Hae Anna.fi-sivustolta

Ainutlaatuinen Lanzarote

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Lanza-amiga, 12.10.2009.

 1. Lanza-amiga Vierailija

  Jos vaihtoaika on vain 45 min. niin kyllähän siinä ehtii, mutta mukaan ei kyllä sitten mahdu mitään yllätyksiä. Arrecifen kone ei saa olla myöhässä, matkatavaroita ei saa kadota, ettekä te saa eksyillä. Jos myöhästytte jatkolennolta, kun kyseessä on eri lentoyhtiö, niin joudutte varmaan maksamaan lennot uudelleen.
  Kesällä meidän tytöllä oli täpärä tilanne Suomeen tullessa Amsterdamin kentällä , joka on vielä isompi kuin Madridin kenttä. Hänellä oli koira matkustamossa, Madridin kone saapui vähän myöhässä ja ruumamatkatavarat hävisi. Aikaa vaihtoon hänellä oli suunnilleen tuo 45 min. tai tunti. Olisi jäänyt lennolta, mutta portilta ilmoittivat koneeseen, että yksi matkustaja on vielä tulossa ja onneksi odottivat. Mutta kyllä oli saanut tyttö juosta ja kuvittele koiran kantolaukun kanssa.
  Muuten ei ollenkaan hullumpi vaihtoehto!
   
 2. ÄWPK Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Riun alue on tosi valtava, se koostuu kahdesta osasta Riu Paraiso (suomalaisten matkatoimistojen käyttämä) ja Riu Palace, joka on uudempi ja hienompi puoli, ellei niitä ole nyt remontissa yhdistetty."

  Itse olen ollut Aurinkomatkoilla kerran Paraison ja kerran Palacen puolella. Siskoni ja äitini olivat Palacen puolella.

  Paraison ja Palacen yhteinen vastaanotto on Paraison puolella ja sieltä pääsee eräänlaista siltaa pitkin Palacen puolelle. Palacen puolella huoneistot ovat hienommin sisustettuja. Toisaalta paras huoneeni oli Paraison puolella, koska siellä sain tuurilla parvekkeellisen huoneen toisesta kerroksesta vastaanoton läheltä, jossa oli hyvät näköalat allasalueelle ja merelle. Palacen puolella minulla oli tasokkaampi huone mutta siinä oli terassi, josta ei ollut juuri minkäänlaisia näköaloja. Äidilläni ja siskollani oli lisämaksullinen merinäköala Palacen puolella.

  Puistoalue on yhtenäinen joskin sokkeloinen. Menee päivä tai pari ennen kuin oppii alueen tuntemaan.

  Kummallakin puolella on yksi buffet-ravintola. Paraison puolella on kiinalainen varausravintola ja Palacen puolella espanjalainen teemaravintola, jossa oli tarjolla eri päivinä eri alueiden ruokia. Alueella on kolme allasaluetta, kaksi allasbaaria ja yksi baari altaassa.

  Suosittelen!
   
 3. Tee-mu Vierailija

  Onko jollain kokemuksia Blue Star Rubimarista ja/tai Playa Blancasta? Ilmeisen rauhallinen kohde, mikä sopii kyllä ihan kivasti lapsien kanssa matkustaessa.
   
 4. Lanza-amiga Vierailija

  Hola! Totta puhut. Huvitti, kun muistelin muutaman vuoden takaista ensimmäistä vierailua Riussa ystäväni kanssa ja meillä kummallakaan ei ole kummoinen suuntavaisto. Pari kolme päivää eksyilimme jatkuvasti alueella. Joskus tulee sanottua tytölleni, joka asuu Lanzalla, että tunnen jo Lanzaroten kuin omat taskuni. Ilmeisesti en sitten kovinkaan hyvin tunne taskujani, kun pääsen eksymää jo Riun pihassa.
   
 5. Lanza-amiga Vierailija

  Tuoreet terveiset Playa Blancalta. Lanzalla asuva tyttöni oli juuri siellä tänä iltana käymässä, kun soitti minulle. Tuosta hotellista minulla ei ole tietoa, mutta Playa Blanca on kaunis, rauhallinen pikkukaupunki ja hyvin sopiva lapsiperheelle. Sieltä voi myös halutessa helposti käydä naapurisaarella Fuerteventuralla, välimatkaa vain 50 km. Lähistöltä löytyvät myös upeat nähtävyydet, Timanfayan kansallispuisto ja El Golfo sekä kaunis Yaizan kylä mm., suosittelen.

  Mukavaa matkaa teille!

   
 6. RESENÄREN Uusi jäsen

  liittynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos monista vinkeistä Lanzaroten lomaa silmälläpitäen! Onko kenelläkään kokemuksia Papagayo Arena Hotellista? Lähdössä helmikuun lopussa perheen kanssa.
   
 7. lissu57 Uusi jäsen

  liittynyt:
  18.07.2006
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä eka reissu Lanzarotelle 1997 Puerto de Carmeniin, jolloin hotellina oli Blue Star Cinco Plazas. Sillon tuli kierrettyä saaren joka kolkka sen kahden viikon aikana.
  Nyt lähdemme jouluna verestämään vanhoja muistoja, kohde tällä kertaa Playa Blanca ja hotelli Flamingo Beach Resort. Saari on muuttunut niistä ajoista, lisää hotelleja on rakennettu ja uusia lomakohteita on tullut lisää.
  Meille neljälle aikuiselle tärkeintä on aurinko, lämmitetyt altaat , meri, kivat rantakuppilat, joissa istuskella, hyvä ruoka ja loma ilman ohjelmaa. Meidän suosituin kohde Kanarialla on edelleen Puerto Rico, sinne lähdetään ystävien kansssa taas keväällä maaliskussa!

  Mulla edelleen ongelmia tän kirjotuksen kanssa, teksti hyppii sinne tänne tässä uudessa ohjelmassa :( koittakee kestää!
   
 8. palmeras Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nonniin, nasunuhapiikki saatu! Nyt uskallan vähän rennommin fiilistellä tulevaa Lanzan matkaa.
  Las Gaviotasiin mennään sen sijainnista huolimatta. Jospa tulisi vähän pyöräiltyä...
   
 9. saxon747 Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.02.2009
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nunca kirjoitti, että Lanzarotella voi mennä rannalle pongailemaan lentokoneita. Tämä on ollut meidän suurta koko perheen hupia Suomessa. Tulikin mieleeni kysyä, että miltä rannalta nää lentokoneiden laskeutumiset kokee parhaiten? Hotellimme on Puerto Del Carmenissa, onko kyseiselle rannalle pitkä matka? Lentokoneen laskeutuminen tai nousu oman pään yläpuolelta on huikaiseva kokemus, jännittävä ja mielenkiintoinen. Paikan vaan täytyy olla tarkoitukseen juuri sopiva.
   
 10. Lanza-amiga Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juuri tuollaisen paikan löydätte Puerto del Carmenista, eikä ole pitkä matka, tietty riippuu hiukan hotellinne sijainnista. Missä päin Carmenia asutte?

  Kaupungin suurimman hiekkarannan Los Pocillosin toisessa reunassa sijaitsee Matagordan alue ja sen lähistöllä on kiitoradan pää aivan meren vieressä. Kävelette vaan rantakatua Avenidaa myöten koko ajan rannan vieressä ja lopulta olettekin kiitoradan pään kohdalla. Tie on jo silloin muuttunut kävely-/ pyöräilytieksi, meri on sen toisella puolella ja lentokenttäalue toisella.

  Kun olette Los Pocillocin rannalla, voitte jo nähdä kuinka koneet laskeutuvat ikäänkuin talojen kattoja hipoen. Torstaipäivisin on ollut eniten koneita liikenteessä.
   
 11. lissu57 Uusi jäsen

  liittynyt:
  18.07.2006
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä sitten joulun matka meni hienosti, vaikka matalan rintama sattui juuri niille päiville. Menopäivänä 21.12. oli tosi kova ukkosen ilma ja muutama päivä pilvistä.
  Yllätys oli se, että illat oli niin lämpöisiä. Vuosi sitten Puerto Ricossa olis tarvinnut tuplatakit, että tarkeni. Nyt syömäänkin lähdettiin lyhkäsillä ja illalla myöhemmällä ei tarvinnut kuin villatakin.

  Hintaluokka ruokaillessa todella paljon halvempi, mitä muilla saarilla. Kaupassa ruoka halvempaa, hotellialueen kaupat tietysti kalleimpia.
  Playa Blanca tosi pieni paikka, meille kuitenkin ihan riittävä.

  Meille jäi tosi mukava lomamieli Lanzarotesta, joten jatkossa varmasti matkustamme sinne vielä uudestaan! Sitten mennäänkin Playa de Carmeniin!

  Oikein mukavaa lomaa kaikille Lanzarotelle matkustaville :eek:)
   
 12. RESENÄREN Uusi jäsen

  liittynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hejsan!

  Meidän perheen matka kohti Playa Blancaa lähestyy. Onko kellään kokemuksia kyseisestä hotellista? Siellä ollaan kahden viikon kuluttua.
   
 13. Lanza-amiga Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minulla ei ole omakohtaista kokemusta hotellista, mutta vilkaisu tripadvisoriin osoitti, että olette tehneet erinomaisen valinnan. Tästä hotellista siellä eniten käytetyt adjektiivit olivat brilliant, exellent, fabulous, great, fantastic...ja britithän ovat meitä paljon kriittisempiä.

  Mukavaa matkaa Lanzalle, perässä tullaan!
   
 14. RESENÄREN Uusi jäsen

  liittynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hej !
  Näyttää olevan vaan kovat sängyt jotka ovat siellä pieni miinus, mutta ei se meitä haittaa. Kiitos teille kaikille informormaatiosta, menemme ensimmäistä kertaa Lanzarotelle.
   
 15. Lanza-amiga Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hej igen! Jos vaan teille mahdollista, niin käykää ihmeessä katsomassa ainakin nämä Playa Blancan lähistöllä olevat mahtavat nähtävyydet: Timanfayan Kansallispuisto eli tulivuoripuisto, El Golfon Lago Verde -tulivuoren kraaterissa smaragdinvihreä laguuni, Los Herviderosin tyrskykalliot ja Playa de Janubion upea mustahiekkainen ranta, jossa valtavat aallot.
   
 16. RESENÄREN Uusi jäsen

  liittynyt:
  31.10.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hej !
  Tarkoitus on vuokrata auton muutamaksi päiväksi ja kiertää saarta. Ovatko mainitsemasi nähtävyydet lähellä toisiaan?
   
 17. Lanza-amiga Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hejsan! Kyllä ovat lähekkäin. Jos vilkaiset Google mapsin satelliittikarttaa ja lähdet Playa Blancalta suoraan ylöspäin kohti el Golfon pientä kalastajakylää, niin nuo kohteet sijoittuvat siihen väliin pitkin rannikkoa, paitsi tulivuoripuisto, joka on El Golfon kylän takana mereltä katsottuna. Voit nähdä siellä Janubion suola-altaat, tyrskykallioiden valkoiset vaahdot ja vihreän laguunin El Golfon kylän vieressä.
  Upeita nähtävyyksiä riittää aivan saaren pohjoiskärkeen asti , tiet ovat tosi hyvät ajaa ja liikenne melko rauhallista. Pohjoisen puolella kannattaa muistaa ainakin Cueva de Los Verdes - vihreät luolat, Jameos del Agua - laavakupla jossa lampi, Mirador del Rion näköalapaikka ja Jardin de Cactus - kaktuspuisto.
   
 18. Lanzalanza Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.11.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi !
  Luin tosta sun juttusta että sun tyttö asuisi lanzarotella. ja olisiko mahdollsita saada vaikak hänen sähköpostiosoite ? kun itse olen luultavastai lähdössä vuoden päästä sinne työssäoppimaan ja tarvitsisin vähän apua työpaikkoejn etsinnässä.. Ja ajattelin että hän voisi ehkä neuvoa minua ja mahdollisesti kertoa onko siellä suomalaisten omistamia hotelleja/ravintoloita.
   
 19. Lanzalanza Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.11.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0

  Moi !
  Luin tosta sun juttusta että sun tyttö asuisi lanzarotella. ja olisiko mahdollsita saada vaikak hänen sähköpostiosoite ? kun itse olen luultavastai lähdössä vuoden päästä sinne työssäoppimaan ja tarvitsisin vähän apua työpaikkoejn etsinnässä.. Ja ajattelin että hän voisi ehkä neuvoa minua ja mahdollisesti kertoa onko siellä suomalaisten omistamia hotelleja/ravintoloita.
   
 20. lomakuumeinen Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.11.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihanaa! Matkat ostettu Puerto del Carmeniin joulukuussa. Hotellimme on Cinco Plazas. Teidän juttujanne Lanzasta lukiessani lomakuume vain kasvaa ja kasvaa entisestään. Olen lukenut paljon paikasta ja olen jo täysin Carmenin lumoissa.

  Lomalle lähden veljeni ja äidin kanssa. Mietittiin kauan Teneriffan, Inglesin ja Lanzan välillä. Lanzan Carmeniin nyt kuitenkin päädytiin. Uskon että paikassa on tarpeeksi tarjottavaa parille kakskymppiselle ja äiskälle :) Rentoillaan, uidaan, kierrellään uipeissa maisemissa ja pidetään hauskaa! Ja sama se sille mitkä säät sattuu. Kuhan pääsee täältä Lapin kylmästä pois vähäksi aikaan. Se riittää, vallan mainiosti! Ja uskon että kahdeksaan päivään mahtuu niitä aurinkoisia ja lämpimiäkin..;) Tällä hetkellä siellä näyttäis ainakin olevan aurinkoiset ja lämpimät kelit. Toivotaan, että sattuis sellaiset myös parin viikon päähän.

  Ollaan enemmän kuin innoissaan! Mukavaa ja antoisaa matkaa myös muille Lanzaan menijöille!
   
  Last edited: 25.11.2011
 21. Lanza-amiga Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä vaan, tyttömme on asunut Lanzalla reilut 6 vuotta. Valitettavasti en voi antaa hänen yhteystietojaan ja hän on kiireinenkin opiskelujensa vuoksi, mutta minäkin voin vastata sulle noihin kysymyksiin.

  Lanzarotella ei ole yhtään suomalaisessa omistuksessa olevaa hotellia. Yhtään ainutta "Suomi-baaria/-ravintolaa" ei Lanzalla myöskään ole. Puerto del Carmenissa on Avenidalla eli rantakadulla kaksi baaria, jotka omistaa suomalaissyntyinen jo yli 30 vuotta Lanzalla asunut nainen ja hänen espanjalainen miehensä.

  Eikö sinun oppilaitoksellasi ole mitään paikkaa tarjota sieltä? Niinhän se yleensä menee.
  Espanjassa on työllisyystilanne ollut todella huono jo pitkään, saarilla vielä huonompi kuin mantereella. Kun vapaasta työpaikasta on ilmoitus netissä, lehdessä tai ikkunailmoitus, menee paikka tosi nopeasti.

  Jos aiot totteuttaa suunnitelmasi, etkä ole vielä opiskellut espanjaa, niin se kannattaa aloittaa pikaisesti, sillä sikäläisistä vain harvat puhuvat englantia edes välttävästi.

  Toivottavasti asiasi järjestyvät!
   
 22. Lanza-amiga Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.12.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Varmasti teille jokaiselle löytyy saarelta monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja Puerto del Carmenista kivoja ajanviettomahdollisuuksia.

  Löydät Carmenista webcamin Los Fariones hotellin sivulta.
  www.farioneshotels.com
  Kuva on Playa Grandelle, joka on Cinco Plazas hotellin lähin ranta.

  Pari live webcamia on myös Costa Teguisessa Beach Barissa.
  www.beachbar-lanzarote.com
  Siellä näkymät Las Cucharasin rannalle.

  Itsekin olen lähdössä Lanzalle jouluksi ja paluulento on helmikuun puolella. Ensimmäistä kertaa meillä ei ole omaa asuntoa, vaan tyttömme kotona odottaa oma huone. Itse asiassa hänen kotinsa on melko lähellä Cinco Plazas hotellia.

  Toivotan teillekin oikein antoisaa ja leppoisaa lomaa Lanzalla!
   
 23. sunsetbeach Vierailija

  Tammikuussa Lanzarotelle, päivitystä saaresta ja kohteesta Puerto Carmen kaivataan.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti