Hae Anna.fi-sivustolta

Alepa-täti

Viestiketju osiossa '50+' , käynnistäjänä Meikämaija ja monta muuta "merkkiä", 21.08.2007.

 1. vierailija Vierailija

  Mukava palata neljän vuoden takaisiin tunnelmiin.
  Istuin eilen paikallisjunassa menossa saksankieliselle ruoka-aiheiselle luennolle. Vastapäisellä tuolilla mies kertoi vastapäätä istuvalle naiselle elämäntarinansa. Hän halusi palata ammattiinsa lääkärinä ja opiskeli sinnikkäästi suomea.
  Kävelin luennon jälkeen kaupungille
  ja kävin Stockalla.
  Mietin mitä voin tehdä karpaloilla.
  Elena Ferranten kirjaan pohjautuva tv-sarja Loistava ystäväni on upea. Moni unohtunut asia lapsuudesta ja nuoruudesta nousi pintaan.

  Katsoin youtubesta Paradiso delle signore kausi 4 sarjan ja löysin samalla suomalaisen stand-up-koomikon sketsin tietokoneista.
  Onneksi en sentään ole ikinä ollut Facebookissa.
  Nyt googletan tietoa karpalosta ja keitän kahvit pressopannullani. Syön samalla viimeisen palan hyvin onnistuneesta porkkanakakusta.
  Löysin reseptin lasteni kokkivihosta.
  Cv on kunnossa, mutta mihin sillä eläkkeellä olisi tarvetta.
  Oli mukava huomata miten saksa oli vielä tallella. Ehkä vihon viimein käyn joskus Berliinissä.
   
 2. vierailija Vierailija

  Kopioin Hesarista mainion jutun Usko Siskoa palstalta.
  Itsellä ei ole kysyjän ongelmaa.

  "Olen jo jonkin aikaa pohtinut kysymystä, milloin saan yhteiskunnan silmissä tulla vanhaksi. Täytän pian 70 vuotta. Olen elänyt yhteiskunnan vaatimusten mukaisesti – käynyt töissä, hoitanut kuntoani lenkkeillen ja pelaten liikunnallisia ulkoilmapelejä. Olen myös hoitanut ”taiteellista” puoltani kirjoittamalla kokemuksistani ja jopa ajatellut voivani jonain päivänä julkaista kirjan! Nyt alan kyseenalaistaa kaikkea. Eikö koskaan voi hellittää? Voinko hyvällä omallatunnolla vihdoin pyöriä kotona villasukat jalassa, kirja ja viinilasi kädessä nauttien elämäni loppupäivistä? Ilman että on pakotettava itsensä kulttuurillisiin harrastuksiin. Milloin minulla on oikeus luovuttaa? Tilanteen selvittämiseksi kerron, että minulla on perhe, johon kuuluvat aviomies, kaksi poikaamme, kaksi lapsenlasta, sisko ja vanha äitini. En oikein enää jaksa muuta kuin pitää jotenkin hommaa kasassa. Jos sitäkään. Muuten olen elämääni tyytyväinen, vain jonkinlainen ”pakko” hermokalustossa alkaa tökkiä.

  – Tulos tai ulos!

  Lukeudut sukupolveen, joka on mullistanut maailmaa ja pysynyt toimeliaana senkin jälkeen, kun olisi jo voinut höllentää. Olette kouluttautuneet pidemmälle kuin aiempien sukupolvien edustajat ja tehneet myös töitä pidempään.

  Ikäluokkasi naiset käytännössä kannattelevat suomalaista kulttuuria: yli 50-vuotiaat naiset ovat ylivoimaisesti suurin asiakasryhmä museoissa, teatterissa ja konserteissa.

  Samalla olette tehneet ikääntymisestä eräänlaisen uuden nuoruuden: eläkeläiset jonottavat K-50-diskoon, matkustavat ympäri maailmaa, harrastavat aktiivisesti ja hoitavat vielä tutkimusten mukaan lastenlapsiakin innokkaasti.

  Vanhuutta on kirjaimellisesti lykätty: suomalaisten arvio vanhuuden alkamishetkestä siirtyy koko ajan. Taloustutkimus toteutti vuonna 2018 Eloisa ikä -kyselyn, jonka vastaajien mukaan vanhuus alkaa nykyisin vasta 74-vuotiaana. Kiinnostavaa kyllä, vanhuuden alaraja ilmoitettiin sitä korkeammaksi, mitä vanhempi oli vastaaja. Yli 80-vuotiaat arvioivat vanhuuden alaikärajaksi 81! Valtaosa kyselyyn vastanneista arveli pysyvänsä aktiivisena myös ikääntyneenä.

  Näyttäisi siis siltä, että ongelmasi juurisyy on jengipaine. Ikätoverisi ovat yksinkertaisesti liian puuhakkaita, jotta olisi helppoa vetäytyä rauhaan.

  Tilanne vaatii tietoista toisinajattelua. Näihin eläkeiän mielikuviin voi ainakin läheisten ihmisten osalta vaikuttaa melko nopeastikin. Rakas tätini ilmoitti ykskantaan eräänä päivänä, että hän on nyt vanha. Kun hän kieltäytyi aiemmista tehtävistään, muut tottuivat nopeasti. Jälkikasvulle voi olla arvokasta huomata, että hekin voivat kantaa vastuuta ja hoivata.

  Tätini sanookin, että ruumiin rappeutumista lukuun ottamatta vanhuus on varsin rentouttavaa. Sen moniin etuihin lukeutuvat päiväunet, tekemättömyys, avun vastaanottaminen ja tietty vapautunut näkymättömyys."
   
 3. vierailija Vierailija

  Kuuntelin BBC:n kanavalta 50+ ikäistä naista Singaporessa, joka oli toipunut
  koronaviruksesta. Olo on kuulema vieläkin hutera ja kävellessä pitää välillä pysähtyä istumaan. Juttu alkoi ahdistaa ja suljin radion. Ajattelin jättää virusjuttujen seuraamisen vähemmälle.
  Kävin viime syksynä jumpasssa koulussa, jonka muutama luokka on nyt karanteenissa.
  Mietin jo aamulla pitäisikö hamstrata hyllyihin kuivatavaraa. Ulkona on kova tuuli ja uutisten mukaan lentoja on peruttu.
  Klikkasin vain muutaman uutisotsikon auki. Parhaiten pysyn tyynenä lukemalla vain
  Yle Tuoreimmat Uutiset.
  Murrepalstalla Vm-47 kertoo innostuneensa sukututkimuksesta. Minäkin aikoinaan
  selvitin taustojani. Sitten tuli avioero ja en halunnut päivittää perheeni tietoja sukumatrikkeliin. Lapseni olivat asiasta pahoillaan. Isäni puoleinen suku on tutkittu
  1500-luvulle asti ja kirja löytyy kirjastosta.
  Netissä on jatkuvasti juttuja DNA-tutkimuksista. Ihmiset löytävät näytteiden
  avulla sukulaisiaan. Ovelleni ei ole vielä tupsahtanut uusia sukulaisia.
  Toki tiedän, että äitini puolelta se olisi mahdollista. Hän ei halunnut olla missään tekemisissä isänsä kanssa. Kukapa tietää vaikka olemme jo jossain tavanneet.
  Luin Raamatusta osan Kirje roomalaisille. Paavali sanoi, että ihmisen ruumis
  on temppeli. Jumppasin eilen käsipainoilla ja liikunta tuntuu lihaksissa.
  Olen nykyään innostunut Pilateksesta. Luennolla oli aiheena Efesos ja tunnin pitäjä
  luki otteen Paavalin reissusta.
  Mielenkiintoista seilata ajassa taaksepäin. Hän vasta suunnitelee kirjeessä matkaa Roomaan. Minä kävin pari vuotta sitten hänen muistoksi rakennetussa kirkossa.
  Niin se aika kuluu. Naurattaa lukea entisiä sepustuksiani. En olisi aikoinaan
  pää kolmantena jalkana paikasta toiseen resutessa uskonut, että elämäni voi joskus
  olla tällaista dolce vitaa. Ei ole kiire minnekään. Saan nukkua pitkään ja miettiä herätessään mitä tänään tekisin.
  Pidetään hyvää huolta temppeleistämme. Viihdytään kotiympyröissä ettei koronavirus
  pääse kynsimään. Olen aina ollut kotihiiri. Tuntuu, että kotikaranteeni on minun
  juttuni.
   
 4. vierailija Vierailija

  No heh, tämähän oli kuin ote minun elämästäni ja ajatuksistani. Kiitos Alepan tädille kirjoituksesta :coffee:
   
 5. vierailija Vierailija

  Läppärini Windows näköjään pätkii oudosti tekstini.
  Katsoin kv. oikeusprofessorin haastattelun Kreikan tilanteesta. Totta se on. Karjalaiset hyvin mahtuivat uusille asuinseuduilleen.
  Minäkin olisin jäänyt "vanhaksi piiaksi" eli ikäneidoksi, jos naapurimaa ei olisi ollut Suomen kanssa sukset ristissä. Näin ilmastonmuutoksen aikaan kai pitäisi päivittää vanhat sananparret.
  Alepan täti ilman yhdysviivaa lämmitti sydänalaani.
  Käyn kohta Prismassa hamstraamassa vessapaperia. Sitten voin kyyhöttää kotona kuin Muumipeikko-saduissa odottaen virusten riesoja.
  Anna.fi laittaa tekstien väliin linkkejä ja mainoksia. Eilen klikkasin auki Kotilieden artikkelin Muumipeikoista. Oli hauskaa katsoa japanilainen animaatio vuodelta 1969. Kieli on mukavaa kuunneltavaa. Lapseni ovat Muumi ja Japani-faneja.
  Olen outo tyyppi. Mietin vaikeita filosofisia asioita ja toisaalta maadoitan itseni jalat maassa jutuilla.
  Johtunee lapsuudestani. 9:n lapsen perheessämme puhuttiin jatkuvasti kaikista asioista.
  Heräsin aamulla uneen, jossa roikuin pari vuotta sitten edesmenneen sisareni kintereillä. Hänellä oli tyylikäs pitkä nahkatakki yllä ja kiire johonkin. Hän sanoi minulle tien toisella puolella, että älä enää seuraa minua. Ehkä uni kertoi, että asia on loppuunkäsitelty. Hän oli tyttäreni kummitäti. Uni johtunee iloisista kuulumisista. Tyttärestäni tulee lähiaikoina kummitäti.
  Murreviestissä kirjoitettiin käsittääkseni Tampereen murretta.
  Puhe on tuttua tv-sarjoista. Päihdeviesteihin en enää kommentoi.
  Toki vielä usein muistelen exäni viinasekoiluja.
  Tykkään elää yksin rauhallista elämää. Pää pysyy selkeänä, kun olen vain vastuussa itsestäni. Ihailen Paula Koivuniemen elämänasennetta.
  Rakkaudesta voi puhua ja laulaa, vaikka asuu vain kissan kanssa. Eläinallergian takia pysyn kaukana kateista. Mieskiintiö elämässäni tuli jo kauan sitten täyteen.
  Kyllä maar on taas mukava aloittaa uusi viikko puhtaalta pöydältä.
  Muita menoja ei ole mielessä kuin viikon päästä lukupiiri-ilta. Kukapa tietää vaikka sekin perutaan koronan takia. Luin Is eli Jää-kirjan aikoinaan ruotsiksi. Tilaisuuden jälkeen ajattelin laittaa kirjan kirjaston kierrätyshyllyyn.
   
 6. vierailija Vierailija

  Viime yönä näin unen laukustani. Vetoketjut hajosivat. Heräsin ja olin hyvilläni ettei tarvitse lähteä suutarille.
  Unien näkeminen on edullista lystiä. Ongelmat haihtuvat herätessä.
  Olen miettinyt viruksen aiheuttamaa elämänmuutosta paljon matkustaville. Miten oppii nauttimaan kotiympyröistä?
  Illalla katsoessani live-lähetystä kokonaista voin jo hieman henkisesti pahoin.
  Mietin millaista olisi olla kytkettynä hengityskoneeseen.
  Kirkonkellot raikuivat aamulla läheisessä kirkossa. Hesari kertoi, että seurakunnassani harvennetaan kirkon tilaisuuksia. Käyn nykyään melko harvoin kirkossa.
  Prismassa moni hylly oli tyhjänä. Toivottavasti elämä tasaantuu ja pääsemme nauttimaan keväästä. Aamuyöstä oli kiva herätä linnunlauluun. Linnuilla ei ole rajoituksia yli 500 henkilön yleisötapahtumiin.
  Kyllä me tästä selviämme sanoi Sanna Marin. Yritän pysyä terveenä ja olla sairastumatta ketään. Kaupan kassalla mies sanoi, että ehdin ostaa hänen kaipaaman salaatin. Syön sen Pilates-tunnin jälkeen.
  Moni on joutunut etätyöhön. Muistakaa verrytellä välillä ja pysyä hyvällä mielellä.
   
 7. vierailija Vierailija

  ”Illalla katsoessani live-lähetystä kokonaista voin jo hieman henkisesti pahoin.”
  Kummallinen kirjoitusvirhe.
  Saan sähköposteja koronan takia.
  Opintopiirit peruttiin mukaan lukien Pilates.
  Uutisista päätellen maailman kirjat ovat sekaisin. Jopa suosikki tv-sarjani tuotanto keskeytyy.
  Eilen nettiyhteys takkuili. Luulin, että virus iski koneeseen.
  Onneksi ei sentään. Aamulla katsoin uudestaan ohjelman loppuun. Saippuasarjan näyttelijöitä haastateltiin Radio 60 Italia ohjelmassa Youtubessa.
  Yleensä vakava naisnäyttelijä on livenä hyvin nauravainen. Kaikki selasivat mainostauoilla kännyköitään ja ottivat valokuvia.
  Sitähän elämä on nykyään. Köllöttelen sängyssä jalat nojaten jumppapalloon ja selaan nettiä. Välillä vastaan viesteihin maailmalta.
  Lääkärit eivät kuulema mahda mitään taaperon uniongelmiin.
  Olisinpa lähempänä auttamassa. Olen Suomessa tyhjän panttina.
  Kotihiirenä joskus kyllästyn oloihini.
  Sain viestin täydellisesti onnistuneesta mustikkapiirakasta.
  Ulkona tuulee ja aurinko paistaa.
  Kyllä me selviämme suomalaisella sisulla.
   
 8. vierailija Vierailija

  Media on täynnä koronaa. Murrepalstan nimimerkki Turvenuija lähetti musiikkilinkin "Vaarojen karikoista."
  Mietin kävisinkö S-Marketissa vai Prismassa. Lontoon metroissa viis veisataan turvaväleistä, uutisoitiin Sky News live-lähetyksessä.
  Brasilian presidentti ei tunnu tykkäävän eristyksestä vedoten urheilutaustaansa.
  Geriatrian asiantuntija kertoi miksi iäkkäät uhmaavat ulkonaliikkumissääntöjä. Ikääntyessä kuulema iän tunne heikkenee.
  Heräsin yöllä ja luin hetken uusinta srk-lehteä. Tunnettu naislaulaja kertoi käyvänsä laulamassa palvelutaloissa. Lehdessä on lukemista pitkäksi aikaa. Jutun häpeästä luen myöhemmin tarkemmin.
  Olen miettinyt häpeää. Vanhetessa häpeää eri asioita kuin nuorena.
  Eilen radiossa puhuttiin pikkulapsiperheistä, joissa on päihdeongelma.
  Nykyisen kriisin aikaan tilanne saattaa kärjistyä vanhempien olleessa työstä kotona. Ehkä jutun takia näin painajaisen. Eksäni oli tilannut matkan Italiaan ja minun muka piti jättää keskenkasvuisen lapset kotiin. Herätessäni olin onnellinen, että se oli vain unta.
  Kuuntelen vain ruotsinkielistä radiota. Näköjään suomenruotsalaisillakin on päihdeongelmia.
  Ikävät ajat ovat yli 20 vuoden takana. Kun ravintolat ja kuppilat suljetaan, toivon, että kotona ilo otetaan irti selvin päin.
  Lähden tänään ostoksille vaarojen karikkoon. Noudatan viranomaisten ohjeita kuuliaisesti.
   
 9. vierailija Vierailija

  Missä Ikikukka, vieläkö on hengissä?
   
 10. vierailija Vierailija

  Kävin aamulla kukon laulun jälkeen S-Marketissa.
  Sähköpostiin ropisee koronaohjeita. Noudatan ohjeita parhaan taitoni mukaan.
  Pienissä ympyröissä kuplassa eläen ei ole paljon uutta kerrottavaa.
  Heräsin herätyskellon pärinään enkä muista kesken jäänyttä unta. Liittyi kai edellisen illan A-studion puheenaiheisiin. Huvitti kuunnella tarmokkaiden naisten perusteelliset vastaukset osaavan ja tiukan naistoimittajan kysymyksiin. On ihanaa olla tyhjän panttina ja muistella vuosia työssä, jossa kyselin ihmisten mielipiteitä asioista. Maailma muuttuu ja mitä vastuussa olija sanoi kaksi viikkoa sitten ei enää pidä paikkaansa.
  Olen saanut muuttaa mielipiteitäni sitäkin useammin elämäni varrella. Koronan aikaan puhun äärimmäisen vähän. Eipä ole
  jälkikäteen korjattavaa.
  Toivottavasti pikkuhiljaa päästään exit-purkuun rajoituksissa.
  On kiva selata vanhoja aikakausilehtiä, joissa elämä on normaalia vailla huolen häivää. Mainoksessa nainen kävelee Italiassa valkoisella hiekalla. Ostin aikoinaan lehden lentokentältä kotimatkalla.
  Olen kuin myyjät tv-saippuasarjassa Milanon naisten paratiisi. Haaveilen ihanista asioista. Nuoruudessani miesopettaja herätti minut haaveista, kun tuijotin ikkunaan. Elämä oli silloin vasta edessä. Jos korona ei nitistä kynsiinsä tunnen, että suurimmat haaveeni ovat vasta edessä. Sitä ennen täytyy käydä valokuvaamossa uutta passia varten.
   
 11. vierailija Vierailija

  https://www.perherauhanjulistus.fi

  Katsoin Uutisaamun. Mainostauolla näinTommi Korpelan lausuman perherauhan.
  Lukiessani vanhoja tekstejäni tunnen syvää rauhaa ja kiitollisuutta nykyisestä elämästäni.
  Ihmettelen miksi Maikkari julkaisi eilen kotipitäjäni nimen
  hoivakodissa riehuneen koronan takia. Tilastojen perusteella Ylä-Savossa on vähän tartuntoja.
  Suru on valtava. Omituisen taudin kanssa tuntee voimattomuutta.
  Kaikkiin kysymyksiin ei löydy vastauksia.
  Minulla on nyt lievä nuha. Voi johtua kevätallergiasta.
  Katsoin Kauniit ja Rohkeat jakson. Brooke puhui viisaita avioliitosta. Hänellä jos kenellä on asiasta kokemusta.
  Oli mukava nähdä reilu viikko sitten Ylen uutisissa Tuhniksen kommentoivan hallituksen linjaa korona-asiassa.
  Jatkan hömppäsarjojen katsomista ja sitten leivon omenapiirakan.
  Kaupoissa käyn pääsiäisen jälkeen.
  Ollaan ihmisiksi arkisin ja juhlapyhien aikana.
   
 12. vierailija Vierailija

  Helmikuussa 9.2.2020 kävin stadissa vailla huolen häivää koronaviruksesta.
  Berliiniin ei ole asiaa lähiaikoina turistina, luin ip-lehden kolumnista. Espanjassa jo hieman ulkonaliikkumissäännöt höllentyvät, kuulin radion aamu-uutisista.
  Eilen Telian nettiyhteys oli historiallisen kauan poikki. Avasin aamulla netin
  ja katsoin Yle Areena jumalanpalveluksen Tampereelta. Naispapin puheen tavoin ihailin eilen kävelylenkillä tien varren nokkosia ja poimin valkovuokkoja.
  Kansakoulun opettaja puhui lapsuudessani aamuhartaudessa päivän tekstin vyöttämisestä ja vanhuudesta. En lapsena täysin ymmärtänyt mitä ikääntyminen tuo tullessaan.
  Hoitolaitoksissa vanhukset menehtyvät virukseen ympäri Suomea. Lähes sama tilanne myös Ruotsissa. Katsoin eilen uutisen, jossa suomalaistaustainen naishoitaja kertoi
  lepsuista suojauksista.
  Kotikulmani kaupat ovat ottaneet asian hoitaakseen erittäin hyvin. Ei hirvitä mennä aamulla Prismaan viikon ostoksille. Käsidesi löytyy infon vierestä.
  Tämän enempää totuuden ääressä ei pieni ihminen pysty olemaan.
  Oli mukava laulaa kauniita lauluja nettikuoron kanssa. Kun en tarvitse puhua juuri
  ollenkaan yhtään missään, ääneni on hyvässä kunnossa.
  Nyt alan maksaa laskuja.
   
 13. vierailija Vierailija

  Kaikkea on ja rahani riittää laulaa Kirka Prisman mainoksessa.
  Hyvin rahani riittävät, kun en osta juuri muuta kuin ruokaa. Muistan hämärästi
  pyörähtäneeni joskus jossain kaupassa, jossa myös Kirka asioi.
  Maanantaiaamuna Prismassa luulin kuulevani väärin kuulutuksen kaupan
  uusista aukioloajoista. Pitää mennä ajoissa nukkumaan, jos aion ehtiä ostoksille klo 6 aamulla.
  Mukavaa, kun elämä alkaa palautua normaaliksi. Moni yrittäjä kipuilee laskupinojen
  kanssa. Joku kampaaja oli tienannut 200 euroa kuukaudessa.
  Elämä on nujakkapeliä. Kaikesta selviää. Minäkin selvisin yksinhuoltajavuosistani.
  Nyt vain pitää pysyä erossa koronasta.
  Menen suihkuun ja sitten passia varten valokuvaukseen. Viisi vuotta pyörähti
  nopeasti. Aikaa ei voi pysäyttää. Voin kuitenkin vähentää nettilörpöttelyäni.
   
 14. vierailija Vierailija  Heräsin varhain harakan ja kaunisääninen linnun vuoropuheluun.
  Linnut eivät välitä ihmisten vuorokausirytmeistä.
  Kevät on kauneimmillaan. Kävelin entisen kotimme ohi ja ihailin puiston vieressä olevia puita kukkaloistossaan. Kirsikkapuiden näköisiä puita.
  Seurakuntamme pappi puhuu videolla ihmettelystä. Lauloin laulut videon mukana. "Kahden maan kansalaisena" sain passini R-kioskille ennätysajassa. Noudatimme kaupan tiskillä koronaohjeita.
  Löysin Citymarketin pakastealtaasta filotaikinan pinaattipiirakkaa varten. Olin äimänkäkenä käsiin murenevan taikinan kanssa. Paistoin piirakan. YouTubesta tajusin myöhemmin miten taikinaa olisi pitänyt käsitellä.
  Ehkä seuraavalla kerralla onnistun paremmin.
  Tämä kevät on ollut opettelemista uuteen elämään. En ole käyttänyt julkisia liikennevälineitä. Ostin apteekista kasvomaskeja ja tarpeen tullen matkustan maski kasvoillani.
  Olen lukenut tyttäreni innostamana 80-luvulla ostamaani kirjaa Elämäsi kuntoon. Kirja sopii hyvin nykyaikaan. Ihmiset syytävät edelleen rahojaan epäterveellisiin asioihin. Harkitsen kahvista luopumista.
  Ensi viikolla täytyy käyttää alelaput vaatekaupassa. Vein vanhoja vaatteita kierrätyslaatikkoon maaliskuussa.
  Katsoin YouTubesta italialaisen Pilates-videon, joka loppui Namaste-tervehdykseen. Kaunis ele näin virusaikaan.
   
 15. vierailija Vierailija

  Suodatinkahvi on terveellistä:

  Linkissä lisää aiheesta:
  https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01000#s5
   
 16. vierailija Vierailija

  "Tässä kriisissä on ollut elintärkeää, että kansa ymmärtää, mitä sanotaan. Onneksi siihen on pystytty. Miten olisi vanha minä juon nyt kahvia -retoriikka toiminut koronakriisissä?"

  Luin HS-kolumnisti Anna-Stinan Nykäsen kirjoituksen. Hän kirjoitti päättävänsä palstan pitämisen.
  Harri Holkerin lausunto kahvin juonnista on legenda.
  Lukemani kirja on yli 30 vuoden ikäinen. Join pitkään kofeiinitonta murukahvia. Sain pressopannun lahjaksi, joka pölyttyi pitkään kaapissa. Vertailin eri suodatinkahveja ja ihastuin ruotsalaiseen reilun kaupan kahviin.
  Helppo kahvin juonnista olisi luopua.
  Iloitsin aamulla, kun radio Vegan klo 10 uutisissa oli vain kaksi uutista ja säätiedotus. Jotain hyvääkin korona-ajassa. Uutiset ovat olleet melko maltillisia.
   
 17. vierailija Vierailija

  Uutisaamun uutisissa näytettiin Nesteellä asioimista. Sovelluksen avulla voi kirjautua liikkeeseen ja laittaa laittaa ostokset pussiin. Kone ei käytä viivakoodia, ja laskee pussin ostokset kerralla. Kohta ihminen on täysin riippuvainen älykännykästään.
  Kotona-aikaan olen jäänyt koukkuun YouTuben italialaisiin elokuviin. Katsoin Sunday Woman-elokuvan vuodelta 1975. Marcello Maestroanni on hurmaava komisarion roolissaan.
  Siivosin taas kaappeja ja vien kierrätykseen Prisman jättipussilla talvitakkeja. Uskolliset palvelijat, joista on aika luopua.
  Selasin viestejäni ja jotain hyötyä jutuistani. Voin viedä saman tien Jää-kirjan kirjaston kierrätyshyllyyn. Eeva-lehdessä on hyviä lukuvinkkejä. Hyllyssäni on kirja, joka on näköjään suomennettu.
  Seuraavaksi haluan lukea Jenny Golgan kirjailijan kirjan leipomosta. Kirjaa en löytänyt helmet.fi haulla.
  Pyyhin pölyt cd-levyistä. Teini-iässä tyttäreni ostivat ison levykokoelman. Niiden avulla on kiva jumpata kotona Pilates-nauhoilla ja pallolla.
  Osan levyistä laitoin pahvilaatikkoon. Ehkä Tapio Rautavaara cd pitäisi palauttaa Tuhnikselle. Hän on kai edelleen laulajan fani.
  Olen minäkin ei sen puoleen.
   
 18. vierailija Vierailija

  Korjaan kirjoitusvirheeni. Marcello Vincenzo Domenico Mastroianni

  Ukkonen jyrisee ja sataa vettä. Helle samalla hieman helpottaa.
  Olen vuosien varrella keksinyt kelpo konsteja helpottamaan tukalaa oloa. Asun yläkerrassa ja katto hehkuu helteellä.
  Viestiketjussa on 29.900 klikkausta. Ehkä jotain lukijaa kiinnostaa mitä S-ryhmän asiakkaalle nykyään kuuluu. Hyvää minulle kuuluu.
  Alan jo tuskastua korona-rajoituksiin. Tuliterä passi olisi jo aika ulkoiluttaa mukavalla reissulla. Paremman puutteessa olen katsonut YouTube videoita ja jäin koukkuun Beverly Hill's Housewives-reality-sarjaan. En haluaisi elää turhanpäiväistä elämää. Kaularuiskeet kauneushoitolassa ja muu hoopoilu eivät ole ole sydäntäni lähellä. Viihdyn nahoissani ja seuraan mielenkiinnolla ikääntymistäni. Ilokseni en ole tänä kesänä saanut yhtään kommenttia ulkonäöstäni kauppareissuilla.
  Kaunareiden Shaunan takia vilkaisin sarjaa ja jäin koukkuun.
  Bond-tytön elämänasenne on kohdallaan. Hauska tyyppi, jota on kiva seurata.
  Mansikoiden hinnat ovat ensi viikolla maltilliset. Ajattelin tänään pyöräillä. Jotain uutta pitää keksiä syksylle. Oli mukava katsoa Wien videoita. Viime syksyn ja kevään historian luennot tulivat mieleen.
  Näin se elämä soljuu omalla painollaan. Apple-kännykkä lähettää usein Muistot-videon Roomasta. Joukossa kuva tyttäreni kanssa Trevi- patsaalta Dolce Vita-maisemasta. Muistelen perhettä, joka halusi hänen ottavan ryhmäkuvan. Elämä on ihmeellistä ja kaunista.
   
 19. vierailija Vierailija

  Vierailija
  226/236 |
  klo 19:54 | 7.8.2018
  Vierailija kirjoitti:
  Muistaako kukaan Ellit-palstalta legendaarista Alepa-tätiä / A-täti? Tunnistaa kauppareissujen raportoinnista, itsensä kehumisesta, ja jokaisessa postissa toistuvassa ellit-maininnasta.
  Kirjoituksensa ovat ärsyttäviä, tylsiä, silti oudon addiktoivia.


  Muistan hyvin Alepa-tädin! Voi että sitä tajunnan virtaa, jolla hän kirjoitti. Otti osaa melkein joka kirjoitukseen, ja aina kertoi pitkästi, mitä hän oli sen päivän aikana tehnyt, syönyt jne ja vasta ihan lopussa kommentoi itse aihetta.

  Myöhemmin hän ei enää käyttänyt Alepa-täti nimimerkkiä, mutta kirjoitustyylistä hänet tunnisti heti. Hän yleensä laittoi nikikseen osan keskustelua koskavasta aiheesta. Jos esim.aiheena olisi ollut: Mitä mieltä olette nimestä Banniina tytölle, hän otti nikikseen "nimestä".

  Ymmärsin, että oli joutunut työttömäksi, ja oli täten aikaa jaaritella pitkiä kirjoituksia päivät pitkät.
  ____________________________________________
  Googletin: Alepa täti ja klikkasin vauva.fi keskustelun legendaarisista nimimerkeistä.
  Suomalaiset ovat tunnetusti ahkeraa lukijakansaa.
  Luetaan vaikka vanhoja allakanlehtiä paremman puutteessa.
  Korona-aikaan tulee googlattua kaikenlaista.
  Paistoin ranskalaiset perunat-pussin jäljellä olevat perunasuikaleet kookosrasvassa ja hyviä olivat. Pussin kypsennysohjeessa puhutaan vain uunista ja mikrosta.
  Reseptejä saa muunnella. Sama pätee myös kirjoittamiseen.
  Pelkäsin aikoinaan nettikoukkua ja välttelin tietokoneen hankkimista kotiin. Työpaikoilla kaikki työasiat olivat netissä. Ajauduin luvattoman usein Ellit-palstoille luppoajalla.
  Korona-aikaan olen saanut revanssia ikäville kokemuksilleni.
  Enää en tarvitse rehkiä kahdessa työssä. Seuraan aktiivisesti hallituksen infotilaisuuksia. Hain tietoa uusimmista matkustushöllennyksistä ja ihmettelin UM:n sivua. Onneksi asia selvisi ip-lehden sivulla.
  Sekavana aikana kaipaan selkeää ja yksinkertaista tiedottamista.
  Kirjoittaminen on hyvä keino pitää itsensä tasapainossa epävarmoina aikoina.
  Käyn lukemassa vauva-palstaa vaikka ei kuulema pitäisi.
  Some on karua luettavaa.
  Myönnän, että minulla tuppaa itsekehu haisemaan. Olen aina ollut erittäin itseriittoinen tyyppi. Lasten isän oli helppo elää kuin sika vatukossa ja lopulta häipyä mieleiseensä elämään.
  Suomalaiset naiset ovat vahvoja ja sisukkkaita.
  Elämän on jatkuttava kävipä syvin tai aukein vanhaa sanontaa lainaten.
  Vedän matalaa ja vaatimatonta profiilia, mutta tunnen arvoni.
  Läheisen palvelutalon lähistölle on kirjoitettu teksti: Rakkautta vanhoille. Kävelin eilen 10920 askelta, ja talon kohdalla jo alkoi väsyttää. Vastaan tuli iäkäs nainen rollaattorilla.
  Ihmisten pitää antaa armoa itselleen ja toisille. Vielä olen virkeä ja toimintakykyinen. Yritän pysyä hyvällä mielellä ja valikoida huolella lukemiseni. En halua huolestuttaa ulkomailla asuvia lapsiani huonoilla valinnoillani. Kiitän taas anna.fi sivua kirjoitusalustana.
  Käytetään ilolla sananvapauttamme.
   
 20. vierailija Vierailija

  Kaffekvarnen Radio Vegalla soittaa mukavaa musiikkia sunnuntaipäivän ratoksi.
  Edelliseen viestiini viitaten totean etten enää klikkaile vauva.fi av-viestien otsikoita.
  Luin netistä sivun kuuluvan IS.fi kanssa samaan yhtiöön.
  Luin Marionetit kirjan kannesta kanteen.
  Toinen lainakirja on lukemisen alussa. Kirjan tarinaa filmataan parhaillaan.
  Entinen sairaala toimii yhtenä kuvauspaikkana.
   
 21. vierailija Vierailija

  Heitin kookosrasvan biojätteeseen ja loput burrot paistan joskus myöhemmin.
  Minulle sanottiin, että kookosrasva ei ole terveellistä. ÄLKÄÄ MISSÄÄN NIMESSÄ NOUDATTAKO RUOKAOHJEITANI!
  Tänään taloyhtiössämme on vesikatko. Heräsin aikaisin ja keitin teeveden mikrossa.
  Käytin eilen paljon vettä ja muistelin mökkiaikoja. Alkuvuosina pumppasin
  veden pihakaivosta ja myöhemmin saimme porakaivon. Vesi ei ollut juomakelpoista.
  Rikinkeltainen taivas on luettu ja kirja palautettu kirjastoon. En ole lähellekään
  niin ahkera kirjojen ystävä kuin Kirsi Piha.
  Vein eilen musiikkikasetteja, cd-levyjä ja kahdet aurinkolasit Fidaan.
  Mustista laseista tuli aina kiusallisesti mieleen ajat, jolloin huristelin temppuilevalla
  Corsalla. Haluaisin jo unohtaa täydellisesti 90-luvun ja vuosisadan alun kaksi
  ensimmäistä vuotta. Sen jälkeen elämäni alkoi sujua.
  Katsoin illalla A-studion. Katri ja Annika olivat ystävällisiä toisilleen.
  Pidän Annikasta persoonana. Hän muistuttaa kotiseutuni naisia.
  Vuosina jotka kirjoitin haluavani unohtaa pistäydyin kerran ravintolassa kepun
  vaalitilaisuudessa. Edesmennyt Kaarina Virolainen istahti pöytääni.
  Tunnettu ratsastaja samoin koiransa kanssa. Hän taisi muistaakseni olla polvillaan edessäni ja puhuimme hevosista. Uskokaa tai älkää. Ratsastin hieman nuoruudessani ja tipahdin kerran hepan selästä. Ehkä siitä johtuu, että kirjoitukseni ovat niin tärähtäneitä sepustuksia.
  En kirjoita pidempää jaarittelua. Ajankohtaista palstalta lupasin pitää näppini erossa.
   
 22. vierailija Vierailija  Video Sanremosta vuodelta 1988. Massimo laulaa rakkauden menettämisestä.
  Koronan aikaan voin vain haaveilla istumisesta katsomossa. Kirsi Varhila sanoi eilisessä infossa, että Virossa väsyttiin maskien käyttöön.
  Äsken luin, että suun kautta hengitys maski kasvoilla lisää hammastulehduksia.
  Viikko pyörähti huomaamatta. Helteinen viikonvaihde edessä.
  Jos menettää jotain, saa uutta tilalle. Niin minulle on käynyt.
  Cameron Diaz kertoo videolla miksi luopui näyttelemisestä.
  Rauhan löytää vapaudesta.
  Heräsin uneen, jossa nuori mies tuli luokseni työhaastatteluun. Esimieheni ihmetteli miksi olin sopinut tapaamisesta. Unessa aloin tarjota kahvia ja sitten heräsin. En enää halunnut nähdä unen loppua.
  Katsoin mieluummin Cameronin videon.
  Etsin tällä viikolla kirjettä laatikosta ja samalla järjestelin papereitani.
  Työhakemukset ja käydyt kurssit tulivat mieleen. Sähköpostiin tulee viestejä syksyn kursseista. Siitä kai uneni johtui.
  Olen jo tottunut koronaelämään. Siunattu asia etten tarvitse lähteä mihinkään kauemmaksi lähiaikoina.
   
 23. vierailija Vierailija

  Sain HUS:lta kirjeen, että laboratorio on suljettu koronan takia ja minun pitää varata uusi aika.
  Eilen laitoin opiskeluaikojen harjoittelumaskin kasvoilleni ja katsoin netistä Sannan linjapuheen. Yleisöllä oli maskit ja kuvani heijastui ruudulta. Ihmettelin 50 henkilön yleisörajoitusta uutisissa. Ajattelin, että hoksottimissani on jotain vikaa.
  Luin aamun uutiset enkä viitsi kirjoittaa mitä kaikkea ihmettelin.
  On ihanaa, kun sää viileni. Kävelin eilen sateenvarjon kanssa ja ilokseni uudet kävelykengät ovat hyvät vesisateessa.
  Tein illalla sähköyhtiön asiakaslehden sanaristikon ja kuuntelin samalla radio Vegaa. Puhuttiin päivän puheenaiheista ja nainen vaikutti kiihtyneeltä. Hän oli huolissaan monesta asiasta.
  Tyttäreni asuu ulkomailla ja kertoi minulle uudesta rentoutusharjoituksesta. Sen avulla saa mielenrauhan.
  Luin sunnuntaina yhden päiväkirjoistani. Noin kymmenen vuotta sitten tapahtuneet asiat tuntuivat kaukaisilta. Tuntui kuin olisin lukenut toisen ihmisen tarinaa. Kirjoitan päiväkirjoja tyylillä, joka kestää kenen vain lukemisen. Päiväkirjan omistuskirjoituksena on nuoremman tyttären käsialalla: Tarinoita elämästä.
  Kirjan lehdillä kerron muutaman vuoden sisällä elämämme vaiheista.
  Lasten opiskelusta, valmistumisesta, työpaikan hausta ja saamisesta.
  Isän pitkästä sairaalajaksosta. Kirjan takakanteen olen liimannut lehtijutun. Joku miesmuusikko oli kirjoittanut kirjan elämästään eikä tunne tarvetta julkaista kirjaa. Asialla ei ole enää mitään merkitystä itselle eikä lukijoille.
  Moni pinnistelee koronan takia muuttuneessa elämässä. Olo on varmaankin kuin minulla aikoinaan. Kaikki mihin uskoin ja luotin oli vedetty kuin matto jalkojeni alta. Muut sekoilivat ja minun piti olla järkevä. Pihisin ja puhisin itsekseni kuin painekattila.
  Elämään pitää luottaa. Asiat järjestyvät. Olen rauhallinen ihminen enkä meso yhteiskunnallisten asioiden takia. On mukava seurata maailman menoa ja antaa asioiden olla. On ihanaa olla "ei mitään". Päiväkirjaani olin kirjoittanut keskustelun kirjan lahjoittajan kanssa. Mukava rupattelu laivasta ostetun lehden jutusta lähti väärille raiteille.
  Sain kuulla, että en ole saavuttanut elämässäni mitään merkittävää.
  Tottahan se on. Suunnittelin nuorena jatko-opintoja ja homma jäi toteuttamatta. Sanna Marin teki toisin. Jostain syystä olen kuitenkin sitä mieltä, että valitsin oikein. Luultavasti lapsenikin ovat nykyään samaa mieltä.
   
 24. vierailija Vierailija

  Päivä on jo pitkällä enkä ole vielä lukenut päivän uutisia.
  Kirjoitan siis eilisestä. Katsoin Ylen iltauutiset ja huomasin, että Teemalla esitetään Piukat Paikat. Katsoin elokuvan 80-luvulla Töölön kauan aikaa sitten lakkautetussa pienessä elokuvateatterissa. Myöhemmin kävin Piukat Paikat-kuntosalilla. Mussutan parhaillaan Paesano-leipää ja piukkuudesta ei ole tietoakaan.
  Ostin eilen litran mansikoita. Kesä alkaa olla tältä vuodelta taputeltu.
  Kirjoitin Kristallipallolle viestin lörpöttelevään tyyliini ketjuun, jossa pohditaan mitkä asiat harmittavat. En viitsinyt kertoa tämän vuoden puolella sattunutta tapausta lääkärireissulla. Mies kirjoitti tietokoneella ja suusta pääsi v-alkuinen sana. Hän pyysi oitis anteeksi rumaa sanaansa. Mode oli näköjään viisaasti poistanut minun ja kommentoijan viestin. Jostain syystä kriitikko lukee tekstejäni ja sitten voi pahoin.
  Eilen kuuntelin Yle Vegalta Eeva Kelan ohjelman. Hän rupattelee ohjelmasarjassa isänsä kanssa mt-asioista. Molemmat voivat jo hyvin ja kertaavat ohjelmassa menneitä aikoja.
  Annan blogeista luin eilen kirjoituksen miten itsensä kirjoittamisella elättävä on nykyään ahtaalla. Kirjoittaminen ei aina suju. Pitää olla mielin kielin moneen suuntaan. Otsikko oli kenellä on oikeus olla uupunut. On onni, että nykyään saa puhua huonosta olostaan. Ei enää tarvitse pitää kulisseja pystyssä kuten minun ikäpolvi teki. Naisten ei tarvitse olla kilttejä ja nöyriä.
  Ihailen Sanna Marinia. Hän pysyy tyynenä kritiikin keskellä.
  Katsoin videolähetyksen Malmin kirkosta ja lähden kohta käymään postissa. Seuraavaksi syön leivän kantapalan. Olen aina ollut kantapalojen perään. Edesmennyt äitini sanoi, että saan siten rikkaan talon ainoan pojan puolisokseni. Piukoissa Paikoissa Suger Kane retkahteli saksofonin soittajiin.
  Yritetään pärjätä sodan jälkeisen suurimman kriisin keskellä.
  Yhteispelillä se sujuu. Ei harmita yhtään, että rikas talo meni ohi suuni.
  Rakkautta elämässäni on ollut sitäkin enemmän.
  Korona aikaan ei voi sanoa takavuosien hokemaa kosketelkaa toisianne. Hymyily on kuitenkin sallittua maskilla tai ilman.
   
 25. vierailija Vierailija

  Edellisen viestini oikaisut: Eva Kela, Sugar Kane.

  Kävin tällä viikolla apteekin entisiin tiloihin avatussa alepassa.
  Hammaslääkärireissun jälkeen teki mieli automaattikahvia.
  Alepa-tädillä on nyt kaksi alepaa kotinurkilla.
  Sunnuntai alkoi murheellisesti. Veljeni vaimo soitti suru-uutisen.
  Laitoin kynttilät palamaan ja muistelen mielessäni veljeni elämää.
  Hän oli eilen autoillut ja tuumannut ettei ole mitään tekemistä.
  Ei kaikki tykkää istua tietokoneen ääressä ja tehdä sukututkimusta, elämänkertaa tai kirjoitella joutavia nettipalstoilla.
  Hän rakasti yli kaiken autoilua. Vuosikymmen sitten kävin hänen kyydissä mennen tullen Herättäjäjuhlilla. Paremman kuskin kyydissä en ole vielä istunut.
  Jälkikasvuni käy autokoulua. Voi olla, että koronan väistyttyä pääsen kyytiin.
  Kävelin eilen 20,8 km vesisateessa. Joku oli laittanut omenakorin tienvarteen. Otin taskuuni kaksi punaista omenaa.
  Me ihmiset olemme kaikki erilaisia. Minä ja veljeni olen ja oli sinnikkäitä selviytyjiä. En päästä eikä hän päästänyt itseään vähällä.
  Miksi pitää aina olla tekemistä? Aikoinaan katselin hänen kodin kirjahyllyn päällä olevia palkintopokaaleja. Minulla niitä ei ole yhtäkään.
  Elämä jatkuu. Huomenna on taas maanantai, entisen elämäni suosikkipäivä. Silloin pääsin lepäämään töihin rasittavan mökkiviikonlopun jälkeen.
  Syksy on kaunista aikaa. Puut heittävät tuulessa omenia jalkakäytäville.
  On ihanaa taistella tuulessa sateenvarjon kanssa Nokian kumisaappaat jaloissani.
  Pieni poika hyppi eilen sydämensä kyllyydestä vesilätäkössä ja tervehti iloisesti. Luuli kai naapurin tädiksi.
  Hän oli pukeutunut kurahousuihin.
  Jos oikein ymmärsin, poika sanoi olevansa veljensä saappaissa. Isoilta ne näyttivätkin. Minäkin lapsena pienijalkaisena lonksuttelin sisareni liian isoissa kengissä.
  Eilen huomasin kävelyreissullani, että entisen työpaikkani tilalle rakennetaan Säteilyturvakeskus. Tiedän, että säteilyä pitää valvoa.
  Päässäni siitä ei ole vaaraa. Järjenjuoksuni on minimaalista.
  Tykkään pitää jalkani maassa ja höpistä maallisista asioista.
  Oikolukija oikoi sanan minimaallista. En pääse Savon murteesta ikinä selville vesille.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti