Hae Anna.fi-sivustolta

?

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Aguila, 27.08.2016.

 1. Talvikko Vierailija

  Useammalla Mikon retkellä mukana olleena voin myös suositella niitä. Ei tarvitse yksin lähteä patikoimaan. Lenkkareilla kyllä pärjää, mutta pientä kynsivauriota voipi tulla. Chamorcan reissun jälkeen meni isovarpaan kynnet mustelmille, mutta onneksi ne eivät kuitenkaan irronneet. Vähän kipeinä vaan loppuloma ajan. Masca tuli käytyä viime talvena ja se on kyllä aikamoista kivikkoa, joten kunnolla siellä ei pääse kävelemään, katse jaloissa ja kiipeilyä kiveltä toiselle. Porukkaa oli paljon(kansanivälisiä retkiä) ja vähän väliä odoteltiin että joku ryhmä pääsi tiukasta paikasta läpi. Suurin osa taisi tehdä reissun vain toiseen suuntaan, mutta me mentiin alas ja ylös takaisin. Pikkusen rupes puuskuttamaan loppunousun kohdalla, mutta jotenkin siitä selvisin. Korkeuserot kait tuolla tekevät sen, että en ihan huonokuntoisille retkiä suosittelisi. Mukavia patikoita vaan kaikille yksin tai yhdessä. Itse en taaskaan tiedä käykö matka Puertoon vai ei, mutta toivotaan että sinne pääsisin.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Allekirjoittanut kiittää ja kumartaa hyvistä neuvoista niin vaeltamisen, kuin kenkävalintojenkin suhteen. Omat, siis ne kevyet Niken lenkkikengät, eivät suosituksienne mukaisia speksejä täytä, mutta lukiessani neuvojanne ja katsellessani Aguilan omaa kenkäkuvaa, havaitsin, ettö mullahan löytyy kaapista aika montakin esiin tullutta ominaisuutta sisältävät kengät, nimittäin Jalaksen turvajalkineet, joita duunissa käytän:
  [​IMG]

  Mitäs mieltä asiantunteva raati on noista. Hankin pari viikkoa sitten uudet tuollaiset, ovat tukevapohjaiset, turvakärjellä, pehmustetuilla varvasuojilla, lisäetuna keveys, sekä tuo erinomainen kiristyssysteemi käyttömukavuutta ajatellen. Noilla luulisi maastossa pärjäävän. Mielipiteitä...;)
   
 3. jalakset Vierailija


  sisäkäyttöön nuo kengät
   
 4. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  [​IMG]
  En malta olla laittamatta kuvaa polulta (Caminito del Rey) jonka ohjeissa oli nimenomaisesti kielletty sandaalien käyttö.
  Jalas on erityisesti suomalaiselle jalalle tehty leveälestinen kenkä joka on erinomainen ainakin työkenkänä.Tykkäsin aikoinaan kovasti heidän sellaisesta matalasta nauhattomasta kengästään.
  En muista että tuota lenkkikenkä malliakaan kukaan entisistä työkavereista olisi haukkunut.
  Kyllä minä ottaisin reissuun mieluummin nuo Jalakset kuin ne Nike lenkkarit.
  Minun nykyinen kenkäni on uudempi versio tuosta poistoon menneestä Salomon mallista.
  Tuota nilkan nivelsiteiden suojaa nämä matalamallit eivät anna mutta etuna niillä on keveys mikä on usein eräs valintaperuste ja mahtuvat juuri siksi lentomatkaajan matkalaukkuun.
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Kiitti taas, varsinkin Aguilalle tuosta kenkäkeskustelulinkistä. Se avasi hyvin silmiäni, kun kokeneemmatkin vaeltajat uskaltautuvat ja jopa suosivat tuollaisia turvakenkiä. Minähän kävelen noilla Jalaksilla päivittäin sen 10000-15000 askelta ulkona, sori "jalakset", sopivat siis myös ulkokäytöön, joten tuollainen vaikkapa Mascan 8 kilsaa ei kuulosta tuntuvan miltään. Varsinkin kun nuo alkavat pikkuhiljaa istumaan jalkoihinikin loistavasti. Tuon linkin takaa, sanon senverran, että oikeassa ovat, sillä painoero ja kävelymukavuus maihareihin, jotka mulla on siis "talvikenkinä" Jalakselta, on huomattava. Ne samat askellukset kun kävelen myös niillä maihareilla. Nuo siis pakataan mukaan, siltä varalta, että maastoon tekevi turistin mieli.:)

  Tämähän ei vissiin kuitenkaan ole mitään välineurheilua, kuin vain ajankäytöstä ja mielenkiinnosta nähdä erilaisia paikkoja on kyse. Siksi en viitsi laittaa paria sataa vaelluskenkiin, jos noillakin pärjää. Ostan sillä rahalla mielummin vaikka rannekelloja. :LOL:
   
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Jalaksen jalkineet on loistavia! Mietit vaan sen nilkan tulitarpeen. Jalakselta löytyy kaikenlaista.

  On muuten ollu nautinto seurata tämän keskustelun tasoa ja Aguilan kuvia!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  [​IMG]
  Nilkan nyrjähdys 13.2.2013​
  Kuva on Mikon järjestämältä Chamorgan retkeltä jossa eräältä retkeläiseltä nyrjähti nilkka kiikkerän kiven päälle astuessa.Tohtoroitiin nilkkaa yhteisvoimin ja taidoin sellaiseen kuntoon että rouva pystyi sillä vielä kävelemään.
  Minulla on repusssani varoilta mukana Ice Spray pullo ja idealside rulla niitä ensin nilkkaan ja Mikon repusta löytyi vielä tuo kuvassa näkyvä sininen oikein nilkkaan tarkoitettu tukiside se siihen päälle ja kenkä jalkaan.
  Näin sattomoisen tuon rouvan kaupungilla pari päivää retkemme jälkeen hän oli käynyt lääkärissä saanut nilkkaansa liimasiteen ja käveli nyt kyynärsauvojen varassa,kiitokset tuli tohtoroinnista ja se lämmitti.

  Ihan vaan Eläkepapalle ja muillekin tiedoksi onhan minulla noita pokkarilla otettuja kuvia aika paljonkin matkoiltani eivät ne niin hyviä voi olla mutta ne täydentävät muistikuvia.
   
 8. Talvikko Vierailija

  Juu, muistan tuon Chamorcan retken. Onneksi Aguila sinulla oli tuo jääsuihke mukana ja Mikolla sitten vielä nilkkatuki. Pääsimme jatkamaan matkaa ensiavun jälkeen. Viime talvena Mascassa ajattelin, että kuinka sinne rotkon pohjalle apua saa jos jotain vakavampaa sattuisi. Helikoptereille oli merkitty numerot tasaisin väliajoin, että tietävät mistä potilasta noutaa jos sellainen tapaus tulisi vastaan. Sen verran siellä oli kulkijoita ja jos jonkinmoisissa jalkineissa(sandaalit hyvin yleisiä, varvassandaalejakin näkyi) että ihme ettei mitään vakavampaa tullut eteen. No, en tiedä kuinka paljon ja mikälaisia haavereita siellä yleisesti tapahtuu. Ja kyllä Aguila noi sun pokkarikuvat on ihan hyviä ja mukavia katsella(y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Hankin tänään Espoon kierrätyskeskuksesta tuollaisen Polarin F92TI syke/askelmittarin:

  [​IMG]

  Tekeekö tuolla mitään, vai onko lelu. Kaikennäköistä ominaisuutta tuntuisi olevan. Eikä ollut kallis, kun maksoi yhden Euron. Vaihdoin vain patterin ja taas pelittää. Aattelin vaan, josko tuosta olisi jotain iloa vallukseen/hortoiluun ympäriinsä. Onko kellään kokemuksia ko laitteesta. Otan Puerto Cruziin mukaan, jos siitä edes jonkinlainen hyöty löytyy. Mielipiteitä.;)
   
 10. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Millä sitten mitäkin tekee? Polarin systeemit on voittopuolisesti hyvät. Jos ja kun sulla on datakaapeli, jolla kytket tabletin tai läppärin Polarin rannevehkeeseen, niin siitä se vasta aukee. Se on se maailma. Joko se on älykäs rannetietokone tai museokamaa. Lisäarvo löytyy netin ja tietokoneen softan kautta.
   
 11. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  [​IMG]
  Piti vähän kirjoitella näistä liskoista joita Teneriffalla on Kanariansaarten luonto-opas kirjan mukaan
  tämä Gallotia galloti ja sen 3 eri alalajia.Kirjainmerkeissäni oli joskus hyvä linkki näistä liskoista mutta sen olen ilmeisesti poistanut.
  [​IMG]
  Kuvan kissa (Google+ panoraama) kehräsi ja kerjäsi Barranco Ruiz:ssa kaukana ihmisasutuksista, olisi se Feral kissakin voinut olla jonka ruokavalioon myös liskot kuuluvat.

  Antigue minulla on Polar FT80 käytin sitä pari kertaa muistaakseni sykkeen mittaukseen ja sen jälkeen ihan vedenkestävä kellona.Nyt se on alkanut syömään "virtaskaa" niin paljon etten jaksa paristoa joka viikko vaihtaa.
   
 12. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Laskujeni mukaan minulta on poistettu tasan yksi viesti, siinä viestissä käytin eräästä kirjoittajasta nimitystä räkänokka.Toivonkin että kun ylläpito poistelee noita viestejä niin poistettaisiin vain viestin sisältöä tarpeellisilta osin ja jätettäisiin viestin lähettäjän nimimerkki näkyviin , näin tekee mm. Kauppalehti.
  Jos tuntuu vaikealta niin tarjoan apuani palstan siivouksessa enkä minä paljon palkkaa pyydä yksi etelänmatka vuodessa ja lehtenne ilmaiseksi kotiin kannettuna riittää.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Peukku Aguilan moderoinnin puolesta.

  Kävin tänään, kaikesta ennakkoarvailuistani huolimatta, ostamassa mielestäni maastoonkin sopivat kengät. En hankkinut "vaelluskenkiä", niiden kovan hinnan ja olemattoman käytön vuoksi. Ostin sensijaan lenkkarimalliset, kovapohjaiset, tukevat ja kevyet ruskeat yleiskengät, jotka sopivat myös normikäyttöön kaikkialla. Ovat tyylikkäät ulkonäöltään, sopivat niin farkkujen, kuin shortsienkin kaveriksi ja hyvällä pohjakuviolla myös maastoon. Mikä parasta, nuo jalkineet eivät vie yhtään tilaa tai lisää painoa matkalaukkuun, kun laitan ne kotoa lähtiessäni jalkaani. Hyvä yleiskengät siis.:)

  Aguila. Onko aijaassa tullut jotain muutoksia kuvien jakamisen suhteen. En ole onnistunut niitä lähettämään moneen päivään. Vaihtoehto "kopioi kuvan osoite" nimittäin loistaa poissaolollaan nykyään. Ajatuksia tai ohjeita...:oops:
   
 14. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Antigue,
  Aguila. Onko aijaassa tullut jotain muutoksia kuvien jakamisen suhteen. En ole onnistunut niitä lähettämään moneen päivään. Vaihtoehto "kopioi kuvan osoite" nimittäin loistaa poissaolollaan nykyään. Ajatuksia tai ohjeita...:oops:

  [​IMG]
  Aivan normaalisti tuo minulla pelittää.Kopioin tuon Forum (big) linkin ja liitän kirjoituskenttään.​
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Kiitos vinkistä taas kerran Aguila. Minä kun olen aina klikannut kuvaa ja poiminut sen kopioi kuvan osoite. Oishan se pitänyt tajuta poimia osoitekentästä. Jotenkin tuntuu just nyt olo tyhmältä, kun tuo ei tullut edes mieleen. Täytyypä kokeilla, kunhan tonne wintoosamasiinalle viitsin vaivautua.
   
 16. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  [​IMG]
  Klik.
  Älkää eksykö aiheesta tai polulta,ei muuta.​
  Jatkoa edelliseen.
  Onhan nämä Annan keskustelut ainakin vilkastuneet noiden S24 "pakolaisten" toimesta, aika laimeaahan se keskustelu ennen siirtymistä oli vain "sotis" tarinoi.
  Nousiko palstan taso tuon "siirtymän" myötä siihen en ota kantaa kun ei nuo omatkaan postaukset niin tasokkaita ole.
  Olen nyt vain jotain yrittänyt kertoa omista kokemuksistani Teneriffan saarella kuvien kera.
  Toivottavasti niistä joku on vihjeitä omille retkilleen saanut.
  En väitä että saaresta kaiken tietäisin mutta siitä on aikaa kun täältä yhtäkään uutta ideaa olen retkilleni saanut.
  Mutta kait se on mukavanpaa vetää sanan säilällä toista turpaan niin että tukka lähtee kuin kirjoitella omia kokemuksiaan matkailusta edes nimettömänä.
   
  Last edited: 19.12.2016
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  "Rosaleda:
  PS. Tuskin saat mitään tasoasi vastaavaa patikka-aiheista täältä. "Paavo ja Tuula" tietysti, mutta kirjoittelevat tänne hyvin harvoin. Me saatamme kysyä ohjeitasi, kunhan pyhät on ohi.

  Tarkoitin noilla aiheilla koko Teneriffan tarjontaa en pelkästään patikointia.

  Luin muuten juuri äsken Paavon ja Tuulan matkakertomusta La Palman matkalta, hieno matkakuvaus ja ne kuvat olivat todella upeita.
  Odotan että julkaisevat tuon matkakertomuksensa myös täällä annassa.
   
 18. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Harmillista että näillä palstoilla mielellään "sivalletaan" toinen toisiaan, hyvinkin oudoilla ilmaisuilla.
  Kuka on sanonut mitäkin ja niitä sitten muistellaan pitkänkin ajan päästä.
  Koville ottaa, mutta en voi ymmärtää miksi kirjoittajat eivät, voi, eivätkä halua rekisteröityä, Nimimerkit vaihtuu yhtenään.
  Kirjautuneena voisi laittaa yksityisviestiä ja keskustella mistä ei tykkää ja mikä loukkaa.
  No tämä on minun mielipiteeni.

  Aguilalle kiitoksia vuosien saatosssa tulleista hyvistä kirjoituksista, ihanista kuvista, videoista joita voi täällä välillä katsella kun ikävä valtaa mielen Puerto de la Cruziin.
  Monelle muulle Puerton kävijöille samansuuntasia terveisiä ihanista matkakokemuksista ja rakentavistakin keskusteluista.
  Ikiystäviä on matkan varrella tullut todella paljon, Puerto aikoinaan liittänyt yhteen mukavia ihmisiä, ei matkaakaan niin ettei joku näistä ystävistä sattuisi olemaan reissunpäällä samaan aikaan.

  Mummelin avaama Puerto de la Cruz oli pitkään siisti ja ilman trollauksia vaan nyt sekin on saastunut tyhjänpäiväisistä ilkeyksistä joskin hyviäkin kirjoituksia vielä on, onneksi.

  Terveisiä teille ystäville jotka Puertossa pidempiä aikoja oleilette, on niin mukavaa ja turvallistakin kun on ystäviä siellä ja tieto taitoa monen asian suhteen(y)
  Terveisiä ja mukavaa joulun odotusta Puertoon ja myös täällä kotimaassa oleville Puerton ystäville ja myösPuertoon lähtijöille!

  Kaikkea hyvää teille!
  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 19. tsottsot Vierailija

  Ei rekisteröityminen takaa hyvää käytöstä ja kielenkäyttöä palstalla. Sen voi kuka hyvänsä huomata jos tahtoo.
   
 20. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Vierailija tsottsot,
  Olet oikeassa ettei takaa hyvää käytöstä on sitten nimimerkki tai ei mutta kuten sanoin ,voi keskustella yksityisviestein jos joku asia painaa toisen sanomana.

  Kyllä se kumminkin on aika paljon reilumpaa kun on rekisteröityneenä kirjoittamassa, koskaan ei tiedä onko aiempi kirjoittaja uutena ja taas on eri sävy kirjoituksessa jopa loukkaavaa muitakin lukijoita kohtaan.

  Kyllä vaan, kerran luotin mukavan tapaiseen kirjoittajaan ja seuraavaksi samalla nimimerkillä oli aivan toisenlaista tekstiä kuin ikinä olisi voinut uskoa. Oliko sama, vai joku trollaaja, siitä ei ota selvää "sepänsällikään".

  Koittakaa ymmärtää meitä muita lukijoita joita on tavattoman paljon, uusiakin jotka hakevat täältä palstoilta tietoutta tulevaan, tuleviin matkoihin.

  Ei sen enempää tästä!
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 21. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  27
  Kiitokset kehuista. Tänne Annaan kirjoittaminen muuttui vuosia sitten hankalaksi, koska yhteen juttuun sai vain rajallisen määrän merkkejä eli juttu täytyi jakaa moneen osaan. Perustimme nuo kotisivut toivoen, että juttu muuttui kuvien ansiosta mukavammaksi lukea ja koko juttu on "yhtä kyytiä".
  Ps. Ei tuo kotisivun perustaminen ole niin helppoa kuin luvataan. Paloi ns. "aikaa ja tupakkaa" ennen kuin voi julkaista.
  HYVÄÄ JOULUA kaikille lukijoille!
   
  • Tykkään Tykkään x 5
 22. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Golf la Rosaleda

  [​IMG]
  Luulen että tämä pikkukenttä on monille teistä tuttu vaikka ette ns. golfareita olisikaan.
  Käykääs joskus kokeilemassa tai sitten vaan klubilla aistimassa tunnelmaa.  [​IMG]
  Mikä on kuvassa olevan ruokalajin nimi.​
  Arvelen että te ette sitä tiedä, laitoin kuvan ihan sen takia että "harrastan" myös syömistä en pelkästään sitä patikointia.Arvatkaa edes, oikein vastanneille lupaan vaikka muoviämpärit.
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Ämpäriä en halua, enkä tarvitse. Arvaan silti noinniinku mutupohjalta, että jonkinlaista paellaa se on.:unsure:
   
 24. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  [​IMG]
  Revuelto de la Casa (Guachinche El Mojo Picon)​
  Tämä ruokalajike on Espanjan kuninkaan isän herkku, kerrotaan että hänen metsästysmatkoillaan sitä piti olla aina pöydässä.Versioita Revuelton koostumuksesta on useita, meille tarjoillussa oli ainakin perunaa,kananmunaa,lihaa, makkaraa,banaania,sipulia ja koristeena jotain vihreää.Tuskin tarvitsee mainita että se oli hyvää.


  Onkohan tämä se Guachinche josta paikalliset käyttävät nimitystä navetta?.​
  No sekin selviää viimeistään helmikuussa kun tuonne menen,lopetan omalta osaltani debantin tähän ja toivotan kaikkille oikein mukavia matkoja.

  Loppuun Alselm Holloa lainaten:- Tiesin niin vähän.Tunsin niin vähän.Siksi lopetin tähän.
   
  Last edited: 21.12.2016
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Surullista, jos yksi palstan parhaista kirjoittajista lopettaa. Se saa ajattelemaan, onko näille palstoille kirjoittamisessa mitään järkeä. Muutenkin vähistä kirjoittajista yksi toisensa jälkeen lopettaa puskistahuutelijoiden syyttelyn ja valheiden takia. Jos noille trolleilla annetaan periksi, ovat he voittaneet ja sitä he juuri haluavat. . Tämä on vielä palsta, minne kannattaa yrittää kirjoittaa kinnostuksestaan ja ajatuksistaan kanariansaariin liittyen, mutta kuinka kauan, jos vielä muutkin kirjoittajat kyllästyvät.

  Toivoisin Aguilan jatkavan palstalla, vaikka "depantointi" loppuisikin. :)
   
 26. Kiitos Aguila Vierailija

  Ei lähdetä muiden syittelyiden linjalle. Jokainen tekee itse ratkaisunsa, eikä ole tilivelvollinen tänne. Kunnioitetaan sitä.
  Nämä kirjoittelemiset ei myös tarvitse jatkua "maailman tappiin". On hienoa aloittaa ja myös pystyä lopettamaan.
  Aguilan tieto-taito on kunnioitettavan suurta ja hän kykenee nöyrästi sanomaan tietävänsä vain vähän.
  Kiitämme Aguilaa ja toivomme hänelle mitä parhaimpia matkoja
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 27. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612

  Tähän on helppo yhtyä. Valitettavan vähän aikaa sain kunnioitetun Aguilan kanssa täällä tarinoida. Toivotaan, että joskus tapaamme Puerto de la Cruzissa ja voimme vaikka lähteä patikoimaan yhdessä.
   
 28. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  On viulu vaiennut
  on soitto rauennut
  mi ennen helkkyen herkästi soi
  iloja ihmisten
  suruja sydänten
  kauneimman kaipuun ilmoille toi
  niin kuin vain viulu soida voi.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti