Hae Anna.fi-sivustolta

Alghero

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Kiitollinen tiedoista, 04.04.2007.

 1. Moikka,oliskos kertomuksia&vinkkejä Algherosta ja sen nähtävyyksistä yms. Missä kannattaa lapsiperheen (8v+9v)käydä?Missä tehdä ostokset?Retket? Ensimmäinen matka Italiaan joten kaikenlainen tieto on tervetullutta.
   
 2. mt1 Vierailija

  Ensinnäkin Sardinian Alghero on vähiten italialainen käymistäni Italian lomakohteista, joten älkää muodostako käsitystänne maasta tämän matkan perusteella, vaan suunnatkaa seuraavaksi manner-Italian puolelle.

  Alghero sopii kyllä lapsiperheille. Hyvät valkohiekkaiset rannat, kirkkaat puhtaat vedet, lyhyt matka lentokentältä jne. Suositeltava retkikohde on läheinen tippukiviluolasto, jonne pääsee satamasta vesibussilla. Kaupungissa ei ole juurikaan nähtävää, joten vuokra-auton hankkimista kannattaa harkita. Kauppoja on jonkin verran. Edullista tavaraa löytyy markkinoilta (kerran viikossa). En tiedä mitä valmisretkiä on nykyään ohjelmassa. Sisämaan kierroksella kannattaa käydä. Monet käyvät myös Korsikalla.
   
 3. Eetu Saari Vierailija

  Algherosta juuri vierailleena voin sanoa ettei siellä todentotta ole mitään. Kaupunki on pieni uinuva kyläpahanen, muutama erittäin kallis pieni nk putiikki ja keskitasoisia ruokaravintoloita muutama. Kaikenlainen kanssakäyminen paikallisten kanssa erittäin vaikeaa koska heiltä luonnistuu puhuminen vain ja ainoastaan italiaksi. Kaikkien asioiden toimittaminen erittäin vaikeaa koska sähläävät ja säätävät niin hurjasti. Ruokailu ravintoloissa on luku sinänsä, kaikkialla vain italialaista mössöä ja tiettyyn kellonaikaan saa tiettyjä ruokia jne. Voi pyhä yksinkertaisuus. Onneksi asuimme huoneistohotellissa joten ei tarvinnut joka päivä taistella saadakseen sapuskaa. Ruokakaupat olivat ok, mutta palvelu sielläkin erittäin vaivalloista ja kankeaa, rahojen kanssa kannattaa olla erittäin tarkka. Rannat ovat hienot mutta ei siellä ole juurikaan palveluja muuta kuin mustia krääsän kaupustelijoita ja aasialaisia hierojia. Kierreltyämme saarella muutenkin kaikkialla oli samanmoista kuin Algherossa, en suosittele kenellekään ja viereinen Korsika muuten samanlainen mutta kalliimpi vielä kuin Sardinia ja hampaattomien ja suttuisten ranskalaisten leikkikenttä. Teini-ikäisten nuorten kanssa ei ainakaan kannata matkustaa alueelle koska siellä ei ole minkäänlaista yöelämää eikä päiväsaikaan ole muuta tekemistä kuin lojumista altaalla jos se sattuu olemaan avoinna.
   
 4. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koska edellä lainaamani teksti on ilmeinen provo, en viitsi sitä kommentoida tämän enempää. Algherosta (yli 40.000 ihmisen kyläpahasesta) löytyy paljon asiallista luettavaa myös täältä matkalaukusta:
  http://plaza.fi/matkalaukku/keskustelu/haku?q=alghero&searchoptions=20132

   
 5. Meidän mielestä Vierailija

  Matkastamme on vuosia, mutta silti jälkikäteinen mielikuva on positiivinen. Lapsukainen oli silloin vielä mukana, joten vietimme aikaa myös rannalla. Rannat ok, veden lämpötila tosin vaihteli suuresti päivittäin, johtui kaiketi Golf-virrasta.

  Erityisesti mieleemme jäi saaren muut osat, mm. Nuoro, Orgosolo ja Costa Smeraldan rannikkopaikat, joihin pääsee näppärästi vuokra-autolla. Ei kannata jäädä paikalleen makaamaan. Saari on riittävän iso, jotta siellä riittää näkemistä useammaksikin päiväksi.

  Itse Algherossa oli mukavia kujia vanhassa kaupungissa, suht hyvä akvario ja veneellä pääsi tippukiviluolille, tosin hienompiakin luolia on nähty muualla. Saarella puhutaan lähinnä italiaa, edes hotellin respassa ei puhuttu muuta, mutta fraasisanakirjan kanssa pärjää kyllä. Enkä ymmärrä tuota turistien ikiaikaista hössötystä ruuansaantivaikeuksien kanssa. Missä asuu ihmisiä, sieltä on kokemukseni mukaan maailmalla aina ruokaa saanut.
   
 6. katkamies maan Vierailija

  Alghero on turistille pieni ja nopeasti koluttu kaupunki, joskin mielestäni miellyttävä sellanen. Sardiniassa oli kuitenkin parasta auton kanssa saareen tutustuminen. Löytyy jos jonkinlaista rantaa ja kaupunkia. 2 kertaa ollaan kierrelty saarta ja lisää pitäisi saada.
  Koitettiin viimekesänä vaihteeksi Kreikan saaristoa, mutta veri vetää sardiiniaan.
   
 7. minä1 Vierailija

  hei!olen menossa heinäkuussa huoneistohotelli rinaan viikoksi.Olisi kiva kuulla ihmisten kommentteja algherosta ja myös hotellista:).Mikä hintaisia vaatteet,kengät ja laukut ovat.
  KIITOS!.
   
 8. Googlaa hotelli ja lue Tripadvisorin arvostelut hotellista, aika eriäviä mielipiteitä.
  Tuohon sivun yläosaan : hae keskustelusta - kohtaan kun naputat alghero, niin alkaa tulla kommentteja.
  Tuohon naurettavaan kyselyyn;mitä kengät maksaa... en kyllä aio vastata. Kysy tärkeämpiä asioita.
   
 9. aligeero Vierailija

  Hintahaitari on: 1 euron teepaidoista, 5 euron sandaaleista ja 10 euron piraattilaukuista markkinoilta ostettuina satojen eurojen muotiluomuksiin merkkiliikkeista ostettuina.
  Arkivaatteet noin Suomen hinnoissa.   
 10. minä1 Vierailija

  Kiitos vastauksista:minä minä minä ja kengät ja aligeero.Asusteet eivät ole pääkohta miksi valitsin algheron,olisi vain kiva tietää paljonko vaatteet..ym. sellaiset maksaa,koska ajattelin tuoda niitä veljen lapselleni joka täyttää kohta 16 vuotta.kiitoksia myös linkeistä jotka annoit;) on mukava lukea ihmisten kommentteja hotellista vaikka ne olisivat negatiivisiä tai positiivisiä,kaikilla on omat mielipiteensä eikä se minua haittaa,vaikka kaikki haukkuisivat hotellia en välitä siitä jos itse tykkään.haluaisin vielä kysäisät niistä markkinoista (alghero) missäpäin ne oikein ovat kun niistä on juttuja mutta ei olla kerrottu missäpäin algheroa ne on??.
  Samoin jos tiedät hyviä ravintoloita ja ruokakauppoja niin niitäkin voi suositella.Olen myös lukenut jostain että algherossa olisi jonkinlainen ostoskeskus,pitääkö paikkansa?.Ja vielä jos joku on vuokrannut pyörän sieltä niin olisi kiva kuullla hintoja ja mistä niitä saa;).
   
 11. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0

  Parhaiten Algheron lukuisista ravintoloista on jäänyt mieleen vanhassa kaupungissa sijaitseva Mirador: silmiähivelevät näköalat varsinkin yläterassilta, hyvä palvelu ja maittava ruoka; kannattaa maistella paikallisia ruokia. Hintataso huippuravintolaksi kohtuullinen, mutta varsinkin kala on kallista - niinkuin aina Italiassa.
  http://www.miradoralghero.it/EN/Default.asp

  Miradorin pääsisäänkäynti on Via Mannon puolella (ei siis rantavallilta). Ylös toiseen kerrokseen, katutasossa on baari.

  Edullisesti jos haluaa syödä, niin kannattaa kysyä esim. hotellisi respalta tai siivoojalta, missä ravintolassa hän itse syö. Näin onnistuu monasti löytämään todellisia helmiä poissa turistien valtavirroista.

  Kenkiä, laukkuja ym. löytyy Via XX Settembre -kauppakadulta, joka lähtee rannasta Piazza Sulis -aukiolta.

  Markkinat ovat Algherossa keskiviikkoisin. Kannattaa mennä aamusta - muistaakseni sulkevat aikaisin. Kadunnimeä en muista. Ehkä kilometri vanhankaupungin muureista sisäsaareen päin. Kysy paikallisilta: " il mercato". Markkinoilta löytyy "kaikkea" vaatetuksesta ruokatarvikkeisiin ja tungos on kova.

   
 12. Teemupa Vierailija

  Olimme äkkilähdöllä Algherossa toukokuussa 2006 ja meidät sijoitettiin silloin juuri Rinan huoneistohotellipuolelle. SIlloin Rinaa ei ollut Finnmatkojen esitteessä, mutta ihan ok huoneistohotelli se oli. Ei mitään luksusta, mutta siisti ja tilava kaksio meillä ainakin oli. Keittiöstä löytyi perusruoanlaittotarvikkeet ja tosi kiva seikka oli se, että ruokakauppa löytyi tien toiselta puolelta.

  Markkinat olivat myös siinä Rinan läheisyydessä ja ne olivat silloin lähtöpäivänä, mutta en jaksa muistaa enää viikonpäivää, ehkä torstai. Kannattaa ostaa muuten sellaista vaaleaa sitkeää herkkua, vähän kuin toffeen tapaista makeista, jonka nimi oli joku torreno tai jotain. Ei enää millään tätäkään muista.

  Ravintoloista Rinan läheisyydessä jäänyt mieleen Daps, josta sai tosi hyvää pitsaa sekä toisena hotelli San Marcon kohdalla rannalla ollut aika pienen näköinen ravintola, jossa syötiin kahteen kertaan hyvää kalastajan risottoa. Nämä ravintolat olivat myös melko kohtuuhintaisia.
   
 13. Tornatore Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  ...muttei kuitenkaan mitään varmaa tälle kesälle... Edellisessä postauksessa annoin vanhentunutta tietoa Alhgeron viikkomarkkinoitten sijainnista (markkinat ovat kylläkin keskiviikkoisin, eikä torstaisin). Eivät enää ns. uudessa kaupungissa - putiikinpitäjät ja asukkaat valittivat.

  Käväisin Algheron kunnan kotisivuille, ja kaupungin hallinnossa on käyty nyt keskustelua markkinoiden sijoituspaikasta tälle kesälle. Ihan viime vuosina markkinat olivat keskellä hotellialuetta rannan tuntumassa Viale Europalla ja Via Corsicalla, mutta liikennejärjestelyt tökkivät ja hotellienpitäjät protestoivat. Nyt keskustelunaiheena on rantatie Via Garibaldi.

  Ota noista nyt selvää muuten kun sitten paikan päällä ja keväämmällä, kun joku on siellä jo käynyt.

   
 14. minä1 Vierailija

  Kiitos kovasti kaikista vastauksista.Sain paljon uutta tietoa algherosta.Mukavaa matkaa niillekkin jotka ovat menossa kesän aikana jonnekkin:)
   
 15. autre Vierailija

  moikka!
  kyselisin myös tosta rina huoneisto/-hotellista.3 viikon päästä lähdössä.mikälainen huoneisto on? onko siisti?kuvastossa luki että olisi 6 kertaa siivous,kuinka hyvin siellä siivotaan?.onko ranta rauhallinen paikka lasten kanssa oleskeluun?.sitten retket.onko joku käynyt siellä tippukivi luolilla ja ovatko ne käymisen arvoiset?
  KIITOS
   
 16. akkiim Vierailija

  Heips!

  Palasimme keskiviikkona häämatkaltamme joka suuntautui juuri kyseiseen Algheron kaupunkiin. Pidimme paikasta todella paljon ja lämmintä todellakin riitti. Taisi joka päivä mennä +35 tienoille lämmöt :)

  Majoituimme Algherossa juurikin Rina - hotelliin. Vaikka hotellin kyltissä paistaa komeat neljä tähteä ei se omasta mielestämme juuri perushotellista poikkea. Ilmastoitu huone on ehdoton ainakin tähän aikaan vuodesta kun ilma on törkeän kuumaa ja hiostavaa. Siivous tapahtuu joka päivä eli sen suhteen asia on kunnossa. Moitittavaa hotellista emme kuitenkaa löydä, koska kaikki palvelut toimivat hyvin. Emmekä juuri aikaa hotellilla viettäneet. Tallelokero pitää vuokrata erikseen jos sellaiselle on tarvetta.

  Ranta on hotellin välittömässä läheisyydessä. Rauhallisuudesta ei voinut ainakaan meidän lomallamme puhua koska Italialaisten lomakausi ajoittui juurikin samaan aikaan. Ranta oli siis ammuttu täyteen porukkaa, mutta kyllä sinne sekaan mahtui. Kyllä siellä lasten kanssa voi hyvin aikaa viettää. On hyvä varata kunnon aurinkosuojaa, koska aurinko möllöttää korkealta ja kovaa. Rannalla voi vuokrata myös rantatuoleja varjolla varustettuna. Keskihinta pyöri siinä 15€ / päivä.

  Tippukiviluolilla kävimme myös ja pidimme näkemästämme. Kannattaa varautua siihen, että tippukiviluolille pitää laskeutua suhteellisen pitkä matka portaita. Samaiset portaat sitten pitää myös kivuta ylös, joka oli varsin mielenkiintoinen rasti +35 lämmössä. Portaat on hyvät ja viimeisen päälle tehdyt, joten jos vaan jaloissa ruutia riittää niin ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa. Lippu maksaa muistaakseni 7€.

  Eniten kaupungissa tykästyimme vanhaan kaupunkiin, jonne Rinasta kävelee noin reilussa vartissa. Vanha kaupunki ja satama keräävät iltaisin porukkaa mukavasti. Vanhassa kaupungissa on myös muutamia erinomaisia ravintoloita.

   
 17. anrii Vierailija

  osaisitko esim sinä akkiim, joka olit matkalta palannut kertoa hieman lisä infoa...
  kiinnostaisi tietää että oliko algheron rannoilla mahdollista ihan omalla pyyhkeellä tai muulla alustalla oleilla...ilman että vuokraa rantatuoleja. jossain aiemmissa kohteissa käydessä on tullut ongelmia tämän asian suhteen. olen lähdössä reilun viikon päästä reissuun joten jos sinulla on jotain hyviä vinkkejä niin kerro ihmeessä. autoa emme ole vuokraamassa lomallamme mutta jos jotain muuta keksit niin kerroppa.
   
 18. akkiim Vierailija

  Heips!

  Pari ensimmäistä päivää mekin vietimme aikaa ihan omilla pyyhkeillämme / alustoilla. Eli sen kanssa ei ole mitään ongelmia. Vapaata hiekkaa on paljon, koska hiekkaranta on todella pitkä.

  Vinkkeinä voisin kertoa esimerkiksi sen, että :

  * Päivisin kuumimpaan aikaan paikalla vietetään siestaa, joka kestää useamman tunnin. Tänä aikana suurin osa kaupoista ja ravintoloista on kiinni. Joten kannattaa varautua. Suurimmat kaupat ovat siestasta huolimatta auki. Ravintolat avaavat ovensa uudelleen 19.00 >

  * Ruokailu on suuri tapahtuma Italialaisille ja he todella kuluttavat aikaa ruokailemiseen. Itse huomasimme hyväksi ajaksi syödä päivällistä ennenkuin paikalliset täyttävät paikat. Hyvä ajankohta on klo 19.00 - 20.00. Jos haluaa ruokailla myöhemmin kannattaa käydä tekemässä pöytävaraukset ennakkoon.

  * Ruokatilaukset poikkeavat hieman Suomessa totutusta. Jos esimerkiksi tilaa vaikkapa pihvin tai kalaa niin kaikki lisukkeet (ranskalaiset, salaatti) pitää tilata erikseen. Muuten eteen tulee pelkkä pihvi. Onneksi suurimmassa osassa ravintoloista on todella hyvä henkilökunta joka kyllä osaa opastaa. Ruoka on suurinpiirtein suomen hinnoissa. Kahden hengen ruokailu, punaviinin kera maksaa noin 35-40 €. Kala on mahtavaa, sitä kannattaa kokeilla. Pizzat on ok, mutta ei vedä vertoja suomalaisille ;) Pasta / spaghetti on myös erinomaista. Vanhassa kaupungissa pari erinomaista pasta ravintolaa. Valitettavasti en muista niiden nimiä. Paska ruokapaikkakin löytyi .. Pub Jamaica Inn - välttäkää tät paikkaa. Ruoka oli sontaa ja tarjoilija oli oksettavan täynnä itseään.

  * Iltaisin kaikki tapahtuma / aktiviteeti keskittyy Sataman ja Vanhan kaupungin alueille. Sinne siis iltaisin, jos vilske kiinnostaa. Vanha kaupunki on muutenkin todella upea paikka. Erilaisia pikkuputiikkeja on todella paljon.

  * Paikallista jäätelöä kannattaa ehdottomasti maistaa. On todella hyvää. Lukuisia jäätelökauppoja on vanhassa kaupungissa.

  * Paikallinen olut on myös erinomaista. Jos tykkää oluesta niin ottakaa Ichnusa - merkkistä olutta. Se on oikeasti hyvää. Ja tietysti pitää maistaa paikallista viinaa eli Mirtoa jota saa valkoisena ja punaisena versiona. Kyseessä on noin 30 prosenttinen likööri.

  * Viini on suht edullista ja myös hyvää. Suosittelen punaviinejä eritoten.

  * Jos todella pitää shoppailusta niin sitten kannattaa käydä vaikkapa Sassarissa, jonne pääsee esim junalla näppärästi ja edullisesti. Siellä on kauppoja monipuolisemmin kuin esim. Algherossa.

  Tässäpä ne jota äkkiä tuli mieleen. Kysykää lisää, kun vielä muistan asiota :)
   
 19. akkiim Vierailija

  Vielä pari asiaa tuli mieleen.

  * Jos tykkää poltella tupakkia, niin tavan kaupoista ei tupakkaa saa. Kaupungissa on erikseen Tabacchi - nimisiä tupakka-kauppoja joista tupruteltavaa saa. Tabaccheja ei ole kovin tiuhassa joten kannattaa ostella useampi aski varalta ettei tarvitse ympäri kaupunkia etsiskellä. :)

  * Kauppojen vihannes / hedelmätiskeillä on vuoronumerojärjestelmät. Ja kun oma numero kohdalle lävähtää niin tiskivastaavat / palvelijat kysyvät haluamanne tuotteet. Itse eka päivänä menin totuttuun tapaan napsimaan banaaneja tiskistä ja sain kohdalleni outoja katseita ja nuhteita.
   
 20. alla spiaggia Vierailija

  Suomalaiselle suosittelisin ehdottomasta päivänvarjon alla oleilua ja siis maksullista rantaa. Maksuttomat rannat eivät myöskään ole niin siistejä kuin maksulliset, joita siivotaan joka aamu kaikesta roskasta. Maksullisilla rannoilla on palveluita, vessoja, suihkuja, snack-baareja yms. Parin kokeilun jälkeen olemme aina kiltisti menneet maksullisille rannoille joka puolella Italiaa. Elokuu on kalleinta aikaa ja rannat ovat aika täynnä, mutta aina sinne mahtuu, varsinkin jos menee rantaan heti aamusta.
   
 21. anrii Vierailija

  kiitos hyvistä neuvoista ja vinkeistä :)
  Akkiim, kerroit käyneesi tippukiviluolilla...oliko minkälaisen matkan päässä hotelliltanne? jaksaako kävellä, vai oliko hyvät kulkumahdollisuudet esim bussilla?
   
 22. grotta Vierailija

  Mukavinta on mennä tippukiviluolille vesibussilla satamasta.
   
 23. akkiim Vierailija

  Heips!

  Tippukiviluolat sijaitsevat n. puolen tunnin bussimatkan päässä. Eli ei kannata lähteä tallaamaan jalkaisin :). Itse olimme järjestetyllä tutustumisella kyseiseen paikkaan, mutta sen verran sivusilmällä huomasin, että kyllä siellä ihan reittibussejakin kävi kääntymässä. Eli uskon, että sinne pääsee ihan tavan bussilla, mutta vannomaan en mene.

  Yksi vaihtoehto tosiaan on toi grottan ehdottama vesibussi, joka lähtee satamasta eli n. vartin kävelymatkan päästä Hotelli Rinasta. Suosittelen sitä niin ei tartte talloa niitä portaita vaan pääsee suoraan luolan suulle.
   
 24. anrii Vierailija

  kiitos taas paljon vastauksista. epäilinkin hieman ettei nou luolat siinä ihan vieressä ole, mutta tuo vesibussi kuullostaa ainakin ihan hyvältä vaihtoehdolta.
  Mites tuleeko vielä mieleen jotain paikkoja/juttuja jota kannattaa käydä katsastamass ja mitkä olisivat ihan kävelyeteisyydellä?
   
 25. alghero2006 Vierailija

  Alghero on mitä tyypillisin rantalomakohde pitkine upeine rantoineen, ei siellä vanhan kaupungin ohella ole mitään nähtävyyksiä kävelyetäisyydellä. "Nähtävyydet" on kauempana.


   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti