Hae Anna.fi-sivustolta

Aika nollasta lähden liikkeelle

Viestiketju osiossa 'Kuntoklubilaiset' , käynnistäjänä mamma laihduttaja, 06.03.2011.

 1. ap Vierailija

  Kiitos kovasti tästä mielenkiintoisesta keskustelusta siihen osallistujille. Hmm, en ole tullut ajatelleeksi tai siis tiennyt, että kuntoilu on näinkin monimutkainen juttu. Ajattelin, että lähinnä pitää miettiä kilometrejä ja kuinka usein sen lenkin kiertää, mutta tämähän on paljon mutkikkaampaa.

  Tällä hetkellä tilanne on se, että noiden kävelylenkkien tekeminen on minulla aika raskasta, ja seuraavana päivänä todella tuntuu lihaksissa ja on sellainen tunne, että on tosiaan jotain tehnyt! Eli ilmeisesti vielä tämä kuntoiluksi riittää. Tulen sitten tähän ketjuun kyselemään uusia ohjeita, kun keho alkaa tottua, eikä tämänhetkistä vaikutusta enää ole havaittavissa. Olen varmaan aika huonossa kunnossa, kun muutaman kilometrin kävely vaikuttaa näinkin voimakkaasti. Mutta toivoa on, että kuntoni vielä tästä kohoaa ja nämä lenkit muuttuvat jossain vaiheessa riittämättömiksi. Tällä hetkellä sitä on vaikea kuvitella, sen verran jyrän alle jääneen oloinen olen varsinkin noiden pitempien lenkkien jälkeen ollut.
   
 2. vieras Vierailija

  ^
  Jos olet pudottanut painoa paljon ja vielä ilman liikuntaa, niin todennäköistä on että siinä dieettaillessa on lihasmassaakin palanut. Riippuen siitä miten olet syömistä vähentänyt.

  Muistathan kiinnittää huomiota paitsi kalorimäärään, myös siihen että lihakset ja keho tulevat kunnolla ravituiksi: Valkuaisaineet, vitamiinit, kivennäisaineet. Se voi olla osasyy tosiaan noihin palautumiskipuihin. Pahimmassa tapauksessa into liikuntaan alkaa vähentyä kun palautuminen vie niin paljon voimia. Niin ja ota myös mukaan kunnon venyttelyt: esim. Callanetics tekee ihmeitä ryhdille ja vartalolle samalla kun tasaa lihasväsymystä. Katsopas aiheen keskusteluita palstalta.

  Vielä: älä välitä jos joku sanoo että liikuntaa on liian vähän. Vähänkin on enemmän kuin nolla, sen pitäisi jokaisen tajuta :)
   
 3. The Lady Jessica Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.01.2008
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä ap, tsemppiä jatkossakin! Oman kroppansa tuntemuksia kannattaa kuunnella, ja olet niiden perusteella varmasti ihan oikeassa, että kävely riittää nyt sinulle. Totta varmasti sekin, että lihasmassaakin on lähtenyt. Kävely on hyvä perustan luoja, kohotetaanhan juoksukuntoakin myös hitailla lenkeillä ja kävelyllä. Lisäksi itse olen saanut kuntotesteissä usein kommenttia että tyypillinen kävelijän käyrä, kun matalemmalla rasitustasolla jaksaa tosi hyvin.
   
 4. ap Vierailija

  Jäi mainitsematta ehkä tärkein asia koko projektissa, eli mihin pyrin.

  Tässä ensin vähän taustaa: laihdutin viime vuonna 15 kiloa ja BMI on nyt 22.4. Laihtumistavoitteita ei ole. Olen ollut liikkumatta, kehtaako tätä edes sanoa, no joo, 10 vuotta. Pari vuotta sitten aloitin elämäntaparemontin luopumalla tupakasta ja alkoholista. Viime vuonna päätin pudottaa ylimääräiset kiloni. Ja nyt on sitten tavoitteena kohottaa kuntoa.

  Kunnon kohotuksella pyrin vahvistamaan sydäntäni, ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinsairauksia, diabetesta, korkeaa kolesterolia ja verenpainetta sekä pitämään saavutetun painoni. Ulkonäkööni olen ihan tyytyväinen (jonkun mielestä tyydyn ehkä vähään kun en tavoittele sen kummempaa timmiyttä ;), joten ensisijaisesti ei siis ole tarkoitus muokata kehoa vaan tavoitteena on nuo e.m. terveydelliset näkökohdat.
   
 5. nallepuh52 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävely on sinulle aluksi erittäin hyvä vaihtoehto ja koska olet jo laihduttanut tarpeeksi, on varsinainen kunnonkohotusvaihe juuri sopiva. Koska kerrot juuri terveyttä ja hyvinvointia painottavia seikkoja kuten korkea kolesterolia, verenpainetta, diabetesta jne, niin juuri näiden torjunnassa on maltillinen ja pitkäkestoinen liikunta parasta. Kun takana on melko pitkä liikkumattomuuden kausi, niin on parasta maltillisesti ja niveliä liikaa kuormittamatta liikkua. Käytät varmasti sauvoja ja niiden avulla saat myös ylävartaloon vetreyttävää liikuntaa. Ja muista käyttää hyviä lenkkareita ja venytellä lenkkien päätteeksi. Venyttelyohjeita löydät verkkosivuilta.
  Jos sinulla on pyörä, niin ota ja tee välillä pyörälenkkejä - se on vaihtelua ja sillä saa sykettä myös nostettua mukavasti. Käytä ehdottomasti kypärää ja kasvata lenkkien pituutta. Jos asut maalla, niin lenkki santatiellä on paljon raskaampaa kuin asvalttilenkit. Vauhtia ei voi kasvattaa nopeassa tahdissa - ei kävelyssä eikä pyöräilyssä tai juoksussa. Juoksusta kaikki eivät pidä eikä sitä ole pakko tavoitella.
  Jos johonkin investoisin, niin kohtuuhintaiseen sykemittariin. Sillä voit seurata kuntosi kehittymistä ja kohtuuhintaiset ovat luokkaa 60-90 eur.
  Sillä seikalla, kykenetkö nyt yli vai ali 10min/km vauhtiin, ei ole sinulle juuri nyt merkitystä. Jos lenkkien jälkeen olet väsynyt, ei ole syytä seuraavana päivänä mennä lenkille. Voit vaihdella 3 kertaa viikossa ja sitten taas 4 kertaa viikossa, jolloin lepopäiviä on vuoroviikkoina enemmän.
  Näin kuormitusta voi tasoittaa eikä ole pelkoa siitä, että joku paikka pettää. Nimittäin esim polvet ja jalkapohjat ovat herkkiä vaurioille. Jalkapohjan kantakalvon tulehdus eli yhdenlainen "luupiikki" on pitkien kävelyjen riesa, ellei ole hyvin tuettu kenkä.
  En peloittele, mutta omaa kroppaansa pitää varjella ja kuunnella miltä tuntuu. Joskus menee helpommin, joskus rasittavampaa - tämä riippuu myös omasta mielialasta ja jos jotkut asiat stressaavat, niin se tuntuu helposti suoritustasossa.
  Mutta tsemppiä ja onnea ja jatka kulkemista - et sammaloidu!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti