Hae Anna.fi-sivustolta

Älvsbytalo haastanut oikeuteen. Kannattaa 2 kertaa miettiä ostaako heiltä.

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Pettynyt rakentaja, 17.12.2007.

 1. Lisabona Vierailija


  Samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Meillä on myös Lohiatar vuosimallia 2007. Pintamateriaalit ovat vaatimattomia, mutta toimivia. En voi valittaa.

  Muutenkin omaan toimitukseemme verrattuna aloittajan teksti vaikuttaa täysin eri firman toiminnalta. Meillä kaikki meni kuten sovittu ja enemmänkin.

  Kai sitä ei sitten niin ihmeitä odota, vaan tietää mitä tilaa?

  Muutenkin: Jos talo on homeessa, niin siellä pystyy omia tavaroitaan säilyttämään?
   
 2. Lisabona Vierailija


  Oulun seudulla on meillä Elvari. Pystytysporukka tuli muistaakseni Limingasta ja lopputarkastuksen tekijä Torniosta.

  Meillä kaikki toimi 10+ periaatteella. Muuttamaankin päästiin viikkoa sovittua aikaisemmin.

  Talo on vuosimalli 2007 ja erittäin tyytyväinen olen ollut. Perustorppa, joka on edullinen asua.
   
 3. Lakimies Vierailija

  Seuraan palstaa toimeksiantajan pyynnöstä. En ole puuttumassa teidän sananvapauteen, vaan kirjoitusten seuraamuksiin jotka koituvat teidän maksettaviksi.

  Kirjoittamalla julkisuuteen elinkeinonharjoittajasta negatiiviseen sävyyn, on mahdollista että elinkeinonharjoittajalle aiheutuu tästä taloudellista vahinkoa. Kuluttajalla ei ole oikeutta aiheuttaa elinkeinonharjoittajalle vahinkoa, varsinkaan kun se on tarpeetonta.

  Jos elinkeinonharjoittaja pystyy näyttämään tämän vahingon toteen, tulee kuluttaja olemaan korvausvelvollinen. Tässä tapauksessa voidaan puhua varsin huomattavista summista.

  Siispä olkaa tarkkana mitä menette kirjoittamaan.
   
 4. Kastellissa asuva Vierailija

  Saako kumminkin kirjoittaa säälivään sävyyn lakimiehinä esiintyvistä kirjoittajista, joilta
  näyttäisi peruskoulukin jääneen kesken?
   
 5. unknown Vierailija


  Ei välttämättä huono ole, mutta jos 95 % älävrin ostajista tällä palstalla ei ole tyytyväisiä taloonsa niin kyllä siiinä firmassa joku mättää. itse en laittaisi penniäkään kyseiseen taloon....
  teillä on käynyt vain hyvä tuuri ja olkaa kiitollisia siitä.
   
 6. urpo Vierailija


  lintulauta mikä lintulauta....!!!! kylmä kuin mikä vetää enemmän kuin ulkohuussissa,olenko väärässä ? lattiat antaa periksi normaalin painoisella 100 kg. suihkussa kun käy lorina kuuluu makuhuoneessa asti ja mieti miltä se kuullostaa oh-ssa heh heh.kodinhoito huone pieni kuin missään muissa ok taloissa.ei paljon PARAKISTA tosiaan eroa,hyvää jatkoa kaikille parakki asukkaille.
   
 7. Opettajatäti Vierailija

  Työväen- ja kansalaisopistoissa on kirjoitusalkeita opettavia kursseja myös peruskoulun kesken jättäneille urpoille. Voit saada sen kurssimaksun suuruisen lisäyksenkin toimeentulotukeen.
   
 8. -Rkm- Vierailija

  "27.5.2006: Ensimmäinen reklamaatio asennusvirheistä, jotka aiheuttivat mm. kantavan lattiapalkin murtumisen. Älvsbytalo ei korjannut murtunutta palkkia eikä vastannut reklamaatioon"

  - Huh huh, aikamoiset voimat kyseessä, kun lattipalkitkin paukkuvat! Olisi kiva tietää minkälaisessa asennustavassa tuollaisia voimia syntyy? Ei mitenkään järjellä selitettävissä.

  "Taloelementtien siirtäminen rullien päällä ja siitä loppusiirto tunkilla hajoittaa talon rakenteita. HUOMIOIKAA kun talojanne asennetaan!!!"

  - Siis meinaako ap, että Älvbyn asennusporukka ei pystytäkään taloa, vaan tosiasiassa vain rikkoo sen? Edelleen kysymys kuuluu, että minkälainen "asennus" on, kun talo särkyy sen aikana? Ei mitenkään järjellä selitettävissä.

  "Kannattaa hankkia omaa bitumihuopakaistaa sokkelin ja talon väliin koska taloelementteihin kiinnitetyt hajoavat siirrossa."

  - Ei, ei, ei! Onko se bitumihuopa todellakin KIINNI elementeissä ennen asennusta? Sehän pitää ottaa rullalta perustan päälle ennen kuin elementti lasketaan siihen. Bitumihuopa on vesieriste. Rikkoutunut bitumihuopa johtaa veden nousemiseen rakenteisiin ja kosteus- ja homevaurioihin.

  "11.6.2006: Reklamaatio asennustyön puutteiden aiheuttamasta vesivahingosta rakenteille. Älvsbytalo ei vastannut reklamaatioon, mutta korjasi osan vahingoista, mutta ei niiden syytä eli huolimattomasti kiinnitettyä aluskatetta."

  - Rakenteisiin pääsi vettä, mutta vesivahinkoa ei kokonaan korjattu. Ajan saatossa rakenteissa oleva vesi aiheuttaa laho- ja homevaurioita. Tuollainen kohde on riskikohde ostajalle.

  "15.3.2007 Älvsbytalon puolesta tilattu hometarkastus, jossa todetaan, että yläkerta ja autotalli ovat aivan homeessa ja otetaan näytteet homeesta. "

  - No niin, tässä se nyt sitten nähdään mitä vesi aiheuttaa.

  "Tuloksia homeesta ei toimitettu tilaajalle koskaan, vaikka niin luvattiin."
  - Kyseessä saattaa olla terveydelle vaarallinen home ja talotoimittaja ei oikeushaasteen pelossa toimittanut niitä asiakkaalle.

  "Home aiheutunut taloelementtien huolimattomasta suojauksesta kuljetuksen ja varastoinnin aikana.
  "
  - Niin, oliko tämä joku yllätys rakennusalan yritykselle? :)

  "Autotalli asennettiin virheellisesti vinoon, jonka seurauksena autotallin kaksi kulmaa oli auki ja autotalli kallellaan."
  - Älvsbyn asentajilla ei ole vatupassia? Toisiko joulupukki sellaisen?

  "Samalla puretaan talotoimitukseen kuuluneen autotallin sisäverhous ja eristeet, jotka kastuivat ennen asennusta virheellisen varastoinnin takia (=jätettiin ilman suojaa ulos sateeseen). "
  - Voi Luoja! Miksi noita taloja pystytetään Mua ei kiinnosta pätkääkään -asenteella? Ja sitten korjataan. Kuka tästä hyötyy?

  "Jälkeenpäin todetaan että luvattu korjaus on ollut vaan silmän lumetta. Elementtejä ei ole oikaistu vaan raot peitetty leveämmällä laudalla."

  - Sanoisin, että luvattu korjaus on ollut pelkkää huijausta.

  "Sopimuksen mukaista lopputarkastusta ei tehdä ."
  - Tuosta voisi päätellä, että sopimus ei olisi voimassa. Silloinhan tilaajakin vapautuu sopimuksen mukaisista maksuvelvotteista. No, maalaisjärjellä sanottuna mikäli toimituksen sisältö ei vastaa sovittua, ei kyllä sitten hintakaan.

  "16.10.2007: Älvsbytalon asianajaja laittaa vireille velkomusasian Helsingin käräjäoikeuteen urakkasopimuksen suoritusrikkomuksesta."
  - No niin, saattaapi tilaajalla olla maksuvelvollisuus, mutta ehtojen mukaan mennään. Oikeus toteutuu. Jos tuomiossa määrätään korvauksia, on se samalla velkomustuomio. Saatuaan lainvoiman Älvsbyn asianajaja lähettää oikeaksi todennetun jäljennöksen tuomiosta ja sen lainvoimaisuudesta yhdessä hakemuksen kera Ulosottovirastoon. Asia ohjautuu velallisen kotipaikkakunnan ulosottovirastoon joka sitten aloittaa ulosottomenettelyn. Voi myös olla, että oikeus katsoo tilaajan vapautuneeksi maksuvelvotteista. Silloin Älvärin asianajajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin valittaa hovioikeuteen...

  "Älvsbytalon yhteyshenkilöitä on yritetty saada kiinni useampaan kertaa puhelimitse ja välillä saatu niin että on soitettu eri numeroista, koska omiin numeroihimme ei olla vastattu."
  - Tuosta voidaan päätellä, että Älvsbyn tilaaja voi joutua Ei toivottujen listalle puhelinnumeronsa perusteella

  "19.4.2006: Vastaanotettu ”Talotoimitus lähestyy” –kirje jossa ilmoitetaan, että sisäänmuuttopäivä on 14.6.2006."
  "Emme ole saaneet tähän päiväänkään [viesti lähetetty 17.12.2007] mennessä uutta sisäänmuuttopäivää, emmekä ole voineet siksi ottaa taloa käyttöön. "
  - Siis täh, Älväriä ei kiinnosta tehdä taloa valmiiksi, vaikka on jo PUOLITOISTA VUOTTA myöhässä!!! Tilaajalla rahat kiinni, lainan lyhennykset juoksevat jne.?

  Siinä taas yksi "onnellinen" Älvsby-tarina lisää. Montako näitä vielä tulee ennen kuin ihmiset uskovat?
   
 9. Vuorilautavika Vierailija

  Jep, asia on todellakin näin. Tästä on nyt ns. oikeuden ennakkopäätös ja juridisen periaatteen mukaan samanlaisesta teosta pitää saada samanlainen tuomio.

  Eli äkkiä vain oikeushaaste ennen kuin Älvsbyltä loppuu rahat kassasta!
   
 10. urpo Vierailija


  taidat olla onneton asuja PARAKISSASI niin minäkin olisin koitahan selvitä jotenkin tästä talvesta onneton akka ja koittaisit saada myös seksielämäsi jotenkin raiteilleen hyvää kevään alkua
   
 11. Utelias-Ulla Vierailija

  Niin tuota, missä se asiantuntijan arvio olisi luettavissa?
   
 12. laatutietoinen Vierailija

  kävimme tänään katsomassa myynnissä olevaa älväriä, oli meikattu hyvin kunnes kysyin myyjältä että onko älväri, hän hieman punastui ja vastaus oli että on. siitä edettyämme eri huoneisiin rouvani sanoi että lattia notkuu kun kävelen huoneessa, tarkka katseinen siis kyllä on kamala niin sanottu talo. sattui olemaan tuulinen ja pakkastakin -15 kyllä oli vetoa ikkunoissa ja lattian rajoissa voi herranjestas sentään sanoin että ei kiinnosta. kaikkea paskaa ne ihmiset ostavat ei ihme että haluavat pois vetoisista kämpistä en voi uskoa että 2000 luvulla tehdään talot kuin sota-aikana. VAROKAA NÄITÄ !!!!
   
 13. reijo haavistola Vierailija

  jos talotoimikuksen hinta nousee 30 kilometrin välillä 5908 euroa ja asiasta ei voi neuvotella niin ei varmaan voi neuvotella älvsbytalon kanssa muistakaan asioista ,niin kuin sivuita voi lukea
   
 14. Maaret Vierailija

  Jos talotehtaalla ollaan niin pöljiä, että aletaan neuvotella kerjäläisten kanssa, ollaankin hyvin pian entisiä talotehtailijoita.
   
 15. kirvesmies Vierailija


  älä ihmeesä sekaannu kyseisiin varastoihin,minulla pitkä yhdessä olo kyseisiin parakkeihin.PYSY KAUKANA
   
 16. Kuinka lihava "laatutietoisen" akka mahtaa olla +200 kg, kun lattia ei kyllä notku kun itse kävelen ja painan liki 100 kg. Ootkohan edes käynyt Älvarissa kunhan louskutat leukojasi.
   
 17. Energiahukka Vierailija

  Ihmettelen miksi Älvsby vielä 2010-luvulla väen väkisin tyrkyttää rossipohjaa, vaikka se on energiasyöppö ratkaisu ja sotii nykyajan energiatavoitteita vastaan. Kaiken lisäksi rossipohja notkuu, natisee, kumisee ja päästää melut läpi. Niin ja se on kylmä, koska talvella sen alla puhaltelee -30 asteen pakkanen niin että viheltää vain.

  Rossipohja on viides ulkoseinä - ja turha sellainen. Yksi seinä lisää vuotamassa lämpöä taivaan tuuliin.
   
 18. Satu Vierailija

  Niin, ja minä olen kuullut että siellä jokaisen älvärin rossipohjan alla asuu peikko (ruotsiksi troll). Se pitää melua varsinkin talvisin ja notkuttaa ja nitkuttaa rossipohjaa yötä päivää.
  Kuuluu myös pitävän tapanaan piereskellä kun asukkaat ovat syöntipuuhissa.
   
 19. TROMBI Vierailija

  ROSSIPOHJA oikeasti maailman paras ratkaisu oikein toteutettuna,mutta kyseisissä rakennuksissa menettää arvonsa täysin,siis pilataan hyvän rakennustavan mukainen merkitys. OH MY GUD !!!!
   
 20. Sivusta seuraaja Vierailija

  Olen kuullut useilta Älvsbytalopaketin ostaneilta Itä-Suomen myyntiedustajan lupaamista asioista jotka eivät ole toteutuneet.
  Voisitteko kirjoittaa kyseisen edustajan toimista, (kokemuksistanne) niin voisi varauta, kun kyseinnen edustaja yrittää kaupata talopakettia.
   
 21. kanuunatar Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.09.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  suosittelen kyllä aina tälläisissä tilanteissa olemaan HETI yhteydessä asiansa osaavaan asianajajaan, tulee loppupeleissä hyvät säästöt!
   
 22. velho Vierailija

  Texil tuntuu olevan suuta enemmän,kuin kanal peetä.
   
 23. tex Vierailija


  minulla on sitä mitä sinulla ei tule KOSKAAN olemaan,mietihän sitä LINTULAUDALLA asuva!!!!!
   
 24. rumpu Vierailija


  tää kaveri tietää mistä kirjoittaa,alan kavereita nähdäkseni
   
 25. Mutkat suoriksi Vierailija

  Ei teidän tarvitse tapella Älsbyn kanssa vuosikausia! Se olisi hölmöläisten hommaa.

  Tilatkaa puolueeton HT-tarkastaja toteamaan virheet.
  Reklamoikaa kirjallisesti Älsvbylle ja vaatikaa virheitä korjattaviksi.
  Mikäli Älvsby ei suorita korjauksia "kohtuullisessa ajassa" (muutama kuukausi), ilmoittakaa sinne korjauttavanne ne itse ja lähettävänne laskun Älvsbylle. Tämän jälkeen Älvsbyllä ei enää ole ns. ensikorjausoikeutta kohteeseen.

  Sitten vain pyytäkää tarjouksia muutamasta laatufirmasta, ettei Älvsby voi väittää teidän ottaneen kalleinta firmaa (halvinta ei tarvitse ottaa, jos on tähän peruste).

  Talo kuntoon tämän laatufirman toimesta, laskun hoitaminen itse ja sitten lasku kaikista kuluista Älvsbylle ja siihen maininta viivästyskorosta, jos maksu myöhästyy (löytyy netistä). Maksuaikaa pari viikkoa ja viikko tästä voi lähettää maksumuistutuksen ("maksettava heti") viivästyskorkoineen ja vielä ukaasi, että haette käräjäoikeudesta ulosottokelpoisen velkomustuomion, mikäli maksumuistutusta ei välittömästi suoriteta.

  Voin luvata, että Älvsby maksaa ja vähän kiltisti sitten. Nimittäin Älvsbyn juristit näkevät, että tällainen oikea menettely vie väistämättä heidän häviöön tuomioistuimissa ja suosittelevat Älvbylle suorittamaan laskun, koska se on sille halvin ratkaisu.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti