Hae Anna.fi-sivustolta

Ah Amalfin rannikolle!

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Hanna, 25.02.2012.

 1. Hanna Vierailija

  Oi - olin ensin aikeissa viettää kesälomani kaupunkilomilla, mutta rankka työtahti ottaa veronsa: Niinpä tein matkan oston verran toteen monivuotisen aikeeni. Ostin lennot ja hotellit Amalfin rannikolle paikkaan nimeltä Praiano hotelliin, joka järjestää itse venereissuja Caprille, Pompeiin jne.

  Toivon syvää rauhaa, ihanaa merimaisemaa ja -ilmastoa. Oletteko matkailijat käyneet tuossa paikassa - siis Praianossa? Kommentteja?
   
 2. kristiina Vierailija

  En tiedä missä on Praiano, se ei ole kuitenkaan noita rannikon tunnetuimpia paikkoja. Meillä oli tukikohta Maiorissa, liikuttiin omatomisesti kaikissa pikkukylissä ja Caprilla tietysti.
  Amalfi, Positano, Ravello.... kaikki hienoja pikkukaupunkeja, kuuma keskellä kesää.
   
 3. Ap. Vierailija

  Jep, ei ole Praiano niitä vilkkaimpia paikkoja, mutta kun etsinkin sitä rauhaa ja mahtavia maisemia. Praiano on maantieteellisesti Positanon ja Conca dei Marinin välissä, sinne pääsee bussilla Napolista.

  Kiersittekö te koko ajan vai olitteko rauhassa ihailemassa maisemia drinksun kanssa? :)
   
 4. Ap. Vierailija

  Äh, luin kunnolla vasta nyt. Siis kiersitte. Jaksoitteko olla paikallaan vai olitteko koko ajan reissussa?
   
 5. Kristiina Vierailija


  Meillä oli viikko aikaa, siinä ehti suhteellisen rauhalliseen tahtiin liikkua sekä rannikon laivoilla että myös busseilla pakasta toiseen.
  Eniten pidin Ravellosta, ihastuttava kylä, mahtavat näköalat, historiallinen paikka.
  Matkoilla me ollaan aktiivia, ei me istuta terasseilla koko aikaa suinkaan. Tuolla on niin paljon nähtävää että se suorastaan huikaisee.
  Toki huippupaikka oli myöskin Capri tietysti, siellä oltiin järjestetyllä retkellä kokonainen päivä. Omaa aikaa jäi riittävästi myös, Axel Munthen huvila katsastettiin yms.
  Maiori on rannikolla ja siitä pääsi helposti laivoilla Amalfiin, Positanoon jne. Siellä on kuuluisuuksin huviloita, niistä kertoi meille italialainen pariskunta (paikallisia) jotka sattuivat samaan laivaan.
   
 6. Kristiina Vierailija

  Lisään vielä että ilmanala tuolla oli aika erikoinen, etenkin sen havaitsi selvästi Caprilla. Sinnehän on menty jo ammoisina aikoina terveyttään hoitamaan ihan Ruotsin kuningattaresta alkaen.
  Seudulla on runsaasti viikunapuita , sitruunapuita yms. ja ne vaikuttavat ilmastoon.
   
 7. Ap. Vierailija

  Kiitos tiedoista, Kristiina!
   
 8. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Amalfin rannikko on jotain aivan ainutlaatuista. Eurooppalaisen sivistyneistön lepopaikka jo muinoin. Seireenien kerrotaan viekoitellen rannalta käsin merimiehiä.

  Sightseeing busseilla pääsee liikkumaan pitkin rannikkoa, jos ei itse uskalla tarttua auton rattiin.Reitti yltää aina ylös Ravelloon asti. Yhtä lailla toimivat veneyhteydet yhdistävät kylät kesäisin. Linkki mahtavalle ajoreitille ohessa. Etelä Suomen Sanomat.

  Positanon ulkopuolella muuten mahtava hotelli, jonka terassilta aivan huikeat näköalat Positanoon ja ympäristöön. Kannattaa käydä kahvilla. Näyttää vanhalta kirkolta rantatieltä. Hissi vie alas ravintolakerrokseen ja ulkoterasille. Mieletön paikka . Hotelli nimeltään Il San Pietro di Positano.

  Ravello kultturipaikka, jossa järjestetään kesäisin upeita klassisen musiikin ulkoilmakonsertteja. Useat matkaopaskirjojen upeat kuvat muuten otettu Ravellosta.

  Capri oma lukunsa. Ota rannasta taksi Anacapriin, älä turhaan odota bussia. Sieltä hiihtohissillä /tuolihissillä ylös vuorelle, ja vot. Näköalat Amalfin rannikolle ja Caprin saaren yli ovat sanoinkuvaamattomat. Myös Axel Munthen huvilan vierestä aukeava näköala Caprin venesatamaan on unohtumaton. Hauskaa ja nautinnollista matkaa.
   
 9. Kristiina Vierailija

  Pienet bussit liikennöivät rannikolla eri kyliin, eli ei tarvitse mitään varsinaisia sightseeingretkiä ostaa. Kun lukee etukäteen asioita, hyviä opaskirjoja löytää, saa perustiedot. Me liikuttiin juuri pikkubusseilla ja käveltiinkin lyhyitä matkoja. Autoa ei kannata vuokrata, viikonloppuisin on liikenteessä rajoituksia, kun väkeä tulee muualta viikonlopun viettoon. Veneella on kätevä siirtyä rannikon paikkoihin ja samalla näkee sitä upeata rannikkoa.
  Ravellossa on entinen luostari jossa on upea puutarha. Löytyi muistolaatta siitä että Greta Carbo on asunut ystävänsä kanssa, (säveltäjä jonka nimeä en muista), hotellissa joka toimii luostarin tiloissa. Puutarhassa on filmattu myös yhtä Sissi-elokuvaa.
  Kaikkialla aistii mahtavan laadun, Ravellossa kaikki oli niin hienostunutta ja kaunista. Siellä oli myös rauhallista verrattuna rannikon kyliin.
   
 10. fan italiana Vierailija

  Greta Garbo ja Leopold Stokowsky kuhertelivat aikoinaan Villa Cimbronessa ihan lähellä villaRufoloa - se on nykyään hienostohotelli, mutta toisinaan sen isoon upeaan puutarhaan pääsee tutustumaan.
   
 11. Hanna Vierailija

  Mun hotelli järjestää itse veneretkiä ihan minne vaan, joten ei tarvitse niiden perässä ajella busseilla naapurikyliin. Siksi sen hotellin (ja laadun ja sijainnin takia myös) valitsinkin.

  Olisin äsken pidentänyt vielä oloani reissussa, mutta hotellin yöhinnat olivat helmikuun loppupuolelta nousseet noin 550 euroon per yö. Hieman liian suolaiset - sillä hinnallahan tekee yhden matkan joskus toiste jonnekin muualle.
   
 12. Kristiina Vierailija


  Silloin kun kävimme Villa Cimbrionessa, portit olivat auki. Aika oli elokuuta.
   
 13. mikähän Vierailija

  se hotelli mahtaa olla?
   
 14. Ap. Vierailija

  Taisipa olla sellainen kuin Hotel Margherita, Praianossa.
   
 15. Nöpö Vierailija

  Hei!
  Löysinpä hyvän ketjun. Suunnittelen itsekin lomamatkaa Napolin lahdelle. Tavoitteenna visiteerata Vesuvius +Pompeiji + viettää 3-4 päivää rannikkoa ihaillen ja uiden.

  Kävittekö yo. paikoissa? Onko jollain tietoa opastetuista retkistä kohteisiin vai mennäkö omatoimisesti?
  Ravello rupesi kiinnostamaan todella majoituskohteena. Etsiskelin Vesuviuksen läheltä majoitusta, mutta kannattenee mennä etelämmäkisi?

  Ilmeisesti bussiyhteydet ovat pohjoiseen hyvät?

  terveisin Nöpö
   
 16. Kannattaa tosiaan etsiä majapaikkaa Sorrentosta tai Amalfin rannikolta (joka tyyriimpi), Vesuviuksen tienoot ovat aika nuhjuiset (kuten Napolikin). Juna on nopea ja edullinen kulkupeli noille suurille 'must' paikoille, Amalfin rannikkoa taas pääsee hyvin busseilla sekä vesibusseilla.
   
 17. Hanna Vierailija

  Minä olen lähdössä ensi viikolla, ja minun hotellini järjestää itse noita retkiä. Katselkaa hotelleja vaikka Prenotazione hotel in Italia - Centro Prenotazioni Alberghi online e con numero Verde - Alberghi Italia tai Hotels.com - Löydä hotelli, Yli 140 000 hotellia ympäri maailmaa - Hotellivaraukset -sivuilta. Paremmat hotellit mantereella järjestävät itse noita meriretkiä.
   
 18. siellä voi Vierailija

  matkustella rannikolla kulkevilla laivoilla paikasta toiseen, ei tarvitse olla sidottu minkään hotellin aikatauluun. Voi lähteä aamulla vaikka Caprille ja viipyä siellä niin pitkään kuin huvittaa. Paikalliset käyttävät noita laivoja ja siellä on mielenkiintoista olla italialaisten joukossa.
   
 19. Kristiina Vierailija


  Älä ylläty, Ravello on kallis. Jos sieltä ylipäätään onnistuu saamaan majoituksen, rauhallinen se on verrattuna ihan meren äärellä oleviin paikkoihin. Ihanat näköalat alas kohti merta ja naapurikyliä. Pienillä busseilla seillä liikutaan eli yhteydet toimivat kyllä. Serpentiiniteitä mennään paikasta toiseen. Seutu on tosi vehreätä , kasvillisuutena erilaisia pähkinä- ja viikunapuita ym.
  Retkistä en tiedä, ollaan liikuttu ihan omatoimisesti pikkubusseilla ja laivoilla pitkin rannikkoa.
   
 20. ei tarvitse Vierailija


  laivojen perässä ajaa bussilla pitkin rannikkoa. Ne laivat nimittäin pysähtyvät kylissä. Mutta jos hotelli on jossain hornassa eli kaukana rannikosta, silloin on tietysti eri juttu.
  Ettet vain haluaisi peräti lentoa pitkin rannikkoa, se vasta tehokasta olisi?
  Tuo seutu ei ole köyhien lomapaikkaa suinkaan, se on hyvä muistaa!
  Jos taas hotellin avustuksella ostaa laivaretken "ihan minne vaan" eli oman laivareissun, se kyllä maksaa kun hotellin vrk-hintakin on 550e!!!
   
 21. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pompeijiin ja jopa Vesuviukselle pääset kätevästi kyllä omatoimisestikin. Rannikolta ainakin Sorrentosta käsin.

  Sorrenton keskustasta lähtee juna, paikallisjuna, joka pysähtyy pysäkillä nimeltaä Pompeiji. No ei se sen kätevämpää kai voisi olla. Omatoimista kokemusta ei siitä kuitenkaan ole, sillä itse ajoin paikalle autolla. Pompeiji löytyy moottoritien rampin vierestä siitä kohtaa, jossa tie haarautuu kohden Sorrentoa. Aika hmm. sotkuisen näköinen lähiö muuten. P- paikat aivan Pompeijin sisäänkäynnin vieressä ja olivat muuten muistaakseni ilmaiset. Sellaisia sekalaisia ostoskojuja ja pieniä ravintoloita muutama siinä sisääkäynnin liepeillä.

  Vesuvius onkin omatoimiselle vähän kimurantimpi juttu. Sinne saa seikkailla autollakin oikein tosissaan. Selvitä reitti huolella etukäteen. Itse printtasin googlemapsista aika yksityiskohtaiset kartat, joita sitten saikin lukea melko tarkkaan, jotta löysi perille. Siitähän se tien alku löytyy Napolin keskivaiheilta moottoritie liittymän läheltä. Mitään julkista kulkuneuvoa en sinne nähnyt menevän. Turistibusseja kylläkin, mutta niitäkin vain kourallinen. Tie kiemurtelee läpi aika sokkeloisen lähiön ylös tulivuoren rinnettä. Maisemat ovat varsin keskinkertaiset. Lopuksi mutkikas tie päättyy hiekkaparkkipaikalle, josta alkaa kipuaminen hiekkapolkuja pitkin kohden tulivuoren huippua. No mitä jäi käteen: alhaalla utuisena pilkottava Napoli, muistaakseni reilun tunnin vaellus hiekkapolkuja pitkin aivan sinne polun päätepisteeseen asti, jossa oli maisemaravintola/kahvila. Välillä pilvehattarat peittivät osan huipusta, joten varaudu siihen, että näkyvyys ei silloin ole kaksinen. Itse kraateri oli melko vaikuttava"iso hiekkamonttu" , jonka pohjaa peittää kasvillisuus paikka paikoin. Odotin kyllä paikalta enemmän. Mutta onhan se yksi valloitus muistojen arkistoihin ja saahan sieltä käsin hyvän vaikutelman siitä mitä tapahtui massiivisen tulivuorenpurkauksen aikaan. Pompeiji, Herkulanuem yms. paikat näyttävät olevan huipulta käsin käsinkosketeltavan lähellä, kun taas Pompeijista käsin katsottuna Vesuviuksen huippu näyttää olevan melko kaukana. Luonnonvoimen suuruudesta saa tässä parivertailussa kyllä oivan käsityksen vierailemalla sekä vuorella, että Pompeijissa.

  Pompeiji kuitenkin näistä se omatoimisesti helppo kohde. Vesuvius vaivan takana, onko se sen väärtti, sen päättää kukin sitten itse.
   
 22. hau Vierailija

   
 23. vierailija Vierailija

   
 24. Gardailija Vierailija

  Ah Amalf on kyl bucket listil mut Carpi on pahasti yliarvostettu mesta kyl se on se Garda se paras pleissi edelleenki..
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti