Hae Anna.fi-sivustolta

Ahvenanmaalle 14 milj

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Lisärahoitus, 07.02.2019.

 1. Lisärahoitus Vierailija

  Maakuntahallinto kiristi Bernerin aloitteesta 14 miljoonan lisärahoituksen Suomelta, muuten ei sote etene. Miettikää. Olisiko aika päästä paiseista eroon. Vähiten valtion osuuksia menee alueille, jotka niitä todellakin tarvitsisi. Suomalaiset tukevat miljoonilla ahvenanmaalaista varustamotoimintaakin.
   
 2. vierailija Vierailija

  Minun mielestäni Ahvenmaalaisille tulisi myöntää itsenäisyys, niin päästäisiin niistäkin eroon. Sieltä ei juuri rahaa suomelle tule, pelkkiä menoja.
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  292
  Ålandissa asuvat maksaa myös veroja, veroja jotka menee Suomen valtion kassaan. Ja sitten Suomi bruukaa antaa Ålandille klumpsumman rahaa vuosittain, jotta Åland voi toimii yhteiskuntana kuten Suomikin tarvitsee rahaa ollakseen toimiva yhteiskunta.
  Åland saa siis osan maksamastaan veroista takaisin jotta yhteiskunta toimisi.
  Kun sitä ei erikoisesti specifierata valtion, siis Suomen valtion budgetissa, niin useat suomalaiset luulee että Åland saa joka vuosi avustusta. Åland saa vain takaisin osan maksamistaan veroista, aivan samalla tavalla kuin Suomessakin kunnat saa valtiolta rahaa vuosittain.
  Savota että ålänningar maksaa paljon veroja, ovat hyviä veronmaksajia.
  Katso, lue erikoisesti tuo osa tekstistä jonka olen suurentanut.

  OBS: svenska nyheter


  Ålänningar betalar statsskatt och kommunalskatt precis som alla andra finländare. Skatten är precis lika progressiv på Åland som i övriga landet. Kapitalskatt, arvsskatt, bilskatt, inkomstskatt, moms etcetera. Alla statliga skatter uppbärs på Åland precis som i övriga landet.
  Lejonparten av överföringarna till Åland i statsbudgeten är något som har underrubriken: Avräkning till Åland (förslagsanslag). Avräkningen, som ofta kallas för klumpsumma, används för att sköta offentlig service på Åland. Ålands självstyrelse betyder nämligen att det ofta är landskapet, inte staten, som sköter och betalar servicen. Åland får därför inte heller några statsandelar.

  Klumpsumman, som syns i statsbudgeten som utgift, betyder att Åland får 0,45 procent av statens samlade intäkter exklusive nettoupplåning, oavsett hur mycket skatt Åland bidragit med. Åland är dock goda skattebetalare. För det senaste skatteår (2016) som siffror finns att tillgå betalade åländska skattebetalare 0,64 procent av landets hela statliga inkomstskatt. Åland är således nettobetalare av inkomstskatt.
  På grund av att det inte specificeras i statsbudgeten skapas dock lätt en uppfattning att Åland årligen får bidrag, vilket inte stämmer. Åland får enbart tillbaka en bestämd del av de skatter man betalat.
  - https://www.hbl.fi/artikel/overforingar-till-aland/
  -
   
 4. vierailija Vierailija

  Valtio tukee ahvenanmaalaisia noin 500 eurolla per henkilö. Muissa maakunnissa se on noin 80 euroa ja samalla tavalla muutkin maksavat veroa myös kulutuksestaan mitä taas ahvenamaalaiset eivät tee.
   
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  292
  Lähde????
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  292
  Suomi uutinen

  Verohyvitys
  Jos maakunnassa verovuodelta maksuun pantu tulo- ja varallisuusvero ylittää 0,5 prosenttia vastaavasta verosta koko maassa, ylimenevä osa kuuluu maakunnalle (verohyvitys).
  - https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1991/19911144
  -

  Ahvenanmaan itsehallintolain 49 § mukaan jos maakunnassa verovuodelta maksuun pantu tulo- ja varallisuusvero ylittää 0,5 prosenttia vastaavasta verosta koko maassa, ylimenevä osa kuuluu maakunnalle (verohyvitys).[117]Verohyvityksen lisäksi valtio maksaa tasoitusmaksun Ahvenanmaan verotuksesta, joka on 0,45 % valtion kokonaistuloista.[118] Vuonna 2016 verohyvitys oli 7 miljoonaa euroa ja tasoitusmaksu 221 miljoonaa euroa.[118] Vuosina 2000–2015 Ahvenanmaan osuus valtion verotuloista suhteessa manner-Suomeen oli 0,57–0,65 %, kun taas osuus valtion menoeristä vaihteli 0,71–0,90 % välillä.[119] Ahvenanmaan maakunta on ilmoittanut halukkuutensa saada itselleen ansiotuloveron veronkanto-oikeuden, mutta valtion kannalta tässä on haitallisen verokilpailun ja kiellettyihin valtiontukiin liittyvä ongelma.[120]
  - https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_maakunta
  -

  Hallitus löysi ratkaisun Ahvenanmaa-kiistaan

  - https://www.verkkouutiset.fi/hallitus-loysi-ratkaisun-ahvenanmaan-asemaan-sote-uudistuksessa/
  -

  Talousarvioesitys 2019
  80. Siirrot Ahvenanmaan maakunnalle
  - http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto...tys/YksityiskohtaisetPerustelut/28/80/80.html
  -
   
 7. vierailija Vierailija

  eduskunnan sivulta:

  "Aiemmin voimassa ollut järjestelmä merkitsi valtion menojen yleiskehitystä vastaavia varainsiirtoja Ahvenanmaalle, mutta uusi järjestelmä merkitsi siirtojen suoraa kytkemistä valtion budjettituloihin ja siten rahahanojen lähes kontrolloimatonta avaamista Ahvenamaalle."
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  292
  Lähde??? Verkossa avattava lähde????
   
 9. vierailija Vierailija

  Heille on myönnetty aivan liikaa erivapauksia ja samalla kun vuosi toisensa jälkeen nursievat enemmän ja enemmän siitä, että pitäisi olla itsenäisiä, niin ainakin itse kannatan heidän eroaan Suomesta. Voi olla molemmille parempi vaihtoehto.
   
 10. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  292
  Lähde?? Verkossa avattava lähde, kiitos???
   
 11. vierailija Vierailija

  talousuutisten artikkelin mukaan tilastokeskuksen tiedoista affennanmaalla valtion menot 13225 euroa asukasta kohden, kun mannessuomessa 6997euroa per henkilö.... tämä tieto ei ole juuri tältä päivältä, parin vuoden takaa muistaakseni, mutta suhdeluku lienee tänäkin päivänä samaa luokkaa.
   
 12. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  292
  Lähde?? Verkossa avattava lähde, kiitos???

  Suomi uutinen

  49 § mukaan jos maakunnassa verovuodelta maksuun pantu tulo- ja varallisuusvero ylittää 0,5 prosenttia vastaavasta verosta koko maassa, ylimenevä osa kuuluu maakunnalle (verohyvitys).[117]Verohyvityksen lisäksi valtio maksaa tasoitusmaksun Ahvenanmaan verotuksesta, joka on 0,45 % valtion kokonaistuloista.
  - https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_maakunta
  -
   
 13. vierailija Vierailija

  Tämähän rikkoo jo yhdenvertaisuuslakia ja on nostettava pramille eduskunnassa. Kiristäminen sotella on kiristämistä myös rikoslain mukaan ja 14 miljoonaa on niin käsittämätön summa varsinkin kun valtiolta ei ole irronnut edes 2 miljoonaa vanhusten hoitoon. Tämä ahvenanmaan edustaja vielä häpeilemättömästi juhli lisärahoitusta, siis samaan aikaan kun eduskunta äänesti hoitomitoituksesta. Syvä vastenmielisyys ja nyt on toimittava kun asia on kuuma.
   
 14. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 020
  Saadut tykkäykset:
  292
  Mutta tämän perusteella Ahvenanmaa saa rahaa aivan samalla tavalla kuin muutkin läänit ja tai kunnat.
  Siinä ei mitään kummallista ole.

  Ahvenanmaan itsehallintolain 49 § mukaan jos maakunnassa verovuodelta maksuun pantu tulo- ja varallisuusvero ylittää 0,5 prosenttia vastaavasta verosta koko maassa, ylimenevä osa kuuluu maakunnalle (verohyvitys).[117]Verohyvityksen lisäksi valtio maksaa tasoitusmaksun Ahvenanmaan verotuksesta, joka on 0,45 % valtion kokonaistuloista.[118]Vuonna 2016 verohyvitys oli 7 miljoonaa euroa ja tasoitusmaksu 221 miljoonaa euroa.[118] Vuosina 2000–2015 Ahvenanmaan osuus valtion verotuloista suhteessa manner-Suomeen oli 0,57–0,65 %, kun taas osuus valtion menoeristä vaihteli 0,71–0,90 % välillä.[119] Ahvenanmaan maakunta on ilmoittanut halukkuutensa saada itselleen ansiotuloveron veronkanto-oikeuden, mutta valtion kannalta tässä on haitallisen verokilpailun ja kiellettyihin valtiontukiin liittyvä ongelma.[120]
  - https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_maakunta
  -
  Verohyvitys
  Jos maakunnassa verovuodelta maksuun pantu tulo- ja varallisuusvero ylittää 0,5 prosenttia vastaavasta verosta koko maassa, ylimenevä osa kuuluu maakunnalle (verohyvitys).

  - https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1991/19911144
  -
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti