Hae Anna.fi-sivustolta

Äitillä tulee pissa pöksyyn!

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä -SipsiPussinHeitänSeinäänEttäKilotLähtisivät-, 02.01.2007.

 1. kuulailija Vierailija

  Neuvolassa jo odottaessani vihjattiin näitä kuulia hankkimaan lihastreeniin. Ostin melkoisen isot ensiksi, ja synnytyksen jälkeen olivat tehokkaat, ja ihan sopivat.
  Seuraavaksi on tullut ostettua vielä kahdet erilaiset lihaskunnon edistyessä. Helppo ja huomaamaton keino pitää lihakset kunnossa.
   
 2. ft Vierailija

  ensinnäkin
  A) anna itsellesi aikaa palautua. 2kk kohdalla palautumisesi odotuksesta ja synnytyksestä on vasta ALULLAAN ja hormonitoiminta saattaa pitää tietynlaista pehmeyttä lihaskudoksissa jopa vuoden. Pissan lirahtelu tuossa vaiheessa on yleistä ja on muistettava että jokainen toipuu omalla vauhdillaan.
  B) lantionpohjaan on kuitenkin tuossa vaiheessa jo kiinnitettävä huomiota. Yleissuositus on aloittaa tunnistamisharjoitukset 24h sisällä synnytyksestä (mikä varmasti jää 90%:lla tietämättä/tiedostamatta). Kuulat on hyvä apuväline mutta vauhtiin pääsee neuvolan/fysioterapeutin antamilla ohjeilla. Useimmat löytävät ohjeet neuvolan / synnytyssairaalan jakamista monisteista joita ei oo tullu koskaan luettuakaan.
  C) jatka ihmeessä jumppaa (siis yleisjumppaa) mutta muista ettet hypyillä/juoksuilla rasita lantionpohjaasi ennenkuin se pitää = hypyt pois välistä aerobicissä kunnes pissa ei lirahtele. Muutoin jokainen hyppyaskel venyttää heikkoja lantionpohja lihaksia entisestään ja ne eivät pysty vastustamaan hypyn aiheuttamaa voimaa.

   
 3. oisko ollu Vierailija

  NIIN oiskohan ollu jo parempi nykynaisten alkaa jumpata ENNEN kuin annatte painaa ittenne paksux?
  Tuntuu vaan että perse se leviää jo nuorella tytöllä ja sen synnyttämisen jälkeen se koko massu onkin sitten sellasta pullamössöä että ei ihme jos jotain lirahtaa ja tapahtuu,kun ei mitään tee niin lihakset löystyy,toista oli meijän aikan ei ees OLLU aikaa mihinkään jumppaan eikä äitiys lomiin SAATI isyyslomista puhumattakaan,helpolla nykyään pääsette ja vielä valitatte!
   
 4. ex urheilija Vierailija

  Eipä nämä urheilijoiden synnytyksetkään niin yksinkertaisen helppoja ole, vaikka kunto on paras mahdollinen.
  Ennen raskauttani olin pyöräillyt, juossut pitkiä matkoja mm. kaksi maratonia, jumpannut, uinut kilpaa, hiihtänyt, eli treenannut vuosia.
  Synnytyksessä alapään lihakset olivat niin "kovat", että ne eivät antaneet periksi yhtään.
  Pyrstöni leikattiin ristiin, rastiin ja tikkejä oli monessa kerroksessa. Meni monta kuukautta ennen kuin tikit sulivat ja lakkasivat pistämästä.
  Rakko oli vaihtanut paikkaa ja se jouduttiin korjaamaan leikkauksella, samoin kuin kohdun laskema.

  Mitkään jumpat eivät auttaneet pidätyskykyyn, joten siksi oli leikattava.

  Synnytyksen jälkiseuraukset kestivät vuosia, enkä sen jälkeen ole pystynyt lapsentekoon, joten kahden lääkärin suosituksesta tehtiin leikkauksen yhteydessä sterilisaatio. Ns. kiikussa olevalla kohdulla ei lapsia enää tehdä.
   
 5. kuulat on auttaneet Vierailija


  Olen onnekkaasti päässyt tuosta esikoisen syntymän jälkeen ilmaantuneesta vähäisestä lirahteluvaivasta eroon. Ostin silloin 34v jo ollessani vasta elämäni ensimmäiset geishakuulat ja ne on olleet hyvä ja auttava tapa vieläkin nyt 10v myöhemminkin.
   
 6. Rita Vierailija

  Ei muuta kun äijän kanssa nussimaan ja samalla puristelee pillunhuulia niin kyllä se siitä alkaa lihakset taas kehittyä,mutta kun pihdatan ja pihdataan ei sitä miestä ilman voi pitää kohta se lähtee vieraisii jos kotona ei rynkyttää saa!!
   
 7. Marja Vierailija

  Eipä entisaikaan lirahdellut kun kovia raskaita töitä naisetkin tekivät,jatkuvaa nostoa ja punnerrusta.
  Nyt päästään helpolla ei tarvi kun älypuhelinta nostaa,jos ei liiku eikä mitään rasittavaa tee ei mikään lihas enää toimi kuten sen pitäisi!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti