Hae Anna.fi-sivustolta

40v papa LSIL

Viestiketju osiossa 'Naistentaudit' , käynnistäjänä 40v panikoitsija, 11.02.2020.

 1. 40v panikoitsija Vierailija

  Sain kirjeitse papa-kokeen tulokset ja siinä lukee näin:

  Yleinen luokitus: epiteelisoluatypia
  Levyepiteeliatypia: LSIL (lievä epiteelivaurio)
  HPVNn osoitus: näytteestä on osoitettavissa ns. korkean riskin HPV:n 16 DNA:ta
  Suositellaan: kolposkopiaa ja kudosnäytteiden ottoa. Kudosnäytettä endoserviksistä

  Olen nyt runsaasti panikoinut tätä asiaa ja kysellyt sieltä ja täältä ja googlettanut aivan liikaa. Tuttu gyne soittaa torstaina mulle ja käski viestissä lopettaa panikoimisen.

  Mutta siis olen tosiaan 40v täyttänyt vuosi sitten toukokuussa ja nyt joulukuussa olin joukkopapassa ja siitä tämä tulos mikä kesti 2kk tulla. Viime kesäkuussa kävin gynellä. Kaikki oli kunnossa. Ultrasi myös. Edellinen papa otettu tammikuusssa 2017 ja se oli puhdas. Ainoastaan kerran elämässäni on papa ollut luokka 2 kesällä 2014 ja se oli heti 6kk myöhemmin sitten taas puhdas.

  Tekisi mieli vakuutuksen turvin mennä yksityiselle niin pääsisi tuonne kolposkopiaan heti ja saisin mielenrauhan siltä osin. Ehkä myös yksityinen gynekologi paneutuisi jotenkin paremmin tähän paniikkiini. Epäilen olevani vain osa koneistoa tuolla julkisella ja aika saattaa tulla vasta 3-6kk kuluttua. Neuvolan terkkarin mukaan voin rauhassa odottaa,koska mitään vakavaa ei ehdi tapahtua. Kysyin häneltä, että entäs minun pääni. Sille voi tapahtua ja on tapahtunutkin jo paljon asioita eikä ole vuorokautta kulunut.
   
 2. vierailija Vierailija

  Tulos on viitteellinen sen suhteen, että varmistetaan onko sinulla riski sairastua syöpään. Tavallaan tutkimuksella poisluetaan se mahdollisuus ja varmistetaan kolposkopianäytteellä (6kk välein) että näyte on normaali ja ettei muutoksia synny. Tällä varmistetaan, että mahdollinen riski eliminoidaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ei siis syytä huoleen olet onnekas kun jäit ns haaviin.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti