Hae Anna.fi-sivustolta

Aikainen kevät ei johdu ilmastonmuutoksesta

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 15.02.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Kirjoitan tätä helmikuun puolessavälissä. Täällä etelässä lumi on ollut satunnaista, muutama päivä maassa silloin tällöin, sitten sulanut pois. Jos tästä vielä lumitalvi tulee niin tosi lyhyeksi jää, lauhaa on luvassa maaliskuun alkuun asti.

  Kevään ensimmäiset muuttolinnut ovat saapuneet etuajassa.

  Aah että minä tykkään lumettomista talvista!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. vierailija Vierailija

  siitepölykausikin on jo alkanut.
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Minä tykkään talvesta ja iloitsen että on olluterilaiset vuodenajat eikä vaan joko kesä tai talvi.
  En toivo samaa kuumuutta kuin parina viimeisenä kesänä on ollut, monet meistä vahemmista emme jaksa sitä kuumuutta.
  Viimekesäksi oli varautunut ja ostin suuren lattiatuulettimen, se oli hyvä ostos ;)
  Nyt olen ajatellut osaa AC tulevaksi kesäksi.
  Kyllä lämmin kesä on ihanaa, mutta se extreemi kuumuus ei ollut miellyttävää ihmisille, ei eläimille ja ei luonnolle.
  Puhda juomavesikin vähentyisi jatkuvalla estreemi kuumuudella ja kuivuudella.
  Ja jos lunta ei tule talvisin niin sekin vähentään vesivarastojamme.
  Tasapaino kaikessa olisi kaikkein parasta.
  Täällä päin on ollut hieman lunta maassa vain yhden kerran ja hyvin vähän silloinkin ja suli miltein heti pois.
  Onhan tuota aikaa vielä, lunta voi tulla vielä, aika näyttää miten käy.
  Onhan tällainen aika hälyyttävää, ilmastonmuutoksen on edessä ja ne ei ole positiivista ihmisille, eläimille eikä luonnolle. Koko planeetta tulee kärsimään.
  -
   
 4. vierailija Vierailija

  Muuttolinnut alkavat palailla normaalistikin jo helmikuussa. Lokit tulevat ensimmäisinä. Sääillmiöt ovat olleet maapallolla sellaisia että veikkaan että seuraava talvi on taas normaali. Olisin kyllä kaivannut pakkasia ja lunta, yleensä helmikuussa paistaa aurinko nyt on ollut pilvistä koko ajan.
   
 5. vierailija Vierailija

  Viime yönä oli kova myrsky, mutta nukuin sikeästi. Tosin näin unta myrskyssä heiluvista puista. Vaikka olisin opiskellut meteorologiksi tuskin pystyisin antamaan vedenpitäviä sääennustuksia.
  Tykkään lumettomasta talvesta.
  Uutisaamussa kerrottiin mitkä ikäryhmät karsivat matkustamista koronaviruksen takia. On tyhmää lähteä matkalle ja tuoda tuliaisena pöpöjä. Mikäpä täällä Suomessa on ollessa.
  Iltauutisissa näytettiin Kreikan pakolaisleirin oloja. Kuka meistä lähtisi sinne vapaaehtoisesti kirppujen ja kylmyyden keskelle?
  Odotan mielenkiinnolla Suomen hallituksen päätöstä lasten asiassa.
  Linnut ovat viisaita. Saavat jostain tietää, että täällä Suomessa on aikainen kevät. Ihmisten pitää seurata mediaa.
  Ihmettelen miksi tälle palstalle tykitetään huippuraskaita keskustelunaiheita. En ole kykenevä väittelemään satavuotiaan amerikkalaisen juristin väitteiden paikkansapitävyydestä.
  Katsoin lempisaippuasarjani. Yksi roolihahmoista oli ollut Dahaussa ja laittoi vahingon kiertämään.
  Uskon anteeksiantoon ja tekojen sovitukseen. Minäkin olen ollut monesti väärässä ja vaikeinta on ollut antaa itselleni anteeksi.
  Tuskin enää satavuotiaana höpisen yleisillä nettipalstoilla.
  Kannattaa elää tässä ja nyt hetkessä. Laitan kohta ulkovaatteet ylle ja vien voimakkaassa tuulessa tavaroita kiertoon. Mitään uutta ei ole tarvetta ostaa tilalle.
  Hyvää talvilomaa! Moni täällä pääkaupunkiseudulla naureskelee hiihtolomasanalle.
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Täällä on myrskynnyt myös, mutta silti on erittäin lämmin ilma.
  Luin että Syyrian isisnaisten leirialueella on satanut paljon lunta. Oli kuvia teltoista jotka oli lumen peitossa ja suuria lumikinoksia. Varmasti niillä naisilla ja lapsilla siellä on nyt erittäin vaikeat olot teltoissa lumen seassa.
  Nyt täällä on tänään paistanut aurinko kirkkaasti ja lämpimästi.
  -
   
 7. vierailija Vierailija

  Minäkin ihmettelin lumen tuloa Syyriassa. Siksi kirjoitin ettei sääennustuksiin voi luottaa. Olen kiinnostunut säästä ja aikoinaan olin töissä yrityksessä, joka valmisti säähavaintolaitteita.
  Kuuntelin eilen radiosta naispapin saarnan Lapuan kirkosta.
  Sen kauniimmin ei voi sanojaan asetella lähimmäisen rakkaudesta.
  Moni kipuilee lapsettomuuden kanssa. Suomi on täynnä lämpimiä koteja orvoille lapsille. Hallitus nyt vain töpinäksi. Aikaa ei ole hukattavana sekuntiakaan. Hyvinvointivaltio ei ole yhtään mitään, jos osa porukasta köllöttelee tyytyväisenä pahnoillaan. Nyt netissä loppuu virta ja lähden ulos.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 8. vierailija Vierailija

  Kyllä vuoristoalueille on aina lunta tullut.Miksi haluat ankkurilapsia suomeen, en ne mitään orpoja ole. saksa ei ota heitä, koska se olisi sama kuin huuto vanhemmille, että on ok laittaa kakarat hakemaan yksin turvapaikkaa. Oletpas outo ihminen kun tällaista kannatat, laittaisitko oman teinityttäresi hakemaan turvapaikkaa vaikka etelä-afrikasta jotta pääsisit itse sinne asumaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Syyriassa on myös vuoristoissia seutuja siellä sataa lunta. Libanonissa sama asia, vuorilla on lunta,
  alhaalla maastossa ei oloe lunta.
  Jossain korkeilla vuorilla esim. Alpit, Himalaja ja niin edelleen on siellä ylhäällä erittäin kylmää aina.
  Ja se on samalla tavalla akaikkialla maailmassa missä on tarpeeksi korkeita vuoria, niin siellä sataa lunta.
  -
   
  Last edited: 19.02.2020
 10. vierailija Vierailija

  Kopio Ylen sivulta:

  – Pyysimme kollegoitamme hakemaan heidät pois helvetillisistä pakolaisleireistä. Tämä on humanitaarinen kysymys, unohdetaan laajempi kysymys pakolaisvirroista. Meillä on haavoittuvia lapsia ja teini-ikäisiä yksin, mitä heille tehdään? kysyy Kreikan Suomen-suurlähettiläs Georgios Ayfantis.

  Ministeri Ohisalon vastaus on, että auttaa pitää.

  – Ajattelen niin, että näitä lapsia pitäisi mahdollisimman pian auttaa ja toivon, että hallitus tekee päätöksen tässä mahdollisimman pian.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 11. Saksanpähkinä Besserwisser

  liittynyt:
  09.06.2012
  Viestejä:
  2 152
  Saadut tykkäykset:
  401
  Ei mitään leiriläisiä tänne. Omat lapsemme ja nuoremme ovat täysin tuuliajolla. Vanhuksista puhumattakaan. Eikä sieltä mitään taaperoita tänne tulisi vaan näitä 17-kesäisiä.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 12. vierailija Vierailija

  Luin viime viikonvaihteessa Hesarin mielipideosastolta kopioimani jutun. Luin kirjastossa paperisen Hesarin. Lapsia on autettava kansainvälisen sopimuksen velvoittamana. Apua voi antaa ulkomailla tai kotimaassa.

  Ketjun aiheena on sää. Iloitsen, että Amazon lahjoittaa 10 miljardia dollaria ilmastonmuutoksen tutkimiseen.

  Kopio jutusta:

  SISÄMINISTERI Maria Ohisalo (vihr) kannattaa alaikäisten perheettömien pakolaisten ottamista Suomeen Morian pakolaisleiriltä Kreikasta. Tilastojen mukaan leirillä – jonka kapasiteetti on 3 000 ihmistä – on nyt 20 000 pakolaista. Heistä vähintään 5 000–6 000 on alaikäisiä ja noin 1 100 alaikäisistä on leirillä yksin, ilman huoltajia. Kreikka on toivonut muilta EU-mailta apua jo viime syksynä yksin olevien alaikäisten saamiseksi pois leiriltä.

  Saavuin itse muutama päivä sitten Suomeen oltuani alkuvuoden Lesboksella vapaaehtoistyössä lääkärinä. Klinikallani hoidettiin päivässä noin 80–110 potilasta Morian leiriltä. Vaikka olen aiemminkin tehnyt töitä maailman kriisialueilla, ihmisten tilanne Moriassa on aivan poikkeuksellisen huono ja järkyttävä. Osa perheistä asuu itse kyhätyissä teltoissa, syyhy ja hengitystieinfektiot leviävät, ja ravitsemus on puutteellista.

  Terveydenhuolto on pitkälti kansalaisjärjestöjen vapaaehtoisten varassa, koska Lesboksen oma terveydenhuolto on tulijoiden suuren määrän vuoksi ylikuormittunut. Lääkärit ilman rajoja -järjestön tuoreen arvion mukaan ainakin 140 lasta jää vaille välttämätöntä hoitoa epilepsiaan, diabetekseen ja muihin kroonisiin henkeä uhkaaviin sairauksiin.


  Todellisuus leirillä on kaikille pakolaisille lähes sietämätön, mutta erityisen haavoittuvia ovat yksin olevat alaikäiset. Leirillä on viikoittain puukotuksia, eikä pimeällä liikkuminen ole turvallista. Psyykkinen kuormitus johtaa monen kohdalla traumatisoitumiseen, jos leirille tuloa edeltävät tapahtumat eivät siihen riittäneet. Pääsyä kouluun ei automaattisesti ole. Kansalaisjärjestöjen pyörittämiin kouluihin on pitkät jonot.

  Suomi on muun EU:n tavoin sitoutunut YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, jonka mukaan jokaisella lapsella on oikeus välttämättömään suojeluun ja huolenpitoon. Tämä ei toteudu nyt EU:n sisällä. Toivon, että hallitus tekee viipymättä päätöksen lasten ottamisesta Suomeen.

  Tuuli Lehtivuori

  yleislääketieteen erikoislääkäri, Helsinki

  Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.
   
 13. vierailija Vierailija

  Mielipiteitä mahtuu maailmaan mutta pitää miettiä mikä merkitys päätöksillä on ja minkälaisen ilmiön se laukaisee.Lääkäri katsoo ammattinsa kautta, eikä ajattele mikä oli se syy miksi lapset on laitettu matkaan. Saksa lähetti apua leirille, mutta lapsia se ei ottanut.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti