Hae Anna.fi-sivustolta

Älvsbytalo haastanut oikeuteen. Kannattaa 2 kertaa miettiä ostaako heiltä.

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Pettynyt rakentaja, 17.12.2007.

 1. Päämies Vierailija

  Sattuneesta syystä tiedän/tunnen monta älväritalossa asuvaa ja mutu-otannan perusteella suurin osa on jollakin tavalla taloonsa/talotoimittajaansa tyytymättömiä. Mutuna äärimmäisen harva valitsisi samaa toimittajaa toisella kerralla. Talojen konstruktio on mikä on, sen yleensä kaikki tietävät jo ostaessaan, mutta työn ja tarvikkeiden laatu on matalaa. Ei ole sattumaa että älväreiden myynti lopetettiin Tanskassa. Älväri on jatkuvasti sotasilla kuluttajaviranomaisten kanssa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kuluttajavirasto luonnehti taannoin TM rakennusmaailmassa älväriä markkinoiden häiriköksi. Muista talotehtaista on yksittäisiä riitatapauksia, mutta älväri on viranomaisten hampaissa vuodesta toiseen. Tämä on fakta. Kuluvalla hetkellä Suomessa kuluttajaviranomainen tutkii (kolmatta vuotta) ryhmävalituksen/kanteen mahdollisuutta älväriä vastaan.

  Asukoon kukin tavallaan, mutta älvärin ns. laatua ei voi verrata suomalaiseten talotehtaisen laatuun. Laadulla yleisesti käsitetään tuotteen kykyä täyttää sille asetetut odotukset.
   
 2. Jep, omakohtaista kokemusta on älväristä ja ihan oikeasta talosta. Rakensimme / rakennutimme älvärin v. 2002, kun olimme vielä nuoria eikä rahaa parempaan ollut. Lisäksi omat voimavarat ja kokemus rakentamisesta oli vähäistä, joka puolsi aikanaan tekemäämme ratkaisua. Asuimme talossa 6 vuotta ennen myyntiä. Enää emme älväriin suostuisi menemään tai sellaista emme tilaisi. Oli se aikanaan hyvä ratkaisu, kuitenkin. Saihan 6 vuoden asumisella melkein tuplana takaisin sen minkä 2002 sijoitti :)

  Alkuvuosiin mahtui reklamointia talon virheistä ja sitkeällä väsytystaistelulla älväri korjasi puutteet, olisimme jopa saattaneet harkita toista älväriä, mikäli näitä taisteluja takuukorjauksista ei olisi tarvinnut käytä, onhan älväri perusvarusteilla poskettoman halpa, mutta muuttuu kalliiksi, jos sitä alkaa tuunaamaan. Talon energiankulutus on pientä, se on kotoisan oloinen, mutta mitään hienuksia siinä ei ole, eikä niitä saa näennäisellä meikkauksellakaan aikaiseksi. Rakenteet on lapselliset:
  -Lattiavasojen jänneväli ja paksuus -> lattia notkuu kävellessä ja lasten hyppiessä
  -Märkätilojen rakenne on vähintäänkin kyseenalainen
  -Lastulevyseinät ja rossipohja aiheuttavat ihmeellisen kuminan / kaiun sisätiloihin
  -Perustusten ja elementtien kosteuseristys toisistaan puutteellinen... muovikaitale ei meinaa pysyä paikallaan.
  -Ulkoverhous huonolaatuista tavaraa, samoin ikkunan puitteet.

  Nyt asumme onnellisesti paikalla tehdyssä suurelementtitalossa, esim. kannustalo.
  Rakentamiseen paloi rahaa sen verran kun älväristä saimme myydessä ja 1,5 vuotta työtä päivätyön lisäksi. Nyt vasta huomaa ne rakenteelliset puutteet ja halpuudet, joita älvärissä on kaikkialla. Kyllä se betonilaatta jalan alla on paljon mukavampi, kun kävellessä ei vitriinissä helise astiat. Lattialämmitys ja kunnollinen ilmanvaihto on pikkuasioita, mitä kaikkea eroa tässä ns. suomi-tyyliin tehdyssä talossa on vs. älväri. Tässä on ihan turha edes selittää kaikkia eroja, mitä näissä talotyypeissä on.

  Nykyisen talon varustetaso on aivan eri planeetalta kuin mitä älväriin olisi edes suurella vaivalla saanut:
  -Kivirakenteiset märkätilat
  -Tilava sauna
  -Poreammeelle paikka
  -Kunnolliset WC-tilat
  -Vesikiertoinen lattialämmitys, lämmitysmuodon voi valita itse
  -Kunnollinen koneellinen ilmanvaihto
  -keskuspölynimuri
  -Laadukkaat kiintokalusteet
  -Laattaa paljon lattiassa, samoin laminaatti tai parketti ei notku
  -Makuuhuoneet paljon paremmin ääniersitettynä (ek-kipsi + villa välissä)
  -Listaa voisi jatkaa loputtomiin...
   
 3. "Listaa voisi jatkaa loputtomiin.."!
  Miksi sitä listaa piti tulla tänne latelemaan? Minä olen syntynyt kolmihuoneisessa, 4 tuuman hirsistä rakennetussa rossipohjatalossa, jossa oli uunilämmitys, ja muurattu liesi. Sen jälkeen olen ehtinyt asua muutamassa kerrostalossa, yhdessä omakotitalossa 38 vuotta ja nyt olen päätynyt rivitalokolmioon. Minä en keksi mitään helkkarin syytä, miksi alkaisin täällä palstalla luetella niiden eri asuntojen eroja ja paremmuusjärjestystä.
   
 4. Tuolla on tarkoitus varoittaa niitä, jotka edes harkitsevat älväriä unelmanaan tuunata siitä joskus hieno talo... Sinä voit pysyä siinä rivitalokolmiossasi.

  Älvärin myyjät johtavat ihmisiä harhaan markkinoidessaan talon olevan helposti paranneltavissa jälkeenpäin. Kaikki muutokset ja parannukset on älväriin reilusti työläämpiä tehdä kuin jos tekisi samalla rahalla ja pienemmällä vaivalla ne heti paikalla rakennettavassa talossa mieleisikseen.
  Älvärin tuunauksella sanonta "moni kakku päältä kaunis" saa todellisen merkityksensä. Jos rakenteet on alla mitä on, ei pelkällä tapetilla ja maalilla sitä saa mitenkään paranneltua.

  Ja tähän on sitten kenenkään turha tulla vinoilemaan, ettei minulla ole tietoa älväristä...
  Ohessa tyypillinen takuukorjauslista, myös meillä:
  -Kylpyhuoneen tapetti kupruilee
  -Tapetit revenneet ovien päältä ja elementtisaumoista useasta kohtaa (johtuu lastulevyn käytöstä, joka elää kosteusvaihtelun mukaan)
  -Lattian elementtisaumat koholla (Tähän on monia tapoja "korjata" ongelma)
  -Ovet ja ikkunat säädettävä.
  -Perustusten saumat halkeilleet'
  -Elementtisaumasta tulee kylmää
  -Ovien alta tulee kylmää
  -Pesutiloissa viemärien läpiviennit lattiasta maahan johtavat kylmää lattioihin
  -Patterilinjat aiheuttavat pauketta lämpölaajenemiseen johdosta

  Edm. ongelmista suurin osa korjataan "teipillä ja rautalangalla"
   
 5. SiniK. Vierailija

  Aiotko remontoida tai rakentaa lähitulevaisuudessa? Mikäli vastauksesi on kyllä, olisin erittäin kiitollinen, jos ehtisit vastata opinnäytetyöhöni liittyvään kyselyyn aiheesta. Kysely on erittäin lyhyt, joten aikaa siihen kuluu vain 2-5 minuuttia. Kyselylinkki aukeaa parhaiten Mozilla Firefox- selaimella.

  https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/10036/lomake.html

  Aurinkoista jatkoa vuodelle 2011! :)
  Terveisin,
  SiniK.

  PS. Mikäli tunnet jonkun, joka aikoo rakentaa/remontoida, linkkiä saa mieluusti välittää myös eteenpäin :)
   
 6. joopajoo Vierailija

  Jokaisessa talossa tapetit halkeilee oli sitten tehnyt kipsilevystä tai lastulevystä, meillä kastelli talo ja aivan samoja vikoja löytyy. Nykyään on aivan sama minkä firman talo on kyseessä niin vikoja löytyy, sitä samaa sanoi rakennustarkastaja.
   
 7. älvr Vierailija

 8. anu saukko Vierailija

  Älvareita myyty 32000 kpl joista valituslautakunnan käsittelyssä 13 kpl eli 0,04%. Muiden talotoimittajien taloja myyty noin 1000 kpl, eli repikää siitä.
   
 9. Hah-hah Vierailija

  Ajattelit sitten verrata valituslautakunnassa käsittelyä odottavien Ä-tapausten määrää kaikkien myytyjen Ä-talojen määrään. Miltä näyttäisi tilasto jos vertaisit valituslautakunnassa käsiteltyjen Ä-asioiden määrää suhteessa Ä-talojen määrään ja vertaisit suhdelukua mihin tahansa suomalaiseen talovalmistajaan?

  Kuluttajavirasto on julkisesti luonnehtinut vain yhtä talotehdasta markkinoiden häiriköksi. Älvsbytalolla on jatkuvia riitoja asiakkaidensa kanssa sekä valituslautakunnassa että oikeuksissa että oikeuteen menossa olevista tapauksista. Myös kuluvalla hetkellä. Vastuun kantamishalukkuus on yhä edelleen samaa matalaa tasoa kuin aikaisempinakin vuosina. Satun tietämään useampia tapauksia.
   
 10. Verranto Vierailija

  Mitäpä jos vertailisit ihan itse? Voisit huomata, että jos Älväreistä riidellään 13 tapauksessa, niin muilla valmistalotoimittajilla ei voisi olla edes yhtä vireillä olevaa riitaa.
   
 11. Hah-hah Vierailija

  Monellako muulla talofirmalla on Suomessa ryhmäkanteen uhka viranomaistahon aktiivisen selvittelytyön alla? Älvsbytalolla on.

  "Myös kuluttajariitalautakunnassa Älvsbytalolla on huono maine. Se on jättänyt toistuvasti noudattamatta lautakunnan suosituksia, joissa yritystä on kehotettu antamaan asiakkaalle hyvitystä. Ruotsissa yritys on samasta syystä maan kuluttajariitalautakunnan mustalla listalla."

  Halpatalofirman asiakkaat syyttävät: Ala-arvoista palvelua ja kyykyttämistä - MTV3.fi - Uutiset - Kotimaa
   
 12. Verranto Vierailija


  Jouduitpa siis heti kiertelemään. Annapa nyt kuitenkin näkyä niitä suhdelukuja.
   
 13. Ngh Vierailija

  On tainnut hahattaja mennä rahattomana yrittämään älvärin ostoa.
   
 14. Toinen älväri Vierailija

  Eka älväri rakennettiin 2000 ja toinen 2007. Seuraavakin on älväri mutta pienempi kuin nykyinen. Ei mitään valittamista.
   
 15. Hah-hah Vierailija

  Halpatalofirma niskoittelee viranomaisille - MTV3.fi - Uutiset - Kotimaa

  Niin ja on sitten ihan omakohtaista kokemusta. Älvsbytalon kanssa on jatkuvia ongelmia ja tehdas käänsi selkänsä saman tien kun nimi oli paperissa.
   
 16. alpakka Vierailija

 17. voi jee Vierailija

  Missäs sossuelätti Alpakka asuu ? Ei varmaan ole varaa ostaa Älvsbytaloa, vai onko sulla 200 000 euroa, epäilen !!!!! Hahhahhahhahahahahahahahah
   
 18. Kastellissa asuva Vierailija

  Olisit jättänyt peräkammarinpojan höpinät omaan arvoonsa. Innostuun ressu pienestäkin huomiosta.
   
 19. Åoke Vierailija


  Siis missä nyt mennään Matti ja Maija?
   
 20. Tietäähän tuon Vierailija

  Matti ja Maija ovat viisaasti vaiti.
   
 21. Tuumaaja Vierailija

  On se vain kumma juttu miten tämänkaltainen kukkotapelu aina senkuin jatkuu.
  Oli sitten syynä kateus, katkeruus vai ihan ihmisen oma luonteenlaatu tälle jatkuvalle rääppimiselle.
  Sen tiedän että tämänkaltaisia palstojen "keskustelukiukaita" lämmittävät myös "kesksuteluissa" mukana olevat talovalmistajien edustajat. Kukapa haluaisi työtään menettää? ..tai kukapa ei haluaisi myyntiinsä kasvua?
  Näyttää siltä että jokaisella talovalmistajan tuotteessa on huomautettavaa, se vain on niin.
  Kun oikein miettii kuinka monta "vikamahdollisuutta" esim. on puutalossa ennenkuin voisi oikeasti sanoa että rakennus on täysin virheetön. Pitkä lista.
  Kun tuohon pakettiin lisätään jokaisen henkilökohtainen näkemys siitä mikä on vika yms. Jää tulokseksi todennus että näillä palstoilla näistä asioista märehditään ihan turhaan omista tai toisten rakennuksista.
  Lopuksi vinkki neuvojen kyselijöille että kysykää niitä kasvottain rakennusalan asiantuntijoilta eikä keskustelupalstoilta.
   
 22. Asiansa tuntija Vierailija

  Itse pettymyksen kokeneena en usko että talomyyjät lämmittävät tästä yhdestä talomerkistä käytäviä keskusteluita. Mieti nyt paljonko sataa x-merkin talomyyjän laariin jos dissaa yhtä kilpailevaa merkkiä? Jos talomyyjä haluaisi edistää omaa myyntiänsä toista merkkiä haukkumalla, myynnin lisäämiseksi pitäisi esittää kuinka arvostelun kohteena olevat yksityiskohdat ovat paremmin merkissä x, jota myyjä edustaa. Näin ei keskusteluissa monestikaan ole. Eniten Ä-kritiikkiä ovat aiheuttaneet yksityiskohdat, jotka mm. laatuominaisuuksiltaan poikkeavat täysin suomalaisten talotehtaiden käyttämistä vastaavista ratkaisuista ja nimenomaa huonompaan suuntaan.

  Ja miksi kannattaisi kysyä neuvoa ns. asinatuntuntijoilta, kun asinatuntijoita on joka lähtöön. Olen Ä-talon ongelmien myötä joutunut tutustumaan moniin eri alan ns. asiantuntijoihin joista lähes kaikille tutustuminen Ä-taloon on ollut ensimmäinen kokemus. On vaikka minkäkaisin sertifikatein esiintyviä asiantuntijoita jotka eivät omaa kuin vain yksipuolisen kokemuksen ja/tai ei lainkaan kokemuksta mm ryömintätilalla varustetuista alapohjista.

  Itse suosittelen kysymään kokemuksista ko. merkin talossa asuvilta. Talotyypin asukkaat kyllä tietävät talonsa hyvät ja huonot puolet. Älvärin mainostama asiakkaiden kohtelun parantaminen on paskapuhetta. Sama kieroilu ja asioiden edestakaisin veivaaminen ja silmänlumekorjaaminen tai selittely ja korjaamatta jättäminen jatkuu yhä. Muutaman vuoden vanhojen talojen omistajat ovat saaneet osaksensa todenetteua tylytystä ja mitätöintiä ja keskeneräiset asiat on jätetty sikseen.
   
 23. Patu Vierailija

 24. toteemi Vierailija

  lintulauta mikä lintulauta,nyt ei pahemmin jalkoja enää palele on 24 + ulkonakin ,iltaisin toki vedettävä villaiset sukat kun ulkona viilenee .onhan anoppi noita vuoden aikana 10 parit kudonnut.kyllä tää saatanan korsussa asuminen vois jo loppua ,mutta eihän tämmöstä lintulautaa kukaan huoli,naapuritkin valittavat talon poikkeavan muista puutaloista sanoen asumukseni muistuttaen 40 luvulla rakennettua pihatto navettaa,ei saatana pitääkö viellä ranteet avata yhden ruotsalaisen lintulaudan takia,yritän kuiten jaksaa jos korsu paranis odotellessa.
   
 25. Omassaan asuva Vierailija

  Peräkamarilainen se taas heräsi älisemään. Tuollaisella kirjoitustaidolla varustettu inisijä ei takuulla asu omassa talossaan. Eipä taida olla olla kanttia siellä paikan päällä kitistä, kämpän todellinen omistaja kun voi vaikka nostaa sen kitisijän kapsäkkeineen oven ulkopuolelle.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti