Hae Anna.fi-sivustolta

ADHD pojan äiti

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä Mami, 31.08.2006.

 1. Mami Vierailija

  Hei!
  Jotain positiivista välillä näistä villeistä viikareista.
  Lapsellani todettiin 3lk alussa ADHD, tätä ennen ehti tapahtua kaikenlaista ja sillä sitä mainetta niitettiin koko lähiön seudulla.

  Tarhassa vaikeudet olivat tätien mielestä huonoa käytöstä ja kurittomuutta ja huonoa kasvatusta. Jatkuva syyttely jatkui eka- ja toka luokilla koulussa. Syyttelyä tapahtui myös pihoilla, aina ei kuitenkaan poika ollut tehnyt mitään vaan kaverit osoittelivat kun syyllistä haettiin. Maineensa on poika ansainnut myös toisten tekemisillä kepposilla.

  Keskittyminen koulussa oli tosi vaikeaa, pölötti tunneilla ja hänellä oli vaikea kontrolloida saamiaan raivareita. Kaverit ärsyttivät kun tiesivät että kohta poika alkaa itkeä ja sitten saa taas kamalan raivarin jota ei pysty hallitsemaan. "Testasi" uudet ihmiset elämässään, jos kohtasi luotettavan ja tasapuolisen ihmisen tämä sai siitä palkaksi hyvinkäyttäytyvän pikkumiehen seuraa.
  Pojalla on ollut pienestä asti pelkotiloja, näistä syistä hän ei ole uskaltanut nukkua yksin eikä olla yksin kotona. Eli jatkuva vahdittava.

  Jouduin hakemaan hänelle vuosia apua ennenkuin sitä saatiin. Lääkäriltä vaadin lääkehoitoa ja terapiaa. Tulin huomaamaan että monet lääkärit ovat erittäin lääkekielteisiä. Terapeuttia oli melkein mahdotonta saada, 1½ vuoden soittelun jälkeen sain vihdoin terapeutin jolla oli aikaa ottaa poika asiakkaakseen. Kasvatus-ja perheneuvolassa oli jatkuvaa lääkäripulaa joten meidät ohjattiin yksityiselle/täysin vieraalle lääkärille hakemaan lääkärintodistusta terapiaa varten. Tämän laskun maksoi Kela kovan tappelun jälkeen. Ja maksoi myös kaksi vuotta terapiaa.Tässä vaiheessa yksinhuoltaja äidillä ja pojalla oli molemmilla itsetunto tosi syvällä jossain....

  MUTTA meillä asiat sitkeän taiston ja 3½ vuoden terapian jälkeen kääntyi hyvään suuntaan. Lääkitystä ollaan vähentämässä, terapia on loppumassa, käytös on hyvää koulussa ja kotona ja itsetunto on paljon kohentunut meillä molemmilla.

  Myöskin saamme kiittää tästä kaikesta 3-6 luokan nuorta naisopettajaa joka tiesi ADHD:sta ja osasi sen mukaan suhtautua poikaani. Hän huomasi ettei asiat aina ole niin yksiselitteisiä, vaan syyllistä voisi hakea myös jostain muualtakin kuin pojastani. Opettaja luotti myös poikaani, tästä hyvästä lapsi sai kokea olevansa yhtä arvokas kuin muutkin.

  Poika suorastaan loistaa kun hän on alkanut saada positiivista palautetta kodin ulkopuoleltakin. Vaikka murkku-ikä on menossa/tulossa kovaa vauhtia, meidän perheessä on erittäin luottavainen mieli tulevaan.

  Luottakaa lapsiinne ja uskokaa heistä hyvää. Kehukaa ja kannustakaa. Hakekaa itsellenne puhekaveria jos/kun alkaa ahdistaa.
  Välillä en uskonut että jaksan taistella eri viranomaisia vastaan ja joka asiaa sai perustella ja soitella kymmeniä kertoja että sai sen mikä meille kuuluu lain mukaan.

  Tänään viimeksi soitin kouluun opelle ja kyselin kuulumisia. Piti oikein kysyä että ollaanko nyt samassa pojassa kun kehuja tuli eikä yhtään ongelmia ole ollut näiden muutaman kouluviikon aikana. Pojalle nousi leveä hymy kun kerroin hänelle asiasta, mielestäni ihan aiheesta :)
   
 2. äiti ja poika Vierailija

  Ihana vahvistava kertomus! Kiitos. Muistelen kertomustasi hymysuin kun olen oman poikani kanssa:)
   
 3. A+T Vierailija

 4. ainosan Vierailija

  Suosittelen ADHD-aikuisten nettisivua ja erityisesti sen keskustelufoorumia, jolta löytyy mm. kategoria ADHD-perhe. http://www.adhd-aikuiset.org
   
 5. ADHD pojan äiti Vierailija

  Heips
  ADHD pojan äiti täällä taas kirjoittelee. Kiva kun olette lukeneet poikani tarinaa.
  Nyt kuudes luokka menossa, lääkkeen voimalla.
  Lääkkeestä ollut tosi iso apu ja poika on pystynyt keskittymään suht mukavasti.
  Mutta mistä lääke murrosikään?? Nyt alkaa finnit pulpahdella ja hiki haista. Välillä kyllä ovet paukkuu ja läksyt unohtuu.
  Ilmoittipa poika opellekkin että olis vähän muuta tekemistä kuin läksyt. Että silleen....
  Poika kasvaa rehottaa, ääni kiekuu ja sortuu :)
  Hyvillä mielin odottelen että murrosikä menee ns. normaalisti.. kuten muillakin lapsilla.
  Poika on edelleen se vilkas vipeltäjä joka on aina ollut, mutta kova työ on tuottanut tulosta ja siinä on jo joku tolkku mukana.
  Taisin aikaisemmassa kirjeessäni antaa liian ruusuisen kuvan, mutta olo oli silloinkin ihana lapsen vuoksi.
  Jalkapallo on pitänyt pojan pois kepposista ja tietysti välittäminen ja rajoista kiinni pitäminen. Olen tosi iloinen ja ylpeä hänestä, vaikka vielä vähän aikaa sitten olisin voinut "kuristaa" hitaasti.... tuhat kertaa päivässä (kuvainnollisesti).
  Eli edelleenkin kaikille jaksamista, aurinko paistaa vielä kaikille vilkkaille lapsille ja hiuksensa irti repineille vanhemmille:)
   
 6. Omega 3 soveltuu vauvasta vaariin. Itse olen läytänyt vesiliukoisen (ensimmäinen maailmassa) FitLine:n Omega 3 + E vitamiini. Hyviä kokemuksia ADHD lapsilla, soveltuu kaikille, käytän itsekin.
   
 7. Barnabas Vierailija

  Me asutaan ulkomailla ja opettajat epäilevät adhd:tä. Lapseni on 8 vuotias. Systeemit ovat täällä erilaiset ja vaikka mielelläni testattaisin lapseni, ajan saaminen niin että vakuutus sen maksaa on todella kiven alla.
  Joten kokeilin tuota omega 3 + e vitamiinia kun googlasin "omega 3 adhd"

  Ja nyt viimeiset 2kk on lapsellani mennyt koulu hyvin. Viimeisessä opettaja kokouksessa saatiin kuulla että hänellä on vielä ongelmia keskittyä luokalla.

  Eli ongelmanne on se että lapsi ei tee läksyjä ja ei keskity, mutta kokeiden perusteella on luokan tasolla.

  Olemme kaikki todella yllättyneitä. Kyllä se auttaa

  Ritalin ja muut lääkitykset ovat vaarallisia. Niiden vaikutusta kasvavan lapsen elimistoihin ei ole edes tutkittu.
   
 8. avustaja Vierailija

  "Eli ongelmanne on se että lapsi ei tee läksyjä ja ei keskity, mutta kokeiden perusteella on luokan tasolla. "
  Eihän ADHD-lapsen akateemisissa taidoissa olekkaan välttämättä mitään onglmia vaan juuri tuo mainitsemasi keskittyminen tehtäviin.
  Lisäksi mainitsit että Ritalin on vaarallinen. Millä perusteella sanot noin jos kuitenkin väität että sitä ei ole tutkittu joka ei pidä paikkaansa.

   
 9. pimpula. Vierailija

  Joillekin ADHD-lapsille auttaa, kun päivään sisällyttää runsaasti raskasta liikuntaa, työtä lihaksille. Esim. ap kertoo, että hänen poikaansa on auttanut jalkapallo, joku muu tekee läksyt trampoliinin voimalla. Myös ópiskeluympäristöä voi muokata paljon. Miettiä, mikä lasta/aikuista rauhoittaa ja käyttää sitä hyväksi. Vanhemman lapsen voi opettaa itse säätelemään omaa vireystilaansa erilaisin yksilöllisin jipoin. Joku keskittyy kun jauhaa purukumia, toinen tykkää kuunnella MPkolmosta, kolmas tarvii viimeisen päälle karsitun tilan keskittyäkseen. Näinhän me jokainen toimimme, oma vireyteni nousee aamulla kun menen ulos koiran kanssa, joku muu vaatii kahvia, itse rauhoitun hiljaisuudessa, joku toinen vaatii kunnon treenin.
   
 10. kato tosta Vierailija

  Laitoin Googleen hakusanaksi Ritalin ja sieltä löytyi mm. tuo nettisivu. Jos joku väittää että sitä ei ole tutkittu riitävästi niin lukekoon tuolta.

  "Hakusanalla Ritalin löytyy 3934 tutkimusta PubMedistä. ... Näiden tutkimustiivistelmien perusteella Ritalin ei vaikuta erityisen tappavalta "kamalta". ..."
  Edelliseltä kysyisin kerro ihmeessä mitkä noista metodeistasi sopii kouluun jos kyseessä on ekaluokkalainen ADHD-poika pienluokassa? Aamulenkki koiran kanssa ei onnistu ymmärrät varmaan miksi ??
  Jos luokassa on opettaja yksin ja avustajaan saa n. 10 h viikossa avuksi.
   
 11. pimpula. Vierailija

  Kyllä ne onnistuu, jos opettaja ymmärtää niiden syyn ja on valmis kokeilemaan. Olen itse kokeillut joidenkin lasten kanssa, ja joskus menetelmät ovat selvästi avuksi, joskus eivät. Lasta täytyy ensin havainnoida, mitä hän hakee: jos se on liike, niin keinona voi olla vaikkapa vauhdikkaita, avustajan ohjaamia välituntileikkejä, mutta kaikki ei käy kaikille.
   
 12. barnabas Vierailija

  Hei, kato tosta
  Oletko loytänyt tutkimusta ritalinin vaikutuksesta kasvavaan lapseen. Tai kasvavan lapsen elimistoon?
   
 13. suosittelen Vierailija

  Poikani on syönyt adhd-lääkettä jo neljättä vuotta. Ikää on 13, paino 58kg ja pituus 169cm.
  Poika pelaa jalitsoa, joten on täyttä lihasta.
  Jos vaikuttavat jotenkin niin sitten meidän tapauksessa toiseen suuntaan.
  Lääkkeiden sivuvaikutuksia on mm. nälän tunteen katoaminen, vanhemman tehtävä on huolehtia että lapsi saa tarvitsemansa ravinnon.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti