Hae Anna.fi-sivustolta

Ainutlaatuinen Lanzarote

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Lanza-amiga, 12.10.2009.

 1. Lanza-amiga Vierailija

  Lanzarotella on matkakohteena paljon tarjottavaa. Saari on turvallinen, siisti ja rauhallinen mutta kuitenkin vilkas ja eloisa. Minulle on myös suuri plussa se, ettei siellä ole maanmiehiä tungokseen asti eikä näitä Suomibaareja ym.
  Espanjan TV-kanava Tele Cinco järjesti viime talvena äänestyksen koko Espanjaa ja sen saaria koskien. Siinä oli tarkoituksena löytää 10 vaikuttavinta luonnonmonumenttia Espanjassa. Alkukarsinnan jälkeen jäi jäljelle 10 nähtävyyttä, joista peräti kaksi sijaitsee Lanzarotella. Lopullisessa äänestyksessä Lanzaroten kohteet tulivat sijoille 5 ja 6, Nacional Parque Timanfaya - tulivuoripuisto ja Jameos del Aqua - suuri laavakupla, jonka sisällä on lampi albinorapuineen.
  Sieltä löytyy myös El Golfo - kraateri aivan meren rannassa, siinä on vihreä järvi ja aivan musta hiekka, Mirador del Rio - mahtava näköalapaikka saaren pohjoisosassa, Cuevas Verdes - vihreät luolat jne.
  Siellä sijaitsee myös Omar Sharifin entinen huvila Lagomar, jonka hän hävisi aikoinaan korttipelissä ja joka on tänä vuonna avattu turisteille myös sisältä. Kaktuspuutarhakin on näkemisen arvoinen.
  Lapsille ja aikuisillekin on mielenkiintoinen eläinpuisto näytöksineen - Rancho Texas Park, vesipuisto - Aqua Park sekä pohjoisempana Guinate Tropical Park. Myös markkinoita on tarjolla eri puolilla saarta.
  Nyt marraskuussa Lanzarotella kilpaillaan surffauksen maailmanmestaruudesta ja juostaan Lanzarote maraton. Lanzarotella kuten koko Espanjassa 6.12 on juhlapäivä kuten meilläkin, siellä Dia de la Constitucion eli perustuslainpäivä. Vuoden mittaan eri puolilla saarta on jatkuvasti monenlaisia tapahtumia ja fiestoja niitä haluaville.

  Toivotan kaikille Lanzalle lähtijöille antoisaa matkaa!
   
 2. outikaarina Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  suosittelisit? Entä onko hotellisuosikkia?
  Onkin Lanzarote ollut mielessä, Teneriffasta ja Fuerteventurasta tykkään, Gran Canarialle en enää mielellään...
   
 3. Lanza-amiga Vierailija

  Olemme asuneet aina Puerto del Carmenissa, joka on suurempi ja vilkkaampi paikka, mutta rauhallinen silti. Sieltä on myös lyhyempi matka pääkaupunkiin Arrecifeen, jossa käyn paljon shoppailemassa tyttömme kanssa, joka asuu Lanzarotella. Busseja kulkee sinne jatkuvasti aina yöhön asti. Sinne olemme taas menossa pian kuukaudeksi. Playa Blanca on kaunis ja viehättävä paikka, mutta minun tarpeisiin nähden vähän liian syrjässä. Puerto del Carmenissa olemme tähän asti aina asuneet hotelli San Antoniossa tai Riussa (all inclucive) Palacen puolella, molemmat 4 tähden tasokkaita hotelleja. Nyt kuitenkin valintani oli Hyde Park Lane Bungalows, tilaa enemmän ja hinta huomattavasti edullisempi sekä saksalaisen ystäväni suositus. Suosin Los Pocilloksen aluetta, joka on Carmenin suurin ja paras hiekkaranta. Sen lähettyviltä löytyvät myös apartementot Costa Mar ja Floresta Aurinkomatkoilta ja Finnmatkoilta Lanzaplaya sekä hotellit Lanzarote Village (AI) ja Las Costas, nämä ainakin tiedän.
  Jos sinulla on jotain kysyttävää, vastaan kyllä mielelläni.

   
 4. matkailija 71 Vierailija

  Se vaan on niin että suurin osa ihmisistä jotka ovat kerran käyneet Lanzalla ei mene sinne uudestaan, sen takia mm lentoyhtiöt ovat tuntuvasti vähentäneet sinne lentoja.
  Itsekin kuulun siihen suureen joukkioon joka on kerran käynyt mutta en todellakaan aio mennä uudestaan on se sen verran autio paikka. Silti olen valmis suosittelemaan paikka sellaisille jotka eivä ole saarella käyneet, koska on siellä viikon matkalle jotakin katsottavaa.
   
 5. Nunca Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lanza-amigan sanat mitä tulee Carmeniin, ja koko Lanzaroteen!
  Itselläni ei aika Lanzarotella ole kyllä tullut pitkäksi, sillä kuten Lanza-amiga kertoikin, niin siellä on paljon erilaisia käyntikohteita joista voisin mainita vielä muutaman esim. Los Hervederos -tyrskykalliot, Jardin de cactus jossa yli 10 000 kaktuslajia, La Gerian viinintuotantoalue ja Cesar Manriquen laavakuplatalo jossa näytteillä hänen, Miron ja Picasson taidetta.
  Kanarialaiseen elämään ja kulttuuriin voi tutustua niin pääkaupunki Arrecifessa, kuin myös ihastuttavissa kylissä esim. Teguise (maalaismarkkinat sunnuntaisin), Yaiza, Haria, Tias ja Orzola, josta muuten pääsee läheiselle La Graciosa -saarelle laivalla.
  Lanzarotelta on helppoa päästä aalloille keinumaan, sillä erilaisia risteilyjä järjestetään mm. lasipohjaveneillä.. ja kuka tahtoo pinnan alle, niin se onnistuu pukemalla märkäpuvun ylleen esim. Carmenissa, tai minisukellusveneellä Puerto Calerosta. Fuerteventuran Corralejoon on myös päivittäinen laivayhteys Playa Blancasta (useita vuoroja), ja ainakin kerran päivässä Carmenista.
  Lanzarotella kannattaa nimenomaan lähteä liikkeelle saarta (ja naapurisaariakin) tutkimaan, sillä kuten olen jo monesti aiemmin kirjoittanutkin, niin liikkuminen on helppoa koska välimatkat ovat lyhyitä eikä peloittavia vuoristoteitä ole vrt. Tenerifellä. Okei, Hariaan on kyllä hieman arkajalkaa peloittava laskeutuminen, mutta se taitaakin sitten olla ainoa, vai mitä on Lanza-amiga mieltä?
  Kannattaa siis vuokrata auto, hypätä linja-autoon tai taksiin, vuokrata fillari tai lähteä kävellä köpöttelemään!
  Ja onhan siellä toki tarjolla kaikki "pakolliset" lomakohteen antimet eli upeita rantoja, hyviä ravintoloita, baareja ja discoja, shoppailumaastoja (Arrecifessa halapaa!) jne.
  Meno turistikohteissakin on sopivan menevä ja vilkas muttei rauhaton, paikat ovat siistejä ja varsinkin Carmenin vanhan kylän ravintoloissa on todella hyvää ruokaa!!

  Eikä tässä vielä edes kaikki..
   
 6. Lanza-amiga Vierailija

  Kirjoituksesi on loistava ja totta joka sana! Lanza on minulle kuin toinen koti ja kyllä pari muutakin paikkaa Espanjassa. Tiedän runsaasti esim. brittejä, irlantilaisia ja saksalaisia, jotka ovat käyneet kerran tai pari vuodessa Lanzalla jopa 20 vuoden ajan ja palaavat sinne edelleen aina uudestaan.
  Sää on ollut siellä upea jatkuvasti ja lämpö yli +30, esim. eilen iltapäivällä +34.5 astetta. Vielä pitää odottaa vähän aikaa, että pääsen sinne aurinkoon ja lämpöön.

  Me emme siis sano, nunca mas!
   
 7. kierrän kaukaa Vierailija

  Ei kannata Lanzaroten säitä kehuskella. Pari kertaa siellä käyneenä voin kertoa,että molemmilla kerroilla toinen matkaviikko meni sateessa ja tuulessa, Loma oli marraskuussa ja toinen tammikuussa. Minulle ainakin riitti Lanzarotea epävakaiden ilmojen takia. Viikoksi sinne ei kannata mennä,sillä on liian suuri riski,että sataa koko ajan ja on kylmää.
   
 8. Lanza-amiga Vierailija

  Kun lasken yhteen Lanzalla viettämäni viikot, niistä kertyy erinäisiä kuukausia yhteensä. Olen ollut siellä useita kertoja marraskuussa, joulukuussa, helmikuussa ja maaliskuussa, eikä milloinkaan ole kohdalleni sattunut yhtään ainoaa ns. sadepäivää. Useilla 2-3 viikon matkoilla ei ole tullut vettä pisaraakaan. Joskus on saattanut päivällä tulla muutama pisara ja joskus tosi harvoin on sadellut yöaikaan ja päivällä taas jatkunut paiste. Viime talvihan oli Kanariansaarilla sään suhteen viilein ja sateisin vuosikymmeniin, jopa Lanzalla vuorien rinteet vihersivät. Olimme siellä helmikuuun ja silloin oli todella lämmintä ja aurinkoista, mutta tiedän että aikaisemmin sielläkin oli ollut poikkeuksellinen sää niinkuin muuallakin Kanarialla.
  Ikävää, jos sinulla on ollut noin huono tuuri sään suhteen, mutta näitä sadeviikkojuttujahan aina välillä kuulee olipa matkakohde sitten mikä tahansa.
   
 9. Nunca Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Säissäkään, sillä vaikka omat Lanzaroten reissuni ajoittuvatkin tammi-helmikuulle, niin en ole kylmänyt enkä pahemmin kastunut, eikä tuulikaan ole mukanaan vienyt. Toki parinviikon lomaankin saattaa sisältyä jokunen viileämpi tai jopa sateisempi päivä, mutta niinhän se on koko Kanarian alueella ja se on ymmärrettävä jo matkaa tilatessa, ettei siellä ole jatkuvaa auringonpaistetta tai +30°C (ja iso kiitos siitä!).
  Mitä väitteeseen Lanzaroten sateisuudesta tulee, niin höpö-höpö! Faktaa nimittäin on, että nämä itäisemmät saaret (lue: Fuerte ja Lanza) ovat vähäsateisempia ja lämpimämpiä kuin ne muut, mutta tuulet saattavat joskus olla voimakkaampia (eipä ole itteä koskaan kyllä haitannut).

  Koska en ole juurikaan ranta- tai yöeläjä, niin minulle Lanzarote on nimenomaan luontokohde, ja minun silmissäni se on kaunis saari jonka maisemiin en väsy. Kieltämättä meillä ukkoni kanssa oli pienoisia ennakkoluuloja ekaa kertaa saarelle tullessamme, mutta ne rapisivat sen siliän tien ja totesimme, että tää on meidän paikka!
  Carmenissa ukolleni on hyvät rannat ja uintimahdollisuudet (Los Pocillos!!!!) ja itsekin olen siellä oppinut jopa rantaelosta nauttimaan kun hiljakseen vaeltelen vesirajassa (itteni kastellen) rannan päästä päähän (normaalisti kun rannalla muumioidun jonnekin varjoon nukkumaan!) tai köpöttelen lentokentän luo katselemaan kun koneet hurauttaa pään päältä!
  Carmenissa on todella mukava viettää lomaa, mutta vielä mukavampaa on tosiaan lähteä liikekannalle tutustumaan tuohon ihanaan, mielenkiintoiseen ja kauniiseen saareen. Sen upeaan luontoon, mukaviin kaupunkeihin ja kyliiin, sekä ystävällisiin ihmisiin. Lanzarote on erilainen, hyvässä mielessä erilainen.. ja kuten olen aina sanonut, niin suosikkikohteeni Kanarialla on Puerto de la Cruz, mutta suosikkisaareni on Lanzarote!!
   
 10. outikaarina Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.11.2008
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  hotelliasiassa voisit auttaa, tykkäämme all inclusivesta, joten vaihtoehdot olisivat se Riu ja Lanzarote Villages. Sijainti taitaa olla niillä melkein sama (lähekkäin)? Mutta entäs huoneen sijainti, Riusta Sinulla on kokemusta, niin kannattaako ottaa näkymä uima-altaalle vai mihin se näkymä sitten muuten on?

  Tulipas matkakuume...Vakituisena Teneriffa-kävijänä, viime vuonna koitimme Fuerteventuraa ja lentokoneessa vierustoverini sanoi että Lanzarote olisi varmasti minun paikkana, niin nyt olisi Lanzaroten vuoro...
   
 11. Tee-mu Vierailija

  Kiitos hienoista kuvauksista Lanzarotesta lanza-amiga ja nunca. Olemme lähdössä viikoksi Playa Blancaan marraskuun viimeisenä päivänä, reissussa mukana 3 aikuista ja 3 lasta. Aiomme vuokrata auton pariksi päiväksi, osaatko sinä tai joku muu sanoa, että onko miten tarjolla isompia tila-autoja vuokraamoissa. Netin kautta etsiessä vaikuttaa ettei näitä isompia paljoakaan ole tarjolla. Entä kuinka yleinen on polttoaineen kohdalla käytäntö, että auto saadaan tankki täytenä ja laskuttavat koko tankillisen, vaikkei kaikkea polttoainetta käyttäisi?

  Lisäksi, onko muita kivoja markkinoita kuin Teguisen sunnuntaimarkkinat? Miten paljon on kävelyä lasten kannalta näissä kehutuissa luontokohteissa, että niissä näkee jotain? Muita kivoja suosituksia lasten kanssa tekemiseksi?
   
 12. Jone86 Vierailija

  Lanzarotelle olisi tarkoitus lähteä marraskuussa. Kiinnostaisi tietää millainen sää tuolla silloin yleensä on? Olen ollut marraskuussa Inglesissä, jossa oli noin 23-27 astetta päivisin, mutta olen kuullut, että Lanzarote on Kanarian saarista selvästi kylmin. Tosin suomalaiset matkatoimistot antavat marraskuun keskilämmöksi 24 astetta, joka olisi jo ihan kiva, sillä rusketus olisi mukava saada.

  Entäs Puerto Del Carmenin yöelämä? Onko millaisia diskoja ja baareja, joissa kävisi nuorempaakin porukkaa? Itse olen parikymppinen, joten olisi kiva, jos tuon ikäistä bilettävää porukkaakin sieltä löytyisi. Lämpöä, aurinkoa ja yöelämää olisi tarkoitus lähteä hakemaan
   
 13. autoillen? Vierailija

  Kivat sivut nämä muuten , en ole aikaisemmin hoksannutkaan ja yövuorossa aikaa lueskella. Vähän samanlaista ongelmaa kuin tuossa edellä eli isolla porukalla ollaan lähdössä ihan piakkoin Puerto Del Carmeniin ja auto haluttais vuokrata. Mukaan lähdössä koko perhe eli 2 + 4 ja tila-auton tarvis siis. Nyt jos joku osais nopsasti auttaa niin ihana olisi. Entäs taksit, mahtaako olla isompia takseja. Ja jos joku vielä osaisi neuvoa kuinka paljon suurin piirtein maksaa taksi pääkaupunkiin niin olisimpa tyytyväinen.
   
 14. Nunca Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivottavasti esim. Lanza-amiga osaa vastata teidän autokysymyksiin, sillä itsellä ei ole kokemusta kuin jonkun pikkuauton vuokraamisesta - kaksi ihmstä kun mahtuu vaikka jogurttipurkkiin, ja käyttämämme taksitkin ovat olleet ihan normiautoja.
  Polttoaineen suhteen on muistaakseni aina ollut niin, että autossa on valmiina puoli tankkia, ja kun auto luovutetaan pois, niin siinä on saman verran menovettä myös oltava.
  Mutta tosiaan, auto kannattaa ehdottomasti vuokrata, tai jos se ei jostain syystä kiinnosta, niin sitten vaan paikallisbussin kyytiin tai polkumalaattori alle!

  Lanzaroten luontokohteissa ei välttämättä tarvitse kovin paljoa kävellä, ellei sitten halua lähteä vaeltelemaan ja omin päin maastoa tutkimaan, eli lasten kanssa pärjää oikein hyvin. Ja lapsethan ne niitä kaikkein reippaimpia ovat, varsinkin kun on jotain uutta ja mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Ja ainakin oman kokemukseni mukaan jo tuollainen 3-vuotiaskin jaksaa kävellä yllättävän pitkiä matkoja kunhan ei nyt ihan tukka putkella mennä!
  Nopsaan tässä tulee mieleen yksi lapsia (ja aikuisia) kiinnostava puuha, eli kannattaa mennä rannalle, lentokentän luo bongaamaan lentokoneita, jotka varsinkin laskeutuessaan tulevat todella lähelle!
  Ja vielä pitää mainostaa omaa "MUST" -retkeäni, eli suosittelen lähtemään paatilla käymään naapurisaarella Fuerteventuralla. Playa Blancasta lähtevät lautat ovat aika isoja, mutta ainakin muutama vuosi sitten Carmenista Corralejoon liikennöinyy laiva oli pienempi ja siinä sai vähän paremmin tuntumaa aalloilla keinumiseen - on hauskaa!
  Yöelämästä olen aika huono kertomaan, mutta hyviä discoja, pubeja ja musiikkibaareja löytyy myös nuorempaan makuun niin pitkällä rantakadulla kuin satama-alueellakin. Joskus muistin vielä nimiäkin kun niistä tuolla naapuripalstalla keskusteltiin, mutta nyt ei tule muita mieleen kuin Route 66. Mutta nimistä viis, sillä ihan varmasti Carmenissa iltaisin viihtyy, ellei etsi ns. paritanssipaikkoja joita ei ainakaan muutama vuosi ollut kuin San Antonio -hotellissa.
   
 15. Lanza-amiga Vierailija

  Riun alue on tosi valtava, se koostuu kahdesta osasta Riu Paraiso (suomalaisten matkatoimistojen käyttämä) ja Riu Palace, joka on uudempi ja hienompi puoli, ellei niitä ole nyt remontissa yhdistetty. Vuoden vaihteen kahta puolta Riu oli kuukausia suljettu täysremontin vuoksi, joka koski sekä rakennuksia että allas- ja puutarha-alueita ja avattiin taas keväällä.
  Näkymä huoneesta voi olla myöskin puutarhaan, joka on tietysti rauhallisempi sijainti, jos sitä haluaa. Huoneita on sekä parvekkeella että maantasalla terassilla.
  Riun etuna on se, että siellä voi käyttää kaikkia hotellialueen ravintoloita, sekä Paraison että Palacen ja Palacen puolella on vielä yksi ravintola, joka tarjoaa ruokia eri maista vuoroiltoina ja sinne voi tehdä varauksen. Ja kaikki ruuat ihania, liiankin!!!
  Samoin uima-allas-alueen voi valita mieleisensä. Palacen puolen altaassa on baari, jossa vedessä olevalla jakkaralla istuen voi nautiskella juomiaan. Näin oli käytännöt ainakin ennen remonttia. Henkilökunta on siellä myös todella ystävällinen ja palvelualtis. Vaikka Riu on iso hotelli, niin laajan alueensa ja puutarhojensa vuoksi, se on erittäin väljä ja viihtyisä.
  Lanzarote Village on aivan Riun naapuri, oli myös täysremontissa samoihin aikoihin ja
  on varmasti hyvä vaihtoehto.
  Matkakuumetta on täälläkin päin, vielä pitää kuumeilla pari viikkoa!
   
 16. vesta Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.08.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me vuokrasimme tila-auton Lanzalla pari vuotta sitten. Teimme tilauksen hyvissä ajoin netin kautta, vuokraamoja oli useampiakin, vähän taidettiin ensin vertailla hintoja. Meidän käyttämämme taisi olla Rent a Car Anthon, mutta ihan varma en enää ole. Googlaile vähän, helposti löytyy lista eri vuokraamoista. Kaikki sujui hyvin ja helposti netin kautta, auto oli ehkä vähän kulahtaneempi kuin Europcarin ajokit, mutta hyvin sillä 9 ihmistä matkaili kolme päivää! Jos ette saa vuokrattua etukäteen, kannattaa lähteä vaan kyselemään paikan päällä, autovuokraamoja on runsaasti, ehkä tila-autokin voi olla jollakin vapaana.

  En voi olla vielä puuttumatta tuohon säätilakeskusteluun: me on oltu Lanzalla Puerto Del Carmenissa kaksi kertaa, molemmilla kerroilla ihan huhtikuun alussa. Eka kerralla sää oli lämmin ja hieno, vaikka aika tuulinen olikin. Yhtenä päivänä satoi aamupäivän. Viime vuonna olimme myös huhtikuun alussa, pääsiäisviikon. Koko viikon oli todella kova tuuli, aurinkoista kyllä, vaikka yhden koko päivän satoi. Tuuli oli kuitenkin niin kova, että hotellin uima-altaalla ei oltu kuin parina päivänä ja pitkähihainen paita oli tarpeen useana päivänä. Tuulenpitävä takkikaan ei illalla olisi ollut yhtään liikaa.

  Lanzaroten luonto on hieno ja nähtävää on paljon, autoilu on helppoa, liikenne aika rauhallista ja tiet pääosin oikein hyväkuntoisia. Jos tykkää kierrellä eri paikoissa, shoppailla ja tutustua nähtävyyksiin, Lanza on oiva valinta. Mutta jos haluat takuuvarmaa rantasäätä ja leppeitä ja leutoja, tuulettomia iltoja, ei ehkä kannata valita Lanzarotea. Vaikka tietysti säät vaihtelevat kaikilla saarilla, olen saanut kovaa sadetta Teneriffalla ja jäänyt kahdeksi ylimääräiseksi päiväksi La Palmalle, kun lentokenttä oli kovan tuulen vuoksi sujettuna!
   
 17. Haloumi Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.06.2007
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allekirjoitan kaiken mitä Lanza Amiga kirjoitti Lanzarotesta ensimmäisessä kirjoituksessa.Suosittelen.
   
 18. Mirador del Rio Vierailija

  Kylläpä alkoi kuume päästä taas Lanzarotelle kytemään. Minä ja lapseni olemme iki-ihastuneita tähän siistiin ja karunkauniiseen saareen. Nähtävyyksistä meitä kolmea sävähdytti eniten Mirador del Rio, olisin istunut siellä loputtomiin maisemia ihaillen. Autonvuokraus arvelutti ensin, mutta olen onnellinen että se tuli tehtyä. Lapsetkin olivat haltioissaan saarikierroksestamme.

  Hotellivinkkinä hyvää keskitasoa edustavaa huoneistohotellia hakeville voin mainita Aurinkomatkojen Florestan. Jos jotain miinusta Lanzarotesta pitää tikulla kaivaa, niin ehkä Carmenin ydinkeskusta-alue oli muuttunut turhankin eloisaksi minun makuuni. Siksi Playa Pocilloksen alueella sijaitseva Floresta istui lapsiperheelle mainiosti.Tälläkin alueella on kuitenkin runsaasti ravintoloita ja kauppoja tarjolla. Meille oli myös suurta huvia kävellä ihanassa auringonpaisteessa lentokentän laidalle ihailemaan matalalla laskeutuvia koneita.

  Yksi asia joka harmittaa on se, että saarelle ei tehdä kesäaikaan matkoja Suomesta. Meillä lomavietto onnistuu kesällä parhaiten, ja voisi viipyä pidempäänkin kuin viikon. Ja säät olisivat vielä talviaikaa varmemmat. Onko esim. Lanza-Amigalla kokemusta kesäaikaan saarella vierailusta, millaiset lentoyhteydet?
   
 19. palmeras Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitosta vaan Lanzarote -jutuista! On niin mukavaa nostattaa matkakuumetta matkalaukkulaisten tarinoita lukiessa.

  Tutustuin Lanzan karun kauniiseen saareen lähes 18 vuotta sitten. Oli kyllä huikeita kokemuksia saari ja viikko täynnä. Jossain vaiheessa ihastuin kuitenkin Teneriffan Puertoon, kuten niin moni muukin palstalaisista.
  Nyt on tarkoitus päivittää Lanzan muistot. Toivottavasti luonnon ihmeet ja maisemat ovat ennallaan. Muuten on tainnut meno ja meiniki muuttua vuosien aikana..?
  Tunteeko kukaan AM:n listoilla olevaa Las Gaviotas -bungalovaluetta? Äkkinäinen täällä voisi kuvitella, että hotellialue sijaitsee keskellä ei mitään. Olenhan väärässä, kai ruokailumahdollisuuksia löytyy lähistöltä? Jos ei jaksa nimittäin Carmeniin lähteä... ;)
   
 20. Lanza-amiga Vierailija

  Kieltämättä Las Gaviotas on syrjässä ajatellen kauppoja ja ostoskeskuksia, tosin sieltäkin päästä kaupunkia löytyy jotain, mutta ei ihan läheltä. Playa Honda sijaitsee suht lähellä hotellia ja siellä on iso ostoskeskus Deiland. Ja vielä toinen seikka kannattaa ottaa huomioon, lentokentän kiitorata nouseville ja laskeutuville koneille sijaitsee hyvinkin lähellä hotellialuetta.
  Kyllähän saari on muuttunut tuona aikana paljonkin, mutta ei huonoon suuntaan ja kaikki luonnonihmeet ja maisevat löydät sieltä edelleenkin.

  Kuumetta täälläkin, mukavaa matkaa sinulle!
   
 21. Lanza-amiga Vierailija

  Hola! Tyttömme, joka asuu Lanzalla on matkustellut väliä kesälläkin, viimeksi tänä kesänä. Matka taittuu aina kahden koneenvaihdon kautta, joista toinen on aina Madridissa ja toinen riippuen lentoyhtiöstä Tukholmassa, Amsterdamissa tai Frankfurtissa. Tänä kesänä matkanteko kesti 10 tuntia sekä mennen että tullen. Jonkun kerran hän on aikoinaan joutunut yöpymään Madridissa 15 tuntia, mutta viime aikoina jatkolentoja ei ole tarvinnut pitkään odotella. Joten kyllä sinne pääsee kesäaikaankin. Minulla vielä reilut kaksi kituviikkoa edessä ennen matkaa.

  Antoisaa lomaa Lanzarotella sinulle ja lapsillesi!
   
 22. Lanza-amiga Vierailija

  Vuokrattavaa löytyy kyllä tila-autoista minibusseihin, mutta itse olen siinä
  tilanteessa, etten tarvitse näitä palveluja, sillä tyttömme ja hänen sikäläinen sulhasensa kuskaavat useimmiten, kun on auton tarvista ja ajelen bussillakin mielelläni, kun lomalla ei ole kiirettä. Autovuokraamoita löytyy runsaasti ja hintoja kannattaa varmasti vähän vertailla.
  Tilataksejakin löytyy, mutta tietty lennosta niitä ei ole saatavissa kuten normaaleja takseja on yleensä tosi helppo saada.
  Tavallinen taksikyyti Arrecifesta Puerto del Carmeniin maksaa n. 15 e ja Carmenissa muutaman kilometrin matka kaupungin päästä toiseen muutaman euron.

  Mukavaa matkaa teidän perheelle!
   
 23. Lanza-amiga Vierailija

  Lanzarote ei ole sen kylmempi saari kuin muutkaan Kanariat. Olen ollut siellä usein marraskuussa ja lämpötila on ollut mainitsemissasi Inglesin asteissa tai enemmänkin ja kotiin olen aina palannut hyvässä värissä.
  Baareista yms tulee mieleeni Tropical, Route66, Tequila Bar(siellä oli ainakin nuorta porukkaa) ja sen vieressä Big Apple, American Indian Cafe(siellä jotain elävää rockia),
  Cafe del Carmen, nämä näin äkkipäätä. Kaikki rantakadun Avenidan varrella ja lisää löytyy paljonkin, ei muuta kuin kävelee ja etsii mieleisensä.
  Kaikki haluamasi kolme asiaa löydät Lanzarotelta, aurinkoa,lämpöä ja yöelämää.

  Mukavaa matkaa!
   
 24. palmeras Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy vielä miettiä hotellin vaihtoa. Niinhän se on, että kaikkea hyvää ei voi saada samassa paketissa. Toisaalta taas ei kannatta liikaa stressata etukäteen; avoimin mielin vaan matkaan. Ilman suuria odotuksia ei tule pettymyksiäkään.
   
 25. Mirador del Rio Vierailija

  Noista kesäajan lentoyhteyksistä Lanzalle kun oli puhe, niin tutkin hieman asiaa netistä. Ensi heinäkuun kun laittoi matka-ajankohdaksi, niin tuli ihan hyvä lentoehdotus: Lähtö Hesasta Blue1:lla aamulla klo 7.05 kohti Barcelonaa. Siellä 2 tuntia vaihtoaikaa ja Air Europalla Arrecifeen, perillä Lanzalla klo 14.30.

  Paluussa arveluttaa olematon vaihtoaika Barcelonassa; vain 45 minuuttia. Lähtö Arrecifestä klo 15.30, perillä Barcelonassa klo 19.25. Ja Blue1 lähtee kohti Hesaa jo klo 20.10. Jos tämä kuvio onnistuisi, niin lennot olisivat ilahduttavan sujuvat. Minulla ei ole juurikaan kokemuksia koneenvaihdoista kun on tullut suorilla lennoilla mentyä. Mahtaakohan tuollainen 45 minuuttia vaihtoaikana olla totaalinen mahdottomuus suurkaupungin lentokentällä..
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti