivät kesällä kotiseevullaan. Muistan Osula-kaapassa käännit. Samanlaene tupakkaporukka istu oven vieressä ja pienenä tyttönä yritin selevittee mitä äetin ostoslapussa luki. Sanoin kalinaa jvaekka vaekka lapussa luki kahvia.
  Hävetti ja nolotti. Selevis mistä elokuva on suanu nimensä. Samalla tavalla silitin poekien paetoja ja kuuntelin ration iskelmiä, kun veljet lähtivät tansseihin. Ee oo ikävä entisiä aekoja.
  Hyvä, että joku jaksaa kertoo ja kuvata sen aekasta mualimmoo huumorilla.
  En ennee jaksa lottuuttoo savon murretta. Leevat on jo väsy.
  Pittää keskittyä tähän aekaan ja olla aktiivinen kansalaene.
  Mualima muuttuu ja minä sen mukana. Aeka aekoo kutakin sano pässi kun piätä leekattiin vae oliko se akka, joka kissalla pöötee pyyhki.
  Hyvvee ystävänpäevee kaekille kieleen ja murteeseen kahtomatta.
   
 5. Lounaselt karhuasia Vierailija

  Elämä voittaa, toivotetta Vm47 pikast paranemist. Häne Lualakarhun klaani lisäks ni mä kattelin dokumenti Usan Nevadan karhuist. Älkkä pettykä, kyse ei ol niitte erotiikast eikä niit ol hyvä mennä halama. Sitäpaitti niil o pahahajune hengitys. Mul ei ittel ol kokemust mut nii mä olen kuullu. Mut asia, et siäl o asiantuntijoi mitkä tule nukutuspiiki kans appu jos karhu löntystele vaik olohuanesse. Oma vika ku missus oli jättäny ikkuna raolles. Kukka nalle ei voi vastusta herkullissi tuaksui, mää lankesi tänä ittekki ylimääräse kaffe ja pulla. Siäl olla totuttu karhuihi, mut miks mä tän ohjelman erityisest mainittin ni siks et eksperteil oli apuna Karjalan karhukoiri. Nätei koiri oliki.

  Yks liike lähetti mainokse et he anta 20% alennust. Ilmari kysys et miksei veroviranomaisilt iki tul sen tapassi tarjouksi. Mä vastasi etku o nii mont lai tarvittaja ja vaikk me asuttais Usas ni me ei olla nii rikkai et Trumppi lähettäsi meil veronalennusshekei.

  Voikka hianost muukki ku Vm47
   
 6. vm47 Vierailija

  Ne karhut ei käytä hammastikkui tai -lankaa. Miu entine hammaslääkär suorastaa käski käyttämää ja kyl on ientulehuksee auttanu ku päivittäi käyttää usseemma tikun. Langast mie en tykkää.

  Kiitos toivotuksist. Viel nostaa lämpöö näi iltaa kohti. Aamul jaksoin tehhä vuoskokkousasiakirjoi, pittää kokkous pittää pikasest et saahaa piirii tiijot. TIetäät tilata sopivan määrän kahvii ja lounait ettei tarvi maksaa liioist. No siiheks mie paranen ja kykenen käyvä istumas sen kokkouksen. Voikaa hyvi
   
 7. Lounasest Vierailija

  Koita nyt otta rauhallisest Vm47, ettei flunssa pitkity. Ain ku mä istun hammaslääkärin tualis ja odota et nyt alotetta ni mä vannon miälessäni et ruppen ahkerast käyttämä hammastikui. Lanka o mun miälest suttaamist.

  Onk Onnistuva miäs kans flunssas ku se pruukka muute olla aikane lintu netis? Tai mamma o viäny läppäri mennessäs? Tai onk hän lukenu koko yän Vm47 suasittelema kirja karhuje rakkauselämäst ja nukkus aamul pummi?

  Talvine maisema o sit nätti. Linnut lenteli eile äkkinäisest, oliks sit vilu tai nälkä tai molemmat. Me havaitti et yhdel tintil o selväst syämähäiriö. Siinku muut tuski uskalta nokki siämene ku tartte vilkku oikkial ja vasemmal lintulauda reunalt ni tämä ei päätäs nosta eikä sivulles pälyile, nokki vaa niinku neulomakone. Se o muit pualt isompi, eikä vaa höyhenitte pörhöttämisest – sil o ylipaino. Mä paha pelkkä et sil tartte koht asenta kiristysnauha vattalaukku et ruppe puklama jos liika ahnettu.

  Voikka hianost kaikk.
   
 8. Onnistuva mies. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.03.2011
  Viestejä:
  2 348
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eipä ole suurempii vaivoja ollut.
  Välillä pitää hiukan mietiskellä.
  Väitettiin että täällä puhutaan yksipuolisesti, siis liikaa yhdestä asiasta.
  Mietiskelin kokopäivän sitä, olenko syyllistynyt siihen.
  Tulin tulokseen, että varmaan noin on käynyt.
  Mutta eihän ne kaksimielisetkään jutut oikein kelpaa, vaikka silloin käsiteltäisiin kahta asiaa kerralla.
  Vähän käsittelin sitäkin puolta asiassa, jos ja kun seksuaalisuudesta haluaa kysyä, niin voiko se kysyminen olla seksuaalista häirintää.
  Tulin tulokseen varmaan voi.
  Kai se sitten on syvennyttävä karhukirjoihin.
  No tuleehan teeveestäkin välillä eläinten erotiikkaa.
  Kai pitää ottaa oppia sieltä.
  Naaras juoksee pakoon kunnes on valmis.
  Syyllistyykö uros häirintään?

  Voikaa hyvin, ja sensuroikaa tekstini, jos siltä tuntuu.
   
 9. Tämmäne ystävänpäivän tarina kui ihmistuntemus petti.

  Mä en ol kauhia hyvä löytämä osoittei ja pääti aja kadu viäre ja kyssy yhdelt miähelt et tiätäk hän. Auto oli kallis, valkoset nahkapenkit, miäs solarium ruskia, tumma puku yl ja mä päätteli et tommoselt dändilt ei kannata kyssy. Se ehti huamata et mä vaikeni ja kysys et tarttek mä appu. Mä sanosi et mä en löydä yht osotet vaikk mä olen iha lähel ja hän sit sanos et katota kännykäst. Loppuje lopuks hän kysys et luatsaks hän mut sinne? Mä loin naisellisest silmäluamet alas ja sanosi et juu miälelläs. Nii me sit ajetti perakana pari kadunkulma ja mä vilkuti kiitokseks nii et käsivarsi oli irtto. Simmosest ystävällisyydest miäli o hyvä koko päivä.

  Mul ei ol Onnistuval miähel muut neuvo etku hän menis johonki AA-ryhmä juttelema samalaiste ongelmie kans painivien kans.

  Hyvä ystävänpäiväiltta.
   
 10. vm47 Vierailija

  Klaani on ryhmä ihmisii. Ja ne lemmiskelijät on ihmisii. Vähä toisellaisii ku ne klaanilaiset mut iha sorti väkkee. Ei siel karhui oo ku metäs ja luolis.

  Tauti alkaa hellittää, parrii päivää ei oo mittar antanu korkeit lukemii. Ruokaakii saap syötyy. Lämmitin saunan tännää ja kylvin tuos iltapäiväl. On se vaa rento olo saunaj jälkee. Kiitin kauniist saunatonttuu ku hää oli hyvät löylyt valmistanu. Käytin koirat puistos ja sit kottii tullessa pysähyinkii konditoria kohalle ja käin herkkuja itellein. Ei niitkää oo miel tehny. Nyt maistu.

  Mie en oo ylleesä mikkää halailuihmine. Kättelen ku tarvii ja nyökkään jos ei tarvii. Semmosii ryhmähalii en harrasta ollenkaa, niis ne pöpöt leviää ku meis kaikis kuitenkii jonkillaista virusta assuu. Kässii pesen millo saippuan kans, millo ilman. Iha tiettyihi paikkoihi mennessäi paan käsdessii. Ilmavälitteisii viruksii sekkää ei auta.

  Mut voijaa hyvi, kauniit kelilöit luppaa säätiedotus eellee.
   
 11. vm47 Vierailija

  Aamusyönti käy vilkkaana - kotitintit ovat ruokapaikalla jo kun päivä vaalenee. Muita lintuja on - naakkoja lukuunottamatta - vähän. Kirkas auringonpaiste virkistää ja puut ovat niin kauniita huurresomisteisina. Kävin paikallisessa sekatavarakaupassa ja ostin sieltä linnunruokien lisäksi yhden uuden pöntön. Ripustin sen saman tien kuusen kylkeen ja vein yhden rasvapötkön ruokintapaikalle. Puita saa hakea päivittäin sisälle, mutta kopallinen riittää per päivä, joskus jää huomisellekin.

  Katoha, tää tulikii kirjakielellä mut haitannooks tuo. Olympialaisis naiset näyttäät olevan mitalintuojii, vaik heille maksetaa pienempii palkkioit ja vähemmä harjottelustipendilöit. tai on se vissii vähä parantunu. Kertoha se mäkityttö ettei hälle mittää tullu, eikä sille painonnostotytöllekkää, sit vasta herättii ku tuli maailmamestaruuksii. Sit miesjääkiekkoilijat on miljonäärii iha samast hommast. Näi se käy ku mieht jakkaa rahhaa miesvoittosist neuvostoist miesurheilijoille.

  Mut voikaa hyvi, kevät tekkee tuloaa
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti