Hae Anna.fi-sivustolta

Ajatuksin saa lentää!

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 28.03.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomalaiset rakastavat laulua, joka kertoo siitä, että aavan meren tuolla puolen jossakin on maa, muttei kerrota tarkkaa sijaintia. On helppo havaita, että Annan keskustelupalstoilla saa yhä vierailla, vaikkei maakuntarajoja saa ylittää. Täällä siivetönkin voi lentää, jos niin haluaa. Lokki Joonatan oppi viimein ylittämään itsensä harjoitellessaan yläilmoista sukeltamista siten, ettei sakkaa kesken lennon. Kannattaa pyrkiä samaan!
   
 2. vierailija Vierailija

  Mikään laki ei kiellä syömästä kärpässientä. Noin pohtii Anders Lindberg Aftonbladetin pääkirjoituksessa, missä hän ottaa kantaa ruotsalaisuuteen. Kehuu kaimaansa Anders Tegnelliä, jonka viesti on, että me kaikki voimme ajatella omatoimisesti. Sen vuoksi on tehokkaampaa selittää, miksi toimia tietyin tavoin kuin lähettää sotilaat kaduille. Ryhmäpaine on parempi kuin pakko.

  Ruotsissa armeija toki pystyttää kenttäsairaaloita tarvittaessa ja antaa käyttöön kevään sotaharjoitusten resursseja, muttei siis aseta tiesulkuja maanteille. Vapaaehtoisorganisaatiot auttavat yhdessä ihmisiä 290 kunnassa, jotka tarvitsevat helpotusta, jotta vanhukset saavat apua ja voivat pysyä kotonaan. -Kysymys on lisäksi väestä, joka on saanut koulutusta kriisien hoitoon, sanoo Georgios Kontorinis, joka on Ruotsin siviilipuolustusyhdistyksen puheenjohtaja.

  Jokainen voi mennä ostamaan vaikka savustettua ankeriasta Östermalshalliin tai juhlimaan Södermalmille, koska on tilipäivä. Samoin on oma kirottu syyllisyys, jos lähtee kesälomille tai hiihtoreissuun. Kukaan ei voi turvautua sanomalla, ettei ole sellaista lakia, joka kieltää matkustamasta Åreen tai säännöt ovat niin epämääräisiä. Ei siihenkään löydy lakia, joka kieltäisi syömästä kärpässientä ja asetat alttiiksi oman terveytesi.


  Hieman omaehtoisesti paranneltu teksti:


  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/50qmd6/anders-tegnells-budskap-ar-att-vi-kan-tanka-sjalva


  (Pisteliäästi kirjoittaa suomalaisten edesottamuksista, mikä on vallan mainio juttu.)
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa on elätty rauhan aikaa jo parisataa vuotta, joten siellä pyritään luomaan yhteisöllisyyttä motolla: joukkue on yksilöä tärkeämpi. Pyrkivät selviytymään nykykriisistäkin siten, että jokaisella on vastuu - ei vain itsestään, vaan muistakin. Ja Suomessa on sama periaate, mutta käyttöön otetaan pakko, eikä oma tahto, jota ilman kriiseistä ei voi kuitenkaan selvitä.

  Suomen historia on sotaisampi, minkä voi havaita mediaakin lukiessa, koska aina silloin tällöin palataan aikoihin, jolloin kyettiin lyömään ylivoimainen vastustaja kehnoin asein. Toki siten on tosikin, mutta eipä nykysuomalaisista monikaan ole enää viime sotien veteraani, vaan samanlainen rauhanajan kasvatti kuin ruotsalainen. Sillä erolla, että suurin osa miehistä ja pieni osa naisista on käynyt intin, mikä on varautumista sellaiseen, jota moni ei toivo.

  Ilmeisesti wuhanviruksen aiheuttaman kriisin jälkiseuraus on sellainen, että itsenäisten valtioiden rooli korostuu, jollei muussa niin varautumisessa tulevaisuuteen. Koskaan ei voi tietää, mistä ilmansuunnasta vihollinen iskee esimerkiksi bioasein, joita taatusti on kaikilla suurvalloilla varastoissaan. Perinteiset sodat ovat yksi uhka, mutta pelkästään niihin varautuminen ei ole viisasta politikointia.
   
 4. vierailija Vierailija

  "MIELUUMMIN kuitenkin perheruuhka kuin yksin. Tai niin minä ainakin nyt ajattelen. Yksin olisi varmaan todella raskasta. Ei matkoja, ei harrastuksia, ei baareja, ei kaveri-iltoja, ei Tinderiä."

  Luin Helsingin Sanomista Saska Saarikosken kolumnin.
  Yksineläjänä on raskasta lukea huokailuja.
  Koronan aikaan pahoinvointi kodeissa lisääntyy.
  Yksineläjät saavat elää rauhassa.
  Satumaa löytyy omien korvien välistä. Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3

  Voi noin ajatella, mutta kaikkia ei ole veistetty samasta puusta, joten annetaan toisten löytää satumaa sieltä, missä se sitten itsekullekin sijaitsee. Erakkona on erilaista kuin perheellisenä, mutta tärkeintä on löytää oma tapa selviytyä. Lokki Joonatan joutui muiden pilkan kohteeksi, koska oli erilainen. Ei antanut periksi, vaan harjoitteli yksin, koska ryhmäkuriin sopeutuneet eivät uskaltaneet.

  Lukaisin äsken Det goda samhälletiä, missä kerrottiin mitä mainoimmin karikatyyreistä, joita Asterix on pullollaan. On mukava pohtia siten, että Suomessa vain pieni osa valtiosta on eristetty samaan aikaan, kun muualla saa kulkea vapaasti. Kaikkein rikkaimmat on aidattu legioonalaisten tavoin omiin oloihinsa, jotta harvaan asutuilla seuduilla väki voi ottaa vastuuta niin muista kuin itsestäkin.

  Ruotsissa eivät ole eristäneet kaupunkeja tai muitakaan paikkoja, koska luottavat ihmisten hyvyyteen. Eivät taida edes ymmärtää, että ihmisissä on myös pahuutta, vaikka ovat ihan viime päivinäkin joutuneet lukemaan räjähdyksistä ja murhista. Ehkeivät ehdi vaipua epätoivoon, vaikkei edes hoitohenkilöstölle ole suojavälineitä varastoissa.
   
 6. vierailija Vierailija

  Uusimaa eristettiin johtuen suomalaisten jästipäisyydestä.
  Ruotsin suojavarusteiden riittämisestä on monenlaista tietoa.
  Tietokirjailija Ylen ohjelmissa (radio ja tv) sanoi, että joku levittää huhua Venetsiassa uivista delfiineistä.
  Ihmettelen tämän palstan keskustelunaiheita. Miksi ei huvita keskustella mieltä keventämistä aiheista?
  Heräsin aamulla aikaisin ja laitoin kellot kesäaikaan.
  Kun palataan talviaikaan toivottavasti koronarajoitukset ovat ohi.
   
 7. vierailija Vierailija

  Ihmiset keventävät mieltään monin tavoin - jotkut puhumalla soopaa ja toiset kertomalla vitsejä, mutta myös vakavista aiheista puhuminen voi olla vapauttavaa. Näillä sivuilla on monenlaisia kulkijoita ja otsikoista tai nimimerkistä voi havaita, onko aihe omasta mielestä miellyttävä vai ei. Onpas Teillä vanhanaikaiset kellot, kun eivät automaattisesti siirry talvi- tai kesäaikaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti