Hae Anna.fi-sivustolta

Älvsbytalo haastanut oikeuteen. Kannattaa 2 kertaa miettiä ostaako heiltä.

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Pettynyt rakentaja, 17.12.2007.

 1. korvat höröllä!! Vierailija

  muutama kaveri on töissä kyseisessä firmassa ja kukaan ei iki päivänä kuulemma ostaisi taloaan älvsbytalolta!!! (muutamalla työntekijällä ollut jo tilaus mutta vetäneet pois kun ovat huomanneet talon (huippulaadun)!!
   
 2. 3+11 Vierailija

  Olet saanut postia. Asia on merkityksellinen.
   
 3. Nette Vierailija

  Olen sanaton kaiken lukemani jälkeen. Olemme juuri mieheni kanssa saaneet meidän talon (malli Pihlajatar) valmiiksi. Huoltomies oli eilen tekemässä korjauksia ym. Mitään suurta ongelmaa ei näyttänyt olevan, joku tuuletin ei toiminut-> korjattiin, ulko-ovi oli vino->korjattiin. Laudoista meille sanottiin että jos niissä on halkeama niin lauta vaihdetaan. Meillä on yksi haljennut lauta makuhuoneen puolella (ulkona siis) ja sitten on kustinpuolella lyöty pala pois laudasta. Näitä ei vaihdeta, saatiin jotain voidetta mitä meidän pitää levittää päälle ja se on sillä selvä. En itse ollut eilen paikan päällä kun huoltomies näistä huomautti vaan kirjoitan nyt mitä mieheni kertoi. Tapeteistakaan en ollut aivan täpinöissäni.. Seinälistat oli laitettu paikalle ennen tapettimiehen tuloa mikä tarkoittaa että tapetit ollaan vedetty listojen päälle eikä alle. Itse olisin voinut tehdä paremmin ja olen kerran aikaisemmin elämässäni tapetoinut. Huoltomies tähän vastasi että hänen mielestään nämä on niin hyvät kun voi.
  Minun on vaikea sulattaa tätä, olen tilannut minulle kodin ja vielä valmiskodin ja maksan siitä vielä 30 vuotta. Oletan silloin että saan virheettömän kodin. Jos haluaisin alkaa remppailee en ostaisi uutta saati sitten rakentaa uutta. Voi olla että olen nipottaja mutta voi voi, näistä asioista ois voinu kertoa. Laudoista esim. ei missään mainittu että jos lauta on jostain kohtaa rikki siihen voidellaan jotain tahnaa ja sillä selvä, just live with it! vaan koko ajan puhuttiin laudan vaihtamisesta uuteen. Ja näin ei nyt nähtävästi tapahdukkaan.
  Ja palataan sitten tähän keskustelun alkuun eli maijan ja matin storyn. Minua todella huolettaa että onko meidän talossa ollut urakoitsijana peukalo keskellä kämmentä porukkaa.. Mikä teidän talomallinne oli? Ja missäpäin suomea rakensitte?
  Kaikki muu on mennyt tähän asti hyvin kyllä älsbytalon kannalta. Aina on puhelimeen vastattu kun ollaan soitettu. Ja aikataulun mukaisesti.
  En haluaisi pilata älvsbytalon mainetta tai muuta.. olen kuullut paljon hyvääkin.. niinkuin joku sanoi aikaisemmin tässä keskutelussa että se on kiinni urakoitsijoista. Ne jotka sen loppupelissä pystyttää. Tehtaallahan ne kaikki talot valmistuu samoin mutta kun samat tyypit ei niitä pystytä ja asenna niin siinä se laatu sitten vaihtelee.

  Voisin myöhemmin palata kuvien kanssa :)
   
 4. Mahatma Vierailija

  Laatu ei riipu yksinomaa pystytysporukasta. Suurempi ongelma on elementtitehdas. Kun elementtitehdas tekee sutta ja sekundaa, korjaaminen ei kuulu pystytysporukalle eikä liioin huoltomiehille. Osalle suomalaisia asiakkaita tulee talo Ruotsin tehtaalta jossa laadulla ei ole suuren suurta merkitystä. Omassa talossa on seiniä vinossa ja paljon muuta. Menemättä sen tarkemmin yksityiskohtiin voin vain todeta että talo valmistui peruskorjausta edellyttävään kuntoon. Ongelmien tiimoilta selvittelyjä tehneenä ja huoltomiehiltä kuultuna en ole ainoa jolla on ns. isoja vikoja uudessa talossa. Huoltomiehet kanniskelevat mahtavan kokoista työkaluarsenaalia muassaan. Kuitenkin pääasiallinen korjausmenetelmä on viivytystaktiikka, perättömät puheet ja silikoni. Meillä jokainen vuorilauta on naulattu liian syvälle. Paljon halkinaisia lautoja, yhtään ei vaihdettu vaikka vaadittiin. Yläkerran viistot tuulituet täysin irti ja päädyissä tuulituet nojaavat yksittäisiin ulkoverhouslautaan. Tuulitukien pitäisi nojata päätykolmion runkopalkkiin.
   
 5. Puutalo paras Vierailija

  Heh heh, ja vielä kerran heh!
  Tuo Kastellia-rakentavaksi itseään sanova hävisi palstalta kuin ilmavaiva Saharaan, kun siellä Suomi24:ssä alettiin kysellä mistä oikein oli kysymys. Ei ollut kanttia kertoa, kuinka asiat todellisuudessa olivat, ei varsinkaan sen uhoamansa oikeusjutun lopputulosta.
  Samanlainen tuulenpieksijä kuin nämä "en kyllä ple stana juma...auta hanki älväriä/Kastellia
  tai sitä ja sitä vaikka minulla onkin niin p-un hieno tonttikin käteisellä ostettuna kun tuokin nimimerkki sanoi noin ja noin ja minähän uskon, tottahan se tietysti on" -ressukat.
  Menisitte muualle kertomaan noita "tositarinoitanne".
   
 6. talon etsijä Vierailija

  No olipa hyvä että vilkaisin tätä otsikkoa, koska olin melkein tehnyt jo päätöksen että ostamme perheeni kanssa älvsbyn talomallistoon kuuluvan talon ja olin valmis panostamaan noin 70-80 tuhatta ekeä ... Mutta taisin tulla nyt toisiin ajatuksiin.. Suurkiitokset Matille ja Maijalle!!! Tsemppiä teille talokaupoissa!!
   
 7. Kastellissa asuva Vierailija

  Mikähän saa ihmisen kerta toisensa jälkeen kirjoittelemaan tuollaista soopaa eri nikeillä?
  Milloin olet "ajatellut" Älvärin, Kastellin tms. hankkimista ja tullut nyt toisiin ajatuksiin, joskus on kaupat jo ollut "melkein" tehtynä mutta nyt perutkin jne.
  Maksatko sinä edes itse vuokrasi, vai sossu?
   
 8. Kerta-asiakas Vierailija

  Arvailen että ilmiselvistä älvärin vastaiset kirjoituksista moni on hyvityksen hakemista. Älväritehtaan asenne käy selvästi esille keskustelun aloittajan dokumentoimasta tavasta, jolla älväritehdas hoitaa (tai ei hoida) hommansa. Kun tehtaan suhtautuminen asiakkaisiinsa on mitä on, monelle jää kaikenlaista hampaan koloon talotehdasta vastaan. Lienenkö ainoa joka uskoo siihen että asiakkaiden järjestelmällinen kusettaminen kääntyy ennen pitkää tehdasta itseään vastaan?

  Meillä on älväri ja täytyy sanoa että kaiken kaikkiaan emme ole tyytyväisiä tapaan, jolla urakka hoidettiin. Ostovaiheessa luvattiin ummet ja lammet, mutta asioiden hoitaminen käytännössä oli täysin päinvastaista myyntipuheisiin ja vannomisiin nähden. Hieman herätti epäilystä jo ostovaiheessa kun myyjä vakuutti ja vannoi kaikenlaista, mm. aikatauluihin liittyvää, mutta paperille ei saatu mitään. Koko kaupankäynti proseduuri oli jälkikäteen ajatellen lain vastaista. Myyjä suolsi markkinapuheitaan ja muutamaa viikkoa myöhemmin tehdas irtisanoutui kaikista myyjän puheista. Tehtaan papereiden mukaan myyjällä ei ole oikeutta tehdä tehdasta sitovia sopimuksia. Täysin kuluttajasuojalain vastaista. Tehtaan on vastattava kaikesta markkinointiviestinnästä, mutta käytännössä ei vastaa. Myyjän rooli oli toimia vain ikään kuin sisäänheittäjänä ja ostolupauksen kalastelijana.

  Toimituksen osalta ostohetkellä sovitut aikataulut eivät pitäneet ja kaikenlaisia ongelmia oli yllättävän paljon. Naapurustossa on muutamia muita älväreitä ja niistä joiden kanssa olen talosta jutellut yksikään ei kokemuksesta viisastuneena valitsisi samaa talomerkkiä uudelleen. "Avaimet käteen"-talossa, jossa pääurakoitsija vastaa koko urakasta poislukien asiakkaan itse huolehdittavat osuudet, tulos on rehellisesti huono. Älväritehdas myy helppoa rakennuttamista, kokonaispalvelua ja kiinteitä aikatauluja. Todellisuus on monelle jotain aivan muuta. On oikeus ja kohtuus että nämä tahalliset väärinkäytökset ansaisevat tulla julki.
   
 9. Älvärissä asuva Vierailija

  No niinpä juuri! Kuka muka valitsisi talonsa keskustelupalstoilla olevien juttujen vuoksi...tai jos valitsee niin taiaa olla aika pihalla sitten, huh=/

  Jos ihan tosissaan haluaisi vertailla ja käydä keskustelua, niin aina on mukana tuollaisia ajantappajia, joilla ei ole mitään tarvetta tai mahdollisuuksia minkäänlaiseen valintaan ja täällä söpertävät ja sotkevat oikeaa asiaa välissä.
   
 10. Älvärissä asuva Vierailija

  Olisi mukava kuulla teidän kokemuksianne asumisesta?

  Meillä ei ole vielä tähän mennessä tullut erityisempää vastaan mutta en kyllä uskalla lakata lukemasta näitä keskustelupalstoja ja etsiä mahdollisia virheitä (2 vuotta asuttu). Kaikkihan on vähän sinne päin tehty (esim. listat suunnilleen tasaiset jne) mutta eipähän meillä muuta osattu odottaakaan. Tilaus tehtiin käsitykseni mukaan ihan normaaliin tapaan tarkasti päivämäärineen ja talo tuli ajallaan sillä varustuksella kuin olimme tilanneetkin. Sen kyllä osaan aavistaa, että mitään ylimääräistä on turha odottaa, hintahan perustuu tarkkaan suunnitelmaan eikä siedä mitään ylimääräistä. Älvsbyn tehtaalla oli ainakin ennenesim. oma metsä, josta puutkin kaadetaan, kaikki puujäte käytetään tarkoin hyödyksi jne.

  Ärsyttäviä pikkujuttuja on paljon. Mm. avaimia ei älytty pyytää sarjoittamaan ja niin meillä on viidet eri avaimet (2:t taloon ja 3:t autotalliin) huh-huh. Suihkutilan laatoittaminen oli järkyttävän homman takana; seinät ja lattia kun muovin alla oli tosiaan lastulevyä ja se piti ensin vahvistaa lattiassa ym.ym.

  Ihan ihmeellinen juttu on sähkölaskun pienuus. Meillä on nyt noin 180+40 m2 tilaa kahdessa tasossa ja taloussähkö + lämpöön kuluva sähkö noin 130 euroa/kk.
   
 11. Kerta-asiakas Vierailija

  "Olisi mukava kuulla teidän kokemuksianne asumisesta?"

  Sähkön kulutus on vuositasolla luokkaa 10.000 kWh, vähän yli tai vähän alle. Osa alhaisesta sähkölaskusta selittyy lämmityskauden aikaan lähes päivittäisillä leivinuunin lämmittämisellä. Vakiovarusteisena emme ole kovin tyytyväisiä asumismukavuuteen, mutta asumismukavuuden puutteet ovat talomerkin ominaisuuksia ja näistä puutteista voi syyttää vain itseään. Jos taloa luonnehtisi kokonaisuutena niin hakematta tulee mieleen nuorisoasunto. Talon ominaisuuksien kanssa voi elää, mutta mieli tekisi parempaa. Talvella putkistossa seisneen kylmän veden pitkä juoksutusaika alkaa pänniä.

  Lattiat on talvella kylmät, jos pitää kissanluukkuja auki. Kissanluukut kiinni ja kuivain päällä lattiat pysyy ihan siedettävän lämpöisinä. Meillä lattiassa tehtaan muovimatto, joka muuten ei kestä kymmentä vuotta. Äänieristys on surkea. Talossa sisällä ollessa häiritsee jopa naapureiden rumpaliharjoitukset, lentokoneiden melusta puhumattakaan. Taloa tilatessa emme tienneet että tontti olisi satunnaisesti lentomelualueella. Lähes kaikkien vakio kalusteiden laatutaso on kehno. Hella on huono, pakastin rämisee, vessanpönttöjen kanssa ongelmia, kaappeja on jo uusittu. Kylppärin rypyläiset märkätapetit kasvavat hometta kahden viikon välein. Harjaamisen kanssa saa olla tarkkana ettei riko ohutta tapettia. Tapetin ominaisuuksista johtuen mekin puramme kylppärin ja rakennamme uusiksi lattiasta kattoon. Pikkuvessan olemme jo kalustaneet uusiksi. Ilmanvaihto on aika ongelmallinen monessakin suhteessa. Uunia ajatellen pääosa poistoilmasta poistuu talon toiseen päätyyn ja samaiseen päätyyn uunin tuottama lämpö kertyy ylempalttisesti. Niben kanssa on tullut puuhasteltua eräitäkin tunteja. Kuluvalla hetkellä Nibe toimii muutoin, mutta musta äänieriste on irronnut liimauksistaan.

  Taloon jäi tehtaan jäljiltä kosolti vikoja, mm. kostean tilojen tapettien asennukset, vintillä talon tuulisiteiden asennukset, lattiat epätasaiset, elementtisaumoja tilkitty silikonilla(!). Silikonit pitää pestä pois painepesurilla ja korvata tasoituslaastilla. Sokkelin pinnoitus on ohjelmassa myös. Ennen tasoituslaastin levittämistä elementtisaumojen purseet on leikattava pois timanttilaikalla. Kattopellit on sieltä täältä ruuvattu kiinni liian lyhyillä ruuveilla ja siksi kattopelti on ihan irti sieltä täältä. Pitää korjata itse kunhan joutaa. Kattopellit joutuu poistamaan muutoinkin koska katto tehtiin valmiiksi ensiksi ja piipulle puhkaistiin reikä ehjään kattoon. Kattotuolien väli oli muistaakseni 1425 mm ja piippu sattui melkein välin keskelle. Kattopelti piipun ympärillä ei kestänyt päälle astumista. Piipun ympärille piti rakentaa tukirakenne joka mahdollistaa nokikolarin seisoskelun piipun ympärillä. Nyt aluskate on riekaleina piipun ympäriltä. Aluskatetta on alta päin vaikea korjata.
   
 12. Älvärissä asuva Vierailija

  No johan on jäänyt paljon vikoja teidän taloonne?? Nuo kyllä vaikuttaisi paketin asentajien huolimattomuudeöta ja asintuntemattomuudelta suurin osa? Kai olette tietenkin niistä reklamoineet? Meillä oli muutama huomauttamisen paikka vuositarkastuksessa; Talon vuorauslautoja piti muutama vaihtaa, ulko-oveen oli tullut kolhu asentajien toimesta, tapetit "vinkuroi" kolmesta kohdin ovien yläpuolelta (puutalon liikkuminen) ja kattolamppujen pitimet oli jotenkin irti katosta ja huteran oloiset. Talopaketin pystyttäjät huomasivat pystyttäessä, että olohuoneen yksi seinä oli heidän mielestään jotenkin vino ja pyysivät itse heti jonkun vaihtamaan. Huoltomies korjasi kaikki meidän huomaamamme viat ja vaihtoi uuden oven. Sekin voi tietysti olla henkilöstä kiinni ja varmaankin heille on annettu tiukat määräykset olla tekemättä yhtään mitään ylimääräistä, eli kannattaa kirjata ihan kaikki kunnolla paperille kun huomaa, ettei unohdu.

  Meille laitettiin heti lattiat parkettia ja laattaa, parketti luultavasti ehkäisee kopinaa ja kylmää. Keittiössä ja eteisessä on kivilaatat jonka alla sähkölämpöpiuhat. Naapurin talossa on laminaatit ja ne lattiat kyllä mielestäni kumisee (myös Älväri). Hmm...vielä tällä kokemuksella valitsisin saman talon (toivottavasti vielä vuodenkin kuluttua).
   
 13. vesku Vierailija

  olis kiva tietää missä mennään tänä päivänä?
   
 14. Kapillaari-Kaisa Vierailija

  Se on nyt siinä vaiheessa, että siellä talossa on pari kaivonkatsojaa pajuvarpujen kanssa ja 12 tunnin vuoroissa etsimässä sitä vesilähdettä, mistä kosteus valuu lattian täytteisiin.
  Lautamiehiäkään kun ei oikein saa uskomaan siihen veden "pyörteiseen" kiipeämiseen pitkin puupintoja.
   
 15. summu Vierailija

  Hei,

  olen tutkinut Suomessa tehtyjä taloja sen verran, että pystyn sanomaan niistä jotain.
  Tarvikkeet ovat usein hyviä mutta miten niitä käytetään on usein alaarvoista todella.
  Puolet rakennusmiehistä ei osaa tai ei viitsi tehdä töitään kunnolla.
  Todellakin ihmisiä lirutetaan lähes kaikessa. Ei se Älvsbytalosta riipu jos Suomalaiset asentajat
  tyyliuskollisena ropeltaa isännän poissa ollessa ties mitä. Vaatikaa asentajien suositukset
  edellisistä asennuksista mikäli haluatte kunnon työtä.
  Asennuspäivänä kyllä pitää olla mies paikalla ja samaten kun kattoa tehdään.
  Jollei ole asiallinen valvoja paikalla niin syyttäkää itseänne myös. Asentajat tekee urakalla.
  Varmasti Ruotsalaiset uskovat ja luottavat Suomalaisiin asentajiin mutta tyyli on muuttunut
  ja he eivät sitä voi heti uskoa.
  Ennen juotiin työmaat pystyyn ja nyt asennetaan rahankiilto silmissä jotta puolet ruuveista
  jää pois tai menee ohi. En luota enään yleisesti Suomalaiseen laatuun muutenkaan.
  Onhan toki vielä kunnollisiakin työmiehiä mutta lottovoitto se on jos kohdalle sattuu.
  Jos ei laadulla enään voida kilpailla niin millä? Ei hinnoilla ainakaan!
   
 16. Soft People Vierailija

  Esitän eriävän mielipiteen tarvikkeiden hyvyydestä. Älvärin perustukset ovat puolet matalampia kuin kilpailijoiden. Betonipalkkien alaosa (vyörysuoja) on jätemateriaalia, lasikuitua. Kosteuseristeissä ei ole mitään merkintöjä, syystä? Puutavara tehtaan pääosin itse valmistamaa, leimaamatonta. Vähäoksaiseksi speksattu paneeli on todella runsasoksaista. Lastulevyt merkitsemättömiä, miksi? Ovien ja ikkunoiden osalta on ollut paljon keskustelua laatupuutteista. Kattorimoissa dimensio vaihtelee sentillä. Kyllästeteet ovat tehtaan itse määrittelemiä pintakäsittelyaineita. Sähkötarvikeet biltema-laatua. vrt Enston tarvikkeet. Sokkelin kovamuovista 0,2 mm eristyskaistaletta tuskin ostaa kukaan okt-rakentaja. Kaappitavara ohuempaa kuin kilpailijoilla. Räppänät Freshin halpakopioita. Portaiden kiinnitysruuvit tavallista terästä joka syöpyy poikki painekyllästetyssä puussa alta vuodessa. Katolta läpivientikaulukset puuttuu kokonaan, korvattu solumuovikaistaleilla.
   
 17. hanena Vierailija  tulipa vaan mieleen, että mikä on heidän oma työnjälki kun rakentavat kyseisiä taloja eivätkä silti ostaisi itselleen. itse myyntityössä työskennelleenä luotin kyllä oman firman tuotteisiin ja pystyin hyvällä omalla tunnolla niitä eteen päin myymään.
   
 18. Älvärissä asuva Vierailija

  Kyllä nuo on varmaankin suurimmalta osin ihan totta ja nyt asuessa ja vertaillessa moneen muuhun viimeistään sen ymmärtää...mutta meille ihan riittävät silti. Asutaan mieluummin kaliimmalla tontilla järven rannalla halvemmassa talossa. Suurin osa valitsee laadukkaat materiaalit mutta tontilla ei niin kovin ole väliä. Valintoja kaikki siis mutta tärkeää,e ttä tietää mitä on ostamassa!
   
 19. Puutalo paras Vierailija

  Totta suurimmaksi osaksi? Tiedätkö, kuinka "korkeat" perustukset teidän Älvärissänne sitten on, tai minkä "korkuiset" ne joidenkin muiden toimittajien taloissa ovat?
  Katsopa kuvaa tuossa linkissä Kirkko ja kaupunki- lehteen. Siinä taitaa olla metrin verran sitä tyhjääkin tilaa maan päällä.
  Minkähän talotehtaan kosteuseristeissä on näkyviä merkintöjä?
  Tiedätkö, että teidän talonne puutavara on "leimaamatonta"? Jos olisikin, niin silloin sitä leimaa ei Suomen rakentamismääräysten mukaan tarvitakaan. Onko teillä "todella runsasoksaista" paneelia vähäoksaiseksi "speksattuna"?
  Tuskin kirjoittaja itsekään tietää, mitä tarkoittaa "kattorimoilla", mutta onko teidän taloissanne esimerkiksi kattolistoissa (seinän ja katon rajassa kiertävä lista) edes puolen sentin paksuuseroja?
  Joko teillä ovat portaat romahtaneet, "alle vuosi" lienee jo asuttu?
  Uskotko tosissasi, että talonne katolla läpiviennit olisivat solumuovikaistaleiden varassa?

  Tuo Soft People ei ole kuuna Herran päivänä rakentanut/rakennuttanut yhtään taloa itselleen
  tai muille. Hän on lukenut nettikeskusteluista verhojen raoista naapurin rakentamista kurkistelleiden mielipiteitä ja olettamuksia ja päättänyt levitellä niitä tännekin.
   
 20. Älvärissä asuva Vierailija

   
 21. SoftPeople Vierailija

  SoftPeople asuu tilaamassa älvärissä ja sadattelee valintaansa. SoftPeople myös on rakentanut (talousrakennuksen) omin käsin. Voisitko ystävällisesti korjata väittämäni jotka eivät pidä paikkaansa?

  Tarkoitin perustuksen korkeudella sitä että betonipalkin alaosasta on säästetty betonit pois ja korvattu vyörysuojilla. Maan paine vääntää vyörysuojat ajan oloon ja vyörysuojat saattavat jopa revetä maan paineen vaikutuksesta. Meillä ainakin sokkelin vierusmaat ovat vajonneet koska vyörysuoja antaa periksi, taipuu.
   
 22. Älvärissä asuva Vierailija

  Mitä ihmettä? Tässä pari kuvaa meidän sokkelista. Onko jotain mikä ei näy päälle päin?

  <A HREF="http://www.aijaa.com/v.php?i=5609757.jpg" TARGET="Aijaa.com"><IMG SRC="http://i1.aijaa.com/t/00578/5609757.t.jpg"></A>

  [​IMG]
   
 23. Älvärissä asuva Vierailija

 24. Älvärissä asuva Vierailija

  Eihän näistä kuvista saa näköjään selvää, mutta vyörysuojien laittamisen jälkeen molemmille puolille laitettiin sepeliä, kumpikaan puoli ei ammota tyhjillään.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti