Hae Anna.fi-sivustolta

Aktiivisti työtä tarjolle

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 10.01.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Työttömyyskorvaukset ovat osa taloudellista turvaa sen takia, ettei aktiivisille ihmisille ole mielekästä työtä tarjolla. Moni ottaisi hanskat naulakosta käteen, mikäli tietäisi paikan, missä hän voi tehdä työtä kohtuullista palkkaa vastaan. Aktiivimalli sen sijaan pakottaa ihmiset kuluttamaan vähäisiä varojaan hakemuksiin, jotka ovat käytännössä turhia. Sen sijaan jokaisessa kunnassa voisi olla yritys, joka ohjaa ihmisiä töihin tai kolmannen sektorin käyttöön lyhyisiin työsuhteisiin siten, että työnantajat eivät joudu paperisotaan viranomaisten kanssa, vaan kunnallinen yhtiö hoitaisi byrokratian.

  Suomessa rikkaimmat antavat tällä hetkellä varojaan presidenttiehdokkaiden vaalityöhön, jotka työllistävät ainoastaan manipuloimaan opetettuja mainosnikkareita. Käytännössä ujuttavat ihmisten pään sisään vain sellaista tietoutta, joka ei millään tavoin oikein kuvaa kohteen luonnetta. Sen sijaan voisivat kertoa tukevansa jotakuta ehdokasta ja tarjota työtä sellaisille, jotka eivät aina toimi juuri siten kuin vallanpitäjät toivovat. Näin saataisiin aktiivisuutta ehdokkaiden käytökseen, sillä nyt vaikuttaa siltä kuin kaikki muut kuin yksi nukkuisivat jopa puhuessaan.

  Toki kaikki tietävät, etteivät valtaa saaneet halua itse olla aktiivisia poistamaan etujaan, vaikka ahkerina paiskivat työtä yöt ja päivät jopa lääkärien palkoin. Joskus sitä köyhä pohtii, mihin ihmeeseen tarvitsevatkin niin paljon rahaa kuin saavat, sillä mukaansa eivät sitä kaiketikaan kykene lopulta ottamaan. Ja presidenttiehdokkaiden uneliaisuus on itse asiassa mallina hyvä, sillä itseään kehuen nostavat laiskoina häntäänsä henkiseen ylemmyyteen kuin kissa kuumalla pankolla.
   
  Last edited: 10.01.2018
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin! Presidenttiehdokas Sauli Niinistö osaa olla ottamatta selkeää kantaa hänelle esitettyihin kysymyksiin, mikä on tietyin tavoin oikea periaate, sillä esimerkiksi aktiivimallin toteutus on hallituksen asia. Kansalaiset tottuivat aiemmin siihen, että presidentti arvovallallaan kykeni viemään asioita oikeaan suuntaan, mutta nykyään valtiovallalla ei ole samanlaista roolia kuin aikaisemmin, koska yksityiset yritykset toimivat pääosin kannattavuuden perusteella.

  Ulkopolitiikka on tietysti presidentin ohjauksessa, vaikka valtioneuvostolla on osin valtaa siinäkin kysymyksessä. Tietysti on sitenkin, että hyvin hoidettu diplomatia on yhä myös työllisyyskysymys, koska yksinvaltaisissa järjestelmissä presidenteillä on taloudellista valtaa paljon. Suomi on viime vuodet pyrkinyt toimimaan paljolti siten kuin EU on halunnut, mikä on merkinnyt sitä, että presidentin valta on vähentynyt, vaikkei sitä ehdokkaiden käytöksestä helposti huomaakaan.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aktiivimalli on totta kai hallituksen keino siirtää vastuuta pois hallinnolta työnhakijalle, joka ikään kuin on syyllinen, jollei hän hae joka viikko työtä jostain päin Suomea. Rahaa tarvitaan, kun ostetaan torpedoja ja lentokalustoa miljardeihin kohoavilla summilla, joten valtion on otettava sieltä, mistä helpoiten saa säästöjä. Toinen kohde voivat olla eläkeläiset, jotka ovat jääneet tyystin pois työelämästä.

  Kaikesta huolimatta syy kehnoon taloudenpitoon on päättäjillä, jotka eivät osaa hoitaa diplomatiaa siten, että maan talous nousee ja kukoistaa. Toimitaan pikemmin päinvastoin eli ärsytetään ulkomaisia päättäjiä, jotka aiemmin ostivat suomalaisia tuotteita sen takia, että ne olivat parempia kuin heidän kotimaansa tuotteet. Suomalainen laatu ei kelpaa länsimarkkinoille, koska siellä vertailukohteena on maamme tasoa parempi taso.

  Mikäli jokin tuote saadaan Suomessa kehitettyä ylivertaiseksi, on varmaa, että se myydään länsimarkkinoille. Onneksi on sentään ydinvoima, jota muut karsastavat, mutta suomalaiset suosivat, koska se on ainoa keino tahkota sampoa. Erityisesti sähköä tarvitaan jatkossa, mikäli autoilu muuttuu sitä suosivaksi. Ainoa uhka sillekin on tiede, joka viime aikojen valossa vaikuttaa kykenevän saamaan fossiiliset polttoaineet jopa poistamaan hiilidioksidia enemmän kuin sitä tulee poltossa.
   
  Last edited: 11.01.2018
 4. Yrityksiään ja menevät palkkatöihin, joten kehuttu työttömyyden väheneminen ei ole niin suurta kun on hehkutettu.
  Talouselämä lehti kertoo viime vuonna lopetetun 16000 yritystä, joista monet yrittäjät ovat siirtyneet palkkatyöhön.
  Tilastokeskuksen Työvoimatutkimus. Yrittäjiä oli viime vuoden kolmannella neljänneksellä 319 000, kun vuotta aiemmin heitä oli 335 000. Yrittäjien määrä laski siis noin 4,8 prosenttia ja heitä oli 16 000 vähemmän.
  Nyt kun työpaikkoja on avautunut, osa on palannut palkkatöihin. Tällaisilla ihmisillä yritystoiminta on ollut todennäköisesti hyvin pienimuotoista.
   
 5. vierailija Vierailija

  Niin kauan kuin kaikille ei riitä työtä eikä sitä riitä, on rangaistukset tukien vähentämisellä epäinhimillisiä. Työnhakija ei voi tehdä mahdottomasta mahdollista vaikka kuinka etsisi töitä. Ja työ ei riitä elämiseen sillä että on muutaman tunnin töissä, silti vaatii tukia. Ja moni etsii työtä sillä periaatteella että mitä kykenee tekemään. Aktiivimallin vastustamisesta on kansalaisaloite joka on varmaan teille kaikille tuttu, onhan siitä uutisoitu paljon. Jos haluaa ottaa kantaa asioihin , se kannattaa allerkirjoittaa ilman muuta. Kumotaan HE 124/2017 vp on saanut jo yli 125ooo allelkirjoitusta. Äänestämällä oikein myös vaaleissa voi asioihin oikeasti vaikuttaa. Pitää oppia toimimaan jotta kansanvalta toteutuu oikealla tavalla?
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aktiivimallia voi arvostella monin eri syin, mutta sen pääasiallinen tarkoitus lienee saada kauniiksi rumat tilastot. Toisaalta se johtaa piteneviin ruoka-apujonoihin, kun ihmiset hakevat sapuskaa sitä ilmaiseksi jakavilta. Presidentti voi toki mielipiteineen vaikuttaa päätöksiin, mutta ei halua eikä kaiketi lopullisesti edes voi estää, jos hallitus on kovapäinen, kuten se vaikuttaa olevan.

  Siniset haluavat kaiketi toteuttaa SMP:n tavoitteen täystyöllisyydestä, mutta se ei ole vieläkään mahdollista, jollei tilastoja saada muutettua keinolla millä hyvänsä. Työministeriys onkin hankala asia köyhien asiaa ajaville, eivätkä suuret puolueet haluakaan muuta kuin saada populismin talttumaan.

  Suomessa piakkoin kaikki ovat tilastojen mukaan töissä, mikä on tietysti mahdottomuus. Euroopan unioni voi tulla toki ottamaan oppia Suomen mallista, joka kirjoihin ja kansiin vietynä osoittaa mahdottoman mahdolliseksi. Näin Suomi saa mainetta vireänä ja viriilinä valtiona, minne lennätetään turisteja kai ilmastoa pilaamatta, sillä lentokoneiden saasteita ei haluta kuriin.
   
 7. Euromaat ovat Vierailija

  EU:n kärkimaita työttömyys luvuissa, euroon kuulumattomissa maissa työttomyys on vähäisempää. Jonot toimeentuloluukuilla ja leipäjonoissa kasvavat kun työttömyysturva vähenee, mutta sehän on nykyhallituksen tavoitekin, rikkaat rikastuu ja köyhät köytyy "ameriikan" mallin mukaisesti.
   
 8. vierailija Vierailija

 9. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Turha allekirjoittaa vetoomuksia, koska ne eivät auta, mutta sen sijaan voitaisiin perustaa yritys, joka vuokraa väkeä esimerkiksi maatiloille. Ilman paperisodan haittoja moni voisi ottaa työntekijän lyhyeksi aikaa esimerkiksi kaverikseen korjatakseen puuta metsästä tai muihin töihin, joita on niin yrityksissä kuin maatiloilla. Joka kuntaan oma yksikkö, jota nyt toiminnassa olevat yritykset voisivat tukea tietyn summan edestä. Ja kunnallisen vuokrayhtiön palkkalistoille ilmoittautunut saisi samalla todisteen siitä, että hän hakee työtä, kuten aktiivimalli vaatii.
   
  Last edited: 22.01.2018
 10. Ei kai sentään Vierailija

  Utopioita kannata rakentaa aktiivimallin vuoksi. Käynti sosiaalitoimistossa ajaa saman asian kun vain rohkeus riittää.
  On säälittävää katsoa kuinka alhaisesti politiikot toimivat avuttomien työttömien rankaisemisessa, hommaisivat uusia työpaikkoja ja päästäisivät työhön kykenemättömät eläkkeelle.
   
 11. Insinööriliitto! Vierailija

  Uutinen
  Insinööriliitto osallistuu mielenilmaisuun aktiivimallia vastaan
  22.1.2018 10:31Akavalainen Insinööriliitto aikoo osallistua SAK:n järjestämään mielenilmaisuun aktiivimallia vastaan 2. helmikuuta.
  Liiton puheenjohtaja Samu Salo korostaa liiton tiedotteessa, että liitto on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja vastustaa yksittäistä lakihanketta työttömän aktiivimallista, "ei maan hallitusta". Insinööriliitto tähdentää, että menestyäkseen Suomi tarvitsee hyvää lainsäädäntöä. Liiton hallituksen mielestä eduskunnan joulukuussa hyväksymä laki aktiivimallista ei sitä ole. Eduskunnan enemmistö muun muassa jätti sivuun perustuslakivaliokunnan esiin nostamat lakiesityksen puutteet. "Insinööriliiton mielestä ei ole oikeudenmukaista, että ihminen voi joutua työttömyysturvan leikkausten kohteeksi ilman, että hänellä on mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan", Salo sanoo. Hän muistuttaa maan hallituksen luvanneen kilpailukykysopimuksen solmimisen yhteydessä, että työttömyysturvaa ei enää leikata.

  "Aktiivimalli on keino ja peruste leikata työttömyysturvaa, ei mikään aktiivisuuden osoitus. Kyllä omaehtoisen kouluttautumisen ja aktiivisen työnhaun pitää olla riittäviä osoituksia aktiivisuudesta ja halusta palata työelämään."
  Insinööriliiton mielestä työllistymiseen kannustamisen malli on syytä neuvotella uudelleen. Salon mielestä niitä on kuitenkin syytä valmistella kolmikantaisesti.
  "Kaikki viimeaikojen merkittävät yhteiskunnalliset uudistukset on tehty kolmikannassa, ei yhden osapuolen yksipuolisena valmisteluna. Työelämää kehitetään kokonaisuutena ja yhteistyöllä, ei repimällä tai sanelemalla", hän sanoo.

  Insinööriliitto muistuttaa mielenilmaisun olevan perustuslaissa tunnustettu työntekijän perusoikeus. Tavoitteena on vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Näin ollen poliittista mielenilmausta ei voi rajoittaa työrauhavelvollisuudella. "Osallistumalla mielenilmaisuun haluamme liittona osoittaa, että emme ole tyytyväisiä tapaan, jolla hallitus on kehittänyt työelämää ja vaikuttanut jäsentemme asemaan", Salo toteaa. Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä.
   
 12. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aktiivimalli on rukattu pienentämään työttömyysturvaa, eikä moni sitä vastustava ole kaatamassa hallitusta, mutta osa ilmeisesti on. Suomen sotilasmenot kasvavat lähivuosina kaiketi kolmeen prosenttiin bkt:sta, joten tuki- tai eläkevaroin elävien elintasoa madalletaan nykyistäkin enemmän. Eikä ole lainkaan vaikeata sen jälkeen, kun vapaakaupan sopimukset allekirjoitetaan EU-tasoisesti, kuten olettaa sopii. Merkitsee myös pieneneviä palkkoja useimmille, sillä joukkovoimaa ei voida käyttää enää samaan tapaan kuin tähän asti.
   
 13. Maksavat kiinteistöveroja myös vuokrissaan, se on tasavero kuten on myös alv.
  Verohallinnon ennakkotietojen perusteella kiinteistöveron tuotto nousee tänä vuonna 126 miljoonaa (+7,5%) suuremmaksi kuin viime vuonna. Kiinteistöveroja kerätään tänä vuonna kunnille arviolta 1,8 miljardia euroa. Tilastot perustuvat kiinteistötietoihin, joiden pohjalta Verohallinto määrää kiinteistöverot vuodelle 2017. Kiinteistöverotus valmistuu syyskuussa, jolloin julkaistaan myös lopulliset tilastot kiinteistöveroista. Lopulliset tilastot voivat poiketa näistä ennakkotilastoista.
  Kiinteistövero perustuu kiinteistön sijaintikunnan määräämään kiinteistöveroprosenttiin sekä kiinteistön verotusarvoon. Kiinteistövero tilitetään kokonaisuudessaan sille kunnalle, jossa kiinteistö sijaitsee.

  V. 2016 vuoden lopulta on viimeisin tilasto eläkeläisten määristä ja eläkkeen suuruudesta joka kertoo silloin olleen 1448960 eläkeläistä, alle 1500 € eläkettä saavia oli tilaston mukaan 794987 eläkeläistä. He maksavat kiinteistöveroja kiinteistöistään tai vuokrissaan asunnon omistajalle.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti