Hae Anna.fi-sivustolta

Älvsbytalo haastanut oikeuteen. Kannattaa 2 kertaa miettiä ostaako heiltä.

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Pettynyt rakentaja, 17.12.2007.

 1. alan asiantuntija Vierailija

  Olen työkseni rakennusalan asiantuntija. Ehkä minun ei pitäisi osallistua koko tähän keskusteluun, mutta menköön nyt kun tuli jo aloitettua.

  Olen juuri rakentanut itselleni pientalon, 130 m2 huonealaa. Ei mitään eksotiikkaa, ihan tavallinen talo. Paraatipuolella käytin hyviä matskuja mutta makuuhuoneissa tarjouslaminaattia. Maalämpö, teknisesti hyvälaatuiset ratkaisut. Eli aluskatteet ja vesieristykset on tehty kunnon aineista, ei mistään kudosvahvistetusta rätistä. Ilmanvaihtokoje on laadukas ja energiatehokas.

  No mitä tällä kaikella on tekemistä Ä-merkkisen talopaketin kanssa? Hinta.
  Kun katson Ä:n hinnoittelua mainoksissa. Joku heidän perustyypin talomallinsa, nimi ei jäänyt mieleen. Maria Lundin naama oli kuvassa. Olisko ollut suvetar tai kielotar tai tatar? Ihan sama.
  Joka tapauksessa sitä taloa myytiin muuttovalmiina hintaan joka on kaksi kertaa oman taloni pelkkien putkitöiden hinta!

  Jos tuon kokoisella rahalla raavitaan kokoon "talo" niin jostain kai pitää tinkiä, vai mitä ajattelette?
  Ei Ruotsissakaan rakennustarvikkeita ilmaiseksi jaeta. Ainakaan Suomeen lähetettäväksi.
   
 2. Talonpoika Vierailija

  Meillä on kokemusta älvärin 1.krs talosta reilun kymmenen vuoden ajalta. Kokemuksesta voin sanoa, että tavallisen tallaajan talo, joka ei aiheuta harmaita hiuksia omistajalleen. Erittäin pienin asumiskustannuksin ollaan pärjätty ja perhe on pysynyt koossa. Onhan tämä talo poikkeava monessa suhteessa rakentamistavoilleen, kun vertaa suomalaisiin paketteihin, mutta nuo rakenneratkaisut ihme kyllä toimii. Jopa pesutilatkin on kestäneet vaikka ne laatoitettiin heti uutena svedujen laittamien mattojen päälle. Taloa on tuunailtu ja älvärimäisyyksiä on muutettu vähän oman maun mukaiseksi ja samalla asuntolainat on maksettu pois. Yllättävän monessa naapuruston talossa on ollut jo jotain ongelmia -kivestä tehtyjä pesutiloja on saneerattu laatan painumisen ja vesieristeiden rikkoutumisen vuoksi, vaikka niiden piti kestää hamaan maailman tappiin saakka. Vähän häpeillen täytyy sanoa, että esim. kaikki paketissa mukana tulleet kodinkoneet toimii vielä astianpesukonetta myöten. Keittiön vipuhanan (Oras) tiivisteet on kerran putsattu kalkista ja rasvattu vaseliinilla ennen uudelleen kasausta, tämä taitaa olla ainoa suurempi tekninen huoltotoimenpide. Olen ihmetellyt mm. ikkunoiden hyvälaatuisuutta, koska erään naapurin laadukkaat tiivi-ikkunat on kesineet maalin ja puu on aivan haperoa ja älvärin ikkunat on kuin uudet syvällä poterossaan... Talomme sijaitsee hyvämaineisella asuinalueella, joten alue määrää hinnan, eli tässä suhteessa älväristä saisi mainion katteen myydessä.
   
 3. hande Vierailija

  no hoh hoijaa harva meistä omaa haukkuu mutta kyllä tässä jotain vikaa,jotkut vertaavat lintulautoihin on lattiat narraa ja talvella erityisen kylmät. taloni ollut myynnissä 2 vuotta ,osa naapurostostani myynyt kuukaudessa tämä ei. voiko tätä erään laulun sanoin kutsua edes taloksi kele ?
   
 4. Taloa ostamassa Vierailija

  Jos olet ihan itse kirjoittanut ja kirjoitat niitä myynti-ilmoituksia, niin tuskin kukaan jatkossakaan ottaa yhteyttä.
   
 5. Virallinen valvoja Vierailija

  Kenen niitä ilmoituksia sitten pitäisi kirjoittaa?

  Kiinteistövälittäjien ilmoitukset ovat aika monotonisia kuvauksia. Kun lukee kymmenen talon myynti-ilmoitukset, on nähnyt minilektistä 99 %. Samat korulauseet toistuvat jokaisen myytävän kohteen ilmoituksessa. Huonokuntoisena myytävää taloa en ole nähnyt ilömoituksissa vielä koskaan.
   
 6. dimbe Vierailija

  älytalo, lintulauta,viimatalo.korsu,hometalo,lastutalo,muhatalo,elikkäs koko talo rinnastetaan lastuja ja liimaa yhdessä käyttäen TALOKSI.mua alkas pelottaa !
   
 7. Taloa ostamassa Vierailija

  Kirjoitustaitoisten.
   
 8. simo Vierailija

  hyvä ruotsalainen suomeen raahattu vessa, siis ulko huussi joka pilaa oikeiden talojen asuin seudun.
   
 9. .. Vierailija

  Simokaan ei tunne yhdyssanoja, taitaapi olla alemman yhteiskuntaluokan elätti joka elää sossun tuilla. Jos asuu itse kunnan vuokratalossa, voisi olla haukkumatta toisten taloja. Tiedän Älväreitä jotka on myyty parissa viikossa.
   
 10. simo Vierailija

  no ulkohuussi mikä ulkohuussi
   
 11. kuningas Vierailija

  onpa simolla kallis paskahuussi, jos se maksaa yli 200 000 ekeä.
   
 12. swedu Vierailija

  nyt pysyy varpaatkin ihan lämpimänä kun ulkonakin 29,6.hyvää kesää kaikille ulkohuussien onnellisille omistajille,toivotaan yhdessä lämmintä talvea.
   
 13. tauno Vierailija


  ei taida älvärillä edes olla nuin hinnakasta huussia.
   
 14. .... Vierailija

  Tauno rupee vaan laskemaan tontin hinta, maatyöt, sähkö- ja vesiliittymät, rak.luvat, vastaavan mestarin palkat jne... noista jo kertyy about 50 000 euron lasku ja siihen päälle halvin Älvari joka on noin 100 000 euroa, eli yhteensä 150 000 euroa. Eli rupee vaan rakentamaan työkkärin korvauksilla PELLE !!!!
   
 15. tauno Vierailija


  voi hitsin hitsi,sata tonnia tommosesta kasasta,ei saatana.
   
 16. Asiansa tuntija Vierailija

  Älväri on kesällä kuuma ja talvella kylmä. Keskimäärin siis sopivan lämpöinen talo.

  Odotan mielenkiinnolla joko tulevan vuoden rakennusmääräysten kiristyminen kaataa älväritehtaan lopullisesti. Aika aikaansa kutakin.
   
 17. jjj Vierailija


  sanoppa, mitä Älvärissa on vastoin rakennusmääräyksiä ??? Kaikki pitää hyväksyä rakennustarkastajalla, joten lainvastaisuuksia tuskin löytyy. Mikäköhän taas mahtaa asiansa tuntijalla olla koulutustausta ? Faktaa kehiin ei huhupuheita tai muuta hömpänpömppää !!
   
 18. ,,, Vierailija


  Tauno huutaa vuokrayksiössään ja leikkii asunnonomistajaa.
   
 19. Asiansa tuntija Vierailija

  Kosteuseristeet 0,2 mm, merkittömiä, leimattomia, hyväksyntää vailla olevia. Tehdas väittää että eristeillä on hyväksyntä. Miten asiakkaan voit vakuuttua hyväksytyn eristeen olemassaolosta kun eristeistä ei löydy mitään merkintää? Pesuhuoneen lattiakaadot, vajaat, kts. RT-ohje vähimmäiskaadoista. Energialuokka ilmoitetaan yhdelle A, toiselle D, miksi? Älväriä ei pitäisi voida hyväksyä tänä päivänä senkään vuoksi että PILP-systeemi ei ota pakkasessa lämpöä talteen 100 % päälläoloajastaan. Lämpöä ajetaan 30 asteen pakkasissa taivaan tuuliin ohi PILPin kennon. Seinissä on kymmenkunta reikää. Miten voi täyttää energiankulutusvaatimukset kun seinissä on 10 kpl ø 100 reikää PILPin talteenotto suhteessa aikaan on parhammillaankin vain 70 %? => Laskelmissa on kusetettu olettamalla että lämmöntalteenotto on korkeaa tasoa. Lämmöntalteenotto toimii hyvin aina kun PILP käy, mutta kun PILP sammuu jopa 30 asteen pakkasella.

  Verhouslaudoitus liian lyhyt. Oikeuden päätös olemassa. Asia edelleen viranomaiskäsittelyssä. Alajuoksut pintakäsiteltyjä, pitäisi olla painekyllästettyjä.

  Taidat olla melko naivi jos luulet että rakennustarkastaja puuttuu rakentamisen virheisiin. Meillä käyttöönottotarkastukses oli minuutin parin läpikävely ja se oli siinä. Lopputarkastuksessa tarkastettiin vain papereita. Rakennuttajana voit pysäyttää urakan koska tahansa, mutta tehdas laskuttaa jokaisen viivästyksen tilaajalta.
   
 20. niinpä niin Vierailija

  älä jauha paskaa

   
 21. Asiansa tuntija Vierailija

  Ole ystävällinen esitä mikä väitteissäni oli paskaa ja korjaa väittämäni, jos kykenet.

  Omaan havaintojeni ja väitteideni tueksi asiantuntijoiden (tavarantarkastaja JA vakuutusyhtiön sertifioitu kosteussaneeraja) lausunnot kaadoista ja vesieristeistä. PILPin toiminnasta viiden vuoden kokemus. Verhoilulaudoista on olemassa oikeuden päätös.
   

 22. Sano nyt aluksi mitä tarkoitat 0,2 mm:n "kosteuseristeellä".
   
 23. swedu Vierailija

  ilmat viilenee ai kun sais varaavan lattialämmityksen mutta nej nej.
   
 24. Asiansa tuntija Vierailija

  Eikö kellot soi yhtään kun luet aikaisempia viestejä? Kosteuseristeenä märkätiloissa toimii 0,2 mm paksu "pierunkuori", ns. märkätapetti. Märkätapetin alla on kipsilevy, jonka päällimmäisenä kerroksena on pahvi.

  Otollisempaa kasvualustaa mustahomeelle ei ole olemassakaan. Rypyläisen tapetin pinnassa kasvaa punaista tattia, jota joutuu harjaamaan pois parin viikon välein. Harjaaminen kuluttaa ohutta tapettia. Työläämpää märkätilan pintarakennetta opn vaikea kuvitella olevan olemassakaan.

  Hyvä puoli älvsbytalon märkätilojen rakenteessa on se, että rakenne on nopea purkaa. Käytännössä 100 % asukkaista uusii märkätilojen pinnat 10 vuoden sisällä talon valmistumisesta.
   
 25. tenu Vierailija


  ja samalla saa purkaa rungonki ja loput pillarilla että sillä lailla
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti